• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

hay maşallah :nazar: nazar değmesin.biz de ne mümkün 9 buçuk 10 arası yatar 12de kalkar 2-2:30 gibi kalkar 4 gibi kalkar 6da kalkar 7:15 de kalkar 7:45 de tamamen kalkar.hatta bazen saat başı kalkar.artık yat kak sersem tavuk gibi oluyorum :37:

normalde biz de en az 2 kerekalkarız ama dün bayo da yapınca bayıdı mı acaba diyorum yoksa gerçekten duymamış olabilir miyim?

slm arkadaşlar,meyve konusunda şunu söyleyeyim,kivi bebeklere 1 yaşından önce yasak diye biliyorum,sadece kivi değil tropik meyvelerin hepsi 1 yaşından önce bebeklerde alerji yapabiliyormuş,ayrıca kivi besin değeri çok yüksek bir meyveymiş ve bebeklerin sindirim sistemini bozabiliyormuş,bir arkadaş 5 aylık kızına vermişti,sindirim sistemi bozulmuş,kusmaya felan başlamıştı,doktor kızmış 1 yşından önce tropik meyveler vermek çok tehlikeli demiş.

Ben kivi veriyorum. doktorum söyledi. Zaten çok seviyor. Elma Armut ve kiviyi karıştırıyorum çok güzel oluyor. Kalanınıda ben yiyorum. Kivinin aromatik tadını seviyolar ;) Cam rendede rendeliyorum, tülbetle süzmeden posalı veriyorum. Kivinin siyah çekirdekleride kakadan çıkıyo :)))))

benim doktorumda henüz başlamadı.. 6 aydan sonra dedi...

Biz başladık ama öğürüyodu bende doktoruna sordum ara verelim biraz dedi. Bu ay ferrum'u deneyelim, o karamelli onu çıkarmaz dedi. 6 aydan kontrolünde kan sayımına bakarız dedi. Yani 6.aya kadar çokta elzem değil bence. Eğer kansız çıkarsa başlansa da olur gibi. Yazık yavruma çok iğrenç o damlalar zaten topu topu iki kere verdim ben. Doktorda kansız görünmüyor rengi iyi dedi. Çünkü kan damlası verniyorum diye ben pekmez içiyorum aklıma geldikçe galiba ınun faydası oluyo.

Ben kivi veriyorum. doktorum söyledi. Zaten çok seviyor. Elma Armut ve kiviyi karıştırıyorum çok güzel oluyor. Kalanınıda ben yiyorum. Kivinin aromatik tadını seviyolar ;) Cam rendede rendeliyorum, tülbetle süzmeden posalı veriyorum. Kivinin siyah çekirdekleride kakadan çıkıyo :)))))

bizimki cam rendeden rendelediğimi verince öğürüyor çok pütürlü geliyor galiba.. elmayı rendeledim sadece şimdiye kadar ama onu da öğürdü bi daha da yemedi.. gerçi genel olarak meyvelere gıcığı var.. belki kiviyi yer belli olmaz sonuçta bal gibi tatlı olmuyor ne kadar olgun olsa da...

bizimki cam rendeden rendelediğimi verince öğürüyor çok pütürlü geliyor galiba.. elmayı rendeledim sadece şimdiye kadar ama onu da öğürdü bi daha da yemedi.. gerçi genel olarak meyvelere gıcığı var.. belki kiviyi yer belli olmaz sonuçta bal gibi tatlı olmuyor ne kadar olgun olsa da...

Hiç pes etme zamanla alışıyolar. Zaten 21 gün sürdürcekmişsin eğer hala yemezse öyle vazgeçecekmişsin diye söyledi bi anne bana. Kuzenimin kızı 9.5 aylıkken etimek tatlısından menemene kadar yerken bi arkadaşımın kızı 14 aylık olmasına rağmen etimek tatlısını bile yiyemedi. Bizim doktorda 5 yaşında olup hala blendırdan geçmeyen yemeği yemeyen hastam var çok ezmeyin herşeyi hatta sakın blendır kullanma blendır liflerini parçalar meyveler için cam rende. sebzelr içinde kaşığın sırtıyla eziyorum.

tamam canım. ben de kadar veremiyorum bir türlü.. mothecarede gördüm geçen gün bitane çok güzel döşemesi deri gibi ama terletmeyecek gibi.. ve çok rahat görünüyordu... ama fiyatı biraz pahalı 350tlydi.. gerçi düşününce değer belki diyorsun çünkü 3 yaşına kadar kullanabiliyor değil mi?

ben de araştırdım, e-bebekte vib diye bir markanın mama sandalyesi va 129 lira, yakından göreyim diye gittim mağazaya biraz boyu alçak diğerlerine göre diğerleri çoğunlukla kademeli. bir de bazılarında 2 kılıf var bunun tek kılıfı vardı. ben de karar veremedim

Hiç pes etme zamanla alışıyolar. Zaten 21 gün sürdürcekmişsin eğer hala yemezse öyle vazgeçecekmişsin diye söyledi bi anne bana. Kuzenimin kızı 9.5 aylıkken etimek tatlısından menemene kadar yerken bi arkadaşımın kızı 14 aylık olmasına rağmen etimek tatlısını bile yiyemedi. Bizim doktorda 5 yaşında olup hala blendırdan geçmeyen yemeği yemeyen hastam var çok ezmeyin herşeyi hatta sakın blendır kullanma blendır liflerini parçalar meyveler için cam rende. sebzelr içinde kaşığın sırtıyla eziyorum.

ben de blenderdan geçirmiyorum ama biraz pütür gelse öğürüyor hemen ve çıkartıveriyor.. ben sebzeyi süzgeçten geçiriyorum..

Oğlum kafasını sehpaya vurdu.yaramazlıklara başladı bu 3.kazası.Kafaya ekmek koyma işine baya alıştık.Ama çok korkutuyr beni hep.Allah büyüklerinden korusun. Emekleme olayı çok zormuş kızlar.Halının 1 ucunda bırakıyorum.Yanyana 2 tane halı var sonrada sehpa.2 halıyıda geçip sehpaya çakmış kafayı mutfağa çay doldurmaya gitmişken.2-3dk içinde.Çığlığına koştum ama ödüm koptu.Yaramaz benim oğlum yaramaz.Eli dursa kıçı durmuyor..Çok hareketli:1::1:

:nazar::nazar::emir_bebek::emir_bebek: maşallah canım yaa davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş :) benim kulağa da çok hoş geliyor bunlar. biz de emeklemek şöyle dursun yüzüstü dönmekten bile nefret ed,yor olurda yuvarlanırken dönerse kıyamet kopartıyor :52:

valla ben şimdi uyumaya gidiyorum. kendi yemek hazırlığımız, sofra indir kaldır. eceyi doyur yatır derken pilim bitti. diziyi izlemek istiyorum ama malesef :((( izleyemiyorum.
herkese bol uykulu geceler olsun.

dilek abla gece girersin muhtemelen, olur da yazımı görürsen, yaşını hiiiç göstermiyosun. bizden aşağı kalır yanın yok, 2 çocuğun olmasına rağmen hala çıtırsın :D

mavi100 geçmiş olsun, olur böyle kazalar. bizim başımıza neler gelecek Allah bilir. beterinden korusun.

depresyonda olan arkadaşım, (tuanas mı yanlış hatırlamıyrum umarım) bunlar gelip geçici, ben de 3 günn boyu ağladığmı bilirim. ama tamamen hormonlardan, merak etme tez zamanda düzelirsin. havalar da düzeliyor zatenn. sen buraya girmeye devam et, biz seni motive ederiz.

Eminecimmm, nam-ı diyar Ayeser__ napıyosun konuşamıyoruz. yazılarını okuyorum, cevap vermeye fırsatım olmuyor.

Sebin bebeğini kendi odasında yatırmana çok sevindim, ben de düşünüyorum odasına almayı, sık sık gözlemlerini yazabilirsen sevinirim. geceleyin duymama ihtimaliniz olabilir. o yüzden telsiz kullanıyormusnuuz diye sorayım.bazen ben yanımda beşikte yattığı halde duymuyorum. uyku tatlı geliyor. garibim aç kalmasın aman dikkat.

harpy, sen istanbul küçükçekmecedesin di mi, ben de şişlideyim. umarım birgün görüşürüz. yazıların çok samimi. keyifli bir arkadaşsın seni tanımayı da isterim. face kullanıyorsan ekleyelim birbirimizi. sakıncası yoksa tabii. püreler konusunda bizim doktor da cam rendeyi söyledi. pütürler çok önemli. bizim kız ilkten öğürüyordu şimdi götürüyor löpür löpür. nasıl alıştırırsan öyle gider arkadaş.... 2 artı 2 eşittir 4 :D

yorum yapamadığım diğer arkadaşlarım kusuruma bakmayın, yazılarınızı görüyorum ama fırsat olmuyor..

heee dur durr, şekerdelisii :D kokoş ingilizce öğretmenimiz... demek 600 gramın var öyle mii :D sen bizim psikolojimizi çökertmeye mi çalışıyosun.:53::1: :D millet 10 küsürden bahsediyor, seninki de laf iştee :D maaşallah:nazar: kuzucuk geri geri emekliyor demekkk, süper haberr:nazar: gelişmeleri yazarsın.
görüşürüz, iyi geceler herkese.

slm kızlaarrr...gecmışı okuyamadım ama.....herkeze saglık ve ıyılıkler dılıyorumm....

bu arada benım oğluşum emeklıyo demiştimye gecen gun yere bıraktım bende oda da uğrasıyom baska işle bı kafa vurma sesı geldiiii :) sonra bı daha bızımkı kanepeye dayanmış altına gırmeye calışıyor altına oyuncagı kaçmış almak için zorlatıyo garıbımmm... ıyıkı yumusak kanepe..ne yapsın yavrum alışacakkkk ....:)öğrencek kanepenın altına gıremeyecegını........:emir_bebek::nazar:

canım sütünü mikrodalgada yada ocakta ısıtma dondurucudan çıkar oda sıcaklığında beklet daha sonra sıcak su içerinde bekleterek ısıtıcaksın doktor söylemişti
Canım anne sütünü bi anda ısıtmak bakteri üretiyor ya bi gün öncesinden buzluktan indiriyorum ertesi güne eriyor benmari usulü ısıtıp veriyorum ama almıyor o sütlerim çok yağlı yağ içer gibi oluyor herhalde çocuk
canım ya oğlunu sünnet ettirmişsin ne zaman kaçıncı ayında oldu genel anestezimi,lokalmi kolay oldu mu kaçgünde iyileşti bizde düşünüyoruzda nisan gibi heralde
21 aralıkta sünnet oldu canım masallah 3 günde iyileşti. Genel anestezi ile oldu çok hareketli lokal imkansızdı. Erken daha iyi oldu şimdi olsa zaptedemem herhalde iyice hareketlendi

maşallah ya keremle aralarında 1 gün var kerem sadece dönüyor şu an
Benimki poposunu kaldırıp dönemiyor ama geri geri emekliyor maşallah :nazar:

bübchen ürünleri kullanan varmı aramızda ben dalin kullanıyorum şuan ama bitmek üzere farklı bi şampuan almak istiyorum

Bebeklere kullandığımız ürünlere dikkat etmek lazım,bebek ürünü diye sunulan pekçok şey zararlı kimyasallar içeriyor. Bizim doktorumuz şampuan ve sabunu sadece haftada bir kullanmamızı önerdi.Dolayısıyla bizim şampuanımız daha yarıya bile gelmedi,her banyoda sadece minik bir parça şampuan kullanıyoruz.Bebeğin temizliği için sadece sıcak su yeterli. Ben organik ve daha sağlıklı diye urtekram markasının çocuk şampuanını ve sabununu kullanıyorum,organik satan internet sitelerinden sipariş verebilirsiniz(ekoorganik.com örneğin). Aynı şekilde avalon markası da iyidir,yine organik satan sitelerde var.Bunlar biraz pahalı ürünler ama zaten az kullanmak en iyisi,dolayısıyla sonuçta daha ucuza geliyor.Aynı şekilde hipp marka şampuan da yeni çıktı piyasaya,o da çok doğal ve fiyatı daha uygun,10-12 TL civarı sanırım.Bübchen da fena değil ama dalin,johnson,nivea ,mustela ,bunlar doğal değil.

Back