2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

bez süzgeç nasıl oluyor? ben hiç görmedim. normalde tel süzgeçte zor gerçi bayağı deneyim kazandım bu konuda beş dakikada hallediyorum.

canım temiz bir tülbenti torba şeklinde diktim. onun içine koyuyorum. sonrada onu bastıra bastıra içindekiler püre haline gelip dışarı çıkıyor. kalın posasıda içerde kalıyor.böyle anlatınca zor gibi ğözüküyor. ama çok kolay ve sağlıklı.

tamam canım yazarım burdan deneyince. bu arada bizimki laptopın kablolarını yiyor (prizde değil)

haahha çok tatlı canımyaa.. benimki de sinirlenmeye başlamıştı kayboldum birden :)

konulara süper bir özet geçmişsin bayıldım :81::81:

arkadaşlar yazdıklarınızın hepsini okuyamadım ama ben neler yaptıgımı yazayım bebeğim 4 bucuk aylık oldu.ben fazla irdelemiyorum ne isterse veriyorum kabul etmediğini zorlamıyorum.yoğurt meyve püreleri bazen meyve suyu çorbalar hepsini veriyorum.bu hafta yumurta sarısına pekmeze başlayacagım.su da veriyorum.emmeyi bırakmıştı sütümü sagıp uyurken veriyroum biberonla.sadece kakasını takıp ediyorum kabız olmamasına dikkat ediyorum birde sindiremediği şeyler zaten kalıyor arkadaş yazmıştı havuç gördüm diye sindirmekte zorlanmış demek o besini bir süre vermiyorum.en çok tarhana çorbası ve yoğurdu seviyor.günde 2 çay bardagına yakın yoğurt tüketiyor.kilomuzda 8 bucuk civarı.şimdilik böyle devam ediyoruz.

Benim de 5'i 10 geçe suyum gelmişti, normal olsun diye 8:30 a kadar sancıları çektim, daha da çekip normal doğrurayım istiyodum, 4 cm olmuştu açıklığım, ama bebek iri sezeryan olsun dedi ebeler ve doktor, ben de sezeryan oldum, bebeğim emmiyor diye yoğun bakıma aldılar daha iki saatlikten, o gün hiç göremedim yavrumu, ertesi gün de 3 saatte bir emzirmeye gittiğim için merdivenleri ve koridorları o dikişlerle hızlı hızlı yürüyerek geçtim, o yüzden çok ağrı sızı hissetmedim sayılır, gidiş çok kolay oluyodu ama emzirip dönerken hissediyodum dikişleri. Yoğun bakımdan da imza vererek çıkarttım oğluşumu, yalandan yere antibiyotik vermişlerdi ikinci gününde, onlara kalsa hala emmiyo bebek diyolardı ama cok cok emiyodu maşşallah, zaten ilk gün ayrı kaldım en çok emzirmem gereken zamanda, hasta bakıcılarla kavga falan etmiştim, aklıma geldikçe deliriyorum hala, kanında mikrop olabilir belki diye nasıl el kadar bebeğe antibiyotikli iğne yapılır hala kafam almıyo, sonra da çok antibiyotik kullanmayın bakteriler virüsler güçleniyo diyolar. 6 ay sadece anne sütü diyolar, ama oğluma ilk gün mama vermişler emmiyo diye, aaayyy dellendim gene

ama posasını da yemesi gerekmiyormu çocuğun? bilemiyorum kafam karıştı biraz :44:

kıyamam sana yaa sen anlatınca bizim yoğun bakım maceramız geldi aklıma. oğlum 5 günlüktü kontrole diye götürdük topuk testi yapıldı ben sonucu bile o gün alacağımızdan habersiz kadın doğum doktorunu bekliyorum. birden hemşirenin biri (endişeli bakışlarla, hiç unutmam o bakışları birden ağlayıp kendimi yerlere atacakmışım ya da vermiyorum dicekmişim gibi) gelip bebeği aldı kucağımdan bi sarılık felan bişeyler dedi ama o an ne diyor anlamıyorum. arkalarından bakakaldım. kayınvalidem kayınpederim annem babam eşim bana bakıyor korkulu gözlerle.. ben de hemşirenin arkasından 1-2 dk sonra aydım. noldu yaa dedim. kayınpederim açıklamaya başladı (zaten bişeyi anlatırken 10 kere tekrar eder tabi o an buna ihityacım vardı) anlattı anlattı :44: sonra yoğun bakımın kapısına gidip e nasıl emzircem dedim. sütünü sağ getir dediler. bu arada ben ağlıyorum kayınvalidem beni dürtüklüyo ağlama sütün kesilecek diye.. ya ağlamayıp içime atsam daha mı iyi? gıcık neyse uzun lafın kısası eczaneden alıp sağmaya çalıştığım uyduruk makine 20 ml süt çıkarmıştı sadece, göğsüm taş gibi süt gelmiyor. uuuupuzun lafın kısası benim de aklım çıkmıştı bebeğim memeyi bırakacak diye ama bırakmadı çok şükür. şimdi düşününce ben sinirlenmekten çok gülüyorum halime yine özlerim bebeğimi belki uyuyamam ama bu kadar abartmazdım herhalde. allah şifasız dert vermesin o yoğun bakımda ne bebekler var esas onlara ağlamıştım hastaneden çıkarken de

mrb canım seni rahatlatmak için söyleyim benimde oğlum çok az uyuyor gece çok sık emiyor gündüz en uzun uykusu 1saat sürekli kucağımda salya konusundada aynıyız sürekli önlük takıyorum ıslatıyo dişten kaynaklanmıyo benim kızımda çok salyalıydı ilk dişi 1yaşında çıktı kızım şimdi 10 yaşında....Doktora sordum normal dedi.Ek gıdalara henüz geçmedik meyve suyu sıkıyordum elma ve havuç denedim ama sevmedi hiçbişey vermiyorum daha

Dün köy yoğurdu vermiştim bir zararı olmadı, bugün de kendi yaptığım yoğurdu verdim çok az yiyor ama dokunmadı bi değişiklik yok düzeninde. Yaptığım yoğurdun çeyreğini anca bitirdi, yarın azıcık muz katacağım yoğurduna. Pastörize ile yap bence büyüyünce zaten normal yoğurt yiyecek, küçükten alışsın. Zaten doktorun da not düşmüş, için rahat olsun.

kızlar ben meyve suyu denedim elma ve havuç sevmedi oğlum, yoğurt için erken değil mi?

maaşallah canım yavruna ne güzel herşeyi veriyomuşsun benimki sadece emiyo

Çok kıskandım ben yaa, aramıza birsürü katılan olmuş ve muhabbetler dönmüş, Yeni katılanlar hoşgeldiniz sık sık gelirseniz iyice şenlenecek burası, çok sevindim bu duruma.
okudum hepinizi hızlıca, cevaplar vermeye sorular sormaya çalışacağım şimdi.

Havuç ben de vermek istiyorum eline ama ağzına çok sokar ve kusturur kendini diye korkuyorum.

Suya alıştır canım ben ek gıdaya başladığımdan beri vermeye çalışıyorum, sevmiyor ama, anca 3 4 çay kaşığı içiyordur.

bu arada yurt dışından gelen muzlarda GDO varmış ben zaten vermem onları yazın anamur muzu veririm ancak zaten o zamana da 9 aylık olur.
Bunu okuduğum iyi oldu az kalsın verecektim ithal muzlardan. Sağol canım.
merhaba kızlarr
benim kızda tam tv tutkunu bazen baktırmıyorum yönünü çeviriyorum kıyameti koparıyo
Tv izlemenin çocuklarda otizmi tetiklediğini okumuştum bir yerde, dikkatli olun ben mümkün olduğunca seyrettirmiyorum, günde en fazla 5 dk kalıyordur tv yanında. Hergün de izlemiyor baby tv ye bakıyor biraz.

Hoşgeldin canım hayırlı olsun bilgisayarın, dişler erken çıkmış, birçok arkadaşın yazdığını ben de yazacağım erken çıkan diş erken deforme oluyor ama önemli olan döküldükten sonra çıkacak olan yeni dişleri. Doktora görün mutlaka nasıl tedbir almalısın, erken çıkan dişleri nasıl korumalısın. Benim yeğenimde de olmuştu, erkenden kararmıştı dişleri ve görünmelerini istemiyordu canım benim, üzülüyordu çocuk. Gülemiyordu ki bir çocuk için çok kötü birşey gönlünce gülememek. Tedbirini al canım.

Müge anlıyı seyrettirme canım, etkilenir sonra çocuk psikopata bağlamasın.

ya kızlar kilo demişken regli oldunuz mu? bi başlık açtım ama kimse sallamadı belki buradan daha çok cevap alabilirim.
Benim lohusalığım da (Flam gibi aynı) 42 43 gün sürdü sonra 4 5 güğn temiz kaldım regl oldum ilk defa, ondan sonra da düzenli oluyorum. Hatta bugün yeniden oldum olunca mutlu oluyorum valla, eşim de gözün aydın diyor
kızlar bu arada şu meyve emziklerinden kullanananız varmı ben eşime internetten aldırıdım bir deneyeceğim güzel bişeye benziyor gibi geldi bana ama bilemiyorum..
Ben de almayı düşünüyorum, bu konuyla ilgili bir başlık var oradaki yorumlara bir bak canım, seven bebekler var sevmeyenler de tabi...

kızlar mama sandalyesi kullanmaya başladınız mı?
ben almak istiyorum da:44:

Biz de almayı düşünüyoruz ama daha oturamıyor ki, kendi kendine oturmaya başlayınca kullanabiliriz anca. Çok acele etmiyoruz almak için.
kızlar ben meyve suyu denedim elma ve havuç sevmedi oğlum, yoğurt için erken değil mi?

Yoğurt ilk başlanan besinlerden canım, neden erken olduğunu düşündün ki?

oğlumu kendi odasına geçirdim ilk defa :18: inşallah çok yadırgamaz...

Neden böyle bir karar aldın canım? Ben 1,5 yaşına gelene kadar bizim odada yatıracağım çünkü tayin göreceğiz diye oda hazırlamadık. Taşındığımızda yaklaşık 1, 5 yaşında olacak o zaman odası olacak orda yatacak, çok mu geç acaba?

ben de bakmaya başladım ama henüz almadım. bi 6 aylık olsu bakalım.. var mı aklınızda bi model?

kızlarr öyle demeyin ben 3 aylıkkenden beri oturtulanlardan aldım daha doğrusu hediye geldi ben de 3 aylıktan beri oturtuyorum sayesinde sabah öğle akşam tüm yemeklerimi rahat rahat yiyorum. mutfakta işimi yaparken de oturtuyorum ohh bi taraftan bunu oynatıp bi taraftan işimi yapıyorum beni çookk rahatlattı.. yürüteç almak yerine mama sandalyesi alın. bebişim de çok seviyor. önüne oyuncaklarını koyuyorum oynuyor. benimkinin modeli kraft arkası yatıyor. mutlaka 4 tekerli alın çünkü ben sürekli gezdiriyorum evin içinde rahat oluyor. kesinlikle tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…