2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

ımm kurutulmuş patlıcan ve nar ekşili hmm çok severim kurutulmuş patlıcanı ama nar ekşili denememişitim güzel olur

yok güzelim eski iş yerim diil yepyeni bi iş çiş söylüyor evet ama ben başlayamadım daha tembek ve korkak anne ben kızıma ilk başta tanıdık bi bakıcı baktı sonra annem devraldı şimdi annem bakıyor ve babasıda yanında 24 günlük izninde tek ben işteyim

BİŞİ SORMAK İSTİYORUM
1- biberonu ne zaman bırakmalıyım
2- emziği ne zaman bırakmalıyım
3- benim kuzu anne ve gel dışında herangi bir kelime kullanmıyor istediği şeyleri beden diliyle anlatıyor bende çok anlayışlı olduğumdan hemen anlıyorum acaba hat mı ediyorum konuşmaya zorlasam mı

biberon ve emzik hakında bişey bilmiyorum çünkü biz malesef kullanamadık
ama anne ve gel demesi cok iyi demekki devamı gelcek

Müberra, yepyeni işin tekrar hayırlı olsun o halde, çiş diyorsa başla işte, yaz günü alıştırmak kolay olur..

Esintoş, anneni çok bunalttın heralde ki böyle düşünüyor, boşver takma, geçecek bu günler..
Bende biberon ve emziği bıraktırmak istiyorum bu aralar ama henüz bardakla dökmeden içemiyor sütünü, biraz daha beklmeye karar verdim, emziği bıraktırmıştım ne güzel ama eşim ve annem sağolsun, büyük kolaylık diye yeniden alıştırdılar, tekrar nasıl bıraktıracam bilmiyorum, dişleri çıkınca biberon ve emzik kullanmamalı diye biliyorum ama ne olacak, nasıl olacak fikrim yok şu an için, biraz araştırmak lazım sanırım..
Konuşmasına gelince, bol bol konuşun bu dönemde dedi bizim doktor, soru sormasına izin verin, bıkmadan cevaplayın dedi, anlamsız sesler çıkarsa bile, anlıyormuş gibi yapıp karşılık verin dedi, bizde yapıyoruz bakalım, ama benim kız zaten konuşmaya meyilli, hatta konuşamadığı için sinirleniyor ya..

Ben de hala kullanıyorum,bardaktan düzgün içebilene kadar kullanıcam
Emziği kes artık
Erkek çocukları geç konuşur zorlama, hep verdiğim örneği tekrar senin için de vereyim, 15 gün arayla doğmuş kız ve erkekten, 2 yaşında kız cümle kurarken,erkek olan hala bikaç kelime edebiliyodu.

kolu tamamen iyleince emziği keselim o zaman artık aklı da erdiğinden çok arar oldu emziği daha fazla alışmadan kesmek en iyisi

SORU bardağa alıştırmak için özel bişi yapıyo musunuz ben nukun suluğunu aldım tavsiye üzerine ama bi faydası yok bence alışmasına sık sık bardakla su veriyoruz ama pek bi gelişme kaydedemedik

ben de aldım alıştırma bardaklarından, onu da gayet döküyor üstüne ve boğazına kaçırıyor,zamana bırakalım bence

Bende almıştım alıştırma bardaklarından ama faydası yok dediğiniz gibi, normal bardağı daha çok seviyor hatta, her zaman dökmüyor ama riske giremem, bir süre daha beklemek en iyisi..

Esin, Cemy gündüzleri de mi emzik kullanıyor, benim küçük kene sadece gece uykuya dalana kadar istiyor, sonrasında kendi pıt diye atıyor zaten ama ben uykuya dalarkende kullanmasın istiyorum, tekrar deneyecem bıraktırmayı, bakalım başarabilecek miyim..?

ben konyada yaşıyorum ve burda feci halde bi salgın var doktorlar musluk suyundan olduğunu söylüyorlar hataneler çocuk dolu 12 yaşına kadar olan çocukları bile etkiliyormuş temmuz 22 cumadan beri bu hastalık sürekli şekil deiştirerek çıkıor karşımıza ilk önce yüksek ateş ve ağız yarası olarak başladı sonra boğaz enfeksiyonu tabi yine ateş sonra burun akıntısı hapşırık öksürük pazar günüde kusmayla acile gittik cumartesi günü cok iyi olan yavrum bi anda gece kusmaya başladı kuzum midesi bomboş ama boş yere öğürüyordu acilde nolur serum ine falan yapın dedim yapmadılar kayıp yokken yapamayız die yani illla kaybı beklicekler neyse
kardeşimin 9 aylık kızı var ve o da hasta bizim bücürükler sürekli birlikteler ilk önce benim kzı hastalandı ve kardeşimin kzına bulaştırdı sonra kardeşimin kızı daha küçük olduğunda galiba atlatamadı ve rota virüsüne yakalndı kanında mikrop çıktı kanındaki mikrop bitsede kusma ve ishali devam ediyor varcuğun dün kardeşim kızını yine hastaneye götürdü ishali arttı die 4 sefer yapmış ama doktoru yatışa almamış benim verdiğim ilaçalarla tedaviye sen kendin evde devam et die çünkü hastande rota virüsünden daha tehlikeli bulaşıcı hastalıklar var die şimdi kızımda kardeşimin kızıda evdeler bi bileniniz varmı rota virüsünü duyan başından geçen ama doktorun dediğinede katılıyorum iş yerimdekiler falanda 9-10 yaşındaki kocaman çocuklarının bile hastalandığını söylüyorlar bende fitille önlüyorum kusmasını ishalinede şeftali suyu muz vermeye çalışıyorum çok güzel yemeye başlayan yavrum artık azına lokma bile koymuyor tek meme istiyor oda anca akşamalrı akşama kadarda sadece suyla idare ediyor

ya evet mutsuz olduğu her an emzik aranıyo düşerse acıkırsa dişi kaşınırsa uykusu gelincede alıyor tabi ama asıl sorun uyuduktan sonrada çıkarmıyor ağzından

Müberracım biz rota virüsü aşımızı olmuştuk ama topicte bib bebek yakalanmıştı allahtan hafif geçirdi çok geçmiş olsun kuzulara

Doruk hiç emzik emmedi.
Biberonu bıraktırmak için bizim de biraz zamanımız var, daha beceremiyor bardakla.
Konuşma konusu her çocukta farklı, ama geçen gün okuduğum bir yazıda leb demeden leblebiyi anlamayın, konuşmaya teşvik edin diyordu. O yüzden ben suyu eliyle işaret ettiğinde mesela ne istiyorsun diye soruyorum, maaa diyor, o zaman veriyorum suyu, seviniyor serserim derdini anlattı diye :)

Müberra, çok geçmiş olsun kızına, acil şifalar diliyorum.

Rotayı okumamışım, her işi yarım yapıyorum bugün.
Benim oğlu 6 aylıkken rota geçirdi, aşı olduğumuz halde kapmış nasıl olduysa.... Çok hafif atlattı, iki günde toparladı, doktor aşı olduğu için hafif geçirdi demişti. Su kaybına çok dikkat etmek lazım diye biliyorum, eğer su kaybı tehlikeli düzeyde değilse hastaneye yatırmıyorlar.
Geçmiş olsun.

esincim ben ne gerek var rota virüsü neymişki gelipde bizimi bulacak die düşünüp gerek görmemiştim saol canım
BOSNACIM saol

tekrar saol
oruçmusun yoksa ondandır :)
benim kızda rota yok kardeşimin kızında cıkınca hemen bizde kaka tahlili verdik şükürler olsunki çıkmadı kandan bişey çıkmadı tek idrar kaldı tahlili yapılmayan onada doktor gerek görmedi suyu öle bi içiyorki gece kalkıp elimden tutup ağlayarak mutfağa götürüyor suuu ssuuuu dior kuzum 1 çay bardağı içiyor bu arada bi kaç damla haricinde dökmeden güzelce bardakla içebiliyor kuzum

Müberra çok geçmiş olsun kızına ve yeğenine, rota virüsü bence hafife alınmamalı, ishal ve kusma ile birlikte çok sıvı kaybı yaşanıyor malesef, dediğin gibi hastaneye de aşırı sıvı kaybı yoksa yatırmıyorlar ve diğer açıdan hastanede yatması da tehlikeli, hastanelerde daha çok mikrop var bence, inşallah çabuk düzelirler, insan kıyamıyor küçücük çocuğu o halde görünce..

Müberra, oruç tutamıyorum ben, sabah şirkette çok sinirlendim, hala sakinleşemedim, o yüzden konsantre olamıyorum bugün bir şeye...

Topik yaz geldiğinden beri böyle sessiz, biz de çok özlüyoruz eski halini.

saol canım
evet biliyorum hiç hafife alınacak bişey olmadığını okudum doktorda anlattı tamamını
hemde nasıl için gidiyor kuzum pazar günü tüm günü uykuyla geçirdi yavrum ne ona nede bana temmiz üst baş kalmadı uyku arasında kusuyordu gözlerini bile açamadan ama şimdi iyi allah aşükürler olsunki kusmayı önleyici fitille ileşti şimdilik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…