2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

yaw bu erzen yine gitti allahım buluşamıyoruz ki bi türlü. özelden mesaj atmıştım inşallah gitmiştir

kızlar işlerim vardıda biraz.özlem ve banucum .ben brokoliyi önce haşlıyorum.sonra rondodan geçiriyorum.daha sonra tencereye 1 tane soğanı çok ince doğrayıp yağda kavuruyorum.sonra içine1 kaşık un koyup sıvıyağla kavuruyorum daha sonra brokolileri karıştırıp suyunu ekliyorum(et suyuda olabilir) ama ben koymuyorum.kıvamını alıncada üzerine kırmızı biberli tereyağ döküyorum.ama bunu yoğurt beşamel sosla yapanlarda var ben kafama göre bunu yaptım güzel oluyor.

özlemcim un çorbasına gelince tencereye 2 fincan unu koy.tereyeğında yada sıvıyağda yaklaşık 4-5 kaşık hafif kavurduktan sonra içine 5-6 bardak et suyunu yavaş yavaş ekle ve hızla çırpma teli ile karıştır canım.biraz kaynadıktan sonra kıvamını alınca altını kapt.canım daha sonra tereyağı ve sıvıyağla kırmızı biberi kızartıp üstüne dök.

merhaba kızlar.

banu, duru'nun şapkalı resmine bayıldım tarhanayı sormuşsun. benim kayınvalidem kendi yaptığı tarhanadan verdi bize. ceylin'e yapıyorum çokta seviyor. hiç dokunmadı ama. duru'ya neden dokundu ki anlamadım :uhm:

yarın eşimin doğum günü. birazdan çıkıp ona hediye almaya gidicem. güya sürpriz yapacaktım. öğlen yemeğe geldiğinde arabayı bana bırak dışarı çıkıcam dedim. niye, nereye gidicen diye kırk defa sordu. mecburen söyledim. alma ben bişey istemiyorum dedi. odun herif :roflol: neyse zar zor aldım arabanın anahtarını.
gerçi adam da haklı. artık çalışmıyorum. kredi kartıyla alıcam kendisi ödeyecek. ama olsun alcam işte zemuszemus

bide canım yağ ve kırmızı biberden az ayırıp küp küp ekmekleri doğrayıp kızart ve çorbalarda servis yap..

sağol tatlım:)) bende anlamadım neden dokundu bakalım yarın evdeki tarhanadan deneyeyim birde annemlerde yediği mi dokundu anlarız
nice yıllara canım erkek milleti anlamaz canım ya hediye falan onlar için sıradan

banucum ben sana tarhana getireyim yarın.annem bu yıl yaptı selin severek yiyor

Selam bacılar a.s.

Annemi gönderdim şimdi, kızımda yerde yuvaranıyor bende size bakayım dedim. Yoruldum valla. Sabah 11'den beri 1 tencere zeytinyağlı sarma yaptık annemle. Sonra evi süpürdüm, sildim, toz aldım. Banyoyu hallettim. Mutfak çekmecelerimi temizledim. Bir tek mutfak dolaplarının kapakları kaldı silinicek. Bide şöyle minicik muffinler yapayım yarın için diyorum. Akşama doğru yapacağım onlarıda a.s.

Şimdi geçmişe bakayım azcık gelirim a.s.

canımya özelm sormuş bende bildiklerimi söyledim.banucum ehr zaman beklerim kuzumun diş buğdayında yapıcam epey değişik şeyler o zamanda yersin.ayşecim bide ben ortaokuldan beri yemek yapıyorum.hatta hiç unutmam annem evde yokken kendi başıma dolma yapmaya karar verdim.yaprakları sardım biebrleri doldurdum sonra bir farkettimki soğan koymamaışım hepsini boşaltıp tekrar doldurmuştum:)) şimdide evlenince eşimde yemeği çok sevdiği için mecburen her şeyi öğreniyorum.

ohh pınarcım afiyet olsun. yaprak sarmaya bayılırımya. banu cum tamam canım yarın yaparız.

sağol cnm inş yaza artık herhangi bir ismi var mı cnm kull andığın halının

Canım markası Confetti. Dekoratif halı diye geçiyor. Benim yatak odam, koridorum, banyom ve mutfağımda onlar var. Çok iyi oluyor. Kirlendimi at makinaya hop yıkansın misss opuyorumnanaktan

İyi dileklerin için çok ama çok tşk ederim canım a.s. Evet bide mesafeyi ayarlasa inip yanıma gelicekmiş zilli kaydirigubbakcemile3

Hoşgeldin canım a.s.

Kardeşinin doğum günü kutlu olsun canım a.s.

selam..bende yeni üye oldum..mayısta doğum yapıcam..ist.da önerebileceğiniz hastane doktor ismi var mı??

Kadıköy Şifa Hastanesi'ni önerebilirim canım ben çok memnun kaldım a.s.

herkese günaydın teyzoşlarım:)))))))

Maşallah kuzuma pek güzel yakışmış şapkası a.s.

ok özlemcim bende merak ediyorum seni:))

kızlar dün duruya annem tarhana yapmış ama dokunmuş sanırım gece pek keyifli değildi tarhana acısızdı yediren var mı aranızda

Ben denedim ama yemiyor benim zilli tatlım a.s.

Kolay gelsin canım yarın sende benim gibi yoğunsun desene a.s.

Unlu kırmızı olan tarhana tatlım a.s.

Hepsi aynı tatlım sıkma canını kendimizi yıpratıyoruz sadece a.s.

Canım iyi bu gece rahat etmişsin ne güzel a.s.

Benim Defdef'in de burnu tıkandı. Gece yanımda yatmasına rağmen doğru düzgün uyuyamadık hiç ya :çok üzgünüm:

Ohhh iyi gelicek sana bir ay tatlım a.s.

Eşinin doğum günü kutlu olsun canım a.s.

Valla insan çalışmayınca yine para eşinden çıkıyor kaydirigubbakcemile3 Bende kartla almayıp verdiği harçlıkları kullanıyorum. Sanki onu da o vermiyor gibi kaydirigubbakcemile3

Oh maşallah a.s.

ohh pınarcım afiyet olsun. yaprak sarmaya bayılırımya. banu cum tamam canım yarın yaparız.

HOŞGELDİN PINARCIMMM a.s.
BENDE BAYILIRIM YAPRAK SARMASINA...yerimseniben

Sağolasınız kızlar ilk defa yaptım valla pek de güzel olmuş ellerime sağlık zemuszemus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…