2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın kızlar bende şimdi doktordan geldim bebeimin çok şükür kalp atışlarını duyduk içim çok rahat ALLAHIM hepimize hayırla sağlıkla bebeğimizi kucağımıza almayı nasip etsin

iyiyim çok şüküürr....
ctesi dr a gittim.. kalp atışlaını duydum minişimin... çok şükür :nazar: o yüzden keyfim yerindeee

Biz de kalp atışlarını duyduğumuzda çok duygulanmıştık, o zaman iyice anlamıştım : Bebek geliyor:emir_bebek: Cumartesi ise son kontrolde hafifçe kıpırdadığını başını falan izledik. Bebebk görünümü almıştı biraz. Hiç aklımdan çıkmıyor hep resmine bakıyorum.a.s

ya ben özele değilde devlete gittiğim için çok detaylı göstermio doktor yada resmini çıkarıp vermio o yüzden çok dertliyim biraz daha büyüsün özeline gitcem dokttorumun çok ii bir doktor özeldede devlette de aynı güleryüzüyle bakıo ama devlette çok hasta olunca konuşma yada detaylı gösteremio

babamızda duyarlı maşallah...kaydirigubbakcemile3
Ben yıllardır asitli içecekler içmem,cips türü yemem.Evimizede girmez.O nedenle şanslıyım herhaldebayanssulusmile

Sağolsun elinden geleni yapıyor ama elinden pek bişey gelmez. Bu kadar bulantının içinde yine yemeği yapıyorum. Sofrayı hazırlıyorum, beyefendiyi buyur ediyorum. Masadan bişeyler kaldırır falan ama o kadar. Anneden alışmayınca çok zor. Ama anlayışlıdır yine de. Şimdi en çok anlayışa bizim ihtiyacımız var di mi ama?:içelim:

Biz de kalp atışlarını duyduğumuzda çok duygulanmıştık, o zaman iyice anlamıştım : Bebek geliyor:emir_bebek: Cumartesi ise son kontrolde hafifçe kıpırdadığını başını falan izledik. Bebebk görünümü almıştı biraz. Hiç aklımdan çıkmıyor hep resmine bakıyorum.a.s

ben ilk öğrendiğimde ağlama krizinegirmiştim =) hiç beklemiyordum....
çok şükür kalp sesinide duydum... çok mutluyum...
allah minişelrimizi bizlere bağışlasın.. korusun meleklerimizi inş..
bu arada geçmiş olsun... bronşit olmuşsun =(

ya ben özele değilde devlete gittiğim için çok detaylı göstermio doktor yada resmini çıkarıp vermio o yüzden çok dertliyim biraz daha büyüsün özeline gitcem dokttorumun çok ii bir doktor özeldede devlette de aynı güleryüzüyle bakıo ama devlette çok hasta olunca konuşma yada detaylı gösteremio

Ultrasonda bebeği izliyormusun? Şimdilik benim doktorum da fazla konuşmuyor. Belli sorular soruyor, ilaçlarımı yazıyor. Bi sonraki gelicem tarihi belirleyip bitiriyor. Devlet hastaneleri de tam teşkilat çalışıyor. Hiç endişe etme. Fazla doktor değişmek iyi değil zaten
CADIARZU

lil@ cım.... en son dr kontrolümde kalp atışlarını duydum...
SAT 24 kasım
muhtemel doğum tarihi 30 eylül... güncel bilgiler bu şekilde....

gözünaydın :nazar:canım sen kaç haftalıktın? ben 7 ye girecem daha erken dedi doktor.kontrole gittiğimde 9 haftalık olacam çok geç deil mi sence.

ben ilk öğrendiğimde ağlama krizinegirmiştim =) hiç beklemiyordum....
çok şükür kalp sesinide duydum... çok mutluyum...
allah minişelrimizi bizlere bağışlasın.. korusun meleklerimizi inş..
bu arada geçmiş olsun... bronşit olmuşsun =(

Sağol canım, evet bronşit oldum. İnan kendime acımıyorum, bebek gelişemiyor diye endişeleniyorum. Şimdiden annelik hisleri var demek. Bana ne olursa olsun, o etkilenmesin de diyorum. Tek üzüldüğüm konu antibiyotik almam. Doktorum verdi, gebelerde kullanılan bi ilaç gerçi. Günde 2 adet 500 ml vermişti ben tek alıyorum. Bilmiyorum iyi mi yapıyorum. Ama işte bebek için korkuyo insan. :1rolleyes:

meleğim çok geçmiş olsun canım hasta olmuşsun :KK43:
bende geçen hafta çok hastaydım sürekli yattım doktorum yatarak iyileş ilaç veremem demişti.
şükür iyiyim şimdi sende yat dinlen canım bol bol su iç...

bana gelinceee....
halim içler acısı :KK43:
bulantı ne demek yediğimi anında çıkarıyorum.öyleki bulantıyla gecenin 3ünde uyanıyorum.
herşeyden tiksindim sudan bile..
düşün su bile içemiyorum hemen çıkarıyorum.
çok zıplıyoduk nagişle neden bulanmıyo midemiz hamile olduğumuzu anlayalım diye.
şimdi oturup ağlıyorum inan.
boğazlarım tahriş oldu.
ağzımda sürekli ve geçmek bilmeyen pis bir tat

Lila'cım üzüldüm şimdi. Ama her bünye farklı sonuçta. Demek sen bu haftalarda bulantı yaşayacakmışsın. Atlatıcaz bu günleri merak etme. Ben çok kötüyüm yaa, kendime nazarım değdi. Hamile kaldığımdan beri hasta olmadım dedim. En ağırından bronşite yakalandımbilmiyorumkismile Allahtan bi hafta daha tatildeyim.
Sana da kraker ve açık çay tavsiye ederim canım. Kendine dikkat etolumunekankayizsmile

gÜNAYDIN Kızlar,
bende c.tesı gunu doktoro gıttım, bebişimin kalbi ne kadar hızlı atıyor... o duyguyu hissedınce o kadar mutlu oldum ki anlatamam...eşimde çok duygulandı bu bir mucize dıyor, hakikatende mucize Yüce Allahım bir su tanesinden neler yaratıyor.... öyle değilmi?

Her neyse şimdilik herşey yolunda gözüküyormuş.... ancak benım boğaz yanmalarım cok fena , bilmiyorum başka yaşayan varmı reflü belirtileri verıyorum :)))
Bunun içinde doktor Gaviscon şurup verdi onu içince 1-2 saat rahatlatıyor.

Ayrıca, bazı testler verdi.... Toksoplazma 2 adet test ,rubella testi ve başka 2 adet test daha... bunların fiyatını hesaplattım 235 TL tuttu tabiki yaptıramdım...şimdi Şişli etfala randevu alıcam ve doktora rıca edıcem ınş. bu testler devlette vardır.
Bu testleri sizde bilirsiniz annede belirti vermeyen ama bebebkte sakatlık yapabilecek hastalık testlerıymiş....
Rabbim korusun

Günaydın canım, bu testler benden neden istenmedi acaba, merak ettim şimdi....

gözünaydın :nazar:canım sen kaç haftalıktın? ben 7 ye girecem daha erken dedi doktor.kontrole gittiğimde 9 haftalık olacam çok geç deil mi sence.

ben 5 haftalığım.. ilk önce devlet hastanesine gittimo rda öğrendim hamile olduğumu.. 7 haftadan önce duyulmaz kalp atışı dedi.. 2 hafta sonraya randevu verdi.. ama ben birde özel hastaneye gittim.. orda duyduk çok şükür.. çok minik olduğu için bebeği yakalayıp sesini duymak çok zor.. epey uğraştı ama duyduk =) devlet hastanesinde işi garantiye alıyolar.. büyüyünce kolay yakalanıyo çünkü...

Günaydın canım, bu testler benden neden istenmedi acaba, merak ettim şimdi....

Bazı doktorlar verıyor bazıları vermıyor, aslında bakılması gereken testler içinde ama herkesın durumu musaıtmi ki??
benım gıttığim haastane biraz pahalı aslında , zaten doktorda ılla burda yapıcan demedı
dıyemezde ... devlette yaptırabılırsem ne ala

Ultrasonda bebeği izliyormusun? Şimdilik benim doktorum da fazla konuşmuyor. Belli sorular soruyor, ilaçlarımı yazıyor. Bi sonraki gelicem tarihi belirleyip bitiriyor. Devlet hastaneleri de tam teşkilat çalışıyor. Hiç endişe etme. Fazla doktor değişmek iyi değil zaten
CADIARZU

izliyemiyorum doktor o kadar hızlı bakıp bitirio ki doktorumdan mmnunum aksi bişey olmazsa değiştirmem bu 3. gidişim 4 haftalıkken 6 haftalıkken bugunde 8 haftalık erken öğrenince gebe olduğunu hemen doktora koşuyosun :CüvCüv::CüvCüv:

ben devlet hastanesine gittiğimde 5 haftanın sonundaydım bebeği görmek istedim 2 ay sonrasına randevu vermişlerdi bende kızıp gitmedim özele gidiyorum şimdi o testleri de özelde yaptırmamayı düşünüyorum devlet hastanesinde yaptırırım ama daha benden istemedi ilk testleri yaptırmıştım 12. haftadan sonra ki testler sanırımCADIARZU

o testleri bendende istemişti 200 küsür tuuttuu bizimde..mecbur yaptırdık bişi varmı yokmu varsa önlem alınabilird diye....hatta ben doktorA kan pıhtılaşması testide yapılacakmı demiştim oda o çok pahallı bir test il gebeliklerde falan istemiyoruz bu testi hatta bunları bile istemeyenler var ama bebeği düşürde gel diyemiyoruz baştan bakmak istiyoruz tabi siz bilirsiniz demişti yaptırıp yaptırmamak ile ilgili dedi.bizde yaptırdık napalım yavrumuz gümbür gümbür geliyor bismillah kurt gibiyken ocağımıza incir ağacı dikti velet:roflol:
ama bişi çıkmadı ya çok şükür sevindik gelsinde minik kuşumuz elimizden geleni yapacağız artık:ecrin_bebek:

ben devlet hastanesine gittiğimde 5 haftanın sonundaydım bebeği görmek istedim 2 ay sonrasına randevu vermişlerdi bende kızıp gitmedim özele gidiyorum şimdi o testleri de özelde yaptırmamayı düşünüyorum devlet hastanesinde yaptırırım ama daha benden istemedi ilk testleri yaptırmıştım 12. haftadan sonra ki testler sanırımCADIARZU

özel hastanede sordum o testler için 880 lira dedi.... özel sağlık sigortam var... o şekildede 350 lira dedi.. devlet hastanesine gidip testleri orada yaptıracağım... o kadar para vermeye hiç niyetim yok... ama kontroller için özel hastane daha iyi bilgilendiriyor, ilgileniyor falan

oof offff ne kadar pahalı yaaaaa ben o testlere vereceğim parayla bebeğime oda yaparım kaydirigubbakcemile3 devlete gder yaptırırım ne gerek var ama kontrollere tabiki özel.... çok güzel ilgileniyorlar ...

o testler için biraz önce Okmeydanı SSk dan randevu aldım... inşallah uyuz bir doktor cıkmazda bu testleri yaptırıır...bazı doktorlar malum bilirsiniz inatlaşıp gerek yok diyebiliyor heleki bide özel hastane evrağını götürünce inş. tepki vermez...
Nasıl bir yol izlesem acaba???
hakikaten 235 TL vermek istemıyorum yaa :)))

oof offff ne kadar pahalı yaaaaa ben o testlere vereceğim parayla bebeğime oda yaparım kaydirigubbakcemile3 devlete gder yaptırırım ne gerek var ama kontrollere tabiki özel.... çok güzel ilgileniyorlar ...

kesinlikle... testlere göz attım.. rubella, tam kan sayımı, şeker, kolestrol, tiroid falan filan... hepsini toplasan o kadar para asla etmez yani.. insanları bile bile kazıklıyorlar.. ne demek 880 liraaa akannehir yaptıranlar vardır muhakkak

X