Yeteneksiz miyim ?

Ben kurayım bari , itirafçılar çıkıyor yavaş yavaş sayımız yüksek . Logomuz falan olur arabaya yapıştırırız uzak dururlar

Maltepe sahildeyim. Çok kolay alıştım buraya çok da sevdim. Ama annemler orada, bizim de bahaneyle bir ayağımız orda. Potansiyeli konusunda çok haklısınız zaten eskiden çok daha güzeldi. Maalesef rant, siyaset falan işin içine girince güzellikler yok oluyor.

Hangi şehir orası ya. Vay anasını.

Ben trabzondayım

Yollar daracik, dimdik .... burda sürmek cidden insanı feci şekilde yoruyor. Insanımız asabi zaten.

Eğer engebeli bir arazide degilseniz tadini çıkarın.

Zira buralarda bu is eziyetten başka bi şey değil

Ege mi marmara mı arada kalmış bir şehir :) Dün range rover den bir teyze indi pullu şalvarlıyla para çekti tekrar bindi gitti . hey maşallah dedim arkasından

Bugün süreyi uzattım 1 saat kullandım. Sanırım iyi gidiyor. Hep trafikteyim yani sakin yerlerde değilim.Özgüvenim yükseldi sanırım biraz.

Ahhh motorlu araçlar biricik aşkım En önemlisi kendinizi şartlamamak. Ve eşiniz dahil herhangi bir tanıdıkla çalışmamak. Bir hocadan 4-5 seans ders alsanız emin olun ki bir haftada çözeceksiniz. Çünkü zaten esasında biliyorsunuz. Buna ek olarak bol bol boş alana gidip bıkana kadar dur kalk çalışın. Düz viteste sanıyor musunuz ki her hamle düşünerek yapılıyor. Hayır, motor beceri haline geliyor ve düşünmeden hareket etmeye başlıyrorsunuz. Ama pratik yapmadan mümkün değil. Kısa sürede kendinizi bu işe maruz bırakırsanız çabuk ilerlersiniz. Olmaması için bir sebep yok. IQ'su 32 olan insanların dahi yaptığı bir iş, ayrıca bir yetenek de gerektirmiyor. Kadın erkek fark etmez her insan kullanmalı.

Eşim iş için bir aylıgına sehirdısına gitme zorunda kaldı. O gidince ben de 4 saat mesafeye arkadaşımın yanına tatile gitmeye karar verdim. Araba sürmemek böyle şeylere ket vurunca insan çok gıcık oluyor. Düşünsenize bilmesem böyle bir eğlenceden ve rahatlıktan mahrum kalacaktım yok yere. Dicem ama benim eşim doğru dürüst araba sürmüyor zaten onu unutmusum

Eş ile gerçekten olmuyor yahu. Sakin ses tonu yumuşak azarlamaz sinirlenmez ama çok gıcık dur kalk konusunun önemini bugün çok iyi anladım, inşallah halledebilirim.

Eşim yanımdayken araba kullanmayı pek sevmem , eşim hala güvenmez bana .Ve sürekli uyarmasından nefret ederim.Nerdeyse iki yıldır araba kullanıyorum ama eşim hala bana güvenmez .O yokken çok rahatım .Zaten otomatik kullanıyorum , kullanımı basit ama otomatik de olsa özgüven çok önemli .Sanırım eşinizden ayrı kullandığınızda çok daha rahat kullanacaksınız Benimde şimdilik tek sorunum park , uzun ve geniş bir araç olduğu için onda zorlanıyorum , onun dışında trafiğine felan alışıyorsunuz , ama sakın kullanmaya ara vermeyin, kullandıkça seveceksiniz

Eş ile gerçekten olmuyor yahu. Sakin ses tonu yumuşak azarlamaz sinirlenmez ama çok gıcık dur kalk konusunun önemini bugün çok iyi anladım, inşallah halledebilirim.

Evet dediğiniz gibi kızan bağıran heyecanlı biri olmasa dahi olmuyor. Ben de eşime çalıştırıyorum mesela stres oluyor ya da söylediğim şeylere "tamam biliyorum" falan diyor. Hoca olsa öyle demeyecek. Bir de hocalar teknikleriyle anlatıyor hem trafik hem vites açısından, çok kolaylaşıyor. Ben de bundan 5 yıl önce sizin gibiydim. 4 seans ders aldım ve bitti. Manuelde korkulan şey stop ettirmek. Öyleyse her fırsatta gidin bir saat sırf dur kalk yapın. Piyano öğrenmek gibi düşünün, üstüne düşmezseniz bir anda çalabilir misiniz? Bu da öyle, tekrar isteyen bir iş.

Bu yetenek işi değil ki
Çalışma işi
Bir süre pratik yapın sonra zaten otomatiğe dönüşecek
Eğer sadece belli kişilere özgü bi yetenek olsaydı dünyada hemen hemen herkes yapamazdı.

Ben de ilk kullandığım zamanlarda arabanın boyutlarına alışamamıştım bir türlü. Mesela park ederken kaldırıma ne kadar yanaşmam gerektiğini anlayamıyordum; yanımdan araba geçeceği zamanlarda direksiyonu kırıyordum sanki aynı anda geçemeyiz gibi geliyordu. Pratik yapa yapa anlamaya başladım, arabaya alıştım. Siz de navigasyon kullanarak gidin bir süre, zaten o size nerede sağa nerede sola dönmeniz gerektiğini en ince ayrıntısına kadar tarif ettiği için sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum. Zamanla siz de benim gibi alışırsınız. :)

Bence tek basınıza çıkmanız gerekiyor. Yapabildiğinizi görmek özgüven sağlayacaktır diye düşünüyorum. Önce trafiksiz sonra hafif trafikli yerlerde denemeler yapabilirsiniz. Yön duygusu çoğu insanda yok ve olmak zorunda da değil. Acın Navigasyon uygulamasını o size soylesin nereden donmeniz gerektiğini. Siz kendinize guvenmedikce her küçük şey özgüveninizi zedeleyecek eşinize o soruyu soruyor olmak bile. O yüzden tek çıkmanız gerektiğini düşünüyorum. Şimdiden kolay gelsin iyi şanslar. Herkes sizin olduğunuz yerlerden geçti. Elbet daha rahat kullanmaya başlayacaksınız

Neden banlandinnn

Hic meragim yok, hep ondan kaybediyorum. Cok sıkıcı geliyor araba kullanmak. Mecbur kalinca kullaniyorum ama eh işte. Yoksa hayatta canım istemez yahu.. Ama iste pratik sart pratik. Benim de motivem ne salaklar kullanıyor

Hala rampada dur-kalk da sorunum var. Hatta çıktığım büyük bir caddeyse daha da geriliyorum, hem arabayı arkaya kaçırma ve stop ettirme kaygısı bir arada, geriliyorum. Eşimle de ciddi bir kavga ettik deneme sürüşlerinde eşten hoca olmuyor , adamın içinden başka bir adam çıktı

inşallah teşekkür ederim

Babayla kocadan hoca olmaz

Özlü sözümü yazıp detaya giriyorum.
1. Kesinlikle 1 hafta özel ders alın. Özel yapılmış bir araç olsun. Hocanın önünde fren debriyaj pedalı olanlardan.
2. Navigasyon kullanın. Girilmez sokağı da biliyor, en kısa yolu da biliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…