2010 Ocak Anneleri bu topicte bulualm....

• Konu Sahibi Konu Sahibi ndk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğime ...... Almayı Düşünüyorum...

• Ankete Katılan
    304
  • This poll will close: .
çirkınbety
masallah canım kızına
bende 16 kılo aldım cok moralım bozuk
sırt bel agrısından duramıyorum

Poseidon83
Doguma ne zaman gidecegin belli olmadigi icin yemek yiyipte gidebilirsin kismet.Bakiyorlar acilma varsa fitil veriyorlar tuvalete gidiyorsun icini disini cikartiyor bisi kalmiyor dogumdan önce.Suya izin var dogum süresince ben soda su ictim.Ama bu dua etme olaylarinda insanin icinden dua etmesi yeterli diye düsünüyorum öyle suya pirince dualar edip icmek yemek bana daha farkl boyut gibi geliyor. Siz Allaha duanizi edin nasil olsa o kabul eder.

ya kızlar ben evde oturmaya hiç alışkın değilim
sanki hep bişe yapmam gerekiyoda onutmuşum gibi geliyor
ay nasıl geçer zaman böyle
bugün benim ilk izin günüm
içimde hep bi boşluk var
sanki boş oturmaktan suçluluk duyuyorum
aslında 1 hafta daha vardı iznimin başlamasına
ama eşim artık okula gitmeme izin vermiyor
okulum uzak ve köy arabaları çok eski
sarsıla sarsıla gidiyoruz
üstelik svett e olanlardan sonra okulu ben mi kurtaracam dedim
birazdan doktora gidip iznimi başlatacam
ay hatırlamışken doktoru arayıp randevu alayım randevu almayı unutmuşum yahu.

Cirkin Betty
Ben fitil istemedm tablet krem vereyim dedi doktor tablet diyince agizdan sandim olur dedim. 10 tane kocaman tablet alttan konuyormus.Her gece uyumadan önce koymam gerekiyor.Artik bitsin diye bekliyorum.Ayrica ilacla baska bir akinti daha gelmeye basladi iyilesince kesilmesi gerekiyordu diye düsünüyorum bakalim cuma günü kontrolde ne diyecek doktor.Sanirim senin fitilde uyumadan önce 2 tane ise koyduktan sonra icamasiri giyme en azindan geceleri hava alsin diyor doktor.

Günaydin Askitom

Denizeliklim
Bulursun evde oyalanacak seyler bol bol ayaklarini uzat dinlen canin ne zaman isterse cik biraz yürüyüs yap.Zaten kis hava hemen karariyor.

meltem abla
ılla suya okumak sart degıl
ama o anda okuyamaz ınsan dıye dedı sanırım
kur-an vardı elımde ordan buldu ısaretledı teyze
gıtmeden 3 kez oku dedı,
yada suya oku ıc dedı

günaydın kızlar bebegin kafası kaçıncı haftada yerleşiyo rahme bugün aile hekimize gittik saglık ocagına.

dünden beri basım dönüyo.ve şişlik oluştu bacaklarım hiç iş yapmasamda şişti.

neyseki ebe çok moral verdi bana..

buda şişmi ne var bunda dedi. sen ödem görmemişsin dedi..

kafası yerleşmemiş..daha...dönermi bilmiyoruz..
hafta içi dr. gidcem kontrolümüz var..
kasıklarım agrıyodu bobol su içççekmişim..
benim midem çok yanıyo.
yemememe ragmen 20 kilo almışım yesem ne olurdu acaba..kaydirigubbakcemile3
tansiyonum 8.5 çoook düşükmüş şiştigim için tuzluda yemicem. dinlenerek geçircekmişim bu 3 haftayı

çirkınbety
masallah canım kızına
bende 16 kılo aldım cok moralım bozuk
sırt bel agrısından duramıyorum

ben bozmuyorum moralimi cnm... kızım sağlıklı olsun, veririm ben o kiloları hiç dert değil...
zaten 40ından sonra başbaşa kalacağız kızımla, o koşturmacaya kilo kalmaz bende...çok çabuk kilo veren bir yapım var zaten beim...
amaaannn boşver...kilo olsun tek derdimiz...

zaten iç çamaşırı kullanmıyorum evde pek...elbise oluyor üstümde rahat ediyorum, akşama kadar işte pantolonla sıkış tepiş oturunca tahammül edemiyorum evde hiçbişeye...
sevmedim fitil işini ama napim meltemcim...birinde iki tablet varmış, 2 gün arayla kullanacakmışım, o bitince de 5 gün her gün bir tane olmak üzere başka bir fitil kullanacakmışım...geçer dedi...inşallah...

Poseidon83
Burdakiler Evangel.Adetleri cok farkli cok fazla inanislarida yok acikcasi Isa ya . Bu ayin 24 ü dogumgünü diye 3-4 gün tatil olur birde Nisanda carmiha gerildigi gün icin yumurta bayrami yapilir o kadar.Arada baska bayram tatil yok Isa yla ilgili. Sali günü tatil degil canim burda.Ayin 18 inde 2 hafta tatile giriyor herkes o zamani bekliyorum yatmak icin.

meltem abla dun gece baya yazısmıssınız...esım laptopu yenıden kurdugu ıcın sıze katılamadım
bende persembe gıtcem nst ye baglıcak drum...mıdemın altındakı agrı aralıklarla devam edıyor
onuda sorayım dra
bıde ayak sısmesı normalmıs
netten okudum

Doğumu kolaylaştıran Dua

Doğum, yerine göre hayatî tehlike arz eden bir ameliyat olabilir. Doğum sırasında dua okumak hastaya yarar getirir mi?

ışte Peygamberimiz'in Hz. Fatıma'ya doğumu sırasında okuduğu dua...

Böylesine ciddî bir olay, elbette sadece mânevi dua ile geçiştirilemez. Önce maddi tedbirler alınır, yâni gereken ebeye, doktora gidilir, alâka ve muayenesi temin edilir, Bundan sonra sıra manevî tedbire, yâni duaya gelir.

Nasıl sadece doktor kesin şifaya vasıta değilse, sadece dua da öyle kesin şifaya sebep olmaz. Zira ikisini de Rabbimiz emretmekte, hem maddî, hem de manevî tedbiri dinimiz istemektedir. Birini icra edip ötekini ihmal eden, elbette yarım iş yapmış olur. Tek kanatlı kuşun uçtuğu kadar başarı temin edilir.

Maddî tedbirden sonra alınacak manevî tedbiri, yâni okunacak duayı, Efendimiz şöyle tavsiye buyurmuştur:

l- Doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, Önce Âyete’l-Kürsî okunur, sonra (Felâk ve Nâs) sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyet okunur:

"ınne rabbekümüllahüllezı halekas semavati vel erda fı sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasısev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemın.

(A'raf suresi 54. ayet)

Meali :

Gerçekten sizin Rabbiniz, altı günde gökleri ve yeri yaratan, sonra arşa istiva eden Allah'tır. Gündüzü, durmaksızın kendisini kovalayan geceyle örten, güneşe, aya ve yıldızlara kendi buyruğuyla baş eğdirendir. Haberiniz olsun, yaratmak da, emir de (yalnızca) O'nundur. Alemlerin Rabbi olan Allah ne yücedir. (A'arf suresi, 54)

Resul-i Ekrem Efendimiz kızı Fâtıma validemizin doğumunda bu duayı okutmuş, netice sevindirici şekilde huzurlu ve sıhhatli bir doğum olarak tecelli etmiştir, Mübarek nesil Hazret-i Hasan ve Hüseyin Efendilerimiz böyle dualarla dünyaya gelmişlerdir.

Sıhhatli bir doğum haberini alınca Allah’a şükretmek, konu komşuda bulunan yoksullara yardım etmek, münasip olan bîr cömertliktir.

ıçki içmek, içirmek, kumar oynamak, ahlâk bozucu eğlenceler tertip etmek ise nimete karşı nankörlük mânâsına gelen bir anlayışsızlıktır.

Ahmed Şahin

cırkınbety cnm
haklısın aslında
bende cok kolay kılo veren bırıyım
bende basbasa kalcam oglusumla
58 kılo 60 kılo falandım
64 le hamıle kaldım vıtamın almıstım ıstah yok dıye
kısa zamanda 6 kılo aldım o yuzden
sımdı bende 80 81ım
ama gorsen sadece sıpsıvrı gobegım var
ne popo ne bısey

eda8 ne guzel paylaşmıssın
kelımesı kelımesıne katılıyorum
rabbım bızede nasıp eder ınsallah

heh sen oğluş olmasının avantajını yaşıyorsun tabi...kızlar annenin poposunu büyütüyor ya...bende de sadece popo ve sivri bir göbek var...herkes popon büyümese kesin erkek derdik diyor...ama büyüttü kızım...olsun dedim ya boşver...hepsini veririz...
2010 ocak anneleri birlikte zayıflıyor diye bir konu açar, ava bir ab rocket alır tüm kilolardan kurtuluruz inşallah...

Biz isim konusunu kapattik bi isimde bulamadik Bakalim bi görelim yüzünü o zaman aklimiza bi isim gelir dedik esimle.Bi eli ayagi sag salim dogsun isim o zaman düsünelim dedik .

herkese günaydın kızlar.....bu sabah 7 de ayaktaydım hoş artık yatıyomuyum orasıda meçhul....bızdığımla tombuluma yaptırdım kahvaltı ben yapamadım sabah hallerim malum=( yeni yeni atmaya başladım ağzıma bişeyler...birde bu sabah kasıklarıma sancı geliyo birden buz gibi ter boşalıyo yüzüme boynuma sırtıma eşim diyor rengin sarardı..düzeliyorum bu sefer ateş basıyo tekrar soğuk ter boşalıyorum.....eşim dedi bana bak sakın erken doğurıyım deme evdede kimse yok hahahahha oldu dedim seni bekleriz.....şimdi biraz daha iyiyim...size bir bakıyım dedim evi toparladım hiiiiçç bir iş yapmayı düşünmüyorum bir tek yemek yaparım kız okuldan gelene kadar yeter...bızdırık kızım tekmeleyip duruyor şu an maşallah..sabah semsertti karnımda az daha çıkıcak gibi geliyordu.....herkese çok selam....sezeryan olucaklara tekrar söyliyim....epidural bence en iyiyisi

*genel anestezide bebek etkilenirken daha az maruz kalması açısından doktor hızlı müdahale ediyor kanama daha fazla oluyor...
*önünüzde yeşil bir örtü mevcut merak etmeyin hiçbir şey görmüyorsunuz.
*hatta millet sohbet ediyor arada sizede takılıp espri yapıp konuşuyorsunuz...o arada kesilmişsizniz olay bitmiş ruhunuz duymuyor siz hala dezenfekten sürüyorlar gibi bir soğukluk hissediyorsunuz...sadece hafif bir sallantı oluyor karnınızın altında çocuğu çıkarırken zaten çıktığıu an yattığınız yerden kafanızı nereye uzatacağınızı şaşırıyorsunuz..veee ilk muayenesini ediyor çocuk doktoru sizin hizzanızda yan masada o arada siz zaten malum kopuyorsunuz tabi işleminiz bitmiş dikişler filan atılıyor siz ameliyathenede olduğunuz fikriniz filan hepsi uçmuş gitmiş....bebişi getiriyorlar ilk temas koklamalar.ağlaşmalar....hep derdim ki ayy ya çocuğum karışırsa ben bebekleri hep birbirine benzetirdim nasıl anlıcam benim bebeğim olup olmadığını diye doğum anındaki ağlamasını hiçö kulağımdan gitmez...odaya getirirlerken koridordan duydum sesini dedim zeyno bakın görün sesini bile tanıdım kızımın...ayhhhh..
*sonra odaya vardığınızda herkes yanıbaşınızda siz gayet net bilinçle heyecanınızı anlatabiliyor...sıkıntı vs..dile getirebiliyorsunuz...alttaki uyuşukluk gidene kadar 5-6 saat geçiyor emin olun ameliyat sonrası için bu kadar zaman ağrı hissetmemek çok karlı.....zaten ektra ağrı kesicilerde veriliyor.
*ameliyat esnasında unutmayın epidural iğnesi yapıldıktan hemen sonra uyuşuyorsunuz ve anestezi uzmanı başınızda sizin kalp atışlarınız ve tüm değerler onun önünde sizin heyecanınızı anladığı vakit sakinleştirici bir şey veriyor siz farkında olmadan hop sizin gözler kayıyor ama herşeye hakimsiziniz uyutmuyor yani....duyuyor ama göz kapaklarınızı açıpta etrafa bakamıyorsunuz.....heyecan sıfıra iniyor...çoooook ciddi birşey olması lazım ki başka uygulamalar yapılsın....

***************************ama lütfen ve kesinlikle hatta tek kelimeyle normal doğum yapın ************

mümkünseeee....tabii..benim mecburen oldu ve oturup 3-4 gün ağladım deli gibi ben normal istiyodumm gece sancım tutucaktı eşimi sersem edip uykudan kaldırıcaktım panik filan....hayale bakkk...ama olmadı...bebeği sakatlama riski yada benim sakatlanma riskim vardı çatı darlığı değil kemeik yapı bozukluğumdan=(kısacası..siz tercih etmeyin......bırakın şartlar neyi gerektiriyorsa öyle olsun=)sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…