2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın anneler. geçmişi okudum birçok arkadaşın alışveriş konusunda kafası karışmış. ben bu konuda 2 yıl önce doğum yaptığım için biraz daha tecrübeliyim sanırım. aklımdaki şeyleri sizlerle paylaşmak istedim.

1-önce yatak konusu. biz hem bambu beşik hem park yatak hem de büyüyen yataklı oda takımı aldık. ilk 4 ay kesinlikle sallanan birşeyde yanınızda olması önemli. sık sık emzirmek için uyancağınızdan ve arada bebek mızıkladığında hafifçe sallamak onu sakinleştireceğinden yanınızda olması önemli. biz bunun için beşik almıştık ama dediğim gibi bunu 4 kullandık çünkü bebek dönmeye başlayınca beşik yan yattı. sonra park yatağı kurduk yanımıza yaklaşık 10 ayda bu şekilde yanımda kaldı. ben 23 ay emzirdiğim için uzun süre yanımda olmasını tercih ettim.kendi rahatım için :)
sonra odasına aldık. şu anda büyüyen karyolasında yatıyor. karyolayıda en büyük boy almak lazım biz tepe mobilyadan 80-180 boyutlarda almıştık (küçük hali 80-145) yatak içinde çok döndükleri için kafasını çarpıp kolay uyanıyor. yatak ne kadar büyük olursa içinde o kadar rahat ediyor.

2- biberon emzik sorunu. biberon olarak kesinlikle dr browns tercih edin. akış hızı çok yavaş ve gaz yapmadığı için anne memesini bırakmasına engel oluyor. ben 40ım çıkmadan işe döndüğüm için sağılmış sütümü içti oğlum dr. brownsla ama beni de bırakmada dediğim gibi 23 ay 1 hafta emzirdim.
süt sağma makinesi mutlaka edinin ama elektrikli olsun. doğumdan sonra ani süt inmeleri oluyor.onu boşlatmak lazım. yoksa ağrı ve ateş yapar. ayrıca bazen özgür kalmak istediğinizde sütünüzü sizin yerinize başkası verebilsin. manuel pompa kesinlikle tavsiye etmem. ben o hataya düşüp avente dünya para verip acılarıma acı kattım.

emzik konusu biraz bebeğe bağlı benim oğlum pek kullanmadı ama bu sefer gerekirse bantla yapıştırıcam emziği. kolikli bebekler sadece emerken susuyor. emzik kısmen de olsa rahtlatır. oğlumun kısa süre tuutğu tek emzik aventinki oldu. anne memesinin ağızdaki hali gibi şekli biraz basık bir ucu var.

3- göğüs kalkanı ve çatlak kremi. göğüs yaraları hepimizin kapısını çalacak bunu önlemek için göğüslarin hava alması çok önemli. çamaşıra temas ederken bu mümkün olmayacağı için kapak gibi göğüs kalkanları var. ben aventinkini almıştım. lanolinli kremi sürüp kalkanı takınca 4 ayda iyileşmeyen yaralarım 1 haftada iyileşti. kesinlike başucu ürünü olmalı bunlar. ben çok çektim. kan emzirdim 4 ay.

4-kıyafet konsunda hastaneye en az 3 takım götürün. kusuyor ve çiş kaçıyor çünkü. ayrıca ben alt üst takım yerine şiddetle tulum tavsiye ediyorum. bebeğin sırtı açılmıyor. bide bez deiştirmek daha kolay. hem de daha sevimli oluyorlar. ayrıca hastnaeler çıtçıtlı body yerine göbek bağı düşene kadar gömlek zıbın istiyor genelde.

5- nevresim konusunda en az 3 takım olmalı . aynı gün 2 kere değiştirdiğim bile oldu.

6-sakın alt açma minderi denen şeyden almayın. ben 3 takım almıştım. hepsi aynı gün kirlenebiliyor ilk zamanlar. sonra canbebenin alt açma bezini aldım. içinde 12 tane oluyor. oğlum 25 aylık 3. paketei geçen ay aldık. çok kullanışlı ve katlayınca yer de kaplamadığı iç,n de rahat oluyor.

Aklıma şimdilik gelenler bunlar sorunuz olursa seve seve cevaplarım.

Herkeslere günaydın,

Haftanın son günü çok mutkluyum yarın da izin aldım...Kahvaltıya gidicez annemlerle sahile yarın sabah. Şimdiden onun hayaliyle yaşıyorum...Kızım da çok tatlı bu sabah hiç durmuyor. İşleri yoluna koyıyım gelirim ara ara...Bugün de çok yoğun değilim. Öptüm

Günaydın sana da ben de geçmişi okudum bişeyler paylaşayım dedim.

Kızlar bi başlık gördüm de az önce , taaa 2008 senesinin başlığı.Konu da eşiniz uyurken sayıklıyomu? Sizin eşiniz sayıklıyomu hiç uykusunda ? Benim ki sayıklıyo . :roflol: :roflol: Bi gün yatıyoruz ,gecenin kaçı bilmiyorum, baktım eşim üstünden yorganı atıyo , sonra da "üstümde kıllı bişey varrr, üstümde kıllı bişey varr " diyo. Ben de dedim üstünde yorgan var, başka bişey yok . :roflol: :roflol: Başka bi günde baktım gözlerini kocaman açmış , kıpkırmızı gözler, işaret parmağı havada , sallıyo , üstüme doğru eğilmiş , diyo ki " Allah'ına dua et " niye diyorum ,( hani ne yaptım acaba diye ) , O' da tekrar Allah'ına dua et dedim sana diyo. Korktum o gece ondan.Dövücek gibiydi valla . :roflol: :roflol:

ayyy valla ne diyeyimm rabbimde seni güldürsünn. yemin ederim gözlerimden yaş geldiii. benimde başıma geliyor bunlarda:))) çok daha fazla güldümm eşimin yaptıkları geldi aklımaaa:::)))))))))))))))))):dance:

günaydın güzel anniş adayları cumanız mübarek olsun allahım bebeklerimizi bizlere bağaşlasın canlarım

KKnın ennnn güüzzelll anneleriiii GÜNAYDIIIIIIINhihoyyythihoyyythihoyyythihoyyyt
nasılsınız bakalımm???Ben Sağlık ocağından geldim şimdi
aşımı da vuruldum oğluşumun kalp atışlarını da dinledim.Ayrıca
bugün ayrı bir keyifliyim:dance:nedenini bilmiyorum heralde sabah
sabah yürümek iyi geldi ağrılarım daha az bugün.e bunların üstüne
bir de sonuç için arayıp güzel haberi verirlerse DEĞMEYİN KEYFİME:kahve:

Günaydın anneler. geçmişi okudum birçok arkadaşın alışveriş konusunda kafası karışmış. ben bu konuda 2 yıl önce doğum yaptığım için biraz daha tecrübeliyim sanırım. aklımdaki şeyleri sizlerle paylaşmak istedim.

1-önce yatak konusu. biz hem bambu beşik hem park yatak hem de büyüyen yataklı oda takımı aldık. ilk 4 ay kesinlikle sallanan birşeyde yanınızda olması önemli. sık sık emzirmek için uyancağınızdan ve arada bebek mızıkladığında hafifçe sallamak onu sakinleştireceğinden yanınızda olması önemli. biz bunun için beşik almıştık ama dediğim gibi bunu 4 kullandık çünkü bebek dönmeye başlayınca beşik yan yattı. sonra park yatağı kurduk yanımıza yaklaşık 10 ayda bu şekilde yanımda kaldı. ben 23 ay emzirdiğim için uzun süre yanımda olmasını tercih ettim.kendi rahatım için :)
sonra odasına aldık. şu anda büyüyen karyolasında yatıyor. karyolayıda en büyük boy almak lazım biz tepe mobilyadan 80-180 boyutlarda almıştık (küçük hali 80-145) yatak içinde çok döndükleri için kafasını çarpıp kolay uyanıyor. yatak ne kadar büyük olursa içinde o kadar rahat ediyor.

2- biberon emzik sorunu. biberon olarak kesinlikle dr browns tercih edin. akış hızı çok yavaş ve gaz yapmadığı için anne memesini bırakmasına engel oluyor. ben 40ım çıkmadan işe döndüğüm için sağılmış sütümü içti oğlum dr. brownsla ama beni de bırakmada dediğim gibi 23 ay 1 hafta emzirdim.
süt sağma makinesi mutlaka edinin ama elektrikli olsun. doğumdan sonra ani süt inmeleri oluyor.onu boşlatmak lazım. yoksa ağrı ve ateş yapar. ayrıca bazen özgür kalmak istediğinizde sütünüzü sizin yerinize başkası verebilsin. manuel pompa kesinlikle tavsiye etmem. ben o hataya düşüp avente dünya para verip acılarıma acı kattım.

emzik konusu biraz bebeğe bağlı benim oğlum pek kullanmadı ama bu sefer gerekirse bantla yapıştırıcam emziği. kolikli bebekler sadece emerken susuyor. emzik kısmen de olsa rahtlatır. oğlumun kısa süre tuutğu tek emzik aventinki oldu. anne memesinin ağızdaki hali gibi şekli biraz basık bir ucu var.

3- göğüs kalkanı ve çatlak kremi. göğüs yaraları hepimizin kapısını çalacak bunu önlemek için göğüslarin hava alması çok önemli. çamaşıra temas ederken bu mümkün olmayacağı için kapak gibi göğüs kalkanları var. ben aventinkini almıştım. lanolinli kremi sürüp kalkanı takınca 4 ayda iyileşmeyen yaralarım 1 haftada iyileşti. kesinlike başucu ürünü olmalı bunlar. ben çok çektim. kan emzirdim 4 ay.

4-kıyafet konsunda hastaneye en az 3 takım götürün. kusuyor ve çiş kaçıyor çünkü. ayrıca ben alt üst takım yerine şiddetle tulum tavsiye ediyorum. bebeğin sırtı açılmıyor. bide bez deiştirmek daha kolay. hem de daha sevimli oluyorlar. ayrıca hastnaeler çıtçıtlı body yerine göbek bağı düşene kadar gömlek zıbın istiyor genelde.

5- nevresim konusunda en az 3 takım olmalı . aynı gün 2 kere değiştirdiğim bile oldu.

6-sakın alt açma minderi denen şeyden almayın. ben 3 takım almıştım. hepsi aynı gün kirlenebiliyor ilk zamanlar. sonra canbebenin alt açma bezini aldım. içinde 12 tane oluyor. oğlum 25 aylık 3. paketei geçen ay aldık. çok kullanışlı ve katlayınca yer de kaplamadığı iç,n de rahat oluyor.

Aklıma şimdilik gelenler bunlar sorunuz olursa seve seve cevaplarım.

aramızda iyiki tecrübeli annelerimizde varolumunekankayizsmileartık sık sık rahatsız ederiz kuşum alışverişe bir başlıyayım soracağım çoook şey var....

KKnın ennnn güüzzelll anneleriiii GÜNAYDIIIIIIINhihoyyythihoyyythihoyyythihoyyyt
nasılsınız bakalımm???Ben Sağlık ocağından geldim şimdi
aşımı da vuruldum oğluşumun kalp atışlarını da dinledim.Ayrıca
bugün ayrı bir keyifliyim:dance:nedenini bilmiyorum heralde sabah
sabah yürümek iyi geldi ağrılarım daha az bugün.e bunların üstüne
bir de sonuç için arayıp güzel haberi verirlerse DEĞMEYİN KEYFİME:kahve:

ohhhh maşallah canım sana ne güzel her günün bu kadar keyifli olsun sonucunda iyi olacak canım sakı kafanı takma

gunaydın annısler ya bugun benım cok basım donuyor sızdede oluyormu cok garıp ya basım donuyor ve halsızım:KK43:neden olabılırkı acaba?

KIZLAR GÜNAYDIN geçmişi okurken kotum uykusunda konusan kocam deil benim :))
ve bazen kocamı kandırıp uyandıgımda sayıklıyorum mesala kızımın adını idil cok istiyordum en az bes defa uykumda sayıkladım :))) ve simdi ismi idil

Ay işleri kolayladım canzicim doktora kaçta gidicen canım?

Ben de bugün çok neşeliyim. Allah bozmasın amin

Ben denedim ama tık yok aklinialirimsmile bi keresinde biras sesli söyledim uyandı gözler kan çanağı sinirli sinirli az daha güme gidiyordum kızdı uyandırmışım die kaydirigubbakcemile3

:roflol::roflol::roflol::roflol:gece gece ne kaynatmışsınız kızlar yaaa tam bu mesajı okuyodum sesli sesli gülüyordum kayınvalidem kapıdaymış acayip acayip baktı bana noluyo diye:roflol::roflol:

Ben de bugün çok neşeliyim. Allah bozmasın am

allah bozmasın inş. sen mutluyssan bebeğinde mutludur:)))

bugün burası çok sakin hayırolsun inş. kimsecikler yok

ayyy hakikaten yaaa niye kimsecikler yokkk...Ama ama ama bugün benim son günüm:çok üzgünüm:hadi geliiiin:çok üzgünüm:

günaydın kızlarr
2 haftadır yoktum çok yoğun günler geçirdim, kayınpederim kalp ameliyatı oldu, onun için koşturuyoduk, sizde ne var ne yok okuyamadım geçmişi, ama kendimle ilgili iyi haberleri veriym ben,
2 li testimde risk ıkmıştı biliyosunuz, 4 lü test gayet iyi çıktı yani herşey yolunda kızlar, vede erkek demişlerdi bana cinsiyetine ama kız çıktı, süpriz yaptı yani , allahtan hiçbişey almamıştım, şaşırdım, bu seferde emin olamıyorum şimdi, neyse 15 nisanda ayrıntılı ultrason var bakalım bidaha değişmez heralde

Ben de bugün çok neşeliyim. Allah bozmasın amin

Didemciim nbr canım bir günaydın bile yok aşkolsun nasılsınız bakalım Masal bebiş nasılll????(Masal bebiş dedim benim oğluşta bi zıpladı yanikaydirigubbakcemile3)

günaydın kızlarr
2 haftadır yoktum çok yoğun günler geçirdim, kayınpederim kalp ameliyatı oldu, onun için koşturuyoduk, sizde ne var ne yok okuyamadım geçmişi, ama kendimle ilgili iyi haberleri veriym ben,
2 li testimde risk ıkmıştı biliyosunuz, 4 lü test gayet iyi çıktı yani herşey yolunda kızlar, vede erkek demişlerdi bana cinsiyetine ama kız çıktı, süpriz yaptı yani , allahtan hiçbişey almamıştım, şaşırdım, bu seferde emin olamıyorum şimdi, neyse 15 nisanda ayrıntılı ultrason var bakalım bidaha değişmez heralde

hoşgeldiiin geçmiş olsun kayınpederine allah sağlık sıhhat versin.Kızçende hayırlı olsun canım 2 li test riskli çıkınca bişi istemediler demi canım amniyosentez falan?

X