2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Çoko, çişlerini söylemeye başlamadan önce bu tür oyunlar yapıyorlar meraklanma, küçük kene de bize çok yaptı bunu ama zamanla, gerçekten kakası geldiğinde banyoya gitmeye başladı..

Ben akşam eczaneye uğrayıp bir balgam söktürücü alayım en iyisi keneye, ayva yaprağı balgam söktürmüyor zaten, sadece göğsünü yumuşak tutar o ve kuru öksürüğe iyi geliyor.

Saolun canlar, iyi ki varsınız. Sabaha nazaran daha iyiyim şu an. Pelinle bakıcısı bugün gayet iyilermiş maşallah Eşim olacak çam yarması da sabahtan beri arıyor, açmıyorum telefonu.Araba maraba alayım diyodu, onu söylemek için arıyodur muhtemelen, özür dilemek için fln değil yani Numarasını da sildim telefonumdan.

Hayatımdan da çıksın inşallah diyeceğim ama Pelin için çok üzülüyorum. Geçenlerde fotoğraf albümümüzü bulmuş dolaplardan. Babasıyla benim birlikte olduğumuz bi fotoya bakıp "Babi, anne" diyor Sadece babasının olduğu fotoyu gösterdim "Bak Pelin bu baba", sadece benim olduğum fotoyu gösterdim "Bu anne" dedim.Hiç ilgilenmedi. Sayfaları çevirip birlikte olduğumuz fotoyu açtı yine "anne ,babi" dedi

Niye bütün bu olanların bedelini o ödüyor Olan bitenden çok etkileniyor. Tartışmaların olduğu günün gecesinde hiç uyuyamıyor. İyi bi anne değilim galiba ben. Kendi menfaatim için Bursa'ya gitmek istemiyorum ama bu yüzden de Pelin'i babasından ayırıyorum Üçümüz bir arada olduğumuz zaman o kadar mutlu oluyor ki..Tabi sadece biz kavga etmeye başlayana kadar sürüyor yavrumun mutluluğu

Neyse..İçinden çıkamıyorum...

Musti yazdıklarını sildiğin için anladığım kadarıyla yorum yapıyorum: Eşin için elinden geleni yapmışsın galiba. Artık gerisi onun bileceği iş. Kendini heba etme, düşünsün taşınsın. Canı ne istiyorsa onu yapsın....

Gülşan Mert'e geçmiş olsun. Simenay size de geçmiş olsun. Çoko'nun da dediği gibi balgam söktürücü kullanın.

Çokocum duymadım o kreşi. Hemen araştırıyorum, saol.

Karavana, ne güzel bi haftasonu geçirmişsiniz kuzuyla. İmrendim valla

evet eşi svemek ayrı bişi kabul ama koca kazıkalr olarak gerektiğinde kalbimize söz geçirir göz görmez gönül katlanır yada kavga edip çekeceğime böyle daha rahatım yeni hayata yelken açtım psikolojisine girilir sorun değil amaaaa karavana ve beni eminim ki en çok ağlatan o zavallıların durumları oluyor işte ne bileyim cnaım yaa mevlam yardımcın olsun istediğin zaman yaz dinleriz ama bişi yapılamıyor emin ol

yinede iyi düşün taşın mutsuz bir evlilikte daha çok yıpranıyorlar , tek istedikelri anne babalarını birlikte yüzleri güelrken ona sevgiyle bakarken görmek ve onlarla birlikte kalkıp birlikte kahvaltı yapmak oluyor, bu olmadığında her şekidle etkileniyorlar tek yapacağımız en az etkilenecekelri yolu seçmek seçebilmek

Son düzenleme:
slm millet
musti türk filmine dönmüş hayatın (anladığım kadarıyla) Allah sana kolaylık ve sabır versin
franbu durumunuza çok üzüldüm keşke durumu düzeltmenin bir yolu olsaydı
karavana can neşen daim olsun
gülşanla simeney geçmiş olsun böcüklere
denizin dişler 11 oldu 12. yolda
okulun açılmasına az kaldı yakında mesaiye döneceğim
öptüm hepinizi

günaydınlar
gece 5 dakika uyumadım yine merto durmadan öksürdü ve ağladı boğazı acıyor hemde çok bugünüde sayarsak 5 gündür ne gece ne gündüz uyumadım hiç zombi gibiyim burda görünüyorum ama yokum dr randevu aldıydım mertoyu kontrole götürcem bugün, saat 10:00 da inşallah bu öksürük nöbetleri iyileşmeye başladığı içindir, balgam sökmeyede başladık inşallah biran önce iyileşir kuzum onu öyle canı yanarak öksürürken görünce içim sızlıyor
zemheri dişleriniz hayırlı olsun

Günaydın,

Dün yoğun bir gün geçirdik, patron bize bulaşmadı ama raporlar falan istedi, onları hazırladık. Bugün burda olmayacak herhalde, daha rahatım.

Dün akşam itibariyle aşık olmuş bir minik kuzunun annesi var karşınızda :) Kuzenimin kızı geldi bize, 16 yaşında, kumral, yeşil gözlü, çok hoş bir kızdır. Benim cücenin dibi düştü. Önce uzaktan uzağa bütün marifetlerini gösterdi, sonra kucağına oturdu, kitap okudular, kızı öptü, saçlarını sevdi, kendini öptürdü, sarıldı, gülmekten öldürdü bizi. Ben de KV olarak ilk sınavımı verdim, kıskanmadım, kıza da bişi yapmadım :)))

Frambunun yazdıkları çok dokundu bana, evet, iyi gitmeyen evliliklerin bedelini her zaman çocuklar ödüyor, bu benim çocukluğumda da böyle oldu, şimdi aynı şeyleri çocuğuma yaşatmamak en büyük amacım. Benim annemle babam ben 20 yaşındayken ayrıldılar, 27 yaşındayken bir araya geldiler, koca kadındım, evliydim ve o zaman bile çocuk gibi sevindim. 3 yıl beraber kalabildiler ve bilenleriniz vardır, geçen yıl yine ayrıldılar, ben yine 6 yaşımdaki gibi üzüldüğümü hatırlıyorum. Ama emin olun, evin içinde yaşanan hır gür, huzursuzluk, bağrışmalar ve hatta itişmeler, mutsuz-sinirli bir anne-baba ile yaşamak; çocuğu anne babasının ayrı olmasından çok daha fazla yaralıyor. O yüzden çok iyi düşünüp analiz etmek lazım, Rabbim bu konuda sıkıntısı olan bütün arkadaşlarımın yardımcısı olsun...

Gülşancım, Allah kuvvet versin, uykusuzluk en kötü şey... Mert'ime de tekrar çok geçmiş olsun, öksürürken çok hırpalanıyorlar, ben de çok üzülüyorum. Doktordan iyi haberlerle gelirsiniz inşallah.

bosnacım sağol
musti ve frambuya çok üzülüyorum, en çokta miniklere üzülüyorum ama benimde anne ve babam kedi köpek gibi kavga ederlerdi biz küçükken, keşke boşansalar diye hep dua etmişimdir, ama boşanmadılar babam anneme aşıktı çünkü ne yardan ne serden geçerdi onların yüzünden psikolojim bozuldu benim, evlendikten ve anne olduktan sonra toparladım diyebilirim kendimi, aynı şeyi kendi çocuğuma yaşatmamak için gerekirse bi kalemde silerim herşeyi ben, tabi allaha şükür eşimle aramız iyi bu aralar beni sinirlendirmeyi başarsada iyi anlaşıyoruz çok zor bir durum sizin için, zor ve önemli kararlar almak zorunda kalıyorsunuz, üstelik sadece kendinizi düşünmeden yavrularınız için belkide istemediğiniz şeylere mahkum kalıyorsunuz, rabbim yardımcınız olsun hep dualarımdasınız
frambu pelinin bakıcısıyla arası gitgide daha iyi olur merak etme canım, mert bakıcısıyla benle oynadığından çok oynuyo, ve ondan daha çok şey öğreniyo diyebilirim canım, darısı küçük prensesime

çapkın doruğada bakın neler yapmış neler zevkli çocuk ne diyim ayrıca bosnacım sanada koca bir aferin tatlı kaynana seni

Sorma Gülşan teyzesi, çok eğlendirdi akşam bizi :)

Çok önemli ve benim için de geçerli olan bir şey yazmışsın, benim de psikolojim, evliliğe, erkeklere hatta kendime bakışım bile, Ekrem'le beraber olmaya başladıktan sonra düzeldi, az buz manyaklıklar yaşatmadı bizimkiler bana...

ben boşanmamış hatta hiç böyle şeyler konuşulmamış bir ailenin kızıyım ama bizim ailedeki istikrarın sebebi babamdır çok sarılıdır , sakindir , annem ise tam tersi herşeyi kafasında büyüten , herkesin gülüp eğlendiği ortamalrın ona sıkıcı geldiği , asla neşeli ruhlardan anlamayan bi kadın çok iyilikseverdir çok iyi niyetlidir onlar ayrı ama hep ev işleri hep tutumlu tavırları felan derken bizi asla anlamaz , misal pazar günü cadıyı 13 yaşındaki kardeşim ve kuzenimle bahçeye gönderdim elelrinde parmak boyaları kağıtlar ile üstlerinede eski kıyafetlerden giydirdim , ben yuakrdan izliyorum nasıl eğelndiler nasıl gülüp oynadılar kuzenim geldi üst baş surat eller batmış hemen banyoda yıkadım bi güzel temizledim eline fotoğraf makiansınıda verdim gödenrdim aradan 10 dakika geçti kardeşim geldi bu kez kapıyı annem açmış ve öyle bir kızdı öyle bir bağırdı ki hatta bi tane de patlattı çocuğa ne bu halin diye ( ben kapıya gelene akdar olan oldu , tabi bende şarteller attı allahtan kuzenim ve cadı aşağıda idi bağırdım çağırdım e anlamı kaldı o eğlencenin sen banada hep böyle yapıyordun ne zaman eğlenip eve gelsem üstün kirlendi geç kaldın diye zehir ederdin bana kapıya geldiğinde gözlerindeki sevince baksan olmaz mı değmez mi sence felan felan neyse açıklaması şu ben temizlik yapmaktan yoruluyorum anlamıyorsunuz ?? çıkar çöpe at daha iyi o kıyafetleri değer mi o çocuğun hevesini yıkmaya ?? ve kardeşim bana hep derki abla annem sen olsaydın keşke bu çok acı , babama gelince çok ilgilidir aslında herşeyi paylaşabilirsin anlar dinler saygı gösterir paylaşır ama oda annemin tutumalrında dolayı evden hep uzaktır o gün sabah annem babama ne olur bi haftasonuda evde kal demiş ve babam daoturup bizle zaman geçirmeye karar vermişti ama yaşanan olaydan sonra oda önce bizi sakinleştirdi sonra da ben çıkıyorum dedi ve gitti ,,

durum bu bana etkisi neler ? annemle aynı ilacı kullanıyoruz ,,, aynı antidepresanı , ve eşimin en büyük şikayetlerinde dir halı kirlense sorun ediyorsun ne var bırak haytaı yaşayalım ?? annem le her sıkıntıda bu cümle aklıma gelir ??

yine akrmaşık ve uzun bi yazı olmuş pardon ama içimi döktüm gene iyiki varsınız yawww :)

Son düzenleme:

Anneannemi anlatmışsın, o da böyledir. Yere su döküldüğünde yine mi temizlik yapacam diye ortalığı yıkar geçerdi. Eskiden annem de öyleydi, son yıllarda biraz rahatladı. Bense hiç onlara benzememişim, dökülsün saçılsın lekelensin, umrumda bile olmaz, ev eşya insanı mutlu etmek içindir, daha fazla yorup sıkıntı vermek için değil diye düşünürüm. Üzüldüm hafta sonu olanlara, bunun hayatınızı bu kadar olumsuz etkilemesine de tabi... Keşke değiştirmek mümkün olsa...

ya ben asla onarl gibi değilim rahatımdır hatta temizlik konusunda nefretim avr artık annemden dolayı ama yinede takıntıalr bulaşmış görebiliyorum hayatımda e kurtlmaya çaba gösteriyorum, onalra göre çok normalim hatta yaww :)

neyse güzel eşylerden bahsedelim bugün inşallah gzel şeyler anlatısın hep girenler :)

çoko hadi sen başla bari :)

Günaydınlar kuzumun ağzı aft dolu dudağı uçukladı zaten diş belasına bişi yemiyodu artık su bile içmiyo dünde böyleydi dut şurubu iyi gelir derler verdik bugün ilaç aldırdım babası olacak meşe ilaca ne gerek vat dut şurubu iidir die tutturdu ölür müsün öldürür müsün kaşık kadar kaldı zaten suratı

hasta bebişlere çok geçmişler olsun hiç hasta olmasınlar hep gülsünler

FRAMBU merak etme bakıcı ve pelin zamanla alışacaklar her geçen gün pelin büyiyecek kadın dilinden anlamaya başlicak herşey çok daha güzel olacak kocanla aranızdaki konuya yorum yapmıyorum zira kelin ilacı olsa kendi başına sürer

Bulaşıyor tabi Mustican, nasıl bulaşmasın, ister istemez anneyi model alıyor insan, genler falan da derken, olmadık yerlerde annem gibi davrandığımı fark ediyorum ben de, özellikle de sinir patlamalarında. Farkındalık önemli bir şey, törpülemeye çalışıyorum işte.

Karavana, güzel gözlüme çok geçmiş olsun, niye çıktı ki şimdi o yaralar...

Tünaydın
Bi selam verip işime bakayım.
Çokonun da ilacı olsa başına sürer musticim, bir süredir ben de iyi hissetmiyorum kendimi,çekip çekip gitmek istiyorum sadece başımı alıp, tam kafa nereye ben oraya misali
Akşam sinemaya gittik 1 senenin üstüne ve orda bile eşim vicdan yaptı/yaptırdı çocuğu bıraktık diye, tatile zaten çocuksuz gitme lafını bile tamamlatmıyor, en sonunda siz ikiniz bi gidin başımdan dedim ya, al çocuğu annenlere git dedim

Bu arada Cemy ye geçmiş olsun,ağız içi bi solusyon vermişti dr. bize bi kere,ihmal etme dr.a sor EsEs.
Kero da gördüğü her genç kıza bi işve bi cilve yapıyo ölürsünüz gülmekten, artık alış buna Bosna, oğlun zırt pırt aşık olacak
Aile konularına girmişsiniz,ben kimseden fayda görmüyorum, bu da iyi bişey değil, elini eteğini çekti aileler ve sinirime dokunuyor,ne alemdesin gelelim de bi dinlen diyenim yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…