2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar sizlere bişey danışıcam
sizler bebeklerinize oda yapavakmısınız

kızlar sizlere bişey danışıcam
sizler bebeklerinize oda yapavakmısınız

ben ilk sene yapmayacağım, çünkü odasında yatmayacak 7/ 24 yanında olacağımız için. yatak odamıza beşik koyacam , yaşına girdiğinde yaparım diye düşünüyorum. zaten yeterince masrafı olacak bide kullanmayacağı şeye harcamak istemiyorum.:hulya:

ya canım valla oda konusunda bizde kararsızız ilk etapta eşim diyor bi 6 aylık olunca alırız..alalım bi sepet yeter zaten minnacık diyor ama yinede bilmiyorum ozaman gelince neolur...benim evdede iki odam boş şuanda..

iipekk
medical park göztepe hastanesi hakkında bilgi ararken seni gördüm... gökmen beye gitmişsin sanırım.. şu an hangi doktora gidiyorsun?

ya kızlar bizim yatakodamızdada bebeğin beşiğinin gireceği yer yok nasıl yapcam bilmem ay...ebeveyn banyomuz var tövbe yarabbim aklıma komik komik şeyler geliyor...kapısına doğru beşik sığar ama...

Valla bi beşik alacağım bıde dolap lazım yaramaza, bizim dolap bıze yetmıyor onunki de hiç bi yere sığmaz...ufak ufak kaybolur heryerde bulamam sonra.... bıraz dağınığım zaten..bebekle iyice dağılırım bıde çalışacağımı düşünürsek...

iipekk
medical park göztepe hastanesi hakkında bilgi ararken seni gördüm... gökmen beye gitmişsin sanırım.. şu an hangi doktora gidiyorsun?

canım gokmen beye gıtmedım hıc ama bılıyorum dr ları genelde

mehtap hanıma gıttım
sımdıkı dr um serdar bey tup bebek sorumlusu

Epidural sezeryanda omrilite kesenin içine iğne yapılıyor.. Uyuşma yarımsaat içerisinde falan gerçekleşiyor...
Spinalde ise omurun içine yapılıyor ve hemen uyuşma sağlanabiliyor....
Yani bu kese ve omurun kendisi smını ben abaca söylüyorum tıbbi latince isimlerini tam bilmiyorum tabiki...
Spinalde iğne yapı çıkarılıyor....Uyuma sağlanır sağlanmaz da opreasyon başlıyor... Ama aksilik olur da operasyon uzun sürecek olursa genel anesteziye çeviriyorlar...

Epiduralde ise iğne yapılan yere ir katater takılıyor.. ve uyşmanın devamını sağlamak için çeşili aralıklarla uuşturmaya devam edilebiliyor....

Genelde devlet hastanesnde yapılan sezeryanlar ya genel anestezi ya spinal oluyor çnkü epidural onlar için zaman kaybı.. uyuştumu uyuşmadımı ne zaman uyuşacak diye uğraşmıyolar....
Direkt spinalle uyuşturup kesip biçiyorlar...
özellerde ise epidural daha yoğun kulanııyor.. ama doktorla ayrıntılı olarak knuşma lazım....

Oda konusunda da kızlar ben hemen yapıcam odasını... çünkü yanımda fazla tutmayı düşünmüyorum...
ilk 3-4 ay yanımda sepet beşike tutup sonrasında ayırmayı planlıyorum...

ama dolaplada yataklaı takım oluyor yani nasıl olacak.bende düşündüm bunu ama sonrada dedim şu şifonyerler varya ona yaparım bebek kıyafetlerini dedim ama....zaten bizim şifonyerde ıvırzıvır var genelde...namazlık tespih patik şal falan.onları biyerlere dağıtırm falan dedim ama

Son düzenleme:

benimde aklımdan geçen bu

ya canım valla oda konusunda bizde kararsızız ilk etapta eşim diyor bi 6 aylık olunca alırız..alalım bi sepet yeter zaten minnacık diyor ama yinede bilmiyorum ozaman gelince neolur...benim evdede iki odam boş şuanda..

evt ilk 6 ay mutlaka yanında oluyor çünkü her an emmek istiyor her seferinde odasına git emzir gel çok zor olur

valla kızlar benim eşim memur şark görevindeyiz ve Allahın izniyle haziranda batıya dönücez bende o zaman yaparım odasını diye düşünüyorum bi yandanda ben 8 kardeşli bi ailede büyüdüm bırakın kendime ait oda yatağım bile olmadı onun herşeyi olsn istiyorum bakalım zamnla fikrim ne yönde değişecek

Mopsycim atlım 6 aylıkken alacaksan doğumdan önce al derim.. Çünkü bebek en civciki dönemindeyken sen mobilya araştırmalarına giremeyeceksin... Gezip dolaşıp araştırma yapamayacaksın....
Eee bi de mobilya eve gelince en az 1 ay mobilya kokusu oluyo...
Madem yatakodana da beşik sığmıyomuş bence odasını yap.... bi de sepet beşiklerden al... heryere koyabilirsin onları.. Benin yerim var ben ayalı alıcam ama sen ayaksız alabilirsin.. Yatağın kerarındaki komidinlerin üzerine bile koyabiliyorsun.....

canım gokmen beye gıtmedım hıc ama bılıyorum dr ları genelde

mehtap hanıma gıttım
sımdıkı dr um serdar bey tup bebek sorumlusu

bende mehtap hanıma gidiyordum.. klomen+çatlatma iğnesini onunla denedik... çok yoğun ve kafası dalgın olduğu için yine o hastaneye ama başka bir doktora gitmek istiyorum... gökmen beyemi gitsem diye düşündüm..

Yaa kızlar benyanlış mı düşünüyorum... Çalışan anneler için bebeğin aynı odada olması çok zor...
Çünkü bebek kokunuza alıştımı çok zor olur ayırması, daha çok ağlar...
en iyisi 3-4 aylıkken ayırmak diyo herkes....
Eee birde eşim de niye rahatsız olsunn ki bebek ağlayınca adaın itşi var gücü var sabah erken kalkıp işe gitcek falan...
Bence ayrı oda en iyisi... Zaten yatakta emzirmek zor...
Ben bebek odasna sallanan rahat bi koltuk alıcam..orada emziricem bebeği kısmet olursa....

evet dalgınca bıraz mehtap hanım :)
banu hanmı cok methedıyorlar bı dene ıstersen
gokmen beye erkek dr dıye gıtmemıstım ama ben tup bebekle hamıle kaldım serdar bey rısklı gebelıkler konusundada uzman dıye ona gıdıyorum sımdı
ama su varkı asagı kattakı kadın dogum klınıklerı cok cok kalabalık
ben mehtap hanımı beklerken gına gelırdı artık

ne düşünüyosun kocayı ya ohaoldumsmile biz herşeyine katlanıyoruz üstelik doğuruncada bitmicakki bizde olacaz uykumuzdan bırak gece uyanıversin oda canım delikafaduldendelikafadulden

kım ne derse desın el kadar cocugumun odasını ayıramam (ınsallah saglıkla gelsınde bı)
3 senedır ugrasıyorum aman alısmasın ayrılmaz zor olur kendı kendıne uyusun vs hıc dusunmuyorum bunları
tabı sımdıkı dusuncelerım artık dogunca degsımezse boyle :)
koynumda uyutcam opcem koklıycam uyanmasını ızleyecegım
yolunu az beklemedım elbet cıkacak acısı :))

ayneenn.. benimde derdim aynı.. gökmen beye erkek olduğu için gidip gitmeme konusunda kararsızım.. mehtap hanımı beklemekten fenalık geçiriyorum... banu hanıma gittim.. bebeğim 4 haftalıkmış ama ultrasonda göremedi.. adet söktürücü verdi.. içtim tekrar gittim 1 hafta sonra... yine ultrasonla baktı bekliceksin dedi... ilacıda yanlış kullanmışım.. bu yüzdende bana çok kızdı.. sen nasıl kendi kafana göre ilaç kullanırsın dedi =( ben istermiydim yanlış kullanmayı yanlış anlamışım işte =( o yüzden banu hanıma bir daha asla gitmem..
off ne yapsamki yyaaa :uhm: :uhm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…