ama mikroplardan çok korktuğum bir şey varsa o da kimyasallar, radyasyon ve GDOlu yiyecekler. çünkü bir mikrop bebeğimizi hasta ederse en fazla 1 hafta yatar ama bunlara çok fazla marus kalırsa allah korusun hayatının erken dönemlerinde çok kötü hastalıklara yakalanabilir ki bundan çok korkuyorum.. bunları; mevsim sebzeleri yiyerek, elektirikli aletleri bebiş yanındayken çalıştırmayarak ve mümkün olduğu kadar organik yiyeceklere yönelerek minimize etmeye çalışıyorum..
emziren arkadaşlar gece kaç kez uyanıyo bebişleriniz
Sen benden daha hızlıymışsın, ben o kadar hızlı evlenemedim1,5 yıl sürdü.
Aslında en sağlıklısı analizi yapılmış içme suyu. Ben bundan sonra o şekilde vereceğim. Suyun içindeki minarallere ihtiyacı var, arıtma işlemi suyun içindeki birçok minerali alıp götürüyormuş, sanırım normal içme suyu vermeye başlayacağım.6 ayına az kaldı gerçi, dolmasını mı beklesem. Ki daha önce içti içme suyu, babası kaynatılmış ver deyince öyle karar almıştık.:26:
Merabalar herkesee
Bizde ek gida isine basladik yavas yavas baslarda kizim kabizdi onun icin sadece armut puresi veriyordum drumuz digerlerine baslamak icin dogru bi zamn degil demisti simdi yogurt elma veriyorum sebze corbasida vermek istiyorum ama korkuyorum acaba kabiz olurmu tekrar diye bi de kizim artik istiyor kasikla bi seyler ben yemek yerken kucagimdaysa agiz sapirdatiyor agzini aciyor kabiz olcak diye de hic bi sy vermick degilim heralde siz
nasi yapiyorsunuz ilk verisde ne kadar vermeliyim yardimci olurmusunuz lutfen bide artik yeni bi duzen oturttuk sayilir gece uykusuna yatarken butun isiklari kapatiyorum yanina yatiyorum los bi isik oluyo ama kendimde tepki vermiyorum yuzumle elleriyle oynaya oynaya uyuyor biraz uzun suruyor ama onceleri sallamaktan bi hal oluyodum
herkese günaydın,
eskiden burası çok kalabalıktı ama artık ne lila var ne saadet :)
suray nerde mesela?
o grup tamamen facebooka geçti galiba ama burayı neden boş bıraktırlar anlayamadım
ben kısaca durumumu özetleyeyim. 1 aydır çalışan anneyim, olmaya çalışıyorum. yeni, evime yakın bir iş buldum, çalışmaya başladım. kendime gelmek açısından iyi oldu aslında.
bebeğimi bakıcıya bırakıyorum. annem de evime yakın oturuyor, o da gün içinde uğruyor. yani şükür Allaha bir düzen oturuyor gibi. inşallah daha da iyi oturur düzenimiz.
fakat aranızda bakıcı ile haşır neşir olan var mı bilmiyorum. genel itibarıyla bakıcıdan memnunum. davranışları çocuğa karşı iyi, onunla konuşmsı ve ilgisi de iyi. bu arada eve kamera döşedim, işyerinde fırsat buldukça seyrediyorum. herşey yolunda görünüyor. fakat bakıcı benim hijyen anlayışımdan hayli uzak. çocuğu ayağında sallarken hep aynı tarafla sallasın, ayağının değdiği yer çocuğun kafasına değmesin diye yastık yüzlerini bir tarafı beyaz bir tarafı renkli yaptık. ama bakıoyurm her iki tarafı da kullanıyor. halbuki anlattım yastık yüzlerinin amacını.
dün baktım çocuğun çarşafının üstüne oturmuş, çocuğu sallıyor. yani çocuğun çarşafına oturması çok gereksiz, çünkü normalde yerdeki çarşafta salııyor, çocuk uykuya dalınca temiz çarşafın serili olduğu yatağa koyuyoruz. ama yatağın içinde temiz çarşafa kendisi oturmuş. sordum sabah, bazen orada sallıyorum dedi. sallama dedim, dünden beri çocuğun gözünden biri sulanıyor, çapaklanıyor. mikrop kapmış olabilir , hijyen konusuna dikkat edelim dedim. ağız bezlerini sık sık değiştir dedim.
çocuğun gözünü doktora sordum, üşütme başlangıcı olabilir dedi, tek gözü sulanıyor dedim. damla verdi, onu kullanıcam, umarım geçer, mikrop kaptıysa çok üzülürüm. yattığı yorgan yüzü, nevresimlerini artık daha sık yıkayacağım.
bu arada havalar soğuk diye birkaç haftadır haftada 1 defa yıkıyoruz çocuğu, bir taraftan üzülüyorum br taraftan hasta olmasından korktuğum için haftada 1 kez banyo yeter diyorum. sizler ne durumdasınız?
teşekkür ederim canım ,eşime kalsa bebek falan dinlemiyor kayak merkezine gitmek istiyor acemiler için sanırım Kars'ınki daha uygunmuşama bu kadarcık çocukla kaymaya gidersek herkes bize deli der sanırım , ben de Erzurum'a beklerim inşallah...
selamlar semrensu nasılsın?
ben emziriyorum saat başı, bazen 15 dakikada bir uyanıyorDDD eski düzen kalmadı anlayacağın. ek gıdalara başladık, tadına bakma işi yapıyoruz şimdilik.
en ufak gazı olsa basıyor çığlığı, ya yapsana beni ne kaldırıyosun veletttben kucağıma alıyorum, salıveriyor hemen. damakları da kaşınıyor sanırım. ne bileyim ya.. pilim bitiyor. yakında İMDAAAAT diye bağıracağım.
gündüz 3 saat bölük pörçük uyuyor. akşamları 8 ile 10 arası mutlaka uyuyor. sabah 6 ya kadar uyuyor. ama 10-15 kere kalkıyorsalladığım halde uyumuyor. bağıra çağıra bir hal oluyor. yakında komşular eve gelecek o kadar yani.
iyiyim sağol sen? benimki de bi ara çok güzel gidiyordu..araya bişeyler girdi..düzenimiz bozuldu..
gece çok kalkıyo..gündüz yine fena değil de..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?