• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

benim kızda 3-4 gündür aynısı bende kafayı yiycem işe ağlayarak gidiyorum neredyse ek gıdada nelere başladın

ben sadece sebze veriyorum şuan.. onun dışında bir de meyve veriyordum ama onu kestim işte yemiyor diye.. haftaya tekrar başlicam.. hiç yemiyor mu bebeğin yoksa azmı yiyor? az yiyorsa takma.. ama yemiyorsa doktorunla bir konuş bence..

ek gıdaya başladığımdan beri sadece 1 kere elma püresinin yarım kasesini yedi isteyerek.aslında bizim sorunumuz bence tam açken ek gıdayı istememesi,illa süt istiyor açken,ben de biraz emzirdikten sonra veriyorum bu defa da bitiremiyor hiçbirşeyi.sen tam açken mi veriyorsun?sütüm iyi sayılır benimki gündüzleri pek emmiyor sağıp veriyorum,geceleri emiyor.bugün yine tarttım 6800 geldi,5.ayın başında 6400dü.15 günde 300gr iyi gibi.kilo alımı iyi diye doktor fazla sıkıştırmayalım,diğer ay tam olarak geçeriz dedi bugün,ara verdik bir süre,zorlayıp bıktırmaktansa yememesi daha iyi bence de

bazı bebekler önce emmek istiyor ama bu kötü bişey değil.. sonuçta anne sütü hala çok faydalı.. ona güven zaten sütün doyurmasa sonrasında ek gıdayı daha çok yer.. şuan sadece tadına bile bakıyorsa o yeterli diye düşünüyorum..

Canım,doktordan doktora değişiyor ama bizim doktorumuz 15 günde 300 gr için süt yetiyor demek diyor.Benim kız da ayda 600 gr alıyor hep ve sadece anne sütü veriyorum,henüz ek gıdaya geçmedik.3 gün sonra 6 aylık olacak .

biz de geçen ay 600gr aldık bizim doktorda normal diyor gerçi komik bi doktor önceki aylar kontrole gidiyorum o zaman emmiyordu günde üç defa ancak emzirebiliyordum soruyorum emmiyor diyorum kalkmış bana bu çocuğun biraz önde kilosu acaba öğün mü azaltsak diyor güler misin ağlar mısın şaşırdım kaldım tabi:41::41:

biz de geçen ay 600gr aldık bizim doktorda normal diyor gerçi komik bi doktor önceki aylar kontrole gidiyorum o zaman emmiyordu günde üç defa ancak emzirebiliyordum soruyorum emmiyor diyorum kalkmış bana bu çocuğun biraz önde kilosu acaba öğün mü azaltsak diyor güler misin ağlar mısın şaşırdım kaldım tabi:41::41:

:1: çok mu tombik bebeğin?

doktorlar bazen şaşkın oluyorlar gerçekten :1: onları anlamak için tıp okumak lazım:1:

bence değil diğer bebeklerden önde olsa bile 1 kilodur bunun içinde öğün azaltılır mı zaten o zamanlar günde üç öğün emiyordu çocuk (utanmasa miğdesine kelepçe takalım diyecek):53:

doktorların matematiği çok kötü oluyor.. bizimki de 1 haftada 120 gr almış ayda 700 gr eder dedi.. :53:

Biz kahvaltı yapıyoruz labne peynir ve pekmez. :)

Öğlen elma ve kivi sabahtan kalan labneyide karıştırıyorum meyveli peynir oluyo.

Bu arada pınar labne'nin 20grlık paketlileri var. Siz ve bebeğiniz için yazıyor. Azıcık olduğu için bir öğünlük bayatlamıyor tuzuda çok az meyveyle karıştırıyorum çok güzel oluyor.

Akşam buzlukta taze kayısı vardı. Hosaf yaptım. Hosafta içtik. Şapır şupur döke saça içti çok sevdi. Nasılsa kabız yapmaz die verdim doktora sormadım ama umarım bişey olmaz ;)

Bizm oğlan bu aralar babbabaaaabaaaa diye ağlıyo. Bide ben konuşurken ağzını açıp kapıyo. Konuşma antrenmanı yapıyo heralde :)

Öğlen elma ve kivi sabahtan kalan labneyide karıştırıyorum meyveli peynir oluyo.

Bu arada pınar labne'nin 20grlık paketlileri var. Siz ve bebeğiniz için yazıyor. Azıcık olduğu için bir öğünlük bayatlamıyor tuzuda çok az meyveyle karıştırıyorum çok güzel oluyor.

Akşam buzlukta taze kayısı vardı. Hosaf yaptım. Hosafta içtik. Şapır şupur döke saça içti çok sevdi. Nasılsa kabız yapmaz die verdim doktora sormadım ama umarım bişey olmaz ;)

Bizm oğlan bu aralar babbabaaaabaaaa diye ağlıyo. Bide ben konuşurken ağzını açıp kapıyo. Konuşma antrenmanı yapıyo heralde :)

kıyamam :60: bizimki de yay yay yay yay yapıyor ağzını yaya yaya çok komik:60:

benim oğlumda bu aralar anneye benzer bişey diyor ,eşim de tutturmuş ya anne diyor bu çocuk diyor korkuyor mu ne ilk anne diyecek diye:60:

Back