2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

göz açıp kapayana kadar geçiyor... zaten hep koşturmaca.. testler kontroller derken.. sonrada alışveriş hazırlık.. bi bakmışsın doğum zamanı gelmiş bilee =) allah hayırlısını versin.. inşalah sağ salim hepimiz o zamanları görürüz :Saruboceq:

hiç geçmeyecekmiş gibi geliyorakannehir.Dönem başlarsa belki koşuşturmalarla çabuk geçerbilmiyorumkismile

merhabalar. Nasipse bende eylül annesi olacağım:))))
5 haftalık henüz.
Sat 30 Aralık yaş 30 kilo 85. beklenen doğum tarihi 29 eylül.
herkese sağlıklı ve rahat bir hamilelik dönemi diliyorum...

Maşallah 7 kişi var.Sohbete bekliyoruz arkadaşlaropuyorumnanaktan
Kızlar benim canım sabah kahvaltı yapmak istemiyor ama akşam doymak bilmiyorumbilmiyorumkismile Sizde de böylemi.Çok cabuk acıkıyormusunuz

ben iş yerindeyim şu an.. çalıştığım için çok sohbete katılamıyorum.. ama illaki her yazılanı okuyorum =)

bende burdayım yazıları takip etmeye çalışıyorum

bu pahalı olan testlerde neymiş yaa valla benim dr ilk gittiğimde gebelik paketi altında bir test yazdı tıp

merkezinde orda yaptırdım testlerimi 85 tl tuttu idrar aldılar bide 3 tüp kan ne testi bilmiyorum ama

herşey normal çıktı ama idrarda bakteri görülmüş korkulacak bişe olmadığını söyledi dktorum

11.haftamda 2li tarama testi yapılacakmış odamı parayla oluyor yaptıran varmı?

merhabalar. Nasipse bende eylül annesi olacağım:))))
5 haftalık henüz.
Sat 30 Aralık yaş 30 kilo 85. beklenen doğum tarihi 29 eylül.
herkese sağlıklı ve rahat bir hamilelik dönemi diliyorum...

canım benim allah tamamına erdirsin sağlıkla kucaklarımıza almak nasip olsun inş......

göz açıp kapayana kadar geçiyor... zaten hep koşturmaca.. testler kontroller derken.. sonrada alışveriş hazırlık.. bi bakmışsın doğum zamanı gelmiş bilee =) allah hayırlısını versin.. inşalah sağ salim hepimiz o zamanları görürüz :Saruboceq:

:Saruboceq::Saruboceq:amin cnm amin inşşşşşşş

midesi bulananan arkadaşlar akşam yemeği yapabiliyomusunuz kocişlerinize ben kahvaltı hazırlarken bile kötü oluyorum bilmiyorumkismile

bende burdayım yazıları takip etmeye çalışıyorum

bu pahalı olan testlerde neymiş yaa valla benim dr ilk gittiğimde gebelik paketi altında bir test yazdı tıp

merkezinde orda yaptırdım testlerimi 85 tl tuttu idrar aldılar bide 3 tüp kan ne testi bilmiyorum ama

herşey normal çıktı ama idrarda bakteri görülmüş korkulacak bişe olmadığını söyledi dktorum

11.haftamda 2li tarama testi yapılacakmış odamı parayla oluyor yaptıran varmı?

MERHABA
CANIM BUNLAR, annde belırtı vermeyen , ama bebebğe kalıtımsal olarak sakatlık bırakacak hastalıkların belilendiği bazı testlermiş... sanırım senın o pakette yoktur çünkü o testler geneldir -kan şeker-demır -horman-ıdar vs... ayrıca ıkılı ve üçlü testler ayrıca yapılıyor. onlarında fıyatı-70 den başlıyor en ucuz yerde sanırım.

başka siteden baktım şöyle bir gebelik takip çizelgesi var

ben okudum aklımda kalsın atlanan bişeyolursa diye sizde okuyun isterseniz

gebelik takip çizelgesi

GEBELİK HAFTASI NELER YAPILIR TARİH

GEBELİK ÖNCESİ ANNE VE BABA ADAYININ GENEL SAĞLIK KONTROLÜ
GEBELİK ÖNCESİ DANIŞMANLIK
KIZAMIKÇIK, HEPATİT B GİBİ ENFEKSİYON VE BAĞIŞIKLIK KONTROLÜ ( GEREKİRSE AŞILAMA)

ERKEN GEBELİK DÖNEMİ
KAN GRUBU KONTROLÜ
bHCG (GEREKİRSE)
ANNE-BABA ADAYININ SAĞLIK KONTROLÜ,
Smear
EKSİK TESTLER
ULTRASON İLE GEBELİK TESPİTİ
Gebelik kesesi tespiti
kalp atışlarının tespiti

SAT: . . . . . . . . . . . . . . .

TDT:. . . . . . . . . . . . . . . .

USG’YE GÖRE TDT: . . . . . . . . . . . . . . . .

10- 14 HAFTA
ENSE KALINLIĞI ÖLÇÜMÜ
İKİLİ TEST
BURUN KEMİĞİ

16– 18 HAFTA
ULTRASON İLE ANOMALİ TARAMASI
ÜÇLÜ TEST

20- 22 HAFTA
ULTRASON İLE ANOMALİ TARAMASI
TETANOZ AŞISI

24– 28 HAFTA
ULTRASON İLE BÜYÜME-GELİŞME İZLEMİ
TETANOZ AŞISI TEKRARI
GLUKOZ TARAMA TESTİ (50 GRAM )
OGTT (100 GRAM)

32- 38 HAFTA
ULTRASON İLE BÜYÜME-GELİŞME İZLEMİ
GEREĞİNDE FETAL MONİTÖR (NST)

39 HAFTA
FETAL MONİTÖR
DOĞUMUN PLANLANMASI
DOĞUM, EMZİRME VE DOĞUM SONRASI İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME

40 HAFTA
DOĞUMUN PLANLANMASI
DOĞUM, EMZİRME VE DOĞUM SONRASI İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME

sende hoşgeldin boncuğummm kocişime çok üzülüorum bende soalsun benden bişe beklediği yok ama kıyamıyorum bütün gün çalışıp eve gelince makarna yemesine :KK43:((((((((
oyy cnm kıyamam bende ama ne yapalım oda seninle birlikte yaşayacak bu hamileliği sonuçta ikinizin bebeği öyle değilmi sıkma canını herşey yoluna girecek inş...
MERHABA
CANIM BUNLAR, annde belırtı vermeyen , ama bebebğe kalıtımsal olarak sakatlık bırakacak hastalıkların belilendiği bazı testlermiş... sanırım senın o pakette yoktur çünkü o testler geneldir -kan şeker-demır -horman-ıdar vs... ayrıca ıkılı ve üçlü testler ayrıca yapılıyor. onlarında fıyatı-70 den başlıyor en ucuz yerde sanırım.

anladım cnm tşk ederim bu testleri niye ssk karşılamıyorki ama biz yaptırmayanlar için umarım sorun teşkil etmez bilmiyorumkismileşimdi endişelendim yani
umarım hepimiz için herşeyyolunda gider

Merhaba kızlar birkaç gündür yazılarınızı okuyorum galiba en yaşlı anne adayı benim:)

Kısmetse bende Eylül annesi olacağım benide listenize alırsanız sevinirm.
sat: 05 aralık - yaşım: 40:KK43: - kilo: 56-57 arası - doğum: 11 eylül gibi ( 8+2 )

Bende belirtiler arkadaşlar tansiyon düşüklüğü oluyor buna bağlı olarak başım dönüyor midem bulanıyor canım hiç bir şey yemek istemiyor tatlı ya bayılan ben şimdi hiiiç yemesem aklıma gelmiyor. Birde ara ara başım ağrıyor uykuya doyamıyorum. Allah yardımcımız olsun arkadaşlar ne diyeyim bu günlerde geçecek yeterki bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alalım her şeye değer valla:KK66:

Merhaba kızlar birkaç gündür yazılarınızı okuyorum galiba en yaşlı anne adayı benim:)

Kısmetse bende Eylül annesi olacağım benide listenize alırsanız sevinirm.
sat: 05 aralık - yaşım: 40:KK43: - kilo: 56-57 arası - doğum: 11 eylül gibi ( 8+2 )

Bende belirtiler arkadaşlar tansiyon düşüklüğü oluyor buna bağlı olarak başım dönüyor midem bulanıyor canım hiç bir şey yemek istemiyor tatlı ya bayılan ben şimdi hiiiç yemesem aklıma gelmiyor. Birde ara ara başım ağrıyor uykuya doyamıyorum. Allah yardımcımız olsun arkadaşlar ne diyeyim bu günlerde geçecek yeterki bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alalım her şeye değer valla:KK66:

merhaba canım hoşgeldin benimde en son kontrolümde tansiyonum düşük çıktı fazla su içmediğim içinmiş su içince bile midem bulanıyoo çünkü bende önceden tatlı delisiyken şimdi tozşekerden bile iğreniyorum baş ağrısı ve uyku bendede olan şeyler bide önceden çok sebze severken şimdi nefret ediyorum ızgara eti büyük bi iştahla yiyorum ama özellikle geceleri kebaplar lahmacunlar geçiyo gözümün önünden cokacimcoook

midesi bulananan arkadaşlar akşam yemeği yapabiliyomusunuz kocişlerinize ben kahvaltı hazırlarken bile kötü oluyorum bilmiyorumkismile

Ayy yemek deme bana, hiç sevmiyorum yemek yapmayı da yemeyi de. Ne zaman bitecek bu haller yaa? Çorba içsem mesela, üstüne de su içsem midem ekşiyor hemen. Reflü olduğumu düşünmeye başladım. Mide suyumuz mu çoğalıyor acaba? :çok üzgünüm:

X