• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

bende internetten bakıyorum ama görüp incelemek daha iyi olurdu tabi :(( kendi kendine uyuma işini biz hallettik çok şükür uykusu gelince kollarını fotodaki gibi yapıyo beşiğine yatıyorum hemen uyuyo

:nazar::nazar::nazar:Maşallah diyorum,bu ikinci çocuğum daha ne ilki ne ikincisi bir kez olsun kendi kendine uykuya dalmadı.Darısı üçüncüye diyeceğim ama yaş 39!!!!Duruş çok tatlı bu arada,süper

ya ben dogdugundan berı mama verıyorum gunde bır yada ıkı kez mılupanınkını hipp markasını burda duydum arastırdım bıraz sındırımı kolay felan yazıyo bızımkıde cok kabız oluyo acaba ona mı gecsemm ?? ılkde burda duydum adını bılemedım

Dene istersen,bizim doktorumuz önermişti ama sadece anne sütüyle gelebildik bugünlere.Özellile hassas bünyeli,alerjiye meyilli bebeklere iyi çünkü organik.

Meltem ve Mlbstnc (Canım ne zor ismin var, )Uyku konusunda bende çooooooooooook müzdaribim akşam yatıp sabah kalkması arasında en az 10-15 kez kalkıyor. İnan deliksiz 6 saat uyumayı çok özledim sabahları kamyon çarpmış gibi oluyorum uyu-uyan uyu uyan..... Zaten akşam yatırıp sabah alsan çocuk bakmak çok kolay :S olacak ne güzel olurdu :)

Mama sandalyesi aldık biz önüne plastik çay tabağı koyuyorum pata küte vura vura oynuyo
Chicco polly çift kılıflı çift tepsili yükseklik ayarlı arkası yatıyo safari modeli çok beğeniyorum ama daha kullanışlılığını tam test etmedim çünkü çok az oturuyo daha.
Kılıfıda muşamba olması lazım ki kolay temizlensin zaten adı üstünde mama sandalyesi saatlerce oturmuycak ki.

Geçen gece 3 gibi ukusu çook derinken yatağından aldım göğsüme yüzün koyun yatırdım. Çoooook özlemişim göğsümde öyle uyumasını. Artık büyüdü ya öyle yatmıyo hiç hemen kafasını kaldırıyo kızıyo önüne dönmek istiyo oysa yenidoğduğunda ne çok severdi :)))
O küçük halini şimdiden özledim ::)

Günaydın yorgun savaşçılar, (eşim bana öyle diyor, bebekle uğraşmaktan harpten çıkmış gibi görünüyorum akşam eve geldiğinde, eminim sizler de öylesiniz.)
gözün aydın canım maşllah bebişine banimki dah emkliyemiyor ablasına çekdiyse hiç emeklemez kızım dizlerini yere koymadan ellerinin üstünde emeklerdi çok komik olurdu :52:
Çok değişik emekleme stilleri var ya, ben bir bebek görmüştüm poposunun üzerinde emekliyordu, bem oturuyordu hem de mini mini zıplayarak ilerliyordu :1:
Bir arkadaşım da hayvanlar ne güzel doğduktan donra iki yalıyor yavruları ayağa kalkıyor demişti, keşke bizde de öyle olsa diyerek özenmişti:53:

gece gece uyumayan buraya takılan bir ben varım zannettimde benden delide varmış hadi ben yatim arkadaşlar mesayim begünlük bitti sabah gene beleş hizmetçiliğe devam akhvaltı hazırla kıza ödev yaptır onu emdir bunun altını değiştir kız okula götür geri git okuldan al yazarken bile yoruldu enerji depolamam lağzım iyi geceler :92::79:

Anladım ki ikinci çocuk hiç bana göre değil, bir de çalışma kayatı varsa işin içinde düşünemiyorum.
Ama ikinci çocuk yapacağım birkaç yıl sonra, zor da olsa, bebek büyütmek zor da olsa çok güzel birşey.:49:

günaydın kızlar (sanırım topikte şuan yanlızım :18:) bugün sizebol bol uyuyan hiç huysuzlanmayan ve yemeklerinin hepsini bitiren bebekler diliyorum.. tabi kendim için de :1:

Ay canım ya sağol, ben de buralardayım, kalabalıklaşınca sevdim burayı:52: Gezinip gezinip yine geliyorum.

aynen :1: ben de bi dolaşıp geldim. hatta ek besin topikinde sana cevap yazdım :1: dün çok güzeldi muhabbet sen yoktun ama bugün gitme biyere belki gene gelirler :66:

doktor sebze püresiyle meyve püresi dedi bende öle yapıyorum. gerçi dün çok katıydı kakası ve az korktum bayağı ama bugün yapmış. kakası az olunca iştahı da kaçıyor :(
merhaba günaydın öncelikle. benimkide kakasını 3 ğnde bir kere felan yapıyor. ama katı değil.7/14 kilo bez kullanıyorum onun tamamını dolduruyor. eğr çorbaları içirmeyim 1 hafta 10 ğün felan hiç yapmıyor.:69:

eğer emziriyorsan, dişlerini gece yatmadan temizlemen gerekir diye biliyorum. yoksa çabucak çürüyüp dökülür. bence doktora da danışmanda fayda var.
eşekkür edrim canım bu ğün silmeye başladım oğluşumunda hoşuna gidiyor.
tamam canım yazarım burdan deneyince. bu arada bizimki laptopın kablolarını yiyor :60: (prizde değil)
sorma tatlım benimki klavyenin yarısını yedi bile.
ama posasını da yemesi gerekmiyormu çocuğun? bilemiyorum kafam karıştı biraz :44:
tatlım posası derken çok sert emilimi zor olan şeyleri kastettim zaten. hem tülbenttede hiç bir şey kalmıyor.dene farkedeceksin.
42 gün loğusalığım sürdü, 3-4 gün temiz kaldım sonra da regl oldum, o gün bugündür de düzenli oluyorum.
benim loğusalığım 34 gün sürdü.daha göremedim bir ara 2 3 damla geldi o kadar.
kızlar mama sandalyesi kullanmaya başladınız mı?
ben almak istiyorum da:44:
bende almak istiyorum ama yürütelerin mama sandelyesi gibi olanlarından aldım şimdilik alıştırma yapıyoruz. çok faydası varmış doktorlar mutlaka alın kullanın. çoçuğunuzun beslenmesinde büyük fark olacak. dedi.ama ben kiracıyım. ne yapacam bilmiyorum. şimdiden puseti ,küveti,bambu beşiği,yürüteçi,birde alırsam mama sandelyesi nereye koyacam ?
Dün köy yoğurdu vermiştim bir zararı olmadı, bugün de kendi yaptığım yoğurdu verdim çok az yiyor ama dokunmadı bi değişiklik yok düzeninde. Yaptığım yoğurdun çeyreğini anca bitirdi, yarın azıcık muz katacağım yoğurduna. Pastörize ile yap bence büyüyünce zaten normal yoğurt yiyecek, küçükten alışsın. Zaten doktorun da not düşmüş, için rahat olsun.
canım yoğurdu ver ama pastörize olmasına dikkat et. bu arad muz verme bebeklerde kabızlık yapıyor. sakın.
kızlar ben meyve suyu denedim elma ve havuç sevmedi oğlum, yoğurt için erken değil mi?
benimkide elmayıtüm ağzına verince emmeyi seviyor. havuçuda sebzeliğine koyup veriyorum. bayağı emiyor. sende dene.benimkide püre hallerini sevmemeişti.
oğlumu kendi odasına geçirdim ilk defa :18: inşallah çok yadırgamaz...
benim ki daha yanımda yatıyor. gece uykusu ndan uyanınca beşiğini sallıyoruz. ayrı odaya çıkartamam.
Neden böyle bir karar aldın canım? Ben 1,5 yaşına gelene kadar bizim odada yatıracağım çünkü tayin göreceğiz diye oda hazırlamadık. Taşındığımızda yaklaşık 1, 5 yaşında olacak o zaman odası olacak orda yatacak, çok mu geç acaba?
evet tatlım 9 aydan sonra bebekler ğördükleri duydukları şeyleri beyinlerine yazmaya başlıorlarmış.ilerleyen yaşlardada hatırlamıyor ama bazı şeylerle pekiştiriyorlarmış.bir de öz güven için ayrı oda şart.
Ay canım ya sağol, ben de buralardayım, kalabalıklaşınca sevdim burayı:52: Gezinip gezinip yine geliyorum.
bende iki günde bağımlısı oldum.

merhaba kızlar.biz doktordan şinmdi geldik.bebeğim iyileşmiş.10 gündede yarım kilo almış.6900gr oldu. çorbalar sayesinde.emeklemesine doktor bile şaşırdı.Maşallah hızlıymış.Bu yaşı gelmeden yürür dedi.

ya arkadaşlar bebeğim gündüz aydınlık olduğu için uyuyamıyor. ne yapayım çok yordu beni bu sabah :( uyuyamıyor uyuyamadıkça çekilmez oluyor.. devamlı huysuzlanıyor.. sinirden başım ağrıdı gene...

merhaba günaydın öncelikle. benimkide kakasını 3 ğnde bir kere felan yapıyor. ama katı değil.7/14 kilo bez kullanıyorum onun tamamını dolduruyor. eğr çorbaları içirmeyim 1 hafta 10 ğün felan hiç yapmıyor.:69:
1 hafta 10 gün çok az, doktora bir danış istersen, benimki hergün yapıyor bazen günde iki kere, yapmasa hemen endişeleniyorum, normali nedir ki bunun? Yanı kaç gün yapmassa endişelenmek gerek acaba?
Muzu yemesi için değil de yoğurduna tat katması için katacaktım azıcık, ama katmamaya karar verdim. Dün babasına muz aldırdım yoğurduna katarım diye, koca bir maymun ailesine yetecek kadar almış :1:

ya arkadaşlar bebeğim gündüz aydınlık olduğu için uyuyamıyor. ne yapayım çok yordu beni bu sabah :( uyuyamıyor uyuyamadıkça çekilmez oluyor.. devamlı huysuzlanıyor.. sinirden başım ağrıdı gene...
Muhabbeti kaçırmamak iin geldim, sonra zor oluyor sayfaları okumak:1:
Bebişin hergün gün ışığında uyumuyormuydu canım? Ne oldu ki birdenbire? Başka sıkıntısı olmasın, uyumuyorsa bırak uyumasın, yorulunca tekrar denersin, çünkü çok zor oluyor uyumayan bebeği uyutmaya çalışmak, geriliyor insan.
Ben gündüz hep aydınlıkta uyutuyorum, loşlaştırmam odayı hiç, gece gündüzü karıştırır yoksa.

mavi1000 bebeğinin iyileşmesine çoooook sevindim, sen de rahatlamışsındır, hem iyileşmiş hem kilo almış:62:
Rahatsızlığı neden kaynaklanıyordu. Yani neye dikkat etmek gerek? Biz de bilelim.

Back