2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

ne yemek yaptınız kızlar? ben hala bişi yapamadım 45 dkya gelir eşim. oğlan durmadı bütün gün gerçi haladurmuyor neyapcam bilmem

Ben de yemek yapamıyorum eşim gelince düdüklüde bişeyler pişiriyorum, bir de pilav oluyor genelde, salata ekliyorum, falan filan. Eşim sorun etmez yemeği hiç sağolsun. Bazen yufka alıyor gözleme yapıyorum çayla. Hazır mantı alıyoruz bazen, dışardan da söylediğimiz oluyor.

şey kızlar bu arada ben ıspanağı fazla almışım onu yıkadımm doğradım.onu buzlağa nasıl koymalıyım.bilğisi olan yazsın lütfen:

Ispanak fazlasını birkezinde ben de buzlığa attım ama çıkınca hiç güzel olmadı. Eriyik bir hal aldı. Tavsiye etmem. Yemek yaptıysan kalanını börek yap, börek yaptıysan yemek. Buzluğa koymadan tüket bence.

Bu arada Harpy, kaşık meselesiyle ilgili başka birkıtapta şöyle birşey okudum. Bebekler emmeye alışkın oldukları için kaşığı yadırgayab ilir kabul etmezlermiş, o yüzden bazen yiyeceklerin tadına baktırmak için parmaklarımızı kullanmak zorunda kalabilirmişiz.
Ama nereye kadar değil mi? Sonuçta kaşığa birgün alışmaı lazım.
Ama...
Sorunun kaşıkta mı yoksa yiyeceklerin tadında mı olduğunu anlamak için parmakla tatırmayı deneyebilirsin.
Çıkmadan paylaşayım istedim.
Hoşçakalın...

şey kızlar bu arada ben ıspanağı fazla almışım onu yıkadımm doğradım.onu buzlağa nasıl koymalıyım.bilğisi olan yazsın lütfen:
Ben de gecen gün börek yaptım artanı doğrayıp koydum canım annem iyi olur dedi ama daha indirip bakmadım
İzlehecektim ama kayınvalidemler geldi saat 9 da bebek sevmeye gelirlerse sevemezler oğlum 8.30da uyudu bozulup gittiler ne yapabilirim dimi
Oh maşallah, nasıl gitti o kilolar, dyet yapmadın değil mi? Ben deçok takmıyorum, emzirme işi bitsin kilolar da gider.
Hayatımda diyet ne bilmem hiç umrumda olmaz bi ara kiloluydum o zaman da ne bulursam yerdim
Canım benim oğlumda seninki kadarken yapıyordu çok arastırdım bebekler rüya görmeye bu dönemde baslarmış rüya ile gercegi ayırt edemediği için de korkarak uyanırmış daha doğrusu uyanmıyor da gözleri kapalı çığlık atıyor. Bi gece öyle bagırdı ki korkumdan yaklaşamamıştım çaki gibi oldu diye korktum Allah muhafaza daglara taslara :)

Maşallah, Yoğurdu kendin mi yaptın. Ben de yapıyorum ama beğenmiyor bizimki. Ekşi geliyor galiba. Nasıl yedirebilirim. Geçen havuç rendesi kattım içine biraz daha iyi yedi. Ama hiç sevmiyor ya. Bir de suyu.

canım ben de yoğurdu kendim yapıyorum pastörize sütten,sen muhtemelen çok sıcak mayalıyorsundur ondan ekşi olur yoğurt.fazla sıcak olmaması gerekiyor tatlı bir yoğurt elde etmek için.ben bugün yoğurdun içine ev yapımı urmu dutu reçeli vardı ondan süzdürdüm süzgeçte.beğenerek yedi.ama benimki de yarım kaseyi yiyor sebzenin ve yoğurdun,elmanın tam bir kasesini yiyor.sizde durum nasıl?

Canım,tabii ki ev yapımı gibi olmaz ama bildiğim en güvenilir bebe bisküvisi Hipp marka.Hipp'in organik bebek bisküvisi var,mavi pakette.Sarı pakette de organik çocuk bisküvisi var,o 2 yaşından sonrası için herhalde. Hero baby'nin de vardı bir ara,ama hala var mı bilmiyorum. Çok da kasmamak gerek,bence hepsi olur.

Ben evdeyken benim eşim de bakar,gelince hemen kucağına alır o tutar ,oynar.Ama ben evde olmadan cesaret edemiyor,biraz haklı da ya zorluyor bizimki insanı.3 aylık olana kadar akşamları o uyutuyordu arasıra.Fakat sonra bizim kız illa memede uyumaya alışıverdi,kocam da pes etti ne yapsın.Ben istiyorum ki ben yokken de korkmasın,kalsın kızıyla,inşallah önümüzdeki ay başlayacağım bırakmaya,şu ek gıdaya geçelim de.Sırf anne sütüyle zor oluyor,benmki biberon almıyor,damarı tuttumu da illa meme istiyor.

Canım benim bebeğimde olurdu bazen.Reflüsü vardır,midesi yanıyordur,doktor da onun için gaviscon vermiştir. Düz yatırmayın, eğimli yatırın,yatağının başını biraz yükseltin ve deneyin.Yemekten veya emmeden hemen sonra yatırma,10 dk kadar dik tut sonra yatır.Bez değiştirirken bile düz yatırma,sırtından itibaren yastıkla hafifçe yükselt.Ayrıca rüya da görüyorlar bazen,ondan da olur.

canım reflüden olacagını zannetmiyorum doktor bi ihtimal diye vermiştir arkadasın anlattıgına göre pek kusmuyormuş bebek reflüsü olan bebek benimki gibi kusmaktan helak olur. 4 aydır gaviskon kullanıyoruz ama oğlum sadece 1 ay belki daha az bi süre gece bağırmaları oldu şimdi yok

Canım benim bebeğim de hiç kusmadı ama reflüsü var hafif .Reflünün de dereceleri var,bizimki kusturacak kadar değil ama doktorumuz yine de asit yukarı kaçıyor hafif,yemek borusunu yakıyor,o canını acıtıyor demişti.Bize söylediği bebeğimde fizyolojik reflü olduğu idi,yani yenidoğan her bebekte görülen bir asit kaçağı,zamanla geçiyormuş ama bizimki biraz fazlasıymış. Benim bebeğim bu nedenle gündüz emip uyuduğu için yatırınca 5 dkda kalkıyor hala.İleri derecede reflüde ise mide asidi yemek borusunu da aşıp boğaza kadar geliyor hatta kusmaya yol açıyor.Bir de bebeğimin hassas bebek olduğunu söylemişti doktor,acıya dayanıklı değilmiş,yaygaracı yani.Belki arkadaşınki de öyledir,o zaman hafif bir yanmada bile çok bağırıyorlar.

Sebzede sıkıntı yok, yediği içime siniyor, doyuyor yani, meyveye "eh" diyelim, ama yoğurt yemiyor. Bu sabah tuzu alınmış beyaz peynir verdim, kusacaktı az kalsın:120:

Bu arada günaydın herkese,
emelcim buralardasın, Ece de sabah uykusuna yatı heralde. Leventi de yatırdım, normalde ben deyatıyordum ama ben yatınca uzun uyuyamıyor nedense. Sabah uykuları yarım saatcik oldu. Tam doymuyor sabah. Emmek de istemiyor doğrudürüst.

Diş yerlerine baktım bu sabah, diş çıkacak yerler öyle belirgin ki, iki tane oyuk var alt damağında.
Sizinkiler nasıl?

Nerelerde satılıyor bu hipp? Ben hiç biryerde görmedim hiçbir ürününü. İthal ürünler galiba? Nereden biliyor musun canım?

Yavaş yavaş alıştır. Benim bebeğim de biberon almıyor. Sabah sabah sütüm çok az oluyor diye bu sabah aptamil süt yaptım -almadığını bile bile- biberona, belki alır diye. Yok yine almadı. Sabah uykusuna aç yatıyor sanki yavrum. İçim rahat etmiyor.

günaydın Emine,

benim kızım da aylardır sabah uykusunu 45 dakika uyuyor. o aç olmakla alakalı değil bence. yine de sen daha iyi bilirsin ama... kalkınca huzursuzlanırsa açtır, ama mutluysa açlıkla ilgili olmayabilir.
bizim alt damakta oyuk filan yok henüz. yerleri belli ama...
geçmişi okuyordum, çok şeyler yazılıyor yetişemiyorum
ferrum hausmann kan damlası ece çok rahat içiyor, tavsiye ederim.
10 damla içiyor, 8 kilo olduğundan doktor arttırdı.

bu arada ece artık pek uyumuyor, uyku düzeni sapıttı iyice. eskiden vardı hatırlarsan. artık gündüz sadece 3 saat uyuyor onu da 45 dakika veya 1'er saat olarak bölüyor. bazen 2 saat bazen de 3 saat uykusuz dayanıyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…