-
- Konu Sahibi ikicocukannesiyim
Aynen ,illahaki kötü birsey olacak degil ama bazı konularda dikkat etmek lazım..bekar olsam,yeni evli komşunun evine neden gideyim ne gerek var ,yakışık kalmaz diye düşünürdüm..karsıiastıgımda merhaba,hoşgeldiniz falan der olay biterdi..ay bıde ortalık malum komsum böyle bı teklıf sunsa korkar ve terslerdım herhalde konu sahıbı kendısıde korkmuyor
Ben öğretmenim tam gün çalışıyorum, eşim büyük bir holdingte yönetici, karşı komşum bankacı, eşi mühendislik fakültesinde akademisyen. Ben ve karşı komşum yüksek lisans yapıyoruz bu arada. Komşuculuk da oynuyoruz. Çok da güzel oluyor. Bu da sosyal hayata dahil. Siz insanlarla bir araya gelince sadece dedikodu mu yapıyorsunuz?Sanırım siz bütün gün evde oturup, akşama kadar dedikodu yapıyorsunuz. Ancak, başka işi olmayan insan böyle komşuculuk oynar çünkü. İş, eğitim ve sosyal hayatınız olsaydı buna ihtiyacınız olmazdı.
Olmuyor tabi ki. Niye olsun? Bir bizim oluyor herhalde.Arkadaşlıkta kota mı var ben de bunu anlamıyorum. Pek çok çeşit arkadaşlarım var ama komşularımla da ilişki kuruyorum. İlla her gün görüşmek gerekmiyor. Acil durumda komşuları tanımak da çok önemli. Şehirdışında olduğunuzda evde bir sorun olsa kimden yardım isteyeceksiniz?
AdChoices
ADVERTISING
Bu zıhnıyet sayesınde zaten komsu kavramı öldü.Sanırım siz bütün gün evde oturup, akşama kadar dedikodu yapıyorsunuz. Ancak, başka işi olmayan insan böyle komşuculuk oynar çünkü. İş, eğitim ve sosyal hayatınız olsaydı buna ihtiyacınız olmazdı.
Havalı geliyor böyle insan seçmek beğenmemek.Olmuyor tabi ki. Niye olsun? Bir bizim oluyor herhalde.
Hatta böyle düşünen insanların çocuklarının bile arkadaşa ihtiyacı olmuyor. Sınıf verileriyle muhattap olmamayı ayrıcalık sananlar var. Çocuklar okulda derslerden kalan vakitte arkadaşlarıyla oyun oynarsa ne ala. Sonrasında bir şey yapamazlar çünkü anneleri kimseyle arkadaşlık kuramayacak kadar yoğun ve üst mertebede. Bir bizim çocuklar okul sonrası program yapmak için deli oluyorlar sanırım.
Bunları genel olarak söylüyorum ama iletişim kurmayı tercih etmemenin ötesinde bunu iyi bir şey sanılması garip geliyor bana. Komşuyla arkadaş olunca dedikodu yapıyorsun direkt olarak ne alakaysa. Çalışırken de insan ilişkilerini yürütebiliyoruz, oluyor öyle şeyler.
Komsu sevmem, okuk cevresı sevmem o bu sevmem demeyı elıtlık sayıyorlar galıba. 14 yasında ki oglumun kres anneleriyle hala gorusuruz cokta guzl oluyor. Hem aılesını tanıyıp hem cocugu tanıyıp daha ıcımız rahat cocuklarımız da sosyallesıyor.Havalı geliyor böyle insan seçmek beğenmemek.
Ben oğlumun sevdiği çocukların anneleriyle özellikle samimi olurum mesela. Oğlum ilkokul iki hala oyun grubundan kalma arkadaşlarıyla görüşmüyorum anneleriyle samimi oldum çünkü.
Kumbarada insan biriktirir gibi biriktiriyorum ben sanırım.
Buradaki insanları gördükçe şaşırıyorum ondan
İşte böyle her şeyi Allah'a, dine bağlayan tipler çıkabilir diye de komşulardan uzak durmak en iyisi.ALLAHT'an ne ben nede komşularım senin gibi düşünmüyoruz mesafeli olarak onlar da bana gelirler bende giderim.Sağ olsunlar işim düşerse onlara yaparlar ben onlara elimden geldikce yapmaya çalışırım.Demekki ALLAH size komşu iyliği muhabbeti nasip etmemiş.
Çok şükür inancım var herşeyi ALLAH'A bağlarım siz uzak durunİşte böyle her şeyi Allah'a, dine bağlayan tipler çıkabilir diye de komşulardan uzak durmak en iyisi.
14 sene evliyim çok şükur hic bir komsumunla tartışmamamız olmadı saygı sevgi içinde görüşüyoruz zaten böyle yapa yapa akraba komşu arkadaşlığı bitirdiler.Şuan hiç bir şeyin tadı tuzu kalmadı hasta olacan doğum edecen evlenecen cenazen kimse olmayacak gercekten acı bir durumBu zıhnıyet sayesınde zaten komsu kavramı öldü.
kızlar ben yeni taşındım , taşındığın apartmanda da karşı daireme yeni evlenen bir çift geldi karsilasinca merhabalaşıyoruz , sizce bi adım atmalimiyim bunu ben mi yapmalıyım yani tanışmak için vs soruyorum . Ufak bi hediye alıp bi kek yapıp kahveye gelebilir miyim desem olur mu normalde hiç böyle bir yapım yoktur ama bazen hep karşıdan beklememek gerekir ama şimdi 1 ay olmak üzere evleneli daha çok yeniler o yüzden de acaba mı diyorum fikir verirseniz sevinirim
Aynen, kendi fikirlerini kabul ettiremeyince yorum üstüne yorum yazıyorlar. En azından komşu sevmemekle doğru yolda olduğumuzu gördük.Kızlar , elitlikle ne ilgisi vardoğma büyüme İstanbul’da yaşayan bi insanım, tüm çevrem ailem burda komşu kültürüm yok. Sizde olan başkasında olmayınca neden eleştiriyorsunuz? Konu sahibi bi soru sormuş herkes kendi bakış açısıyla cevap veriyor. Yok anamm kendinden olmayanı hemen eleştir. Ben komşu sevıyorum diyene bişey dedik mi? Sevmiyorum diyen neden hemen gömülüyor? Alemsıniz gömmeye yer arayın bırılerını devamlı
İşsiz güçsüz, boş gezen, dedikoducu. Bunlar kimlere söylendi? Tek tarafı görmeyin rica ederim.Kızlar , elitlikle ne ilgisi vardoğma büyüme İstanbul’da yaşayan bi insanım, tüm çevrem ailem burda komşu kültürüm yok. Sizde olan başkasında olmayınca neden eleştiriyorsunuz? Konu sahibi bi soru sormuş herkes kendi bakış açısıyla cevap veriyor. Yok anamm kendinden olmayanı hemen eleştir. Ben komşu sevıyorum diyene bişey dedik mi? Sevmiyorum diyen neden hemen gömülüyor? Alemsıniz gömmeye yer arayın bırılerını devamlı
Gercekten cok üzücü. Benim annem yok ablam da olmadıgı için gebelıkte 3 ay full kusmayla gecınce işleri esım yaptı ama oda agır işte calıstugından pazar gunlerı ustun koru becerebiliyordu. Ikı komsum gelıp tuvalet bıle fırçaladı.. Gun içinde çorba yapıo getırdıler. Çocugum hastalandı hastaneye yattı oraya ayrı yemek evde kı ogluma ayrı yemek tasıdılar. Arkadaslarımda vardı ama komsu adı ustunde kapının dibi..14 sene evliyim çok şükur hic bir komsumunla tartışmamamız olmadı saygı sevgi içinde görüşüyoruz zaten böyle yapa yapa akraba komşu arkadaşlığı bitirdiler.Şuan hiç bir şeyin tadı tuzu kalmadı hasta olacan doğum edecen evlenecen cenazen kimse olmayacak gercekten acı bir durum