• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Evet ama ne yazık ki organik süt sadece uzun ömürlüolarak üretiliyor ve yoğurt günlük sütten daha güzel oluyor.Ben de keçi sütüyle mayalıyorum ki o da uzun ömürlü süt bu mevsimde.Yoğurt daha akışkan oluyor ama tadı güzel. İnek sütü alerjisi için doktora danışılabilir ama çok sık görülmüyor herhalde.

yoğurtta inek sütü alerjisi görülmyor diye biliyorum. süt olarak içildiğinde oluyor.

neyse arkadaşlar size doyum olmaz ben yavaştan yatağa gidiyorum.. malum bizim mesaimiz erken başlıyor :) annelere ve bebişlerine iyi geceler ve tatlı rüyalar diliyorum :3:

Benim kızımda çok seviyor.TV izletiyor musunuz?Arkadaşımın dr.u 2 yaşına kadar kesinlikle yakak hiç bir şey izlemeyecek.Konuşmasını geciktirir demiş.Tutup korku filmi izletecek halimiz yok.Ben Çizgi film izletiyorum akşamlar yoksa hiç rahat bırakmıyor beni eve gidince hiç bir şey yapamıyorum.Bazen yemek bile zor yiyorum.Bazı çizgi filmlere tepki veriyor gülüyor falan benim de hoşuma gidiyor izletiyorum.reklemların bazılarını seviyor.Bir dahaki kontrolde kendi drumuza onu da sorucam.Annem sinir oluyor bazen bazı şeyleri akışına bırak çocuğu yaparken dra mı sordun da her bir şeyi soruyorsun diyor :9: Napıyım takıntılıyım bu konuda biraz.

Ben hiçizletmiyorum.8.aya gelsin teletubbies diye çocuk cdlerim var ilk kızımdan,günde 10 dk kadar izletirim.Onlar bebekler için çünkü.Büyük kıza da 2,5 yaşından sonra başlamıştık izletmeye ,o da kontrollü,belli cd ve çizgi filmler. TV görüntüleri beyne ne yapıyor bu çağda bilinmiyor.

5 dk orda 5dk burda 5 dk kucakta 5dk ana kucağında 5 dk otun halısında bazen yatakta. öyle gün geçiyor. şarkı söylersem genelde kucak istemiyor oturduğu yerden eğleniyor benim oğlum :1: bende genelde evin içinde konuyla alakalı şarkılar uyduruyorum... komedi yani halimiz.:1: bide ringa rşngayı çok seviyor ya da benim salak gibi dansetmem de komik geliyor olabilir :60:

Ya bu kadar benzerlik olur!Her yerde 5 dk derken idare ediyoruz biz de.Ben de durmadan şarkı uydurup söylüyorum,dans ,komiklik,çocuğun maskarası olduk yav! Benim ninniler de uydurma ama onlarla uyumuyo,sesim rezalet çünkü,uyanıkken çekiyo hoşuna da gidiyo ama uyurken sanatsal bişeyler istiyo çocuk,ben de susup eeee eeee sanatını ifşa ediyorum!Yine de ninni uydurmaya devam,çok zevkli.

gaz nedeniyle sancım oldu.hala biraz üşüteyim dikişlerim sancıyor ve dimdik duramıyorum.doğumdan sonra 1 hafta iki büklüm kaldım.ne oturabildim ne yatabildim.bebeğimi sadece emzirmek için alabildim kucağıma.tam 5 gün bağıra bağıra ağladım.o günlerimi bir türlü unutamıyorum.Allah'Im düşmanıma yaşatmasın.gerçi bu bünye ile alakalı.sezeryan yapan başka arkadaşlarım da var kimisi çok memnun.Ben hastaneden çıkarken 5 aylık hamile gibiydim.hatta doğurmadım sanıp Allah kurtarsın diyen bile oldu.:))

Aaaah aaahhhh!Ben hala 5 aylık hamile gibiyim.Karın kaslarım birleşmedi ne yazık ki ayrık kaldı.İlk doğumumdan sonra da biraz göbek kalmıştı,şimdiyse gergin bi hamile göbeği.Eeee,size göre yaş kemale erdi,yaz sonu 40 olacağım!Baxn moralim bozuluyo burada,ayrıayım ben bu forumdan diyorum,herkes 80li yıllarda doğmuş.Ben o yıllarda ilkokula,ortaokula gidiyordum.:14:

evet canım malesef erken doğdu 45 gün önce,23 ekimde doğacaktı 8 eylülde doğdu,son 1 ay suyum geldi,idrar yolu enfeksiyonu geçirmiştim,bebeğin su kesesi delinmiş :( bağırsak yetmezliğ vardı doğduğunda.zor günlerdi hatırlamak bile istemiyorum...ben de şimdi düşününce kendime şaşırıyorum,sezeryanla doğum yapanları görüyorum çevremde en az 10 gün yatıyolar,ben de mi bir sorun vardı acaba diyorum :))

Ben de epidural sezaryen oldum,ilki de öyleydi.Ne onda yatmıştım,ne de bunda yattım. Ama çok aşırı gazım,sancım ,dikiş ağrım oldu da ben inat ederim,bir de varisler sebebiyle doktor hep yürü dedi.Ben doğumdan 12 saat sonra başladım turlara.Hastanede en dirayetli sezaryenli anne diye adımı çıkarmış hemşireler!

evet canım malesef erken doğdu 45 gün önce,23 ekimde doğacaktı 8 eylülde doğdu,son 1 ay suyum geldi,idrar yolu enfeksiyonu geçirmiştim,bebeğin su kesesi delinmiş :( bağırsak yetmezliğ vardı doğduğunda.zor günlerdi hatırlamak bile istemiyorum...ben de şimdi düşününce kendime şaşırıyorum,sezeryanla doğum yapanları görüyorum çevremde en az 10 gün yatıyolar,ben de mi bir sorun vardı acaba diyorum :))

Ben de epidural sezaryen oldum,ilki de öyleydi.Ne onda yatmıştım,ne de bunda yattım. Ama çok aşırı gazım,sancım ,dikiş ağrım oldu da ben inat ederim,bir de varisler sebebiyle doktor hep yürü dedi.Ben doğumdan 12 saat sonra başladım turlara.Hastanede en dirayetli sezaryenli anne diye adımı çıkarmış hemşireler!

canım biraz zaman geçsin unutursun ben 10yıl ara verdim biraz fazla ara verdik ama iyi oldu kızım 10 yaşında 2.de oğluşum geldi rabbim isteyen herkese versin oğlum geldikten sonra 10yıl nasıl durmuşum dedim...

Ben de 8,5 yıl ara verdim.Kızım vardı,ikinci kızım geldi.Aynen ben de nasılll özlemişim bebek kokusunu,keşke daha önce karar verebilseymişiz dedim.

ayy maaşallah, burası baya evlere şenlik oldu. benim kız durmuyor, giremedim. oku oku bitmedi sayfaları :DDDD
biri ayağını sürte sürte geldi ama kimmmm :D
bir sürü şey yazmışsınız cevap veresim var ama hangi birine vereyim :D
regl olmadım daha hiç. hala emziriyorum yoğun olarak herhalde ondan.
bizim kızın salyaları da aldı başını gidiyor ama diş yok ortada.
hiç uyumuyor, saat başı kalktığı yetmezmiş gibi 5-10 dakikada bir de bağırıp çağırıyor. gözler kapalı yarı uyur vaziyette. doğru düzgün uyuyamıyorum artık. eskiden gündüz 4 saat garanti uyurdu artık o da yok. nolur biri daha çıkıp benim gibi olduğunu söylesin, çok rahatlayacağım :(((
depresyona girdim galiba, bu bebek işi beni sıkmaya başladı.
2. bebek mi tövbee, bebek bakımı bana göre değil arkadaş.
meyve emziğimidir nedir. yok filesi. onu deneyip memnun kalanlar var facedeki grupta. ben denemeyi düşünmüyorum. bir sürü şeye boş yere para harcayıp duruyorum. sanki bizim zamanımızda böyle bişey mi varmış deyip geçtim :DDD
zatenbizimki ne emzik ne biberon almıyor.
doğum öncesi kiloma dönmem için 4 kilo daha vermem lazım ama yine de göbeğim 5 aylık hamileymişim gibi kaldı, çatlaklar da cabası :D
yoğurdu uzun süredir keçi sütünden mayalıyorum ben. çok güzel oluyor. devam sütüyle tutmuyormuş duyuyorum bazılarından.. kızıma bir süre alerji yaptı ama sonra geçti. alıştı sanırım.
meyveleri cam rendeden geçiyorum. sebze püresine hala geçmedim. arada tattırıyorum onu da çatalla iyice ezdim. ama kakasında havuç parçacıkları görünüyor :D
ayeser istanbula gelirsen eğer bize bekliyorumm, inşallah tanışırız. istanbulda olan başka arkadaşlarım varsa beklerim buyrun gelin kaynaşalım.

ingilizce öğretmenleri evet çok bakımlı ve kokoş olurlar :D 3 tane ingilizce öğretmenim vardı lisede ordan biliyorum :D şekerdelisi ve asualp sizleri çook merak ediyorum. tecrübeli anne dilek1971 seni de merak ediyrum. face adresiniz varsa eklemek isterim.

Beni düşün teselli bul canım!Benim kızımı daha önce de yazdım,gündüz ben yanına yatıp memeyi ağzına verirsem 30dk-1,5 saat arası uyuyor iki kez.Uyuyor dediğim arada memeyi ağzından kaçırınca gözler açılıyor,ağlanıyor falan,uyku mu ki bu!! Ben bu arada bazen kestiriyorum,bazen de kafamda bin türlü plan yapıyorum.Bir de akşam kucakta 30 dk şekerleme yapıyor.Geceleri iyiydi,kesintisiz 5-6 saat uyurdu bazen,şimdi 22de yatıp 1e kadar 4-5 kez kalkıyor.Sonra da sabaha kadar bir kez daha,zaten 7de ayakta bu aralar,bazen 6da hatta:37:
Ben de tanışmak isterim.Bu arada tecrübe her zaman fayda etmiyor ya,her bebek ayrı dünya!Ama ikincide daha rahat oluyorsun,o kesin. Ben İstanbul Anadolu Yakası'ndayım.

kızlar ben meyve suyu denedim elma ve havuç sevmedi oğlum, yoğurt için erken değil mi?

Benim kızım 28 Ağustos doğumlu.Doktorumuz ek gıdaya geçirmedi henüz. Birer kaşık havuç,atates ve pimiş elma tattır dedi arasıra. Yoğurt için erken dedi,6.aydan da sonra verecekmiş.Ben birkaç kaşık keçi yoğurdu verdim arasıra ama çok gaz yaptı,bıraktım.

oğlum emekliyor benim.1sn boş bırakamıyorum,yanmışım ben.HAbire doğalgaz sobasına gidiyor.Ön camı ayna gibi diye sürekli orada.Allahtan normal sobalar gibi dışı sıcak olmuyor..
gözün aydın canım maşllah bebişine banimki dah emkliyemiyor ablasına çekdiyse hiç emeklemez kızım dizlerini yere koymadan ellerinin üstünde emeklerdi çok komik olurdu :52:

Kizlar meyve filesi ve emzigi ne ben bilmiyorum

ben aldım daninonun elma verdim hiç bir zararını görmedim çok sevdi ama bu kez kivi verdim baktım ağlıyor ağzının içine bir baktım damla damla kan vardı acaba çıngırağı ıssırıyor omu yaptı yoksa kividenmi oldu anlayamadım şimdide huysuzlaştı fitil kattım uyuyor:31:

ben aldım daninonun elma verdim hiç bir zararını görmedim çok sevdi ama bu kez kivi verdim baktım ağlıyor ağzının içine bir baktım damla damla kan vardı acaba çıngırağı ıssırıyor omu yaptı yoksa kividenmi oldu anlayamadım şimdide huysuzlaştı fitil kattım uyuyor:31:

fitili ne ıcın verdın canım kabızlıgı mı var ?

gece gece uyumayan buraya takılan bir ben varım zannettimde benden delide varmış hadi ben yatim arkadaşlar mesayim begünlük bitti sabah gene beleş hizmetçiliğe devam akhvaltı hazırla kıza ödev yaptır onu emdir bunun altını değiştir kız okula götür geri git okuldan al yazarken bile yoruldu enerji depolamam lağzım iyi geceler :92::79:

ben özellikle organik sütten üretildi diye hipp in mamasıyla yapmaya çalışıyordum amason çare organik süt alabilirim marketten.

ya ben dogdugundan berı mama verıyorum gunde bır yada ıkı kez mılupanınkını hipp markasını burda duydum arastırdım bıraz sındırımı kolay felan yazıyo bızımkıde cok kabız oluyo acaba ona mı gecsemm ?? ılkde burda duydum adını bılemedım

Back