2010 Ocak Anneleri bu topicte bulualm....

Bebeğime ...... Almayı Düşünüyorum...

• Ankete Katılan
    304
  • This poll will close: .
yasasın bi alıncak daha cıktı sositososito
yarın hastane cıkısı kocemi kandıremde koctasa gdelim :lepi:
gezente karı nolcek:umursamaz:

kırmızı mı olması gerekmiş yaaa
sarı renk abajurum
içine kırmızı lambamı alayım kaydirigubbakcemile3

kırmızı anne karnı gibi hissettiriyormuş bebecik de rahatlıyormuş

Hoya
Bende kirmizi kullanirim ama senden duydum simdi ilk kez.Birde kizlar bebek uyuyunca isigi kapatin öyle alissin cünki büyüme hormonu karanlikta salgilaniyormus .Ben ogluma hep kapattim isigi karanliktan korkma gibi bir derdimizde olmadi.Bebekken ne gördüyse cocuk dogla olan o saniyor.
zaten bebek uyanınca uykusu kaçmasın diye gece lambasını yakarız
uyuyunca kapatmak lazım
gece gündüz farkını da anlamalı

limon hem kıvam veriyor hem de fasülyenin parçalanmasını önlüyor

Sevcan geçmiş olsun canım. Ben de hamile kaldığımdan beri 2 kere grip oldum,özellikle birinde 40 dereceye çıkmıştı ateşim. Bebişleri bi şekilde koruyor Allah. En kısa zamanda baş ağrın ve burun tıkanıklığın da geçer inş...

kızlar bana çankırıdan bir arkadaştan tuzlamba diye bir abajur hediye geldi
lamba kaya tuzundan yapılmış bişey
ama benimkisi altından su akıtıyor git gide eriyo gibi geliyor bana
bilgisi olan varmı acep?
bu nemlenme neden kaynaklanıyor olabilir:uhm
:

sıcaktanmı eriyen bişey acaba ana maddesi farklı bişey sanırsam

Sevcan geçmiş olsun canım. Ben de hamile kaldığımdan beri 2 kere grip oldum,özellikle birinde 40 dereceye çıkmıştı ateşim. Bebişleri bi şekilde koruyor Allah. En kısa zamanda baş ağrın ve burun tıkanıklığın da geçer inş...

özgee hoşgeldinsositososito

hoyacım seni aşağda göremiyorum ama burdasın sanırım doğum evine giderkende randevümü alıyosun yoksa orda sırayamı gidiyosun şu benim bağlatma meselesi varya onu bide başka bi doktorla daha konuşmak istiyorum arkadaşımın biri dediki bağlamanında iki çeşidi oluyomuş eğer kesmeden sadece düğüm atılırsa geri dönüşü kolay oluyomuş ilerde bi pişmanlık falan duyarsam diye benim tolganın sekreterleri saolsun başımızda gardian gibi bekliyolar doğru düzgün aklımdakileri rahat rahat soramıyorum doğumevinede oğlanı acile götürmüştüm bir kere okadar başka bilmiyorum eğer orayıda iyi diyosan dediğin doktora bi gidiyim pazartesi günü diyorum bende eksik kalmıyımkaydirigubbakcemile3

Benim okuduğum kitapta da gece emzirmeye kalktığınızda ışığı açmayın,onunla konuşmayın ve ona oyun yapmayın. Emzirin,altı değişecekse değiştirin ve yatırın diyor. Bu şekilde çocuk gece ile gündüzün ayrımını kavrıyormuş...

Hoya
Canim bebekler 3 ayi doldurunca anlamaya basliyorlarmis gece gündüz farkini ama nasil oluyor bilemiyorum belki görmeyle alakali biseydir cünki ilk dogdugunda belli bi mesafeye kadar göremiyor.

Semihacim
Bak ne güzel es bulmusun kendine bizde ailecek fenerliyiz ya fanatiklerden :))))

Hoya
Bende kirmizi kullanirim ama senden duydum simdi ilk kez.Birde kizlar bebek uyuyunca isigi kapatin öyle alissin cünki büyüme hormonu karanlikta salgilaniyormus .Ben ogluma hep kapattim isigi karanliktan korkma gibi bir derdimizde olmadi.Bebekken ne gördüyse cocuk dogla olan o saniyor.
bende kapatcam bide ya müzik yada tv açıcam uyurken alışsın yormasın beni sonra.
demetcim
Boludan hep asci cikar ya ondan dedim :) Ben 35 den sonra deneye yanila anca ögrendim ya siz daha kolay ögrenirsiniz. Limon bir iki damla olacak kivam veriyor.Baska baharat atmiyorum cünki esim kuru sogan ve arnavut biberi ile yiyor sofrada baharat olursa tadini alamiyor.Tuzunuda en son tadarak ekleyin sonrada birakin az demlensin.

ben ugraştıgım severek yaptıgım zaman beceriyorumda (tabii bu çok nadir oluyo).niyeyse begenmiyorum yaptıgım yemeklerin tadını.birazcık babanneme çeksem döktürürdüm valla çekmemişim.:sinifsinif:ben o limon ayrıntısını kullanayım o zaman güzelmiş.hiç duymamıştım.başka püf noktası varsa bu yemek olayının söyle valla meltem opuyorumnanaktana.s.a.s.opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

fatmazehra
Ben netteyken dene istersen bisi olursa sorarsin :))))

canım çok saol ama eşim var şimdi dalga geçer akşam akşam sinirimi filan bozar şimdi ben yarın seni bulurum yaparız beraber hem verdiğin tarifi yazdım zaten..yerimseniben

harbiden 3 misafir var diyo altta
kızlar siz gizli olunca misafir olarakmı görünüyosunuz acep yoksa hiçmi
bi ara bende gizli yapmıştım ama unuttum bak şimdi
kimin kocaları bunlar çabuk söyleyin

o misafirlerden biri benim
geçmişi okuycam diye onutmuşum giriş yapmayı az önce farkettim
ama benimde dikkatimi çekti
sabahtan beri 3-4 misafir sürekli oluyor
kim bunlar acep
yoksam bizim sitenin gizli hayranlarımı var.

Benim okuduğum kitapta da gece emzirmeye kalktığınızda ışığı açmayın,onunla konuşmayın ve ona oyun yapmayın. Emzirin,altı değişecekse değiştirin ve yatırın diyor. Bu şekilde çocuk gece ile gündüzün ayrımını kavrıyormuş...

evet bende okumustum
o yüzden bi gece lambası sart karanlıkta bu işleri yapamayacağımıza göre

Özge
Önce altini degisin sonra emzirin daha rahat emer 3 aydan sonrada kaka yapmadiysa gece alt degismeye gerek kalmiyor.Genelliklede gece kaka yapmiyor.Alt degisecegi icin hafif los bi isik gerekiyor.Zaten tüm dert ilk 3 ay sonrasi Allah büyük.

hoyacım gece lambası konusunda yine de sen bilirsin ama yangınların çoğu prize takılan küçük gece lambalarından ve oda kokularından çıkıyormuş.

hoyacım seni aşağda göremiyorum ama burdasın sanırım doğum evine giderkende randevümü alıyosun yoksa orda sırayamı gidiyosun şu benim bağlatma meselesi varya onu bide başka bi doktorla daha konuşmak istiyorum arkadaşımın biri dediki bağlamanında iki çeşidi oluyomuş eğer kesmeden sadece düğüm atılırsa geri dönüşü kolay oluyomuş ilerde bi pişmanlık falan duyarsam diye benim tolganın sekreterleri saolsun başımızda gardian gibi bekliyolar doğru düzgün aklımdakileri rahat rahat soramıyorum doğumevinede oğlanı acile götürmüştüm bir kere okadar başka bilmiyorum eğer orayıda iyi diyosan dediğin doktora bi gidiyim pazartesi günü diyorum bende eksik kalmıyımkaydirigubbakcemile3

ben çevrimdışşıyım
canım 2309119 numaralı telefonu arayıp alabilirsin randevuyu
hastane iyi tabii ki işleri sadece kaadın doğum
epidural olmasam orada doğurmak isterdim
tabii memnun olan da var olmayan da
doğum hastanesinde aile planlaması dkısmı da var oraya da sorabilirsin

Özge
Önce altini degisin sonra emzirin daha rahat emer 3 aydan sonrada kaka yapmadiysa gece alt degismeye gerek kalmiyor.Genelliklede gece kaka yapmiyor.Alt degisecegi icin hafif los bi isik gerekiyor.Zaten tüm dert ilk 3 ay sonrasi Allah büyük.

Anladım meltem abla. Ya ben acayip tırsıyorum tüm bunların altından kalkabilecek miyim,becerebilecek miyim. Çok fena bir stres başladı bende mafoldumben

fatmazehra
Canim simdi demedim yarin ben netteyken yaparsin demek istemistim :))

demetcim
Aman tv olayini bebege hic ögretme sonra cok zorlanirsin.Müzik ac ama tv acma.Cok sinirli oluyorlar tvye bakan cocuklar ben yapiyordum doktor beyinde resimleri hizli gördügü icin hic iyi degil demisti. Konusmalari dinlemeside uykusunu kacirir.Tv ile mümkün oldugunca gec tanissin rahat edersiniz.

Baska püf noktalarida var yemeklerde aklima gelirse yazarim .Bende pek sevmem yemek yapmayi esimle iddlasa iddalasa ögrendim ama ne kadar cabuk yapip mutfaktan kacarsam o kadar mutluyum.

hoyacım gece lambası konusunda yine de sen bilirsin ama yangınların çoğu prize takılan küçük gece lambalarından ve oda kokularından çıkıyormuş.

anaam almam o zzaman bizde ışıldak var onun kırmızı lambasıyla mı idare etsem-tatlicadiarzu-

X