- 4 Aralık 2008
- 4.307
- 1
-
- Konu Sahibi minikcadimm83
- #63.601
benim bebişim 7 mart doğumlu bi kızım var adı eylül eflal
frambuaz,kulaktan dijitalle ölçtüysen 37.7'den sonra ateş sayılıyomuş.hafif var seninkinde.ıslak bez koy eklemlerine,geçmiş olsun.
yaz,sana da geçmiş olsun,göğüslerin iyileşinceye kadar mamayla idare et.silikon uç fayda etmedi mi?
sütünü de arttırmak için 10 dk sağ 10 dk dinlen,10 dk sağ 10 dk dinlen,1 saat böyle devam et.
ayrıca hala sütünü artırmak isteyen varsa hep diyorum sakalım yokki dinlensinsempatiksalakcinni sabah bi şişe üzüm suyu,akşama doğru 1bi şişe maltana.gün içinde bol su.hatta gece uyandıgınızda bile.
Fazla olmasa da ateş demek, doktorum dedi ki dereceyle ölçüp 1 derece indi 3 derece çıktı diye hesaplamayın, alnından öpün sıcak geliyorsa ateştir, ılık duş aldır üstünü soy hala ateş var ise fitil atarsın bence.
37.0 dan itibaren yüksek ateş sayılıyor canım bence banyo yaptır ama su çok sıcak olmasın ılık şekilde ateş düşürücü yok mu evde 1 çay kaşığı da ondan ver telaş yapma sık sık emzir çok geçmiş olsun canım
canım evet ateş demek..
ılık bir duş iyi gelebilir...
canım üzülme bu kadar...sen dr nin dediğini yap yinede...çoçuk aç kalmasın..biraz göğüslerine fırsat ver..iyileşsinler.ilaç falan versin dr yaralar için.bak ablamda oldu aynı sorun ısrarla emzirmeye devam etti..sonra yaraları iltihap oldu göğüsleri falan sardı iyice..hem çok acı çekti..hem dr kesinlikle sütünü vermeyeceksin..göğüslerinden iltihap akıyor çok zararlı bebeğe demiş....ve ablam kesmek zorunda kaldı memeden...sende aynı hatayı yapma..sürekli vermeyeceksin sonuçta...
ağlamaki üzülmeki sütünü etkilemesin...
canım ben doktora kaç derece olursa ateş düşürücü vereyim diye sormuştum 38'i bulursa demişti.
biraz rötarlı oldu ama dünkü panikle teşekkür edemedim size.. Saolun...
Dün acile gittik. Evet ateşi varmış.. önceki gece sabaha kadar 1-,5 saat arayla uyanmıştı zaten. Bi de uykusunda hep inledi meleğim ya..mafoldumben ne biçim bi anneyim ben bi ateşine bakmak gelmedi aklıma.. :2: Yani önceki geceden beri ateşliymiş muhtemelen. Allahtan babası evdeydi de o farketti. Hastanede fitil verdiler. Hemen düştü ateş. Sonra gece tekrar çıktı.. Bugün de zaten karma aşılarının ikinci dozu için doktordan randevu almıştık. Doktor idrar ve kan tahlili istedi.. şimdi sonuçlar çıkmış .çok şükür ki bişey yokmuş.
Aşılarını da haftaya yaptırıcaz artık...
Baygın uyuyo şimdi yavrum.. Gözleri kıpkırmızı oldu ya uykusuzluktan, ağlamaktan... :gitme:
Herkese güzel,mutlu,sağlıklı ve huzurlu günleerra.s.
ne stresmiş bu anam babam, ben streste daha bi yiyip daha bi alıyorum
Çok geçmiş olsun Ebruş
Sana da çok geçmiş olsun cnm. bebekler de anneler de hep hasta yaww
Hasret bu sabahki kilon mu oluyo, akşamki mi?
günaydın kızlar nasılsınız?
akşam emirhan çok ateşlendi sanırım aşıların etkisi..38,5 olmuştu..yanıyordu bebeğim...gündüz ateş düşürücü vermiştim...ynede ateşi çıkınca bende fitil verdim başınada cool-kid ateş düşürücü bant yapıştırdım....dizlerinin arkasınada ıslak bez koydum yarım saat içinde normale döndü...ama korkuttu beni...
Biraz rötarlı oldu ama dünkü panikle teşekkür edemedim size.. Saolun...
Dün acile gittik. Evet ateşi varmış.. Önceki gece sabaha kadar 1-,5 saat arayla uyanmıştı zaten. Bi de uykusunda hep inledi meleğim ya..mafoldumben Ne biçim bi anneyim ben bi ateşine bakmak gelmedi aklıma.. :2: Yani önceki geceden beri ateşliymiş muhtemelen. Allahtan babası evdeydi de o farketti. Hastanede fitil verdiler. Hemen düştü ateş. Sonra gece tekrar çıktı.. Bugün de zaten karma aşılarının ikinci dozu için doktordan randevu almıştık. Doktor idrar ve kan tahlili istedi.. Şimdi sonuçlar çıkmış .Çok şükür ki bişey yokmuş.
Baygın uyuyo şimdi yavrum.. Gözleri kıpkırmızı oldu ya uykusuzluktan, ağlamaktan... :gitme:
çok geçmiş olsun canım ara ara kontrol et ve ıslak bez koy canım peki neden ateşlenmiş?
günaydın..dün gece başlayan bi bogaz agrısı ve burun akıntısıyla sonunda gribi eşimden devraldım..bogazlarım kiremit gibi yutkunamıorum burnum şıpır şıpır su gibi..yagmur a dokunacagım zaman muhakkak önce ellerimi yıkıorum..ve maske takıorum ewde..ALLAH korusun bulaştrmamam lazım..:2:
Canım saol. Grip gibi bişey olmuş olabilir demiş doktor. Ben de detayları çok alamadım.. Eşim gitmişti sonuçları almaya. Onu bekliyorum şimdi..
sen emzirmiyomusun canım??? hem anne sütü hem mama alıyorsa normal az almöası sadece mamayla besleniyorsa öğün aralarını uzatırsan miktarıda artırmış olursun 2 saatte bir 90 normal 4 saatte wer 120-150 içer..Kujucum merhaba, benim kıza suyu içiremiyorum, sen nasıl içiriyorsun, kaşıkla veriyorum tükürüyor biberonla veriyorum itekliyor, 180 cc mamayı kaç saatte bir içiyor, benim kız 2 saatte bir 90 cc içiyor, 120 cc ye bile geçemedik daha, kilo alımı iyi ama sanki kilo alımı bu aralar durdu gibi, üzülüyorum.
nerdesin sen yaaa.. anneni nası gönderdin:)))slm millet ben uzun zamandır giremiyordum özlemişim sizi :)
EBRU geçmiş olsun yazın grip de başka işkence oluyor
kilolardan konuşmaya başlamışsınız :)
ben 75le hamile kalmıştım 84 le doğurdum :) bu sabah 72.1 deyim kaydirigubbakcemile2 heyt be hamilelik öncesi pantolonlarımın çoğuna giriyorum artık 68-65 arasına bir insem. zaten normalde de kiloluydum ama midem yoktu şu an midem var badilerimi giyemiyorum çok csnım sıkıldı midyi eritmek için ne yapılıyor bilen var mı?
bizimkisi artık isilik konusunda aştı kendini sürekli iyileşip iyileşip oluyo.. ıslak bırakmıyorum yaKASINI SÜREKLİ YÜZÜNÜ WE BOYNUNU YIKIYORUM, YADA SİLİYORUM.. BİRDE HAMETAN İYİ GELİO...kızlar kızımın boynunun altı isilik olmuşşş!!!
acil çözüm önerisi istiyorum lütfennn!!
kızlar tcker istiyorum nasıl yapılıyodu?bilen varmı
Dün acile gittik. Evet ateşi varmış.. Önceki gece sabaha kadar 1-,5 saat arayla uyanmıştı zaten. Bi de uykusunda hep inledi meleğim ya..mafoldumben Ne biçim bi anneyim ben bi ateşine bakmak gelmedi aklıma.. :2: Yani önceki geceden beri ateşliymiş muhtemelen. Allahtan babası evdeydi de o farketti. Hastanede fitil verdiler. Hemen düştü ateş. Sonra gece tekrar çıktı.. Bugün de zaten karma aşılarının ikinci dozu için doktordan randevu almıştık. Doktor idrar ve kan tahlili istedi.. Şimdi sonuçlar çıkmış .Çok şükür ki bişey yokmuş.
canım çok geçmiş olsun ALLAH acil şifalar versin kuzuna...
çok geçmiş olsun.. yalnızca fitil kullandınız değil mi? sizden böyle hastalık haberleri geldikçe bnde tırsıyorum yaa benim kuzunun kucak isteme hastalığından başka şikayetimiz yok maşallah
akşam 7 oldumu hemen uzun kollusunu we altını giydiryorum... bu akşamda sahile gideceğiz tarabyaya kapişonlusunu alırım mutlaka kulaktan we ayaktan soğuk almazsa başka yerden almaz:Saruboceq:
Saol Hasretcim. Yarımdan biraz fazla fitil verdik sadece. Şimdi de doktor 2 gün boyunca Calpol kullanın demiş. Ama önce fitil verdiler.
Ben de burdan sanki hiç başıma gelmicek gibi okuyodum. Ateşi farkedince elim ayağıma dolaştı. Eşime "ben hemen bi sorayım KKdan." deyince şaşırdı kaldı adam.. sempatiksalakcinni İyi ki varsınız..
kızlar.en son oğlumun ishal olduğunu yazmıştım.geçti diye eve geldik.meğer tekrarlıyabiliyomuş.pazar günü yine fenalaştı.hastaneye kaldırdık.tekrar serum verilmesi gerekiyomuş.damar yolu açılacakmış.ben bebeğimi tutuyodum hemşirelerde açmaya çalışıyodu.vücudu o kadar çok su kaybetmiş ki damarlar büzüşmüş damar bulamıyolar.bi yeri deniyolar olmuyo öbür yeri deniyolar.yavrumun vücudu delik deşik oldu.tabi avaz avaz bağırıyo.bense hüngür hüngür ağlıyorum.en sonunda doktoru çağırdılar.ama doktorda bulamıyo.bi damar bulmamız lazım diyo.en son kafasından takıcaz dediler.ben onu duyunca daha çok ağlamaya başladım beni dışarı çıkardı.kapının önünde bekliyorum.yavrumun çığlıkları geliyo içerden.sonunda bi damar bulmuş doktor ve açmış.odadan çıkardıkları gibi uyudu zaten yağız.onu odasına aldılar.yatağına yatırdılar.babam doktorla konuşuyodu kapının önünde yanına gittim ve orada düşüp bayılmışım.ve baygınken ağlama krizine girmişim.doktor eğer sen bilinçli bi anne olmasaydın ve çocuk evde iki kere daha kakasını yapsaydı ölücekti dedi.4 şişe serum yedi.serumlar çıkarıldıktan sonra da 1 gün bekledim çıkmadım hastaneden.şimdi eve geldik.inşallah tekrarlamaz.çok kötü günlerdi çok çok çok.RABBİM kimseyi evladıyla terbiye etmesin.bizimkileri de bize bağışlasın...
kızlar.en son oğlumun ishal olduğunu yazmıştım.geçti diye eve geldik.meğer tekrarlıyabiliyomuş.pazar günü yine fenalaştı.hastaneye kaldırdık.tekrar serum verilmesi gerekiyomuş.damar yolu açılacakmış.ben bebeğimi tutuyodum hemşirelerde açmaya çalışıyodu.vücudu o kadar çok su kaybetmiş ki damarlar büzüşmüş damar bulamıyolar.bi yeri deniyolar olmuyo öbür yeri deniyolar.yavrumun vücudu delik deşik oldu.tabi avaz avaz bağırıyo.bense hüngür hüngür ağlıyorum.en sonunda doktoru çağırdılar.ama doktorda bulamıyo.bi damar bulmamız lazım diyo.en son kafasından takıcaz dediler.ben onu duyunca daha çok ağlamaya başladım beni dışarı çıkardı.kapının önünde bekliyorum.yavrumun çığlıkları geliyo içerden.sonunda bi damar bulmuş doktor ve açmış.odadan çıkardıkları gibi uyudu zaten yağız.onu odasına aldılar.yatağına yatırdılar.babam doktorla konuşuyodu kapının önünde yanına gittim ve orada düşüp bayılmışım.ve baygınken ağlama krizine girmişim.doktor eğer sen bilinçli bi anne olmasaydın ve çocuk evde iki kere daha kakasını yapsaydı ölücekti dedi.4 şişe serum yedi.serumlar çıkarıldıktan sonra da 1 gün bekledim çıkmadım hastaneden.şimdi eve geldik.inşallah tekrarlamaz.çok kötü günlerdi çok çok çok.rabbim kimseyi evladıyla terbiye etmesin.bizimkileri de bize bağışlasın...