• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

teşekkür ederim harpy

3 çocuk yapın diyen kişi çalışan anneleri de düşünür biraz,doğur bırak olmuyor,hele bir de prematüreyse,58 gün doğum iznim vardı,55 gün oğlum küvözde yattı,çocuk eve geldi 3 gün sonra işe mi başlayacaktım ben.... tabiki rapor aldım,hastaneler kızıyolar öğretmenler rapor alıyormuş meb şikayet ediyormuş,yapsınlar en az 5 ay doğum izni,kimse ne rapor alır ne çalışmayı bırakır,ne de çalışan annelerin verimi düşer... aman yine kızdım ben neşemizi kaçırmayalım :))

canım ben de martta başlayacam,hiç çalışmak istemiyorum,dediğin gibi ben de okulumu sevmiyorum,bu sene tayinim çıktı bu okula 4 gün seminere gidebildim sonra doğum yaptım ama hiç ısınamadım okula.okula yeni başlayacak çocuklar gibiyim,ne zaman aklıma gelse içim daralıyor,aynen ücretsiz izin almayı düşünüyorum ama ev kredisi ödüyoruz malesef o şansım da yok...oğlumdan ayrılıp o sevmediğim okulda nasıl çalışacam bilmiorum,üstelik bir de yibo :(

bizim kredimiz yok ama alıştığın bi standart ve gelirin var. pat diye kesilmeside olmuyo. tayyip 3 çocuk diyo ama tatile geliyo diye azıcık iznimizi bile göz dikip vermiyolar. verse ya şöle 6 ay izin.

İnş okula alışırsın cnm, benim okul meslek lisesi, 2000 öğrenci 200 öğretmen 2 yıl oldu hala kapıdan girerken ne için gelmiştiniz die soruyolar dersler blok kimse kimseyi tanımıyo muhabbet sıfır ben eskiden okulda çok güzel zaman geçirirdim şimdi sadece iş için gidip geliyorum. emin ol benim okuldan kötü değildir :([/QUOTE]

niye öyle diyorsun canım sözde yaptılar ya bir iyilik ücretsiz doğum izni 24 ay oldu sanki Türkiye de kaç insan ücretsiz iznin tamamını kullanıyorsa,madem o kadar düşünüyorsunuz doğum yapanları ücretli izin süresini biraz uzatın ki insanlar 3 aylık bebeklerini bırakıp gitmek zorunda kalmasın:18:

herkese günaydın kızlar,bu sabah oğlum az kalsın boğuluyordu :5:yatağına yatırmıştım,yan yatıyordu,ben de uyumuşum .ağlayan bir bebek te değil oğlum,bir ara değişik bir ses duydum,hemen yerimden fırladım yatağına koştum,oğlumun ağzından burnundan köpükler çıkıyor,hemen kaldırıverdim,ağızüstü tuttum sırtına vurdum nefesini zor topluyor yavrum.gözleri burnu kıpkırmızı olmuş.kusmuş (ağzı da çok salyalı bu aralar) salya ve kusma boğmuş yavrumu,ağzından burnundan gelmiş,5 dk zor kendine geldi,içini çekiyordu hala.az kalsın eşimi arayacaktım gel bizi hastaneye götür diye...çok korktum çoooookkk,ya duymasaydım,oğlum boğulsaydı allah korusun,allah yavrularımızı kazadan korusun....

canım çok geçmiş olsun rabbim korumuş bebeğini

herkese günaydın kızlar,bu sabah oğlum az kalsın boğuluyordu :5:yatağına yatırmıştım,yan yatıyordu,ben de uyumuşum .ağlayan bir bebek te değil oğlum,bir ara değişik bir ses duydum,hemen yerimden fırladım yatağına koştum,oğlumun ağzından burnundan köpükler çıkıyor,hemen kaldırıverdim,ağızüstü tuttum sırtına vurdum nefesini zor topluyor yavrum.gözleri burnu kıpkırmızı olmuş.kusmuş (ağzı da çok salyalı bu aralar) salya ve kusma boğmuş yavrumu,ağzından burnundan gelmiş,5 dk zor kendine geldi,içini çekiyordu hala.az kalsın eşimi arayacaktım gel bizi hastaneye götür diye...çok korktum çoooookkk,ya duymasaydım,oğlum boğulsaydı allah korusun,allah yavrularımızı kazadan korusun....

canım çok geçmiş olsun rabbim korumuş bebeğini

herkese günaydın kızlar,bu sabah oğlum az kalsın boğuluyordu :5:yatağına yatırmıştım,yan yatıyordu,ben de uyumuşum .ağlayan bir bebek te değil oğlum,bir ara değişik bir ses duydum,hemen yerimden fırladım yatağına koştum,oğlumun ağzından burnundan köpükler çıkıyor,hemen kaldırıverdim,ağızüstü tuttum sırtına vurdum nefesini zor topluyor yavrum.gözleri burnu kıpkırmızı olmuş.kusmuş (ağzı da çok salyalı bu aralar) salya ve kusma boğmuş yavrumu,ağzından burnundan gelmiş,5 dk zor kendine geldi,içini çekiyordu hala.az kalsın eşimi arayacaktım gel bizi hastaneye götür diye...çok korktum çoooookkk,ya duymasaydım,oğlum boğulsaydı Allah korusun,Allah yavrularımızı kazadan korusun....

canım ya çok geçmiş olsun rabbim korusun bebişlerimizi kıyamam ben ona dikkat et canım ya

teşekkür ederim harpy

3 çocuk yapın diyen kişi çalışan anneleri de düşünür biraz,doğur bırak olmuyor,hele bir de prematüreyse,58 gün doğum iznim vardı,55 gün oğlum küvözde yattı,çocuk eve geldi 3 gün sonra işe mi başlayacaktım ben.... tabiki rapor aldım,hastaneler kızıyolar öğretmenler rapor alıyormuş meb şikayet ediyormuş,yapsınlar en az 5 ay doğum izni,kimse ne rapor alır ne çalışmayı bırakır,ne de çalışan annelerin verimi düşer... aman yine kızdım ben neşemizi kaçırmayalım :))

artık öyle olmayacakmış.erken doğumlarda kullanamadığın doğum öncesi izni doğum sonrasına ekleyeceklermiş ama tabi bizden geçri.kızlar yine devlettekiler daha şanslı rapor alıp bir şekilde idare ediyorlar.benim kuzenimin eşi bende 1 ay önce doğum yaptı daha geçen hafta işe başladı.o da öğretmen.ben işe başlayalı 3 ay oldu.bebeğim 3 aylıkken başlamak zorunda kaldım.:43:

artık öyle olmayacakmış.erken doğumlarda kullanamadığın doğum öncesi izni doğum sonrasına ekleyeceklermiş ama tabi bizden geçri.kızlar yine devlettekiler daha şanslı rapor alıp bir şekilde idare ediyorlar.benim kuzenimin eşi bende 1 ay önce doğum yaptı daha geçen hafta işe başladı.o da öğretmen.ben işe başlayalı 3 ay oldu.bebeğim 3 aylıkken başlamak zorunda kaldım.:43:

ama işte hiçbir rahatsızlığın yokken rapor almakta pek uygun olmuyor bence :59:

ama işte hiçbir rahatsızlığın yokken rapor almakta pek uygun olmuyor bence :59:

bende senin gibi düşünüyorum ama o hiç öyle düşünmedi çocuğum için dedi ne yaptı etti uzata uzata daha yeni başladı işte.ben hamileyken düşük tehlikem var diye dr rapor verdi 1 hafta iş yerinden bilgisayarımı eve gönderdiler yattığın yerden çalışırsın dediler :9: işte durum böyle malesef.

bende senin gibi düşünüyorum ama o hiç öyle düşünmedi çocuğum için dedi ne yaptı etti uzata uzata daha yeni başladı işte.ben hamileyken düşük tehlikem var diye dr rapor verdi 1 hafta iş yerinden bilgisayarımı eve gönderdiler yattığın yerden çalışırsın dediler :9: işte durum böyle malesef.

evet haklısın bende çevremde duyuyorum bu şekilde uzatan insanları tabi çocukları için uzatıyorlardır ama Allah korusun daha farklı bi şekilde o çocuklardan çıkabilir bunun sonucu, onuda düşünmek gerek .Özel sektör daha acımasızdır tabi canım baksana insanlardaki insafa yattığın yerden çalışırsın demek ne yaa:57:

hiç birşey yokken rapor almayı kesinlikle ben de onaylamıyorum ama benim durumumda kim olsa aynı şeyi yapardı,bebeğiniz evinize geleli 3 gün olmuş ve de prematüre,siz olsanız gidermiydiniz...

hiç birşey yokken rapor almayı kesinlikle ben de onaylamıyorum ama benim durumumda kim olsa aynı şeyi yapardı,bebeğiniz evinize geleli 3 gün olmuş ve de prematüre,siz olsanız gidermiydiniz...

kusura bakma canım senin açından söylememiştim öyle insanlar duyuyoruz ki bu süreyi uzatmak için neler neler yapıyorlar hatta birini duymuştum çocuğu bir yaşına girmek üzereydi ve hala rapor alıyordu ve çok normalmiş gibi nasıl aldığını anlatıyordu,kırdıysam özür dilerim ama sana söylememiştim:71:

senin durumun çok farklı.bence prematüre bebek anneleri için zaten ayrı bir mevzuat olmalı.işte dediğim gibi bundan sonra doğum öncesi kullanılmayan izinler sonrasına nakil edilecekmiş

kusura bakma canım senin açından söylememiştim öyle insanlar duyuyoruz ki bu süreyi uzatmak için neler neler yapıyorlar hatta birini duymuştum çocuğu bir yaşına girmek üzereydi ve hala rapor alıyordu ve çok normalmiş gibi nasıl aldığını anlatıyordu,kırdıysam özür dilerim ama sana söylememiştim:71:

ayyy ben kırıldığını anlamamışım.tabi ki senin için söylemedik.ben normal zamanda doğum yapanlardan bahsettim.özür dilerim yanlış anlaşılma oldu :38:

geçmiş olsun canım yaa ben de dün gece diken üstünde yattım. bizimki yüz üstü döndü ilk kez tekrar döner de kendini kurtaramaz diye her ık mık ettiğinde koşarak yanına gittim perişan oldum resmen :( tekrar geçmiş olsun allah tüm bebecikleri korusun..

uykuda dönmüyorlarki..korkmana gerek yok bence

Bugün okula başladım :((( Oğlum ilk huysuzluğunu yaptı. Sabah 6da kalktı. Bende derse hazırlık yapıp 3'te yattığım için uyurgezer gittim okula. Ama benim salak okulum programı değiştirip bana haber vermediği için 2 gündür derslerim boş geçiyormuş. Bu okulu hiç sevemedim gitti :((( Gerçi derse girmeden geri geldim. Geldim ki bizimki ortalığı yıkıyo. İçini çeke çeke ağlamış :( Şimdi uyuyo. Şeytan diyo al ücretsiz izin hatta bırak işi ev kadını ol :(
canım ben de martta başlayacam,hiç çalışmak istemiyorum,dediğin gibi ben de okulumu sevmiyorum,bu sene tayinim çıktı bu okula 4 gün seminere gidebildim sonra doğum yaptım ama hiç ısınamadım okula.okula yeni başlayacak çocuklar gibiyim,ne zaman aklıma gelse içim daralıyor,aynen ücretsiz izin almayı düşünüyorum ama ev kredisi ödüyoruz malesef o şansım da yok...oğlumdan ayrılıp o sevmediğim okulda nasıl çalışacam bilmiorum,üstelik bir de yibo :([/QUOTE]

kızlar ben de doğumdan önce hep diyordum ki ikinci dönem başlarım okula.ozamana kadar 5 aylık oluyo büyümüş olur diyordum.nasılsa kayınvalidem bakacaktı.bakıcı sorunum yoktu.ama ikinci dönem geldi baktım çocuğu götür getir zor olacak vazgeçtim.ücretsiz izin aldım.maddi açıdan sıkışırız gibime geldi ama pekte farkeden bişey olmadı.tabi bizim kredi ödememiz falan yoktu.dediğiniz gibi çalışacağını düşündükçe insaının içi daralıyor ya.
çalışan annelere,çalışmak zorunda olanlara kolaylıklar diyorum.
haa bide şu var.ben ücretsiz iznim onaylanana kadar bikaç gün çalıştım çokta zor gelmedi bana.hatta değişiklik oldu diyebilirim.nasılsa yarım gündü benimki.getirip götürmek zorunda olmasam çalışırdım heralde.çünkü evde çoooooooooookkkkkkkk bunalıyorum.

Back