2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

ya arkadaşlar benim bebeğim neden bukadar huysuz? çok yoruyor beni. devamlı söyleniyor. çok daraldım. 45 dk uyudu uyandı şimdi yine söyleniyor yatağında. napiyim ben?

Söyleniyorsa bir sıkıntı vardır, değişik şeyler yapın, pencereden dışarı bakıp gelin, mutfakta vakit geçirin. Havası değişsin. Müzik dinletmeyi deneyin. Benimki seviyor müziği.
Bana doktorumuz zor zamanlara girdiniz artık, diş çıkarmaya hazırlanıyorlar, bunlar normal yani.

kucakta gezdirme, ana kucağı, oyun halısı, kucakta otururken, müzik dinlerken, şarkı söylerken, oyuncakları elindeyken yatakta oynarken en fazla 30 sn sakin duruyor sonra yine söylenmeye başlıyor. artık akli dengemi yitirdiğimi hissediyorum hergün aynı şey sabah bu sesle kalkıp akşam bu sesle yatırıyorum. o kadar yoruldum ki. en sonunda ne istiyorsun diye bağırıyorum bu sefer korkup ağlıyor ben de ağlıyorum onunla birlikte.. eşime de sinirlendim bugün bişey dememek için kendimi çok zor tuttum. bebeğim saat 9da yatıyor o yüzden hafta içi hiçbi yere gidemiyoruz. ben de misafir ağırlamaktan bezdim. biz gidelim dedim neymiş kabul edemezmiş bizim gezmemiz için bebek perişan oluyormuş.. ya bi gün de 10da yatsa ne olur? yakında benkafayı yiyip onu da kendimi de doğurayınca ne olacak acaba.. çok daraldım kızlar yaa dertleşebileceğim kimse yok

misafır agırlamaktan bezdım dıyorsun ama en azında eve senın ıyı anlastıgın ve kusuruna bakmayacak kişileri cagır onlarla ıyı bır zaman gecırmeye calkış... yada kocanı ıyı bır lısanla ıkna etmeye calkışşş. durumunu anlıyorum...

ben normal çeşmeden akan suyu verıyorum bebegıme ek gıda ya gecmedık ama azcık verıyorm her gun...bı ıkı kaynattım ama vazgectım sonra ya kızlar bu bızım kuzular hiç mi mikrop almıycak ya boylleeee coooookk hıjyenalıştırırsak yarın onlara en buyuk kötulugu bız yaparız.her mıkroptanda uzak tutamayızya ..bırakın bagısıklık kazansınlar..yarın mecbur kalırda bı çeşme suyu ıçınce hemen hastalanmasına razı olamam..bu hersey için böyle canlar....yınede kışisel görüşünüzdür..

canım tüm arkadaşlarım çalışıyor. bırak görüşmeyi telefonda bile konuşamayacak kadar meşguller. bu yüzden bu kadar doldum. anneme anlatamıyorum üzülüyor.. eşime anlatsam, ben de bütün gün işte kapalıyım diyor. kısacası içime at at patlamak üzereyim. sadece hafta sonları bişeyler yapıyoruz o da her zaman uymuyor çünkü misafirler gelmek istiyor. bitmedi gitti bebek görmeleri. yani ben evde hep evde yine evde.. dün 2 saatliğine çıktım ilk defa bebeğimle dışarı ama pek etkisi olmamış çünkü bugün yine aynıyım..

canım herkes aynı durumda benimkide öyle çabuk sıkılıyolar artık herşeyden napalım geçen bende misafirlige gideyim dedim akşam sen bizi alırsın dedim kabul etmedi yani anlıcan bende aynı durumdayım bazen çıldırcak gibi oluyorum

Ben de öyle bazen dolup ağladığım oluyor. Eşim anlayşlı ama. Anlıyor bunaldığımı çıkalım , misafirlik ayarlayalım, gelsinlelr , biz gidelim falan. Ama burası çok soğuk olduğu için çıkamıyoruz pek.
Harpycim bebeğine babası bakabilirse, sen tek çıkmayı dene, ben bazen öyle yapıyorum. Her anımız bebeklerimizle. Bebeksiz değişik oluyor gerçekten. Biraz alışveriş yap, şımart kendini.

benim bebeğim de çok huysuz, huzursuz. bağıra çağıra uyanıyor. 1 dakika yerinde durmuyor. saldıracak yer arıyor. oturmak istiyor vs.
şu son 2 gündür sakiniz
bakalım bu gece nolcak.
şekerdelisi Allah yardımcın olsun. umarım sen de bebeğin de zorlanmazsınız kısa sürede adapte olursunuz bu duruma. dua edeceğim sizin için.
Emine'cim napıyosun durumlar nasıl.
ben bugün kaka tahlili verdim bakalım nolcak. kakasında kan vardı benim kızın. onun için verdim.
kız uyumadığından pek giremedim. yazıların hepsini okudum ama yorum yazmadım.
yoğurt mayalıyorum. günlük pastörize inek stüyle yapıyorum. yakında keçi sütü alicim. yoğurdum çok güzel oluyor.
sütü ısıtıyorum, (pastörizenin kaynamaya ihtiyacı yok) sonra mayalayacağım kaba (mama kavanozu veya fincan mümkünse porselen) alıyorum. sonra küçük parmağımı ısıracak şekilde sıcaklığını ayarlıyorum bekleyip soğutuyorum yani. sonra da ayrı bir kaba yoğurt alıyorum. maksimum yarım fincan yapıyorum. nescafe fincanıyla. bir çay kaşığı tepeleme maya kullanıyorum. kaba aldığım yoğurda sütten alıp ılıştırıyorum. sonra sütümün içine farklı yerlerden dküp şöyle bir sağ sol sandal sallantısı gibi yapıyorum karıştırmadan.. sonra kabı sarıp sarmalayıp peteğin üzerine bırakıp 4 saat sonra açıyorum. üzerine kapak bırakın. 4 saat sonra açınca da ağzı açık vaziyet dolaba koyun. süper oluyor. Allah rast getirsin.
kızım çokk beğendi. marketten alınan yoğurdu beğenmiyormuş meğersem.

Canım benim, durumlar iyi sayılır.
Ece ye de geçmiş olsun. Ciddi birşey çıkmaz umarım.
Sizin dişler erken çıkacak gibi. Bizde de zaman zaman huzursuzluk oluyor ama bahsettiğiniz derecede değil. ( aman maşallah deyin ) Levent de çok çabuk sıkılıyor. Hem ben hiç iş yapmıyorum gündüz. Sürekli onunla ilgileniyorum. Akşam babası gelince yapıyorum.

Yoğurt tarifi için çok sağol canım. Ben daha yapamadım. Köy yoğurdu alacağım, güvendiğimiz bir yer var, onunla mayalayacağım.

iyi akşamlar kızlar emelcim ben de okuyorum ama cevap yazamıyorum.
Ben suyu hazır suyu kaynatıp veriyorum kızlar bi arkadasım cesme suyundan tifo oldu ölümden döndü Allah korusun o zamandan beri biz de çesme suyundan içmiyoruz oğluma hazır suyu kaynatıp veriyorum doktorumuz da hemşiremiz de sıkı sıkı tembihledi
Harpy canım bebegin kızmıydı erkek mi yazarken bakamadım ama mutlaka bir sorunu vardır benim oğlum da öyleydi oturup ağlardım sabrım bitmişti biz iki dönem gecirdik öyle biri idrar yolu enfeksiyonu varmış sünnet olduk daha sonra sütüm yetmediği için açmış oğlum ek gıdaya basladım sıkıntı bitti bide uyku vakti gecince çok eziyet ediyor. Allah a çok şükür iyiyiz şimdi.
Bugün Avm ye gittik okula baslayacagım ya kıyafet alışverişi yaptık 1 senedir çalışmayınca dogru düzgün bişeyim kalmamış kendimi daha iyi hissediyorum hamilelik doğum bunalımından çıkıyorum inşallah

bebeğim erkek canım ama biz 1 aylıkken sünnet olduk ayrıca ek gıdaya da geçtik tabi tam olarak değil henüz yeni yeni yiyor diyebiliyorum.. eğer böyle devam ederse ben de doktoru aramayı düşünüyorum.. 1-2 gün daha geçsin bakalım.. inşallah bir sorunu yoktur..

su konusu da şakaya gelmez arkadaşlar.. belki bölgenizde çeşme suyu temiz olabilir ama yine de içinde klor var ve çeşme suyunu kaynatırsanız içindeki ağır metaller daha da yoğunlaşıp daha büyük sorunlara yol açıyormuş. ayrıca şişe suların içinde kalsiyum var (doğal olarak, ekleme değil) bu da aslında çok önemli şişe su alırken özellikle üzerine bakın..

İyi geceler kızlar,
benim de bir sorunum çıktı bugün.
Adetim geçen cumartesi bitmişti, herhangi bir sıkıntım yoktu. Ama bugün bir baktım hafif bir kanamam olmuş, akşamdan beri de azar azar devam ediyor. Bundan 5-6 yıl kadar önce overkist çıkmıştı bende, o zaman da böyle kanamam oluyordu, şimdi yine vakitsiz gelen bu kanama bana öyle bir ihtimali hatırlattı. Pazartesi günü doktora gideceğim, inşallah önemli birşey yoktur. Var mı başına böyle birşey gelen, ya da fikri olan?

Seni çok iyi anlıyorum.Benim bebeğimin de bir salıncağı,bir oyun halısı, bir araba tipi anakucağı,bir dik ayarlanabilir bebek arabası(ev için),bir aktivite merkezi,bir ev tipi anakucağı var. Her biri belki durur ümidiyle alınmış şeyler.Bunların hiçbirinde 5-10 dk dan fazla oturmuyor,oturduğu o 5 dkda da genelde mızırdanıp söyleniyor. Kucağımda da durmaz,mutlaka gezeceğim,oturamam.Yatağa koyunca yüzüstü 5-10 dk duruyor bazen.Karyolasına oturtmaya çalışıyorum kısa kısa,ama hiç sevmiyor,direkt kaydırıyor kendini başlıyor bağırmaya. Gündüz uykusu kucakta tutarsan 30 dk,emzirerek meme ağzında yanına yatarsan 1-1,5 saat bazen,yatağa bırakırsan 3-10 dk arası. Uykusunu hiç alamıyor,o sebeple günün %90'ını mızmız,ağlama modunda,ekşi surat geçiriyor ki ben hiç ağlatmam,hemen alırım. Tabii ben başka hiiiç birşey yapamıyorum.Bir de 9 yaşında kızım var,çocuk sefil oluyor,ilgilenemiyorum. İlk kızım da böyleydi,uykusunu hiç alamazdı ve kucak dahil hiçbir yerde durmazdı. Seninki de uykuyu alamıyor olabilir.Bir de genlerle ilgili bir şey,doktor sizin çocuklar çok açıkgöz doğuyor,bebek gibi değil büyük insan gibi hissediyorlar herşeyi dedi.
Ben bebeğimi bahçeye hava almaya çıkarıyorum hergün,evlere şenlik.Uykudan uyandığı gibi giydiriyorum,mont falan giydirirken hep ağlıyor.Biz ağlaya ağlaya çıkıyoruz.Pusette hiç durmuyor,kucakta geziyor ya da slingde.Hep şarkı söylüyorum,yoksa yine hep mızmızlanıyor.15-20 dk sonra doğru eve,durmaz daha fazla.Uykusu geliyor çünkü her 1-1,5 saatte bir. Fazla tutarsam ağlayarak geliyoruz ki çoook yüksek tonludur ağlaması. Hemen bir telaş uyutuyorum,bırakırsam yine 5dk sonra kalkar. Banyomuz bile telaş.Akşam 17'den sonra daha da mızmız çünkü çok yorgun oluyor,banyoda da ağlıyor genelde,giyinirken kıyamet kopuyor,sonra hemen acilen uyku. Valla hayatım çocuğun uykusu oldu,acilen çözüm bulacağım buna.Arabada da bazen duruyor bazen basıyor çığlığı.Zaten çok da bir yere gidemiyorum,doktor hastalık çok ,kalabalığa sokma dedi. Bir de ben bunları 2.kez yaşıyorum,çoook sıkkın canım ama kuzularımız onlar bizim.Canları sağolsun ama insanın içi cız ediyor,uykusu var,alamıyor uykuyu,yardım et der gibi bakıyor. Biraz uzun oldu ama sana teselli olsun diye yazdım. Benim ilk kızım 12-13 aylıktan sonra mızmızlığı bıraktı,çoook akıllı sakin bir çocuk oldu.Ama uykusu hep zordu ,hep ayak direten inat eden bir çocuktu,gerçekten de büyük insan gibi davranırdı,herkes hayret ederdi.Yani düzelecek ama sabır!

Sadece ilk 6 ay dikkat edeceğiz hijyene bu kadar,sonra kaynatma falan yok çünkü bağışıklıkları gelişmiş olacak 6 ay bitince.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…