- 20 Mart 2009
- 5.905
- 38
-
- Konu Sahibi minikcadimm83
- #68.701
kızlar tahlil sonuclarını aldık..
kan degerleri biraz düşük dedi..halbuki kan damlasını FERRUM hergün veriorum
idrarındada hafif bi enfeksiyon görünüyo ama akıntıdan dolayımı görünen bi enfaksiyon olup olmadıgını anlamak için idrar kültürü alıcaz dedi bi küçük poşet vermiş eşime..y7agmur un pamuşunun arasına sıkıştırıp idrarını yaptıgında labaratuara yollayacam buakşam
anlayamadıgım ilk idara tahililine bu şekilde verdik degişen ne olduki aynı tahlil..kültür dedigi ne yani?
enfeksiyon varsa antibiotik vericez demiş..
kızlarr sok oldum, tıckerım bıle ole kalmısss kaydirigubbakcemile3
57 haftalık hamile gozukuorummmm laelaelaelaelae
cnmmmm hoşgeldiiinselam canlarım opuyorumm hepınızı opuyorumnanaktan
ozledım yaa sızlerı, umarım ıyısınızdırrr...
peşpeşeeeeee:1shok:benim normal yollardan olma şansı biraz düşük ardacım da aşılamayla oldu zaten 8 seneden sonra.... 8 yıldır olduğu gibi hala korunmuyoruz olursa canıma minnet çünkü :ecrin_bebek:
yapma o zamnnn boşweeeeeeeerrrsempatiksalakcinnihofff çok sıkılıyorum uykum var iş yapmam lazım sıcaktan yapasım da gelmiyor
hoş eymen beyle 1 saatlik işi 5 saate yapıyorum
ne olacak benim bu halim...
bnde gelmek istiyoruuuuuummboshayallersmileslm kızlar sızı cok ozledım aklım hep sızde ınternette sorun var gıremıyorum ata ıyı benı hıc uzmuyor ek gıdada sorun yasamıyoruz tek sıkıntı su ıcmıyor olması 2.dısımızde fırtladı ata denızden cıkmıyo hep suda su kusu oldu valla umarım sızlede bebeklerde ıyıdır sızı kocaman opuyorum en kısa zamanda gorusmel uzere buarada yazgı bır program yapta goruselım
ne misafirmiş ömür bitti, m,isafir bitmedi haaa:bbo:slm arkidişler
birazdan misafirlerim gelcek,halamlar...bi bakıp kaçayım dedim...ay artık fenalık geldi misafirden.ömrümde bu kadar çok misafir ağırlamadım....annemi de çağırdım kafası dağılsın kadıncağazın...
ek besin veren anneler hayırlı olsun.bol bol vitamin olsun
filizcim gözün aydın darısı bana....
canım meywe sebze püreleri kawanozlarıu yokmu .. ben şişe sütündn yapıyorum sütü ısıtıyorum kawanoza döküyorum parmağım dayanabilecek kadar ılıdığında dolu bir çay kaşığı yoğurt eritip katıyorum we sıcak yerde bekletiyorum en az 4,5 saat we sonrada buzdolabında dinlenmesi gerekio 3,4 saat süper oluyor.. geceden mayala sabahta dolaba at öğleden sonra werirsin.. en mantıklısı..nasıl ne ile yoğurt yapıcam bana yardımcı olur musunuz lütfen
hasretin ek gıda<topiği mi var neresi la
canım biri oldumu ikincisi hemen oluyohiç belli olmaz bir bebek haberide senden alabiliriz
Kızlar merhaba nasılsınız?
Dün topikten çıkınca ablam aradı.Abim kalp krizi geçirmiş.Bana söylememişler çocuk emziriyorum diye.Annemle babamında haberi yok hala.Çünkü babamda kalp hastası.Eşimde tesadüfen erken gelmişti dün hemen abimi görmeye gittik.Çok şükür şimdi durumu iyi çıkarmışlar hastaneden.Gün içerisinde fark etmemiş kriz geçirdiğini.Ticaretle uğraştığı için kızmış birilerine sürekli göğsüm ağrıyor diye geçiştiriyormuş.Kızı sağlıkçı olduğu için baba gidelim diye tutturmasaymış Allah korusun gerisini düşünmek bile istemiyorum.Erken davrandıkları için hemen kontrol altına alınmış.Onu iyi gördüm rahatladım geldim.Zaten beyin damarlarında sıkıntı var yıllardır onun tedavisi devam ediyordu.Doktorlar %82 iş göremez raporu vererek emekli etmişlerdi ama bu dinlemedi çalışmaya devam etti emekliliğini erteledi.Sigarayı kaç kez bırak dediler bırakmadı.Dün öğrendimki bu kriz nihayet onuda korkutmuş sigarayı bırakmış.İnş. düzelince iyiyim şimdi deyip tekrar başlamaz.3 tane evladı var Rabbim onlara bağışlasın inş.
idrarındada hafif bi enfeksiyon görünüyo ama akıntıdan dolayımı görünen bi enfaksiyon olup olmadıgını anlamak için idrar kültürü alıcaz dedi bi küçük poşet vermiş eşime..y7agmur un pamuşunun arasına sıkıştırıp idrarını yaptıgında labaratuara yollayacam buakşam
anlayamadıgım ilk idara tahililine bu şekilde verdik degişen ne olduki aynı tahlil..kültür dedigi ne yani?
Kızlar berra kabız 4. gun bugun dun fıtıl attım fayda etmedı sabun koydum aglaya aglaya yaptı ama hala ıkınıyor yag ıcırdım ama hala sızlanıyor ne yapıcam bılmıyorum yardım lutfen bıde kakası yesıl acaba usutmus olabılır mı yada doymuyor mu kı offf :2:
4.aydan itibaren meyve püreleri dışında çorba da verilebilir. Baharatsız yapılan tarhana çorbası, mercimek çorbası, havuç çorbası ve sebze çorbası besleyici değerleri yüksek olan besinlerdir. Anne sütü ile beslenen bebeklere 6. aydan sonra patates püresi tavsiye edilir. Ancak anne sütü ile beslenemeyen bebeklere 4. ayda patates püresi verilebilir. Diğer önemli ek besin ise yoğurttur. Bebeğe evde yapılmış taze yoğurt verilmelidir. İlk olarak bir çay kaşığı ile başlanmalıdır. Eğer bebek sevmediyse, içine sevdiği meyveleri katarak verebilirsiniz. Kansızlığı önlemek için bu aydan itibaren yoğurt ve pekmezi karıştırarak vermeniz gerekir.
Bebeğe sebze çorbasını verirken bir tatlı kaşığı ile başlamalısınız. Bu miktar bebek alıştıktan sonra arttırılır. Sebze çorbasının içine balıketi ya da tavuk eti katabilirsiniz. Et pişirildikten sonra ezilerek çorbanın içine ve ya ezilip bebeğe doğrudan verilebilir.
....
canım ben keçi sütünden yaptım birde mama ile yapılan varmış ama ben yapmadım...
kayınpeder bana memleketinden getiridi sütü burda keçi sütü bulmak zor Hakmar marketler var bilirsin KAY diye süt var onda keçi sütü de bulabilirsin...
ben 200 cc keçi sütünü buzluktan çıkarıp ılık hale getiriyorum ısıtıp elin fazla ısınmaacak 200 cc sütün içine küçük bir kasenin içinde yarım çorba kaşığı yoğurt bildiğimiz 1-2 çay kaşığıda Hilalin mamasından koyuyorum sonra keçi sütü alıp biriki kaşık iyice karıştırırken yarım çay kaşığı toz şeker koyuyorum ve süte ilave ediyorum 4-5 saat kadar sıcak olması için havlu örtüyorum üstüne arada sırada bakıyorum ..5 saat sonrasında buzdolabına koyuyorum..
not:bana gelen süt önceden kaynatılmıştır sen aldığında kaynat ve ılışsın canım sonra yoğurt yap
Dün topikten çıkınca ablam aradı.Abim kalp krizi geçirmiş.Bana söylememişler çocuk emziriyorum diye.Annemle babamında haberi yok hala.Çünkü babamda kalp hastası.Eşimde tesadüfen erken gelmişti dün hemen abimi görmeye gittik.Çok şükür şimdi durumu iyi çıkarmışlar hastaneden.Gün içerisinde fark etmemiş kriz geçirdiğini.Ticaretle uğraştığı için kızmış birilerine sürekli göğsüm ağrıyor diye geçiştiriyormuş.Kızı sağlıkçı olduğu için baba gidelim diye tutturmasaymış Allah korusun gerisini düşünmek bile istemiyorum.Erken davrandıkları için hemen kontrol altına alınmış.Onu iyi gördüm rahatladım geldim.Zaten beyin damarlarında sıkıntı var yıllardır onun tedavisi devam ediyordu.Doktorlar %82 iş göremez raporu vererek emekli etmişlerdi ama bu dinlemedi çalışmaya devam etti emekliliğini erteledi.Sigarayı kaç kez bırak dediler bırakmadı.Dün öğrendimki bu kriz nihayet onuda korkutmuş sigarayı bırakmış.İnş. düzelince iyiyim şimdi deyip tekrar başlamaz.3 tane evladı var Rabbim onlara bağışlasın inş.
hofff çok sıkılıyorum uykum var iş yapmam lazım sıcaktan yapasım da gelmiyor
hoş eymen beyle 1 saatlik işi 5 saate yapıyorum
ne olacak benim bu halim...
benim normal yollardan olma şansı biraz düşük ardacım da aşılamayla oldu zaten 8 seneden sonra.... 8 yıldır olduğu gibi hala korunmuyoruz olursa canıma minnet çünkü :ecrin_bebek:
selam canlarım opuyorumm hepınızı opuyorumnanaktan
ozledım yaa sızlerı, umarım ıyısınızdırrr...
peşpeşeeeeee:1shok:
Ben de aşılamayla hamile kalmıştımmm kaydirigubbakcemile5
Bir tane daha olsa hiç hayır demem ama mümkünse 1-2 sene sonra olsun :)
yapma o zamnnn boşweeeeeeeerrrsempatiksalakcinni
Yapma boşver, oğlunla birlikte olmanın tadını çıkar :)
Ben de aşılamayla hamile kalmıştımmm kaydirigubbakcemile5
Bir tane daha olsa hiç hayır demem ama mümkünse 1-2 sene sonra olsun :)
hııııı noolcek 8 sene gezdim az da çocuk bakiim hem ikisi birden büyür ben de rahat ederim sonra aklinialirimsmile delikafadulden :teytey:
bütün erkeklerden nefret ediyorummmmmmmmmmmmmmmmm,oğluşum hariçsenağlama senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama mafoldumben mafoldumben mafoldumben mafoldumben mafoldumben