2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

canım gaz dediğim bağırsak gazı... yaa ben de düşünüyorum başka derdi var mı diye ama gün içinde çok mutlu bir bebek. öyle aman aman huzursuzluğu yok. doktor da her bişeyine bakıyor. tahlilleri de temiz çıktı. idrar yaptıramadık ama aman aman bir derdi yok gibi. zaten burda yazan arkadaşlara bakıyorumm onların ki de bağırıyor. hepsi değil ama yine de var bu dönem.
neden uyumuyor diye doktora sordum. o kadar olacak. ek gıda zamazingosu damak kaşıntısı vs. gibi sorunlar.
iyi bir gaz ilacı alacağım. om-x den memnundum ama değiştirmeye karar verdim. var mı tavsiyeniz

bizde gece 3 kez falan kalkıyoruz ben önceleri 1 gün yaptırıp bigün yaptırmıyordum ama artık 2 günde 1 yaptırıyorum Allaha şükür hiç hasta olmadıya kızlar bizim kız emerken oynamaya başladı iki çekiyo ondan sonra başlıyo konuşmaya hı hı diye sizinkilerde yaıyomu çok tatlı oluyolar

Canım mlbstnc çok güzel özetlemiş. Pürelerini kaskatı yapmıyorum ben, hafifi akışkan oluyor.vVe sebzelerini yeteri kadar su da haşlıyorum, fazla su da haşlayıp da suyunu dökmüyorum , yoksa bersleyiciliği kalmaz. Ve mutlaka ağzı kapalı kapta günlük pişiriyorum. Yemeden önce içimlik zeytinyağı katıyorum yaklaşık bir çay kaşığı kadar. Patatesi diğer sebzelere göre daha az koyuyorum, kabız yapabilir diye. Muz vermiyorum hiç. Meyve olarak da portakal ve elma yedi şimdiye kadar. Su içirmeyi de ihmal etme. Benim ki pek sevmiyor ama idare ediyoruz.

Ek gıdaya başlayalı hiç kabız olmadı ama çok katılaştı dışkısı. Yaparken rahatsız olmuyor ama. Sanırım kabız değil. Sterile etmek için cihazlar var ama ben almadım. Yemeğimiz biter bitmez, hiç bekletmeden yıkarım tabağını çanağını. Ve uzerinde kuru yer kalmayacak şekilde hemen kurularım. Mikroplar ıslak ortamlarda daha çok ürerler. Daha hiç kaynatmadım. Zaten silikon kaşık kullanıyorum,onu kaynatamıyoruz galiba denemedim, kasemiz de porselen.

Doktorlar bu tür vakalara alışkınlar canım , o yüzden artık duyarsızlar galiba. İlaçlar da onların arkadaşı gibi olmuş. Çok nadir doktor geleneksel yöntemleri tavsiye ediyor artık.
Bazı doktorlar ilaç firmalarıyla anlaşmalı bile olabiliyor. Çirkin şeyler işte. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın. Diğerlerini de ıslah etsin.

Canım oyun istiyor olabilir mi, uykuya yatırmadan önce mutlaka oynar güleriz bir. Ve en son meme emer öyle yatar, tokolsa bile iki üç damla çektiririrm ben. Öyle alışmış. İlla koklayacak.
Zincı işinize yaramadı mı canım. Biz onu kullandık ben çok memnun kalmıştım. Artık kullanmıyoruz.

Ya benim de derdim şu:
Günde yaklaşık iki kase ek bişeyler yiyor oğlum ama bezine yaptığı yediğinin %20 si kadar anca. Nereye gidiyor yedikleri. Kabızlık olarak bize geri dönecek diye korkuyorum. Doktor muhayene ederken bağırsaklarını falan elle ezip bakıyor , acaba bende mi yoklasam. Hepsini besin olarak kullanıyorsa tosbbaaaa olmalıydı.

Tsk ederim tavsiyeler icin ayesercim yarin denicem anlattigin gibi :))

Umarım sorunsuz başlar ve devam edersiniz. Ben 5 aylık olmadan başlamıştım. Bir arkadaşım var bebeği benimkinden 4 gün büyük. Yeni başlıyorlar daha. ama kabul etmiyormuş. Geç başlayan bazı bebeklerde de böyle sorunlar olabiliyormuş.

Ne güzel işte, biz de dün dışarı çıktık hava -2 derece idi. Oğlumuzu sarıp sarmalayıp arabasına bindirip önce yemeğe sonra misafirliğe gittik. Aslında benim istediğim böyle birşey. Bebeği engel yapmamak hayata. Nereye gidersek o da gelmeli. Babası da haklısın dedi. Biraz daha cesur ve aynı zamanda tedbirli davranacağız galiba bundan sonra. Bu akşam da misafirliğe gidebiliriz.

Emelcim misafirlik ve bebekle ilgili birşeyler yazacaktın sanki.:26:

ben kayseride yaşıyorum 3gündür hava çok güzel güneş yüzünü gösterdi bahar gelmiş gibi bir hava var bende oğlumu dışarı çıkardım çok mutlu oldu montunu giydiği an anlıyor gezmeye gitceni çok mutlu oluyo

Ya bide benim kizim cok bagiriyoo bagirmasindan konustugumu anlamiyorum ya bazen dusunuyorum bu kizda bi anormallikmi var diye

Benimkide çok bağırıyor, çıkarttıkları sesler hoşlarına gidiyor. Bazen beşiğinde yatarken bağırır durur. Hiç de kıpırdamadan kendini dinler. Kim bağırıyor diye Tavana falan bakar bağırırken. :44:

Burda bahar falan yok . Beklediğimiz mevsim yaz. Geçen yıl çok iyi hatırlıyorum 23 nisanda kar yağmıştı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…