yeni komşu tanışması

Bizim apartmandakiler de yıllardır görüşmek ister ama ben hiç davet etmedim, davetlerine de katılmadım. Bana komşuluk ilişkileri zorlama bir samimiyet olarak geliyor. Sırf aynı binada yaşıyorum diye neden görüşmek zorundayım ki? Karşılaştığımızda “Merhaba, nasılsınız, iyi günler” yeterli benim için. Sizin komşunuz da benim gibi düşünüyor olabilir, ona göre hareket edin.

Sinir bozucu ama fıkra gibi de çok güldüm Allah affetsin

Ne ben giderim ne de evime gelsinler isterim. İş arkadaşları ve komşularla samimi olmayı sevmiyorum. Ama illa görüşmek istiyorsanız kapıdan bir kek falan verip, kahve içmeye davet edin.

Siz çağırın. Ben yeniyim ama yarın instagram üzerinden tanıştırıldığım bi yan bina komşusunu yarın davet etmeyi düşünüyorum kahveye. çinki onun çocuğu küçük benimkinden daha hareketli ve evde şuvan akşam gelen misafirlerden kalma tiramisum va tşk.

Senin kapına dayansa benim gibi bişey kovarsın bence ama tatlı insanlarız biz aslında. Ki ben komşu sevmem, niye öyle bişey yaptım bilmiyorum. İlahi güç müdahalesi heralde
Bir yıldır buralardayım bir tek sana sordum çünkü seni de soğuk nevale biliyordum emindim bee cevap beni şok etti Demekki gerçekten ilahi güç müdahalesi başka açıklaması yok

Ne ben giderim ne de evime gelsinler isterim. İş arkadaşları ve komşularla samimi olmayı sevmiyorum. Ama illa görüşmek istiyorsanız kapıdan bir kek falan verip, kahve içmeye davet edin.
Ben de bunu anlamıyorum. Sosyal çevreyi nerede edinebilir ki bir insan iş/okul ve ev çevresinden edinmiyorsa? Geriye aile, sülale, eşin iş/sosyal arkadaşlarının hanımları falan kalıyor.

Günümüzün %70’ini birlikte geçirdiğimiz, kişiliklerini gözlemleme, kendimize uygun olanı seçme şansı bulduğumuz iş arkadaşları sosyal arkadaşlığa evrilmek için en iyi adaylardır bence.

İş yerinden arkadaş olmasın, komşudan olmasın derken kim kalıyor geriye? Üniversiteden aynı şehirde arkadaşları yoksa insanların nereden arkadaşo olacak? Hele is yerleri gayet arkadaş edinecek yerler.
Sonra burada hiç arkadaşım yok konuları açılıyor. Kocamdan başkq kimsem yok diyenler de ayrı.
Kadınlar kulübünün soğuk insan ilişkilerine hâla alışamadım.

Siz davet edin arkadas olmak istiyorsanız,daha uygun olanı bu.

Benzer ilgi alanlarına sahip olduğum insanlarla arkadaş olmak bana yetiyor, onlarla da ortak aktivitelerde tanışıyorum zaten. Bir de çocukluk arkadaşlarım var, geri kalan pek de umurumda değil açıkçası.

Önce ben kendime çağırırım.

Bir ikram hazirlayin kapiyi calip ikram edin musaitsen yarin yada ogleden sonra kahve icmeye beklerim vs diyin uygun oldugu vakit gelsin oyle tanisin iste :)

Bir kek veya güzel bir yemek yapıp kapısını çalın.
Kendinizi tanıtın.
Müsait zamanda kahveye beklerim deyin.

Bir kek yapip goturebilirsiniz hayirli olsuna. Benim karsi komsum evim tasinirken yemek yapip evine çağırmıştı. Evlendigim zaman gittigimde de borcam hediye alip yine kendi evine davet etmisti doguluydu orata tayinimiz cikmisti tektim. Abla anne olmustu resmen yemekleri bircok seyi o bana ogretmisti insan yeni evlenince boyle kisilere ihtiyac duyuyor eger eside surekli calisiyorsa oda sevinebilir.ama mesela suan baska yere geldim karsi komsum kapisinin dahi calinmasindan hoslanmaz.gorevli copu alacak dakikasindan once kapiya koyarki kapiciyi dahi gormesin diye siz nabza gore serbet verin

Benzer ilgi alanlarına sahip olduğum insanlarla arkadaş olmak bana yetiyor, onlarla da ortak aktivitelerde tanışıyorum zaten. Bir de çocukluk arkadaşlarım var, geri kalan pek de umurumda değil açıkçası.
İşte benzer ilgi alanlarına sahip insanlar komşulardan da çıkabilir iş ortamından da. Yani komşular aktivitesi olmayan, iş arkadaşlarının tamamı da bomboş yaşayan insanlar değiller ki. Bu konuda bu kadar katı olmayı anlamıyorum gerçekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…