- 16 Ağustos 2019
- 2.485
- 7.650
- 33
-
- Konu Sahibi ikicocukannesiyim
Bu yazılanlar ben komsu sevmem ama sevene saygı duyarım dıyen kıslerı kapsamıyor. Ben sevmem komsuculık oynayan işsizdir dedikoducudu amiyane tabırle mahalle karsııdır demedıklerı kaldı. Onlar için yazılan yazılardır. A ıle b tı ayırırn lutfenKızlar , elitlikle ne ilgisi vardoğma büyüme İstanbul’da yaşayan bi insanım, tüm çevrem ailem burda komşu kültürüm yok. Sizde olan başkasında olmayınca neden eleştiriyorsunuz? Konu sahibi bi soru sormuş herkes kendi bakış açısıyla cevap veriyor. Yok anamm kendinden olmayanı hemen eleştir. Ben komşu sevıyorum diyene bişey dedik mi? Sevmiyorum diyen neden hemen gömülüyor? Alemsıniz gömmeye yer arayın bırılerını devamlı
Gelmek istiyorum demek ilk tanışma aşamasında bana göre kabalıktır tanışmak istiyorsan önce kendin ağırlarsın.Neden uyuz olursunuz ki yani biri kek yapıp sizinle tanışmak istiyor rahatsız edici olan be
komşuyu bilmem ama iş arkadaşlarından kesinlikle benim en yakın arkadaşlarım olanlar oldu. okul bitince nerede tanışıcaz insanlarla? iş yeri herkesin hemen hemen aynı yaşlarda olduğu insanları göreceği tek mekan. çalışmayanlar için de apartman, site her neyse artık aynı şekilde.Ben de bunu anlamıyorum. Sosyal çevreyi nerede edinebilir ki bir insan iş/okul ve ev çevresinden edinmiyorsa? Geriye aile, sülale, eşin iş/sosyal arkadaşlarının hanımları falan kalıyor.
Günümüzün %70’ini birlikte geçirdiğimiz, kişiliklerini gözlemleme, kendimize uygun olanı seçme şansı bulduğumuz iş arkadaşları sosyal arkadaşlığa evrilmek için en iyi adaylardır bence.
İsterseniz kahveye davet edebilirsiniz ama illa tanışmak şart mı bilemedim. Oturduğum sitede 9 yıldır oturuyorum ev sahibiyim kimseye ne giderim ne de kimseyi evimde ağırlarım bahçede apartmanın içinde karşılaşırsak ayak üstü merhabalaşırım yeterli benim için. Zaten çalışan biriyim akşam olduğunda evde kafa dinlemek istiyorum oturup komşuculuk oynayacak vaktim de enerjim de yok ama kimisi sever git gel i yalnızlıktan hoşlanmaz ya da çalışmıyorsunuzdur arkadaş arıyorsunuzdur kendinize o zaman da en doğrusu sizin davet etmeniz yada bir kek falan yapıp kapıdan bırakmanız bence.kızlar ben yeni taşındım , taşındığın apartmanda da karşı daireme yeni evlenen bir çift geldi karsilasinca merhabalaşıyoruz , sizce bi adım atmalimiyim bunu ben mi yapmalıyım yani tanışmak için vs soruyorum . Ufak bi hediye alıp bi kek yapıp kahveye gelebilir miyim desem olur mu normalde hiç böyle bir yapım yoktur ama bazen hep karşıdan beklememek gerekir ama şimdi 1 ay olmak üzere evleneli daha çok yeniler o yüzden de acaba mı diyorum fikir verirseniz sevinirim
Tanisilmak istenen kişi davet edilir ama evine gelcem denmez ki..hem yeni evli daha kendi duzenine yeni alisiyordur . Ben sizin tanışmak istemenizi çok hoş buldum. Ben de yeni taşındım ve komşu önemli. Yan dairemde oturanlarla tanışmak istemiştim kek yaptım çay koydum hadi gel dedim. Kadın da şaşırdı valla ben de şaşırdım kendime aslında hayatta yapmam böyle ama ilk benim çağırmam gerekir ben tanışmak istiyorsam. Iyi ki de yapmışım çok tatlı bir bayan. şimdilik bir rahatsızlık verdiği de yok. Siz de kendi evinize davet edebilirsiniz bence.Neden uyuz olursunuz ki yani biri kek yapıp sizinle tanışmak istiyor rahatsız edici olan be
Ay hiç gerek yokkızlar ben yeni taşındım , taşındığın apartmanda da karşı daireme yeni evlenen bir çift geldi karsilasinca merhabalaşıyoruz , sizce bi adım atmalimiyim bunu ben mi yapmalıyım yani tanışmak için vs soruyorum . Ufak bi hediye alıp bi kek yapıp kahveye gelebilir miyim desem olur mu normalde hiç böyle bir yapım yoktur ama bazen hep karşıdan beklememek gerekir ama şimdi 1 ay olmak üzere evleneli daha çok yeniler o yüzden de acaba mı diyorum fikir verirseniz sevinirim
Kurtcuğm, kım soyledıyse ona alıntı yapıp yazılsın ozaman. Ben kendı adıma böyle bir şey söylemedim. Kendimde olmayan şeyi başkasında var diye yerecek değilim yani. 20 sene önce annemlerin komşuluk ılışkısı muhteşemdi, bütün apartman adeta gün partileri oturmalar sabah kahveleri.. ama şimdi yok, nerde. Bıze de geçmemiş. Geçen varsa da gerçekten dostluk kuran şanslıdır. Annem tabı benım gibi gunde 550 kışıyle konuşmuyorduİşsiz güçsüz, boş gezen, dedikoducu. Bunlar kimlere söylendi? Tek tarafı görmeyin rica ederim.
Benzer ilgi alanlarına sahip olduğum insanlarla arkadaş olmak bana yetiyor, onlarla da ortak aktivitelerde tanışıyorum zaten. Bir de çocukluk arkadaşlarım var, geri kalan pek de umurumda değil açıkçası.
Vay arkadas halen komşuculuk mu var yakızlar ben yeni taşındım , taşındığın apartmanda da karşı daireme yeni evlenen bir çift geldi karsilasinca merhabalaşıyoruz , sizce bi adım atmalimiyim bunu ben mi yapmalıyım yani tanışmak için vs soruyorum . Ufak bi hediye alıp bi kek yapıp kahveye gelebilir miyim desem olur mu normalde hiç böyle bir yapım yoktur ama bazen hep karşıdan beklememek gerekir ama şimdi 1 ay olmak üzere evleneli daha çok yeniler o yüzden de acaba mı diyorum fikir verirseniz sevinirim
İnsana, diyaloga doymuş ınsanlarKurtcuğm, kım soyledıyse ona alıntı yapıp yazılsın ozaman. Ben kendı adıma böyle bir şey söylemedim. Kendimde olmayan şeyi başkasında var diye yerecek değilim yani. 20 sene önce annemlerin komşuluk ılışkısı muhteşemdi, bütün apartman adeta gün partileri oturmalar sabah kahveleri.. ama şimdi yok, nerde. Bıze de geçmemiş. Geçen varsa da gerçekten dostluk kuran şanslıdır. Annem tabı benım gibi gunde 550 kışıyle konuşmuyorduenerjılerını başka insanlara verebılıyorlarmış..
Bende genelde karşıdan beklerim sana geleceğim yada buyur gel desin diye.kızlar ben yeni taşındım , taşındığın apartmanda da karşı daireme yeni evlenen bir çift geldi karsilasinca merhabalaşıyoruz , sizce bi adım atmalimiyim bunu ben mi yapmalıyım yani tanışmak için vs soruyorum . Ufak bi hediye alıp bi kek yapıp kahveye gelebilir miyim desem olur mu normalde hiç böyle bir yapım yoktur ama bazen hep karşıdan beklememek gerekir ama şimdi 1 ay olmak üzere evleneli daha çok yeniler o yüzden de acaba mı diyorum fikir verirseniz sevinirim
İnsana, diyaloga doymuş ınsanlar
Tatminini sağlamış ruhlar
insan aramıyor gercekten
Bı yalnızlık içinde olan veya oyle hisseden kım varsa da yoldan geçen bozacıya kahve ikram edecek neredeyse.
Böyle bir komşum vardı. Hala ne zaman konuşsak ağlar keşke gitmeseydim hala gorusseydik der .şimdi yan daireme giren çıkan belli değil gerçekten insan bur kapisi calinsin birinin kapisini çalsın istiyor ama böyle insanlar o kadar az kiNe güzel insana doyduysanız.
büyük şehirde yalnız başımıza oğlumuzu büyütüyoruz. Eşim genelde seyahatte. Burada okudum liseyi üniversiteyi çalışıyorum geniş çevrem var ama İstanbul şartlarında bir telefonla evimin kapısını çalacak tek kişi komşumdur.
Mesela emekli bir kapı komşum teyze var. O da benim gibi zor şartlarda çalışmış ve çocuklarını büyütmüş o kadar empat ki bana karşı. Çok iyiliğini görüyorum. Annem olsa o kadar olur. Onun da çocukları şimdi farklı şehirlerde o da tek başına. Yemek yapıyor getiriyor. Oğlum bebekken duş almak için bile çağırıyordum. Sıkılsam kahveye giderim. Benden tek isteği mesela 2-3 güne bir kapımı çal yaşıyor muyum diye dedi tüylerim diken diken oldu. Böyle bir yalnızlık içindeyiz….
Böyle bir komşum vardı. Hala ne zaman konuşsak ağlar keşke gitmeseydim hala gorusseydik der .şimdi yan daireme giren çıkan belli değil gerçekten insan bur kapisi calinsin birinin kapisini çalsın istiyor ama böyle insanlar o kadar az ki
2 yıl boyunca yapayalnız yaşadım. Dediğin gibi duvarla konuştuğum zamanlar oldu .sonra bu komşum ilaç gibi gelmişti. bazen ikram çay yapar çalardi kapımı ben geldim kız derdi .yer içerdik.Evet değil mi komşuluk etmek çok güzel. Gidip gelmek gün yapmak dedikodu yapmak için değil ki. Kafa dengiyse o da olur. İyi birine denk gelmek şans.
Biz göçmeniz babaannem korkardı komşuluk etmeye buralının huyunu bilmeyiz diyordu annemler de komşularla selamlaşır baş eğer eve girerdi. Ben de evlenince yaşadım.
Başka bir komşumla yaşıt bebeklerimiz var. Doğum iznimde duvaralara bakmaktan delirirdim evde o olmasa. Bütün arkadaşlarım çalışıyor kapımı çalan yok.
Ama ortaya sadece bir tarafın yanlışını yazınca taraflı görünüyor. Birini alıntılamıyorsan iki tarafın da yanlışını yazmalısın ya da söyleyen kişiyi alıntılamalısın.Kurtcuğm, kım soyledıyse ona alıntı yapıp yazılsın ozaman. Ben kendı adıma böyle bir şey söylemedim. Kendimde olmayan şeyi başkasında var diye yerecek değilim yani. 20 sene önce annemlerin komşuluk ılışkısı muhteşemdi, bütün apartman adeta gün partileri oturmalar sabah kahveleri.. ama şimdi yok, nerde. Bıze de geçmemiş. Geçen varsa da gerçekten dostluk kuran şanslıdır. Annem tabı benım gibi gunde 550 kışıyle konuşmuyorduenerjılerını başka insanlara verebılıyorlarmış..