2010 Ocak Anneleri bu topicte bulualm....

Bebeğime ...... Almayı Düşünüyorum...

• Ankete Katılan
    304
  • This poll will close: .
Günaydin,

yattim kalktim hala kimse yok benneyaptımki

Bugün kan tahlili yaptirmaya gitmeliyim o yüzden uyumamam gerekiyor uyursam 12 den önce yetisemem hastaneye. Bu kadar erken de gidemem. Pazartesi doktoruma yetistirmeliyim tahlilleri

günaydın kızlar nasılsınız? gece kuşları yine iyi muhabbet etmiş maşallah

scedcedu ,bizde de tutuyor senin hesap.zaten cinsiyeti öğrenmeden bir arkadaşım bu hesapla oğlan olacağını söylemişti de,ben inanmak istememiştim..o da herkese tuttuğunu söylemişti..onun da benim de çin takvimine göre kızımız olacaktı güya :))

bu arada herkese iyi akşamlarrr..selamlarr..

nihayet birinde tuttu :) ama yine de ikinci bebek için bu hesaba da güvenemeyeceğiz

kızlar

bebekler doğduğunda yan yatıracaksınız unutmayın
rahimde yuttuğu suları çıkarabilmesi için

gerçi bu bilgiyi burası kalabalıkken söyleseydim daha çok kişi görmüş olurdu ama neyse

ama heralde çoğu biliyodur

ben kusunca boğulmasın diye yan yatırılcak sanıyordum rahimde yuttuğu suları çıkardığını bilmiyordum

Normal dogumda 3 gün yatiriyorlarmis, sezeryanlarda 1 hafta yatiliyormus benim gidecegim hastanede.

ne güzel ben de öyle hastane istiyorum burda hemen eve gönderiyorlar

aman gidemiyorumyaaaaaa uykumda geldi zaten

kızlar benim bebe birhafta küçük çıkıyor dogum tarihi degişirmi

kaan kocatepenin sayfasında okumuştum 8.-10. haftalarda ultrasonda bebek sat'la uyumluysa ya da ne kadar uyumsuzsa doğum tarihini o belirliyormuş. sonraki ultrasonlarda bebeğin büyük ya da küçük çıkması bebeğin erken-geç doğacağı anlamına gelmiyormuş küçük ya da büyük olacağını gösteriyormuş

Benim en cok korktugum sey bebekle birlikte gezememek :KK43:

Cevremde gördügüm örneklerde bebek yüzünden evden cikamyorlar. hatta biri aksam 7 den sonra misafir bile almiyor tabi gitmiyorlar da bebegin uyku düzeni bozulmasin diye

Ama ben daha gencim eve kapanmak istemiyorum :umursamaz:

bence bebeği alıştırmaakla ilgili bişey
eğer bebeği sesli ortamda ve yatağı haricinde bi yerde de uyumaya alıştırırsak gezmenin problem olmayacağını düşünüyorum. geçen yıl görümcem doğum yaptı aman bebek üşümesin dedi evden dışarı çıkmadı aman uyanmasın dedi evde çıt ses yaptırmadı vs... bir de yatarak emzirmeye alıştırdı gece beşikten alıp beşiğe koymak zor geldiği için de hep yanında yatırdı...şimdi çocuk 1 yaşında ve görümcem kesinlikle bir yere gidemiyor. az bi hava değişiminde çocuk hastalanıyor, uyuyacağı zaman emmek istiyor emmesi için birlikte yatmaları gerekiyor ve en ufak bir seste gözünü açıyor.
böyle alıştırıldı ve şimdi değişmiyor, büyük konuşmak istemiyorum bu konuda ama 20 günlük filan olduğunda ben alıp markete alışverişe gitmeyi düşünüyorum her şeye alışsın diyorum

Kizlar bu arada bize Tokiden ev cikmis. Artikin Istanbula geldigimde uzun süre kalacak bir yeri olacak. her geldigimde 3 gün kalip dönüyordum ne kadar annende olsa kari koca söyle bir tatil yapilmiyor baskalarinin yaninda. O yüzden uzun süreli gelemiyorduk Türkiyeye.

Artikin bir gelisimde 1 ay kalirim doya doya :dance:

canım gözünüz aydın güle güle oturursunuz inşallah

gunaydımn kızlarrrrr

artık son zamanlarımıza geldıkk.deneyımsız oldugum ıcın bu yalancı sancıları pek bılmıyorum.yanı bu haftada baslarmıs yalancı sancılar?bılen varsa anlatırsa super olur.benım gıbı ılk bebegını bekleyenler ıcın cok ıyı olur

günaydın ben ikinci bebeğimi bekliyorum ama bende bilmiyorum şu yalancı sancı işini
arada sancı oluyor ama gazmı sancımı anlıyamıyorum ki

günaydın ben ikinci bebeğimi bekliyorum ama bende bilmiyorum şu yalancı sancı işini
arada sancı oluyor ama gazmı sancımı anlıyamıyorum ki

valla benım de bazen karnım semsert oluyor o zaman yurumek bıle yuruyemıyorum.bazen karnım agrıyor acaba bunlar mı kı?amannnn korkmaya basladım zaten dun bıraz karnım agrıdı dedım karın agrısına bıle dayanamazken dogum naısl olcak kı allahım hepımıze cesaret versın kolay dogumlarımız olsun?bu dogumu kolaylastırmak ıcın neler yapmalı yurumek ve bol su ıcmek dua etmekten baska..

valla benım de bazen karnım semsert oluyor o zaman yurumek bıle yuruyemıyorum.bazen karnım agrıyor acaba bunlar mı kı?amannnn korkmaya basladım zaten dun bıraz karnım agrıdı dedım karın agrısına bıle dayanamazken dogum naısl olcak kı allahım hepımıze cesaret versın kolay dogumlarımız olsun?bu dogumu kolaylastırmak ıcın neler yapmalı yurumek ve bol su ıcmek dua etmekten baska..

Nefes hareketleri var gecen gün okudum nette linkini veriyim bir göz at istersen

http://www.e-gebelik.net/dogumda_yardimci_onlemler/dogumda_nefes.asp

Eveeettt kızlar benimde bugün son iş günüm :lepi:
Yarın gelmiycem işe
Zaten bugün hava acayip soğuk, hasta olmazsam iyidir :gitme:
4 ay doğum iznim bitince işe geri dönmüyorum, tazminatımı vericekler, işi bırakıyorum, işyeriyle anlaştık
Eşimle de konuştum, o da bunun daha iyi fikir olduğunu kabul etti opuyorumnanaktan
Çünkü işe başlıycağım zaman bakıcı tutucaktık
Kaynanam bakamaz çünkü
Oğluşuma kim bakıcak derdi bitti sonunda
Eşimde bu durumdan memnun, oğluşumu annesi büyütücek diyo zemuszemus

X