• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba kızlar ancak ğirebildim nete. bu arada doktora sorduk anne sütü alıyorsa sadece 10 ğün falan olabilirmiş ama gaz çıkarması şart. anne sütü yarıyor o yüzden yapmıyor demişti. ek gıdaya geçince yapmazsa sorun var demekmiş.bağırsak tembeliği diyorlar. bende ğötürdüm doktora ilaç verdi. 2 tane onları veriyorum. ama fazla düzelme olmadı dışkısını az yapıyor ek gıda aldığı halde. bende pazartesi ğünü hastaneye götürecem.saat 1 de .hastaneden geldikten sonra doktorun dediklerini yazarım size.acil merak ettiğiniz bir şey varsa söyleyin sorayım doktorumuza sizin için kızlar.

biraz huysuzluğu oldu tabi.geceleri pek bi mızıldandı geçen hafta.kırklı bebek gibi emme isteği çoğaldı ama fazla zorluk çıkarmadı bize sağolsun.kızım da güçlü benim gibi::nazar:
buarada dün gittim eşimin ailesine söyledim.unuttum işte ilk görenin hediye alacağını. saflığım tuttu.halası kesin bakardı ağzına .bi hediye koparırdık ama ilk gören ben oldum.

Bizimkide hemen çıkarır inşallah ya,
Ama geç çıkacak heralde bizimkiler. Öyle çok salya malya yok bizde :52:
Harpy önlüğü çekip çıkarmasından şikayet ediyordun ya sen,Yakasını arkadan bağla ve önlüğünün alt eteğini pantolonunun içine sok. Öyle olunca elbisenin bi,r parçası sanıyor benim öğlum. Yoksa çekip alıp ağzına tıkmaya çalışıyor.

yoğurdu öyle dedikleri gibi 3-4 saat bekletince ben de tutturamadım.ben pastorize sütle yapıyorum.sütü ısıtıp içine bir tatlı kaşığı yoğurt katıyorum.küçük bir beze sarıp peteğin üzerinde 4 saat bekletiyorum.üzerini açıp 2 saatte öyle bekletiyorum.ancak o zaman oluyo.yoksa su gibi duruyor.

merhaba kızlar ancak ğirebildim nete. bu arada doktora sorduk anne sütü alıyorsa sadece 10 ğün falan olabilirmiş ama gaz çıkarması şart. anne sütü yarıyor o yüzden yapmıyor demişti. ek gıdaya geçince yapmazsa sorun var demekmiş.bağırsak tembeliği diyorlar. bende ğötürdüm doktora ilaç verdi. 2 tane onları veriyorum. ama fazla düzelme olmadı dışkısını az yapıyor ek gıda aldığı halde. bende pazartesi ğünü hastaneye götürecem.saat 1 de .hastaneden geldikten sonra doktorun dediklerini yazarım size.acil merak ettiğiniz bir şey varsa söyleyin sorayım doktorumuza sizin için kızlar.

valla süper olur benim bikaç sorum var 5,5 aylık oldu benimki kereviz, karnabahar,brokoli ve limon ekleyebilir miyim püresine sorar mısın? sanırım sorun olmaz ama eğer lafın arasında sorarsan çok makbule geçer. teşekkür ederim :3:

Bizimkide hemen çıkarır inşallah ya,
Ama geç çıkacak heralde bizimkiler. Öyle çok salya malya yok bizde :52:
Harpy önlüğü çekip çıkarmasından şikayet ediyordun ya sen,Yakasını arkadan bağla ve önlüğünün alt eteğini pantolonunun içine sok. Öyle olunca elbisenin bi,r parçası sanıyor benim öğlum. Yoksa çekip alıp ağzına tıkmaya çalışıyor.

ama ben hep tulum giydiriyorum :44: aslında belden bağlanan önlükler var ama hiçbir yerde bulamadım..

valla süper olur benim bikaç sorum var 5,5 aylık oldu benimki kereviz, karnabahar,brokoli ve limon ekleyebilir miyim püresine sorar mısın? sanırım sorun olmaz ama eğer lafın arasında sorarsan çok makbule geçer. teşekkür ederim :3:

tamam canım sorarım ama ben brokoliyi mercimek çorbasına katıp veriyorum. bilğin olsun. sorun çıkmadı.hemde biraz önce yedi.bu arada o kadar çok kakadan konuştum ki oğlum yeterki sen sus anne der ğibi altını doldurmuş. evet senin dediğin ğibi fena kokuyor.:52:

ben kereviz,brokoli, karnıbahar,pırasa,ıspanak,havuç ne varsa koyuyorum çorbasına.bugün de ilk defa bal kabağı çorbası içti.pek sevmemiş ama içmiş.çok besleyiciymiş balkabağı

sanırım başka yoğurt makinesi kullanan yok ben en iyisi bi başlık açayım..

ben kullanıyorum.arçeliğinkini.memnunum.ama su gibi de olmuyor çok katı da olmuyor.arzum sterilaztöre gelince alacaktım ama babam tencere de kaynatsan daha iyi dezenfekte olur bence dedi.biraz uyduruk gibi geldi ona galiba makina o yüzden almamıştım.eski usul kaynatarak dezenfekte ediyorum ben

ben kereviz,brokoli, karnıbahar,pırasa,ıspanak,havuç ne varsa koyuyorum çorbasına.bugün de ilk defa bal kabağı çorbası içti.pek sevmemiş ama içmiş.çok besleyiciymiş balkabağı

ayyyy süpersin hep unutuyorum bal kabağını evde var hemde organik bi arkadaşımın annesi yetiştirmiş kendi bahçesinde. balkonda yatıyor kuzu gibi. yarın mutlaka unutmamalıyım onu püresine koyayım..

ayyyy süpersin hep unutuyorum bal kabağını evde var hemde organik bi arkadaşımın annesi yetiştirmiş kendi bahçesinde. balkonda yatıyor kuzu gibi. yarın mutlaka unutmamalıyım onu püresine koyayım..

balkabağını küp küp doğruyosun,patates de küp küp doğruyosun,1 halka soğan ekliyosun,çok az da tuz koyuyorsun.pişiriyorsun.piştikten sonra 1 çay kaşığı sızma zeytin yağı
bir de meyve püresi gibi yapabilirsin.o da yine balkabağını ve elmayı küp küp doğrayıp az su ile yumuşayana kadar pişiriyorsun.püre haline getirip meyve öğününde verebilirsin.

Emelcim hoşgeldin, eminim geçmişi okuyorsun :46:

Eminecimm hoşbuldumm.
:46::nazar:
aynennn yaa oku oku bitmedii.maaşallah sizlere.
neye cevap vereyim bilemedim. en iyisi denk gelince vereyim.:D
benim kız hiç durmadığından artık düzenli giremiyorum.
sinirlerim alt üst elim hiçbişeye gitmiyor. dün gece 10 da yatıp 1 e kadar 50 kere kalktım. 1 den 5 e kadar uyanıktım ama girmek istemedim valla. almış yürümüş burası.
yaa bu keçi yoğurdu kızımı yedi bitirdi galiba. yapmıcam bi daha. inek sütünden devam. uyumuyor arkadaşşş.

Eminecimm hoşbuldumm.
:46::nazar:
aynennn yaa oku oku bitmedii.maaşallah sizlere.
neye cevap vereyim bilemedim. en iyisi denk gelince vereyim.:D
benim kız hiç durmadığından artık düzenli giremiyorum.
sinirlerim alt üst elim hiçbişeye gitmiyor. dün gece 10 da yatıp 1 e kadar 50 kere kalktım. 1 den 5 e kadar uyanıktım ama girmek istemedim valla. almış yürümüş burası.
yaa bu keçi yoğurdu kızımı yedi bitirdi galiba. yapmıcam bi daha. inek sütünden devam. uyumuyor arkadaşşş.

Sebep gerçekten keçi yoğurdu mu acaba?

Sebep gerçekten keçi yoğurdu mu acaba?

dilek abla da keçi yoğurdu kızıma çok gaz yaptı demiş.
bence benimkine de gaz yapıyor. sabaha karşı ancak çıkartıyor gazını. rahatsız ediyor bana göre. anne içgüdüsü.
bir yandan da bir nedene bağlamak istiyorum. kafayı yemek üzereyim çünkü. benim kızım nedensiz yere birşey yapmaz. mutlaka ağlıyorsa sıkıntısı olurdu hep. ek gıda harici bir değişiklik yapmadık. pişiği yok kontrol ettim, kıyafetler, yatak, yastık herşey aynı. odası aynı.
bilmiyorum yaaa :(( belki benim stresimden de etkileniyor garibim. dün gece o kadar saat uyumayınca yeter artık diye bağırdım korktu ağladı :(( ben de ağladım. napcam yaaa. babadan da destek görmüyorum. onun da işleri çok yoğun, bayılıp kalıyor zaten yatağa yatınca.sizler olmasanız inanın dayanma gücü bulamazdım.:50:

Back