• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Ocak Anneleri bu topicte bulualm....

• Konu Sahibi Konu Sahibi ndk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğime ...... Almayı Düşünüyorum...

• Ankete Katılan
    304
  • This poll will close: .
son ayda çok büyüyo bekeler. dert etmeyin kızlar..

hem kilosu önemli deil boyu önemli

çocuk boyluysa kiloyu hemen alıyo..

kızım son ayda 800 gr almıştı..
dr. 3 dogar dedi kızm 3.5 dogdu.
küçük bebekler daha çabuk büyüyo.

eda8 sagol
hıcbıryerde hıckımseye ezdırmez sagolsun
ne benım aıleme ne onunkılere ne baskasına
okonuda cok sanslıyım
ALLAH RAZI OLSUN
butun dunyayı karsısına alır

kızlar korse aldınızmı ben yarın almayı düşünüyorumda nasıl bişey alıcam karar veremedim bi fikri olan varmı

Slm kızlar biz geldik,nasılsınız bakalım? Geçmişi okuyayım dedim ama çok yazılmış sıkıldım en iyisi direk gireyim dedim...

tutku2012 maşallah canım Allah analı babalı sağlıkla büyütsün inşallahopuyorumnanaktan

özge hosgeldın
evet cnm bazen cok uzun olabılıyor
vakıtsızlıkten bende okumuyorum

hoşgeldin rapunzelcim

kızlar benmi kaççırdım öğretmenimde doğum mu yaptı....

hoşbulduk canım evet eskileri okudum bende suyu gelmiş öğretmenimin biraz erken ama doğuma almışlar bebekte biraz solunum sorunu olmuş o nedenlede küvözde kalacakmış biraz aslında kilo olarak iyi doğmuş sanırım ondaki şekerden dolayı bebekte bu sorun oluştu inşallah çabucak çıkarlar hastaneden....

Feyzacım sanada hayırlı doğumlar olsun yarın son demek zaten iş arkadaşının yüzünden yaşadığın moral bozukluğu ve ilerleyen hamilelik sana oldukça zor geliyordu bak üzüldün hemen kasılmalar başladı evde bi güzel dinlen iş falan yapma bence anne karnında 1 gün bile fazla dursalar onlar için çok faydalı biliyorsun....

bakalım ben bu son 3 haftayı nasıl atlatıcam oldukça zor geliyor çalışmak... halsizlik oluyor çok fazla...bugün alıp battaniyeyi koltuğa gittim yattım gece 3 de artık uyuyamıyorum geceleri dön sağa dön sola offfff....

özge cnm ben sana
kraft mılle 505 arabasına bakmanı rıca etmıstım
acaba bakabıldın mı nasıl

kızlar hülya eyüp faceye bebişinin resimlerini koymuş
ama online değil

hoşbulduk canım evet eskileri okudum bende suyu gelmiş öğretmenimin biraz erken ama doğuma almışlar bebekte biraz solunum sorunu olmuş o nedenlede küvözde kalacakmış biraz aslında kilo olarak iyi doğmuş sanırım ondaki şekerden dolayı bebekte bu sorun oluştu inşallah çabucak çıkarlar hastaneden....

Feyzacım sanada hayırlı doğumlar olsun yarın son demek zaten iş arkadaşının yüzünden yaşadığın moral bozukluğu ve ilerleyen hamilelik sana oldukça zor geliyordu bak üzüldün hemen kasılmalar başladı evde bi güzel dinlen iş falan yapma bence anne karnında 1 gün bile fazla dursalar onlar için çok faydalı biliyorsun....

bakalım ben bu son 3 haftayı nasıl atlatıcam oldukça zor geliyor çalışmak... halsizlik oluyor çok fazla...bugün alıp battaniyeyi koltuğa gittim yattım gece 3 de artık uyuyamıyorum geceleri dön sağa dön sola offfff....

sağol canım gerçekten sweetede çok üzüldüm arkadaşın yaptığınada cuma kötüydüm zaten doktora gittik ki sancım var hissetmiştim hayırlısı ilaçlarla erteliyouz dedi doktorum bakalım kız aceleci ama ertelyoruz ya gelmezmiş birde inat edip kaydirigubbakcemile3

çok zorlanıyosun canım son 2 hafta geçmiyor benim kızım artık tepklyor otrma yat dinlen der gb son günlerde yürüyemycek şeklde kasılmlarım var rengim bile değişyor bembeyaz oluyorum acayip bir ağrı adet sancısı gb .nst ye bağladır doğumhanenin orda doğuranlar felan üff anladımki doğum çok zor allah yardım etsin

aşkitom sen yine fazla laf çakma nede olsa eşinin annesi ben üzmüyorum eşimi kimin ne olduğunu iyi biliyor annen şöyle böyle demyorum one yapsın oda bnden fazla üzülyor benim ailem sonsuz saygısı var onun için bende hatrına bişey demiyorum hiç belli etmyorum niye diyimki onun kötülüklerini eşimin iyilkleri kapatıyor .sende fazla bişey deme yinede annesi seni anlıyorum benimkide aynı ama yapacak bişey yok değiştremeyiz

sıvrı bıber az degıl
cunku benımde 34 haftalıkken 2400falandı
,doktorum normal gayet guzel hersey yolunda dedı.hoya dogum yapmadı
yanlıs anladın sen
ogretmenım ve tutku yapmıs

he pardon hoyacım....kaydirigubbakcemile3

öğretmenimin durumu nasıl acaba bi haber varmı?

son ayda çok büyüyo bekeler. dert etmeyin kızlar..

hem kilosu önemli deil boyu önemli

çocuk boyluysa kiloyu hemen alıyo..

kızım son ayda 800 gr almıştı..
dr. 3 dogar dedi kızm 3.5 dogdu.
küçük bebekler daha çabuk büyüyo.

inşallah canım inşallah....:emir_bebek:

kızlar korse aldınızmı ben yarın almayı düşünüyorumda nasıl bişey alıcam karar veremedim bi fikri olan varmı

ben aldım canım..

nbbnin 40 beden için olanını aldım doğumdan önce 40 bedendimde indirimdeydi 15e aldım....kaydirigubbakcemile3

opuyorumnanaktan
sabır canım sabır bende ayen öleyim sadece sabır...

size nasıl meraba diyeceğimi bile bilmiyorum kızlar. içim okadar acıyoki duygularımı sizinl paylaşmka istedim. 8. ayımıza girmiştik çok az bi vakit kalmışt oğlumu kucağma lamya onun mis kokuunu duymaay. Allah nasip etmedi bize bu sevinci yaşamayı.1 aralık 2009 bu tarihi asla untmuyacağım bu haytımın en tarisiz acısını yaşadığım gün.erteigün doktor kontrolüm vardı.izne ayrılıyordum. bi sürü plan yapmıştım oğlumla evde dinlaneicektik. kıyafetlerini yıkayıp tüleyecekim.okula gittim arkasşlarla sohbet ettim tam eve gidicekken çok şiddeti bir ağrım başladı.bir de ıkınma hissi. hemen doktoru aardı. ters bi haereket yapmışsındır ya da idrar yolu enfeksiyonudur dedi. ters hareket yapmış olamazdım çünkü çok dikkat ediyordum kendime. belki enfeksiyondur dedim. ama böle kötü bişeyi aklıma getirmemeye çaıştım. çünü daha akşam bebğim tekmeliyordu beni,annecim ben burdayım diyordu.erken doğum yapan arkadaşalrı düşünerek heralde beb geliyor dedim.hemen yola çıktık. arabada bağıra bağıra gittim zaten, hiç kesilmeyen bi ağrıydı bu.süreklidua ettim gidee kadar. hemen hastanede nste bağladılar. am hiç ses gelmiyordu. ultrasonu getirdler odaya yine o güm güm atan kalbinden tek bir ses bile gelmiyordu., doktor sordum aam hareket ediyo dimi dedim hayır dedi. Allahım çok kötüydüm. eşimin suratı allak bullkatı. ona bakıyordum ban iyi bişey sölesin diye. yok hayır herkes susuyodu. plesantam bebketn ayrılmıştı. ve plesanta kanama yapmıştı. bu da bebği oksijensiz brakmış.3 snlk bi olay dedi doktor. yapamazmıız bebği şidi alsanız yaşmazmı dedk. hayır dediler yapacak hiçbişey yok. bu 3 sn nezman olmuştu ilmiyorum. hastaneye geldiğimizde kalbi atsaydı bile yüzde 95 özürlü olurdu çünkü beyin okijensiz kalmış dediler.onu besleyen plesanta ayrılmıştı ve bebğimin yaşamlaa bağlantısı kopmuştu. o a işte benim de yaşmala bağlantım koptu. kızlar o kadar kötüyüm ki içimdek acıyı anlatmaya asla kelimelr yetmiyor.beni en iyi is anlarsınız diiye size yazıyorum hem de en ufak kafanız takılan bi durum oduğunda ihmal etmeyin diye yazıyorum. ben çok dikket ediyordum, hep kendimi suçluyorum,mutlaka bişey yapmış olmalıyım.durduk yere niye böyle olsunki diyorum. niye, niye, niye. hep bu soruyu soruyorum kendime.Allahım evin her yerine baktıkça onu görüyorum.,onunla kurduğum hayaller gözümün önünde hep. hai size yazmıştım.oğluma yelek örüyoru umarım becereilirim diyodum. güzel oluyodu. çok az kalmıştı. bitirmek onun o mis tenne giydirmek nasip olmadı.. dolabını açıp açıp kıyafetlerine bakardım,öperdim hep. içinde hep oğlumu hayal ederdim.hayatımı ona endekslemiştim hep. şimdi kıyafetleri duruyo,ama karnım bomboş. her doknduğumda hissettiğim oğlum yok artık.Allahım ne yapıcam ben.yaşama sevincimi kaybettim ben. daha 1 hafta öncesinde babsı bi mont almıştı oğluma htta resmini de eklemiştim.bu sabah aldım sarıldım kollarını boynuma sardım ama içi de bebğim yok.her yeri prçalamak istiyorum. aklıma neler gelmiyoki oğlumun yanına ben d e gideyim diyorum belki annecim ben d eseni bekliyodum der. onu sıcacık sarıp sarmalamamı bekliyodur diyodum.sonra acaba isyanmı ediyorum. Allah daha beter acıları da gösterebilir diyorum. ama aklımdan bu düşünceler gitmiyo silemiyorum.her yerde onu görüyorum.hayata onsuz devam etmek mümkün değil gibi geliyo.bu trifi omayan ,asla doldurulamayacak bi boşuk. bu boşluk nasıl dolarki. belki biliyosunuz ben daha önce d ebi kayıp yaşadım. geöen yıl d ababmı kaybetmiştim am bu acı bambaşka. evlat acısı. dayanılmazbi keder. llahım dyorum içimden hep haykıtrıyorum ağlıyorum, gözyalarımı dindiremiyorumçbebğimi sitiyorum. oğumu istiyorum diyorum. ama bu boşa bi haykırışmı bilmiyorum. belki de değildir. her mucizeyii yaradan Allah belkizamnı da gün öncesine döndürürü, oğlumu ban geri veriri.olurmu acaba böle bişey.sorgulamakta hatamı ediyorum diyorum acaa oğlum gitmese şuan ilerde hayatında dha bütyük acılarmı yaşıcaktı bunu engellemek içinmi onı yanına aldı diyorum. bu soruların hiçbiriin cevabı yok bulamıyorum. eminim hiç bi zmanda bulamıcam.

doğumdan sonra oğlumu görmek istedim,doktorum istersen görme dedi.ama ben onu yüzünü bidaha göremicektim. bu şans bidaha elime geçmicekti.onun o çırılçıplak vücudunu kundak gibi bişeye sarmışlar getirdiler yanıma. tertmizid ğlum küçücük kafası elelri yumuk yumuktu. ben babsına benzettim odasana benziyodu dedi. demekki iimizden d ebişiler taşıyodu. biliyosunuz hep zayıfmı acacaba diyodum 15 gün önce 1340 grdı ancak 1500 filan olmuştur diyoduk. am oğlum kocaman olmuştu 190 gr,46 cmdi.yüzüne dokundum ,parmakalrına dokundum sıcacık yumuşacıktı. okadar güzeldiki,sadece yeterli oksijen alamadığından biraz mordu..ama daha fazlasıan izin vermedileralıp götürdüler oğlumu.ertsi gün babsı toprğa verdi oğlumu. şimdi onun minicik bedeni toprağın altında bensiz . buz gibi soğuk yağmurlu havalarda ne yapıcak diyoum.gidip onu sarabilme imkanımın olacağını bilsem em vazgeçmeye hazırım kendimden.kafam işet bu düşüncelerle karma karışık. hayatımın ışığını, sevincimi, tek hayalimi kaybettim. osuz nasıl nefes alırım nasıl çalışırım, nasıl bişey olammış gibi gülerim,uyarım bilemiyorum. yok yapaam, bu acı beni yiyip bitirecek bunuda biliyorum. çünkü ben okadar güçlü bi insandeğilim.

artık ben bir ocak annesi değilim. bi sürü hevesle güzel güzel konular açtık. bebklerimşzle ilgili heyecanlarımızı paylaştık. kıyafetlerini,odalarını, göbüşlerimizi, boylarını,kilolarını koyduk. ama bneim serüvenim sona çok yaklaşmışken yarıda kaldı. bu heyecanı devam ettirmek sizin hakkınız.ben artık aranızda olmıyacağım. sizden tek isteğim benim günahsız meleğimden duaalrınızı esirgemeyin. etrafımdakilar hep yaniden hamile olucasın yine bu heyecanları yaşıcaksın diuolar. ben buna inanamıyorum. belki d ehiç anne olamıyacağım, olsam d abelki yine aynı acıları yaşıayacağım, buna takatim yok.bu acıyla devam edebileceğimi sanmıyorum.

şimdi etrafımdakiler benden korkyolr. çünkü doğum sonrası tansiyonum çok yükseldi ve ara aar devam ediyo, bisürü ilaç içiyorum. zehirlenme riskim devam ediyo. ama bu benim umurumdamı . hayır.şimdi sen bu acıları yşa ama oğlunu vericezdeseler razıyım. ama gelmiyor oğlum. hep çağırıyorumgelmiyor. niye iy diyorum. cevap bulamıyorum. ve çok korkuyorum bundan sonraki bu yl benim için daa zorlu olucak. yeiden bi bebk istesem d edaha zor geçicek bu aşamalar, hep kontrol altında olmam gerekecek. ben bırakın bunu yaşamaya devam etmeey haır değilim. gözlerimi kaptsam hiç yanmasam ve oğlunun yanında olucaksın desler hemen evet derim kaparım gözlerimi sonszuluğa. . neyse kızlar. sizlsre hepinze hayırlı doğumlar, sağlıklı, sıhhatli evlatlar diliyorum. umrım sorunsuz, gözyaşı olmadan güzel bşekilde geçirirsiniz o hep hayalini kurduğumuz anları. ben aşayamadım. Allah sizlere nasip etsin. ben kavuşaamdım yavruma. siz en güzeliyle yaşaraınzı bu anları inşallah. aam oğlumdan dularınızı eksik etmeyin. ben girip bakamıcam sizlzer. çünkü her an oğlumu hatırlıcam ozaman. zaten untmam ümkün değil ama kahrolucam. sizlere güzel günler diliyorum. beni de bitanem deniz keemlimiş de unutmayın.belki sizin dualarınız kabul olur.

canım benim

şuan okurken bile çok kötü oldum allah sana bol sabır versin çok zor bişey böyle okurken çok kötü oluyoruz kimbilir yaşamak ne kadar zor yüce rabbim sana dayanma gücü versin bu belkide senin dünyadaki sınavın allah bundan sonrasında hayırlısın ile sağlıklı sıhhatli evlat nasip etsin canım benim ne söyleyeceğimi acını nasıl azaltacağımı inan hiç bilmiyorum dualrım seninle ve küçük meleğinle

Kızlar HoyaCornaso'ya zorla doğum yaptırcaksınızkaydirigubbakcemile3
Hoya doğum yapmadı
içinize mi doğdu yoksa kaydirigubbakcemile3

Vallahi en güzel zamanlarınızı kaynanalarınıza kızarak kendinize haram ediyorsunuz.Maksat öfkelenmekse kiminiz geliyor diye kızmış kiminiz gelmiyor diye.Ama eminim ki gelse de gelmese d ekarşıkarşıya kaldığınızda alttan alan hep siz olursunuz.Hatta memnun etmek için her bişeyi yaparsınız.

Kaynanaın sizin öfkelenip köpürdüğünüzden haberi bil eolmaz.Anca kocanıza konuşur onunla aranızı gerersiniz boş yere.Hiçbir erkek anneisni karşıına almaz.Sizi susuturmak için sen haklısın derle ro kadar.Ona soracam ,gösterecem vblere aldanmayın annelerini gördükleir an yelkenler suya iner.))

Özetle;boş yere kendinizi yormayın.Bbeeklerinizin son dönemleri karnınızda tadını çıkarın.Anneniz de olsa kaynanaız da olsa gelmeye mecbur değiller.Gelirlerse büyüklük ederler o kadar.Unutmayın siz zaten onlara güvenip hamile klamdınız.

Boşverin gitsin...

Evliliğinde 10 yılı devirmiş biri olaraktan tecrübeyle yazdım.

feyzae cnm ben bısey demıyorum.o kımın ne oldugunu bılıyor
veee zaten kendı uzuluyor.
yoksa senın aılen sole benımkı bole,bunun sonu gelmez
ne gerek var huzur kacırmaya baskaları yuzunden
bır saırın sozu VAR
DEGISTIREMIYORSAN GERCEGI
TEK BIR CAREN VAR KABULLENECEKSIN
SANMA HERSEYIN BITTIGINI
DAHA IYI GUNLER VAR GÖRECEKSIN

askitom baktım canım görünüş olarak güzel gözüküyor ama tam olarak özellikleri nedir?Mesela az yer kaplaması ve hafif olması önemli diyorlar deneyimli anneler. Sen aldın mı?

Back