• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bencil olan ben miyim?

Asla bencil değilsin babanın yatırımı yoksa onun suçu. Ama bu ailede arabayı alsan bile abiden kurtaramaz sonra da onun trafik cezasını kazasını ödemekle kalırsın. Birikimini borsada düşürdüğünü söyle hatta kriptoda. Ağla sızla evde. Kredi kartı borcum var de. Ailen nasıl harçlık vermez bi kız çocuğu nasıl parasız bırakılır. Gelirini arttırmaya çalış gerekirse yüksek lisans yap sertifika al. İstifa et kpss çalış. Asgari ücretle kalmaman lazım. Nispet olsun diye söylemiyorum ama ben evliyim gelirim de iyi buna rağmen babam sürekli harçlık bırakır. Abimin eşine ailesi her ay para yollar. Bizim yaşadığımız dönemle annelerimizin zamanı bir değil. Onlar 2 sene para biriktirip kredi çekip ev alan nesil. 2 senelik maaşı sıfır araba alan nesil. Asgari ücretle kirada durabilen nesil. Tamam eve bir şey alabilirsin tüm maaşını kendine sakla demiyorum ama sınırı çek.

Maalesef çok iyi anladığım ve bizzat yaşadığım bir durum. Bizde erkek yoktu ama beni de damızlık niyetine güzel kullandı ailem. Üniversite sınavı tam kapanma zamanına denk gelmişti. Evde asla ders çalıştırmıyorlardı sürekli temizlik yemek hizmet vb. Dolayısıyla sınav da çok istediğim gibi geçmemişti. Harçlık bile verilmiyordu mecbur işe girdim. Amacım sürekli çalışmak değildi 3 ay çalışıp yurt vb ihtiyaçlarımı görmekti. Sonrasında Toki evimizin 1 yıldır ödenmediği 15 gün içinde toplam tutarın ödenmesi gerektiği ile alaklı bir ihtar kağıdı geldi eve. Babam hem emekli hem de çalışan biri. Babanemin 1 evinin kirası ayrıca onun maaşı gibi gelirleri de olan biriyken. Kredi çekip bunun ödemesine destek çıkacaksın denilip 2000 tl olan maaşımın 1200 tlsini zorla kredi ödettirdiler. Daha sonra üniversite tercih vereceğim sıralar çalışsın biriktirsin parasını okusun dendi :d
Dolayısıyla okul yalan oldu. 2000 tl maaşımın 1200 ü eve artı fatura artı annemin de benden zorla 500 tl harçlık almasıyla bana 100 200 tl gibi tutarlarda para kalıyordu. Açıköğretim ücretim, çeyiz eşyalarım, aklınıza gelebilecek her türlü gideri kendim karşıladım. Çok sömürüldüm. Ben evlenirken de 60000 tl ye beyaz eşya aldılar burnumdan getirildi. Her türlü harcamaya söylenildi. Hepsini benim karşılamam beklendi. Şuan görüşmüyoruz bana tek yaptıkları da beyaz eşya oldu onu da bugüne kadar onlara harcadığım para olarak görüp kendim yapmış gibi oldum. Sonuç o ki bir an önce onların bu boyunduruğu altından kurtulmaya bak. Hem psikolojikmen hem de maddi olarak çökertiyorlar insanı. Kendini suçlu hissetme hiçbir zaman. Maalesef insan ailesini seçemiyor.
Ben ne okudum ya 😔

Ayrıca memur aileden gelmissiniz durumunuz olmaması da imkansız ne memur kızları tanıyorum el bebek gül bebek. Ayrıca üniversitede harclık almamak ne demek. Hic normal birsey degil. Siz sevilmek vefalı cocuk olmak icin kendinizi kandırıyorsunuz. Gözlerinizi acın ve stratejik olun size tek tavsiyem bu. Duyguları bi kenara bırakmak zorundasınız. Yarın bir gün kendi aileniz olacak istediginiz aileyi esitligi sevgiyi orda bulursunuz. Olan oldu ailemizi secemeyiz ama nabza göre serbet vermek zorundasın sadece ama sadece kendini düsün.
İnanın en son harçlığımı lisede aldım ve bunun normal olduğunu düşünüyordum ta ki buradaki yorumlara kadar 😂 Bu şekilde büyütülmenin sonucu olarak genel olarak hiç kimseden maddi manevi bir yardım isteyemiyorum. Mesela bir konuyu çözemiyorum yardım almam gerek en son raddeye kadar tabiri caizse kendimi parçalıyorum. Böyle bir durum oluştuğundan stratejik davranmam da zor oluyor. Bu konuda tavsiyelerinize açığım.

Üniversitedeyken para istememek hata olmuş. Demişler ki artık kıza masraf etmeyiz. O bize etsin. Bugün kyk le hangi öğrenci geçinmiş, hangi sosyal aktiviteye yetmiş kyk, demek ki hiçbir şey yapmamışsın üniversitede. Yazık etmişsin. Oysa ki insanın en çok gezip tozduğu, en çok öğrendiği zamanlardır üniversite zamanları. Ailemden para isteyip Amerika’ya da gittim, Avrupa’da İnterrail de yaptım. Hele ki ailemin durumu varsa para istediğimde öflese de pöflese de ihtiyacım var ben sizin evladınızım der yine isterdim. Seni maddi kaynak olarak görmelerine izin verme. Asıl senin maddi kaynağın onlar olmalıydı. İmkan varsa ayrı bir düzen iyi olur. Ayrı düzen zor geliyorsa da kazandığın parayı sadece kendin için biriktirip sadece kendine harca lütfen. Aile çocuğundan sorumludur, çocuk da kendi hayatını kurmak ve kendi ayakları üzerinde durmak için kendine karşı sorumludur.
Sizin nezdinizde tüm yorumlara cevap vermiş olayım. Öncelikle acaba bencil olan ben miyim diye sorgulamamın sebebi ben senin evladınım dediğimde evladım olup da bana ne yaptın denmesiydi. Böyle bir tepki alınca acaba ben mi yetersiz kaldım diye çok sorguladım kendimi.
Kyk ve diğer örnekleri belirtmemin sebebi ise öncesinde de yaşanmış çok örnekleri vardır ama güncel gündem bunlar olduğu için öncesine girmek istemedim. Yoksa şimdiden çeyizini almaya başla diye baskılar başladı mesela.
Allaha şükür bir işim ve kazancım var bunun farkındayım ama bu durumun böylesine etkilemesinin sebebi en ufak bir şeyde biz seni okuttuk o kadar emek verdik karşılığında bir şey alamadık lafını işitmek olması

Bacım hiçbir ailenin evladına biz seni okuttuk şimdi sıra sende demeye hakkı yok. Seni karşılık bekledikleri için mi dünyaya getirdiler? Bir kere bu düşünceden kurtul. Bak Allah korusun sağlık olur, zor durum olur dünyanın binbir türlü hali var; o zaman yardım edersin. Ama şu an senin durumun çok anormal. Üniversiteye giden kıza harçlık vermemek ne demek? Aklımı oynattım okuyunca. Yani sen bi etrafına bak, senin gibi kendi başına ayakta durmaya çalışanların anası babası yoktur ne yazık ki.
Sizin nezdinizde tüm yorumlara cevap vermiş olayım. Öncelikle acaba bencil olan ben miyim diye sorgulamamın sebebi ben senin evladınım dediğimde evladım olup da bana ne yaptın denmesiydi. Böyle bir tepki alınca acaba ben mi yetersiz kaldım diye çok sorguladım kendimi.
Kyk ve diğer örnekleri belirtmemin sebebi ise öncesinde de yaşanmış çok örnekleri vardır ama güncel gündem bunlar olduğu için öncesine girmek istemedim. Yoksa şimdiden çeyizini almaya başla diye baskılar başladı mesela.
Allaha şükür bir işim ve kazancım var bunun farkındayım ama bu durumun böylesine etkilemesinin sebebi en ufak bir şeyde biz seni okuttuk o kadar emek verdik karşılığında bir şey alamadık lafını işitmek olması

Evladım oldun da bana ne yaptın dediklerinde siz de ailem olduğunuzda bana ne yaptınız sanki diyeceksin acımayacaksın sana bir vuruyorlarsan sen on vuracaksın o zaman bir daha konuşmaya korkarlar seninle maalesef aile denilen şey böyle eğitmen gereken bir şey eğit onlara sınırlarını bilsinler

Bir seni okuttuk derlerse tabii ki okutacaksınız bu sizin vazifeniz çocuk dünyaya getiriyorsanız yapmak zorunda olduğunuz şeyler var diyeceksin o çenen var ya o çenen hiç durmayacak

şimdi konunuza cevap vereyim
para biriktirdiğiniz duyulduğu için sizden bekliyorlar maalesef
bencil falan da değilsiniz
sakın eğilmeyin

sakın almayın çamaşır makinesi yaşadığınız yerde çamaşırhane gibi biyer vardır gerekirse oralarda yıkayın yine almayın

Ben olsam para beklentilerine girerseler, abiminkiler gibi borclarimi odeyen olmadigini icin faize bindi, onu oduyorum ,param yok der gecerim, ev icin kurus harcamazdim. Elin oglu da biniversin arabaya yahu ,sonucta evlenince esiniz ailenizden cok onde oluyor, hele ki sizinki gibi bir aileyse. Kimse sizi hayirli evlat diye taktir etmeyecek, kendinizi kullandirmayin.

ne diye tersleniyorsunuz anlamadım
gidin ailenize terslenin bence kadın güzel güzel yazmış yanlış anlamışsınız hemen
Terslendiğim falan yok. Nasıl ki yorum yapılabiliyorsa ben de cevap veriyorum. Asıl sizin burada yazdığım konudan pay çıkarıp ailenize terslenin diyerek vurmaya çalışmanız büyük ayıp

Back