- 12 Eylül 2007
- 7.588
- 15.235
Ev bakarken bir ev vardı o daha uzaktı. Eşim dedi ki bu ev işte eşimin çalıştığı kuruma çok uzak biz yakınlarda bakıyoruz falan. Adam dedi ki araba kullanamıyor musun aplaaaaaaaa , benim hanım bile kullanıyor. karısını gömdü beni gömdü , gerçekten kimler kimler kullanıyor ama nasıl kullanıyorlar acaba ? cahil cesareti mi acaba ?Panik atak birisi olarak sizi rahatlamaya geldim ☺☺ İstanbulda yaşıyorum eşim işi nedeniyle senenin yarısı yanımda değil . Her iş bende yani . İlk zamanlar gerçekten herkeste oluyordur . Kaç kere direksiyondan ağlayarak indiğimi hatırlamıyorumhatta bazen yola o kadar odaklanıyordum ki eşim sağa sola dön dediğinde sağımı solumu karıştırdığım bile oldu bence insanın kırılma noktası bir kere de olsa yanlız çıkmakta . Sonra yavaş yavaş alışıyorsun hatta kendine güvenin geliyor . Benim kendimi motive etme şeklim ‘ aman kimler kimler kullanıyor ben neden kullanmayayım ‘ ☺ İsterseniz ve mecbur kalırsanız elinizden hiç bir şey kaçmaz emin olun azıcık güven
Çok tatlısın ya, meydandan incirliye giden yol labirent gibi zaten. Yürürüm daha iyiHocayla ilk kez çalışıyoruz, trafiğe çıktık. Bakırköy meydandayız. Dedi " Evin nerede?"
Dedim "İncirli"
Bilenler bilir arası arabayla 5-10 dakika.
Hoca "Tamam gel yer değişelim, eve kadar sen sür" dedi.
O 5 dakikalık yolda söylediklerim:
- Buradan mı döneceğim, buradan mı ha buradan mı?
-Burası neresi?
-Bu yol geri mi çabuk söyle ! (Geri derken ters yön diyordum)
En son adama "bu sokaktan mı gireyim ha çabuk söyle" dediğimde "kızım ben sizin evi nerden bileyim, neredeyse evin o sokaktan gir" demişti de Allah günah yazmasın "geldik" deyip başka bir apartmanın önünde inip , adamın arabayla iyice gittiğine inanınca yaklaşık 20 dakika yürümüş evi yürüyerek zor bulmuştum.
Yaşım 24tü, şimdi 38.
Araba alacak param var ama -28 derecede sokakta hergün (kışı uzun bir memleket) 50 dakika yürüyorum çünkü hiç hevesim ve ilgim yok.
Buralı halk bana yoksul bazısı da bohem kafalı falan diyor, ne derlerse desinler , yoo dostum yoo kimse beni o ters yolları, kavşakları, virajları, tümsekleri, kasisleri olan kabirente sokamaz.
Selamlar,
Kendinden emin yeteneksiz.
Kendilerine güveniyorlar . Bende ilk zamanlar hayret ediyordum nasıl ya diye . Gerçekten ama bir kadın araba kullanmayı bilmeli. Hastalık olur sağlık olur . Eşim olmadığı zamanlar İnan bilmeseydim hep birine muhtaç kalacaktım . Yavaş yavaş alışırsınız . Pratik yapacağınız boş yerler varsa öyle başlayın . Allah korusun kaza da olabilir araba da çizilebilir Her şey olabilir . Bizim arabanın ön tamponunu görmeyinEv bakarken bir ev vardı o daha uzaktı. Eşim dedi ki bu ev işte eşimin çalıştığı kuruma çok uzak biz yakınlarda bakıyoruz falan. Adam dedi ki araba kullanamıyor musun aplaaaaaaaa , benim hanım bile kullanıyor. karısını gömdü beni gömdü , gerçekten kimler kimler kullanıyor ama nasıl kullanıyorlar acaba ? cahil cesareti mi acaba ?
Her işte olduğu gibi pratik önemli. Ama bugün bir caddeden gitmişiz. Sonra dönmüşüz aynı caddeye çıkacağız ben diyorum ki bu yol çok hareketli çıkmayalım . Adam diyor ki bu aynı cadde kurban olayım daha 2 dk geçti. Görsel hafızam mı kötüdür nedir bilmemben 18 yasindayken aldim ehliyetimi, bilen bir arkadasimla bir hafta falan birlikte calismistik ehliyeti aldiktan sonra. bir haftanin sonunda da allah ne verdiyse diyerek ankara trafigine daldim. ki ankarada bilenler vardir otobus, dolmus ve beyaz sahin magandaligini. ilk arabam da simdiki gibi degildi o zamana gore cok orta seviye bir arabaydi ama yuksekti. babamin “bu salak simdi kaza falan yaparsa olmesin” diye aldigini dusunuyorum.
park ederken cok sorun yasadim hala da yasiyorum, yollari da cok karistirirdim. ama bir donusu kacirdim mi tamam o zaman yeniden o yola cikmak icin farkli yollara girerim korkmam yani. en fazla ne olabilir ki doner durur ayni yerime gelirim. elinizden geldigince cikip dolasin bu yon bilginizi gelistirmek icin. ben ilk ogrenirken avel avel gezerdim gunde 1-2 saat neredeyse. bulusacaksak arkadaslarimi ben alirdim sirf yeni yollar ogrenmek icin.
arabaya guvenmek, yollari karistirmaktan korkmamak, karistiysa da done done bir cikis bulmaktan cekinmemek lazim. ne olacak ki yol 10 dakika uzasin? basarilar simdiden.
Ahh otomatik olacaktı, otomatik çok güzel. Vites falan umrunda değil, çarpışan araba gibi kullanıyorsunKizlaaaaaar kanayan yaram resmen bu konubende 18 yasinda almistim ehliyeti o zaman trafiğe cikiyordum çok rahat ama babam her yanlisimda hunharca bağırıp beni korkutuyordu kac kere aglayarak eve surdum arabayi hatirlamiyorum sonrada bıraktım kullanmayı istemedim hevesim kacti simdide evliyim babamın arabasını satin aldik esim calistiriyor uzun yolda cok iyiyim ama kirmizida durunca kalkarken asiri yavas davraniyorum vites olayini kafamda oturtamadim bence esim bana yanlis yolla anlatiyor saniye başı vites degistirmemi bekliyor benden neyse cok inancliyim yapicam diyorum istegim yerine geldi artik. Gecenlerde tek basima kullandim biraz aşırı cesaretlendim kalkisim durusum cok iyiydi tavsiyem bos yolda tek kullanmak
Yeminle benimkinin sozleri bunlarAhh otomatik olacaktı, otomatik çok güzel. Vites falan umrunda değil, çarpışan araba gibi kullanıyorsunbizde de debriyaj aşkı var, debriraj debriyaj adam debriyaja gizli olarak hayran sanırım vites de araba isteyecekmiş hissedermişim arabayı dinleyecekmişim arabayla bütünleşecekmişim zaten ben 3. vitesi geçmezmişim bu hırsa 5 i görmem lazım
Bende genelde eşime yavas demekten yola bakamıyorumBir de kendimde şunu farkettim.
Arabaya binince (eşim sürerken) kemerimi bağlayıp hemen radyoyu kurcalarım. Anadolu yakasından Avrupa yakasına kadar ısrarla şarkı aramışlığım vardır mesela.
İyi bir 90lar şarkısı ayarlarım sonra camdan bakıp Allahım dünyayı kurtaran kahraman mı olmam, Brad Pitt Kağıthaneden geçerken mi beni görüp aşık olmaz, işte ilk aşkım, ilkokulum bilmemne derken Edirne'den Kars'a gitsek haberim olmaz.
Asla yollara bakmam, 2. soldan döndük, eve kavşaktan dönüp sağa saptık ilgilenmem. Sonuçta kocam evin yolunu unutacak değil ya , ya da taksici her yeri bilir, en kötü navigasyon var !
Bakırköyden İncirliye arabayı getirememde bence bu da etkiliydi. Şu an düz tezekli köy yolunda traktör verseler sanırım Ermenistan'a çok yakınız, kendimi orada tutuklatırım.
Merak ettim korkanlarda, çekinenlerde bu yolu incelememe, yolla ilgilenmeme, arabada müzik dinleme, hayal kurma falan var mı yoksa bu hikayedeki tek sıkıntılı ben miyim?
Ya arkadaşım sen yeni üye misin ? Adını da ilk defa gördüm yorumlarınıda. Uslubuna bayıldım, çok sevindim tanıdığıma. Ben arabada müzik dinlemeye bayılırım, açayım dedim gözlerini pörtletti hemen. Hani daha garibanım hakkım değil müzik dinlemek. Tır şöförü olmam gerek güzel bir şarkıyı haketmem için. Hayal kurmuyorum da çevre çok ilgimi çekiyor sanki dünyayı yeni keşfediyor gibi etrafa bakmak istiyorum.Bir de kendimde şunu farkettim.
Arabaya binince (eşim sürerken) kemerimi bağlayıp hemen radyoyu kurcalarım. Anadolu yakasından Avrupa yakasına kadar ısrarla şarkı aramışlığım vardır mesela.
İyi bir 90lar şarkısı ayarlarım sonra camdan bakıp Allahım dünyayı kurtaran kahraman mı olmam, Brad Pitt Kağıthaneden geçerken mi beni görüp aşık olmaz, işte ilk aşkım, ilkokulum bilmemne derken Edirne'den Kars'a gitsek haberim olmaz.
Asla yollara bakmam, 2. soldan döndük, eve kavşaktan dönüp sağa saptık ilgilenmem. Sonuçta kocam evin yolunu unutacak değil ya , ya da taksici her yeri bilir, en kötü navigasyon var !
Bakırköyden İncirliye arabayı getirememde bence bu da etkiliydi. Şu an düz tezekli köy yolunda traktör verseler sanırım Ermenistan'a çok yakınız, kendimi orada tutuklatırım.
Merak ettim korkanlarda, çekinenlerde bu yolu incelememe, yolla ilgilenmeme, arabada müzik dinleme, hayal kurma falan var mı yoksa bu hikayedeki tek sıkıntılı ben miyim?
Evet ben de bağırtıyormuşum , ama bi sal ki beni özgür ruhuma zincir vurma. Bende bağırtmayayım vites kutusunu mu patlatırsın dedi bişey dedi ama, hayır koca vites sistemini nasıl kırabilirim yani di mi amaYeminle benimkinin sozleri bunlarsurekli arabanin bagirdigini iddia ediyor yalan
Benimkide diyorda aklimda kalmiyor neymisEvet ben de bağırtıyormuşum , ama bi sal ki beni özgür ruhuma zincir vurma. Bende bağırtmayayım vites kutusunu mu patlatırsın dedi bişey dedi ama, hayır koca vites sistemini nasıl kırabilirim yani di mi ama
Cidden bu kadar kolay çöken bir sistem mi bu motor debriyaj fren sistemi. Mühendisler göreve davet ediyorumBenimkide diyorda aklimda kalmiyor neymishizli giderken sorun yok ama kalkis ve dusuk vites yapamiyorum hizli seviyorum napiyim ayrica arabayi bir kere bagirttirdik diye bozulacaksa bozulsun saglam araba alsinlar
Olmaz mı bi an ben yazdım zannettim yaBir de kendimde şunu farkettim.
Hirpalaniyormus araba carpsam daha az zarar gorurmusCidden bu kadar kolay çöken bir sistem mi bu motor debriyaj fren sistemi. Mühendisler göreve davet ediyorum
O kadar yani, vur bari daha az zarar görsünHirpalaniyormus araba carpsam daha az zarar gorurmus