2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

kesinlikle katılıyorum sana doğal bakterilerden değil de doğal olmayan kimyasallardan korkmalıyız.. sonuçta normal doğumda çocuk nerelerden çıkıyor.. yere düşen emzik yanında halt etmiş..

emziren arkadaşlar gece kaç kez uyanıyo bebişleriniz

selamlar semrensu nasılsın?
ben emziriyorum saat başı, bazen 15 dakikada bir uyanıyor DDD eski düzen kalmadı anlayacağın. ek gıdalara başladık, tadına bakma işi yapıyoruz şimdilik.
en ufak gazı olsa basıyor çığlığı, ya yapsana beni ne kaldırıyosun velettt ben kucağıma alıyorum, salıveriyor hemen. damakları da kaşınıyor sanırım. ne bileyim ya.. pilim bitiyor. yakında İMDAAAAT diye bağıracağım.
gündüz 3 saat bölük pörçük uyuyor. akşamları 8 ile 10 arası mutlaka uyuyor. sabah 6 ya kadar uyuyor. ama 10-15 kere kalkıyor salladığım halde uyumuyor. bağıra çağıra bir hal oluyor. yakında komşular eve gelecek o kadar yani.

dilek abla günaydın. artık dilek abla demeyeceğim sana. yani eğer yanlış anlamazsan. yaşını zaten hiç mi hiç göstermiyosun.
dilekcim ne hediyesi Allah aşkına. burda olman, paylaşımlarda bulunup beni rahatlatman paha biçilemez DD
ecenin huysuzluklarına yaramazlıklarına uyumamazlığına seni dinleyince katlanabiliyorum.
bebeğin çok güzelll, Allah nazarlardan saklasın, size bağışlasın. sağlıklı uzun ömürler versin inşallah.
büyük kızın babasına benziyor. küçüğü de tıpatıp sennn dikkat ettin kaşları göz yapısı aynııı.

asualp geçmiş olsun canım benim. uykuda da dönüyorlar, uyanıkken de. aman dikkat. yanına yastık filan koy. benim ödüm kopuyor valla, yere serdim yorganı onun üzerinde oynuyor. altını da değiştirmek için odasına bir minder köşesi yaptım yüksek yerlerde yalnız bırakmıyorum artıkk.

harpy, aynı senin gibiyim, evde yere oyuncak düşse veriyorum eline. çarşafları her gün değiştirmek de neymiş, haftada bir değiştiriyorum. zaten 2 günde bir banyo yaptırıyorum.

bizim ev sabit hep aynı derecede o yüzden 3 günde bir yıkama gibi bir süre belirlemedim. ama bazen yıkayamayıp yaptırdığım oluyor. haftada bir bebek yıkama olayı bence yanlış. banyoda öyle rahatlıyorlar ki. ahh yaz gelse de hergün yıkasak

yaa ben de bakıcı arıyorum. keşke iyi biri düşsee. bize akrabamız yardımcı oluyordu, o da hamile olduğundan bırakmak zorunda kaldı. istanbul kağıthaneye yakın olan tanıdığı olan varsa söylerse çoook dua ederim.

bakıcıdan memnunmusun sabaa, o saydığın şikayetler dışında genel anlamda soruyorum.

dilekcim sizin de yardımcınız vardı sankii, sizde durumlar nasıl. sen çalışıyormusun bu arada evdesin sankim, işe başlayacakmısın. burası öğretmen arkadaşlarla kaynıyor, ne güzel. sen de ekonomistmişsin profilinden baktım. nerde çalışıyorsun acep bi de ali babanın çiftliği olayında ben de hayvanları karıştırıyorum artıkk, o kadar çok söylüyorum ki ah ahh bi videoya alsak günümüzü, gülme krizine gireriz. yaptığımız mimikler söylediğimiz sözler benim yaptığım şaklabanlıklar cem yılmaza taş çıkarırız.

bakıcı -yardımcı alan başka hangi arkadaşımız vardı. şekerdelisi? seninkine annen-kayınvaliden mi bakıyordu, sebin sen sanki yardımcı alıyordun? anlatırsanız sevinirim.

evde çooo bunaldım, işe dönmek istiyorum. eşim eve pili bitmiş vaziyette dönüyor, bana yardımcı olmuyor hiç o yüzden. ben de bütün gün 24 saat bebekle kafayı yedim artıkk.

ayeser bebişler misafirliğe gidince veya misafirler gelince çok değişiyorlar. yazcam da bebiş uyandı geliyorum.

Merabalar herkesee
Bizde ek gida isine basladik yavas yavas baslarda kizim kabizdi onun icin sadece armut puresi veriyordum drumuz digerlerine baslamak icin dogru bi zamn degil demisti simdi yogurt elma veriyorum sebze corbasida vermek istiyorum ama korkuyorum acaba kabiz olurmu tekrar diye bi de kizim artik istiyor kasikla bi seyler ben yemek yerken kucagimdaysa agiz sapirdatiyor agzini aciyor kabiz olcak diye de hic bi sy vermick degilim heralde siz
nasi yapiyorsunuz ilk verisde ne kadar vermeliyim yardimci olurmusunuz lutfen bide artik yeni bi duzen oturttuk sayilir gece uykusuna yatarken butun isiklari kapatiyorum yanina yatiyorum los bi isik oluyo ama kendimde tepki vermiyorum yuzumle elleriyle oynaya oynaya uyuyor biraz uzun suruyor ama onceleri sallamaktan bi hal oluyodum

Geçmiş olsun canım ya, yazmayı unutmuşum ,ben de yaşadım benzer bir kaza.ondan çok ben korktum. Böyle şeyleri hiç yaşamamışlar ya çok korkuyorlar. Artık çok daha dikkatli olmak gerek, nerde ne yapacak belli değil hiç.

canım demek sütün yetiyor ki, diğerlerine başlatmamış. benim sütüm yetmiyor galiba diye doktoru aradığımda bana neler saydı nelerrrrr
tarhana, muhallebi, elma armut püresi. sebze çorbası (havuç patates pirinç) aptamil 1, vs vs.
ben de elmalı yoğurt veriyorum çok seviyor. şu süreci şöyle atlatsam. en kolay onu sindiriyor. yoğurtu da her zaman vermiyorum. çünkü o da rahatsız ediyor.
ilk verişte, 2 çay kaşığı ile başlıyorsun 2-3 gün gözlemle reaksiyon gösteriyor mu, alerji döküntü gibi. sonra bu miktarı gün be gün arttır. bana doktor 1 çaybardağına kadar verebilirsin dedi yaklaşık 125 cc ye kadar. ama gün içinde verdiğin öğün sayısı 4 ü geçmesin. böbrekler ve sindirim sistemi yoruluyormuş. anne sütünü güzel alıyorsa çok ek gıda verme kuzucuğa sadece tattır herşeyden.elmadan armuttan (muz yalatabilirsin, yasakmış yedirmek ) havuç patates püresi vs. ben milupa ve hipp mamalarından da veriyorum dışarıya denk geldiğimizde. hipp in mesela elma muz karışımına bayılıyor bizimki. milupa şeftali elma var minik kavanozlarda.öyle işte.

kabız olmasın diye, 1 çay kaşığı saf zeytinyağı içiriyorlar canım. ben de öyle yapıyorum.
bu arada nasıl alıştırdın öyle uyumaya süpermiş. memnunsundur bu durumdan. maaşallah diyelim nazar değmesin.

Son düzenleme:
selam herkes iyidir işallah ben yorucu bir gece geçirdim bizim kız gece 2 de uyuyunca ve saat başı kalkınca sersem tavuklara döndüm anlicanızartık nerde uyuyup uyandıgımı bilmiyorum bi kalkıyorum koltuktayız bi kalkıyorum yatakta yatarak emziriyorum ooooof oooof heryerim agrıyo artık he 70 yaşındaki teyzelere döndümm:90:

Yeni işin ve bakıcın hayırlı olsun canım, umarım istediğin kıvama gelir.
Ama çok fazla hijyen istiyorsun bence . Yastık yüzünün bakıcının ayağına değmemesi vs. son derece haklısın. Eminim başka alanlarda da böyle hijyenik davranıyorsundur. Ama bebeğin emeklemeye başlayınca yetişemezsin ona, ne yapar eder mikrobu bulur bir yerden. Bu kadar hijyen alıştırma bence. Hem bebeğin hem de sen çok yıpranırsınız.

EMelcimcim cok saol ( adini gecmistn biliyorum) bende aptamil veriyorum gunde bi kez iki uc hafta oncesine kadar iki kez veriyodum 100 mi kadar drumuz 6 aylik kilosuna gelmis dedi o gunden beri bi kez veriyorum bakalim bu ay ki kilo alimi ne kadar ben ek gida vermeye korkuyorum ya midesi mahvolacakmis gibi geliyo niyeyse sanki hic yemeyecek hep beni emsin Hehehe sacmaliyorum bi de biberon kasik temiLigini nasi yapiyosunuz ben kaynatiyorum ve hemen cikariyorum suyun icinden peceteye koyuyorum kuruyor oyle

Canım biz merkezdeyiz. Kayak merkezi Sarıkamış'ta . Ben de gitmeyi çok istedim ama henüz gerçekleşmedi. Bu burda ikinci kışımız. Geçen kış hamileydim, bu yıl da bebek var. Seneye bakalım.
Erzuruna da bir kere gelebildim daha o da KPDS vesilesiyle. Çok gezemedim yeniden gelmeyi çok istiyorum. Karstan sonra öyle gelişmiş geldi ki bana. Yeniden Kars'a döndüğümde köye gelmiş gibi oldum.

Gecen kabiz oldu diye dr goturdum bi arkadasimin tavsiye ettigi dr du adam bana guluguluverdi manyak midir nedir ilk cocugunuz heraldE dedi evet dedim belli dedi basladi gulmeye cocuk kabiz oldu diye dra mi getirilir cocuk bu kabizda olur ishalde dedi sasirdim kaldim ama yaklasik bi aydir boyle dedim erik marmelati ver fitil ver yaptir iste dedi ee her gun fitil mi yapiyim ben bu cocuga dedim yap nolcak dedi sastim valla ben mi pipirikliyim dr lar mi gEnis hangisi dogru anlamadim

Canım gaz konusunda ben artık yardımcı olmamaya çalışıyorum. Yemek yedikten sonra kucağımda kısa bir süre oturtuyorum ve artık kendi çıkarabiliyor. Yardım etmemizi bekliyorlar ama yavaş yavaş kendi başlarına yapabilmeliler bunu. Canım ya başka bir sıkıntısı mı var Ece'nin? Neden uyumuyor ki, hadi uyumuyor neden bağırıyor acaba?

iyiyim sağol sen? benimki de bi ara çok güzel gidiyordu..araya bişeyler girdi..düzenimiz bozuldu..
gece çok kalkıyo..gündüz yine fena değil de..

3 kere kalkıyor benim ki gece uykusuna yattıktan sonra, Arada mızızrdanıyor gidip sallayıpğ uyutuyorum dalıyor hemen. Her mızırdanışında kaldırmıyorum. Acıktığı zamanlar belli.
Ben hala sık sık banyo ( 2 günde 1) yaptırıyorum banyo yaptığı günler daha iyi uyuyor.

Bu arada saba banyo sayısını arttırmalısın, rahatlar. Haftada bir çok az. Banyoda üşümedikten sonra birşey olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…