yeni komşu tanışması

Bu yazılanlar ben komsu sevmem ama sevene saygı duyarım dıyen kıslerı kapsamıyor. Ben sevmem komsuculık oynayan işsizdir dedikoducudu amiyane tabırle mahalle karsııdır demedıklerı kaldı. Onlar için yazılan yazılardır. A ıle b tı ayırırn lutfen

komşuyu bilmem ama iş arkadaşlarından kesinlikle benim en yakın arkadaşlarım olanlar oldu. okul bitince nerede tanışıcaz insanlarla? iş yeri herkesin hemen hemen aynı yaşlarda olduğu insanları göreceği tek mekan. çalışmayanlar için de apartman, site her neyse artık aynı şekilde.

İsterseniz kahveye davet edebilirsiniz ama illa tanışmak şart mı bilemedim. Oturduğum sitede 9 yıldır oturuyorum ev sahibiyim kimseye ne giderim ne de kimseyi evimde ağırlarım bahçede apartmanın içinde karşılaşırsak ayak üstü merhabalaşırım yeterli benim için. Zaten çalışan biriyim akşam olduğunda evde kafa dinlemek istiyorum oturup komşuculuk oynayacak vaktim de enerjim de yok ama kimisi sever git gel i yalnızlıktan hoşlanmaz ya da çalışmıyorsunuzdur arkadaş arıyorsunuzdur kendinize o zaman da en doğrusu sizin davet etmeniz yada bir kek falan yapıp kapıdan bırakmanız bence.

Neden uyuz olursunuz ki yani biri kek yapıp sizinle tanışmak istiyor rahatsız edici olan be
Tanisilmak istenen kişi davet edilir ama evine gelcem denmez ki..hem yeni evli daha kendi duzenine yeni alisiyordur . Ben sizin tanışmak istemenizi çok hoş buldum. Ben de yeni taşındım ve komşu önemli. Yan dairemde oturanlarla tanışmak istemiştim kek yaptım çay koydum hadi gel dedim. Kadın da şaşırdı valla ben de şaşırdım kendime aslında hayatta yapmam böyle ama ilk benim çağırmam gerekir ben tanışmak istiyorsam. Iyi ki de yapmışım çok tatlı bir bayan. şimdilik bir rahatsızlık verdiği de yok. Siz de kendi evinize davet edebilirsiniz bence.

Komşuya öcü gibi bakmamak gerekir. Zırt pırt birbirimize girmeyelim, sınırlarımızı bilelim istiyorsanız da ona göre davranırsınız. Sonuçta başka yerlerde de arkadaşlarınız vardır evinizi bilen onlar da çat kapı evinize gelmiyordur herhalde gece gündüz.

Oturduğum iki evimde iki kapı komşum oldu. İkisi ile de hala görüşürüz ailecek. Çok da severiz. Artık aynı binalarda değiliz. Yeri geldi farklı şehirlerde bile yaşadık ama hiç kopmadık. Sonra bi komşum daha oldu. İyi mi kötü mü tam karar veremedim. Çok verici bi kadın yedirmeyi içirmeyi sever ama karşısındakini de kullanmayı çok sever gibi geldi bana. Ona mesafemi koruyorum, ama kestirip atmıyorum da muhabbeti güzel

Ay hiç gerek yok
Ben yeni evli olsam istemem. Gerçi diğer türlü de istemem de

İşsiz güçsüz, boş gezen, dedikoducu. Bunlar kimlere söylendi? Tek tarafı görmeyin rica ederim.
Kurtcuğm, kım soyledıyse ona alıntı yapıp yazılsın ozaman. Ben kendı adıma böyle bir şey söylemedim. Kendimde olmayan şeyi başkasında var diye yerecek değilim yani. 20 sene önce annemlerin komşuluk ılışkısı muhteşemdi, bütün apartman adeta gün partileri oturmalar sabah kahveleri.. ama şimdi yok, nerde. Bıze de geçmemiş. Geçen varsa da gerçekten dostluk kuran şanslıdır. Annem tabı benım gibi gunde 550 kışıyle konuşmuyordu enerjılerını başka insanlara verebılıyorlarmış..

Benzer ilgi alanlarına sahip olduğum insanlarla arkadaş olmak bana yetiyor, onlarla da ortak aktivitelerde tanışıyorum zaten. Bir de çocukluk arkadaşlarım var, geri kalan pek de umurumda değil açıkçası.

Karşı komşum ve alt komşum da iyi arkadaşlarım.
Başka bir komşumla sadece çocuklarımız arkadaş diye görüşüyorum. İyi oluyor bence. Bir de insanlık hali her şey olabilir ben binadan birileriyle teklifsiz olduğum için çok rahatım. Özellikle evde bakıcıyla çocuğum olduğu için. Önyargılı olmaya gerek yok.

Vay arkadas halen komşuculuk mu var ya ben üç yıl önce o defteri kapadım
Parkta bıle anneler benımle muhattap olunca kaçasım geliyor
Ne kadar az o kadar iyi

İnsana, diyaloga doymuş ınsanlar
Tatminini sağlamış ruhlar
insan aramıyor gercekten

Bı yalnızlık içinde olan veya oyle hisseden kım varsa da yoldan geçen bozacıya kahve ikram edecek neredeyse.

Bende genelde karşıdan beklerim sana geleceğim yada buyur gel desin diye.

Mesela bizim apartmana yaklaşık 3 ay oldu yeni evli çift taşındı. Geri kalan komple ev sahibi .kadin selam bile vermiyor .komşunun biri ile denk gelmeemk için kaçar gibi eve cikmis .böylesi ile ne gelirim ne giderim zaten

İnsana, diyaloga doymuş ınsanlar
Tatminini sağlamış ruhlar
insan aramıyor gercekten

Bı yalnızlık içinde olan veya oyle hisseden kım varsa da yoldan geçen bozacıya kahve ikram edecek neredeyse.

Ne güzel insana doyduysanız.
büyük şehirde yalnız başımıza oğlumuzu büyütüyoruz. Eşim genelde seyahatte. Burada okudum liseyi üniversiteyi çalışıyorum geniş çevrem var ama İstanbul şartlarında bir telefonla evimin kapısını çalacak tek kişi komşumdur.
Mesela emekli bir kapı komşum teyze var. O da benim gibi zor şartlarda çalışmış ve çocuklarını büyütmüş o kadar empat ki bana karşı. Çok iyiliğini görüyorum. Annem olsa o kadar olur. Onun da çocukları şimdi farklı şehirlerde o da tek başına. Yemek yapıyor getiriyor. Oğlum bebekken duş almak için bile çağırıyordum. Sıkılsam kahveye giderim. Benden tek isteği mesela 2-3 güne bir kapımı çal yaşıyor muyum diye dedi tüylerim diken diken oldu. Böyle bir yalnızlık içindeyiz….

Böyle bir komşum vardı. Hala ne zaman konuşsak ağlar keşke gitmeseydim hala gorusseydik der .şimdi yan daireme giren çıkan belli değil gerçekten insan bur kapisi calinsin birinin kapisini çalsın istiyor ama böyle insanlar o kadar az ki

Komşu seven de sevmeyen de karşılaştıkları insanlar yüzündendir. Sınırları bilen, hoşsohbet ve saygılı biriyse elbette konuşulur görüşülür ama gerçekten bomboş insanlar da var

Yeni taşındığım yerde gayet kibar ,yardımsever biri vardı onla birlikte birkaç komşu oturduk sonra da aramıza diğer komşular katıldı ,ilk oturduğumuz hanımlardan ikisi ,tabiri caizse nefes alma şeklini bile eleştirecek insanlar çıktı , yok kapıyı açınca iyi akşamlar demiş hoşgeldin dememiş , yok temizliği ne çabuk yapıp gezmeye gitmiş .. yok evinin düzenini beğenmemiş ,arkalarından sallamaya başlayınca uzak kaldım.Halbuki ne kadar cana yakın , düşünceli insanlardı işte böyle kimisi sadece dedikodu arıyor

Şimdi bunlarla kim oturmak ister ? Kendiler gibi laf arayan insanlar .. bu yüzden insanlar artık komşu ile oturmak bile istemiyor ,eleştirilme kaygısı , sunum yarıştırmaları vs derken ..aran kötü olsa aynı apartmandasın yüzyüze bakıyorsun hoş olmuyor ,o yüzden kimse kendi sınırlarına kimseyi kabul etmiyor ,gerçekten kaliteli insanlar da var denk gelinirse tabi ..

Evet değil mi komşuluk etmek çok güzel. Gidip gelmek gün yapmak dedikodu yapmak için değil ki. Kafa dengiyse o da olur. İyi birine denk gelmek şans.
Biz göçmeniz babaannem korkardı komşuluk etmeye buralının huyunu bilmeyiz diyordu annemler de komşularla selamlaşır baş eğer eve girerdi. Ben de evlenince yaşadım.
Başka bir komşumla yaşıt bebeklerimiz var. Doğum iznimde duvaralara bakmaktan delirirdim evde o olmasa. Bütün arkadaşlarım çalışıyor kapımı çalan yok.

2 yıl boyunca yapayalnız yaşadım. Dediğin gibi duvarla konuştuğum zamanlar oldu .sonra bu komşum ilaç gibi gelmişti. bazen ikram çay yapar çalardi kapımı ben geldim kız derdi .yer içerdik.

Bazen çay koy ben geliyorum derdi .ne ben ne o evin temizliği kargaşasini gozetmezdik. Yeri geldi mi ben ona yeri gelir o bana yardım ederdi .
Destek oluyor gerçekten o gidince yapayalnız kaldım gibi oldu yine gidip geliyorum diğer komşularla kimse onun yerini tutmuyor

Konu sahibi, çok tatlı bir davranış ve düşünce bu :) biz taşınalı 10 sene oluyor kimse kapımızı çalıp hoş geldiniz bile dememişti. Bırakın kek kurabiye götürmeyi. Çok üzülmüştük. Komşuluk güzel bir kurum

Karşılaştığınızda sorabilirsiniz, hayırlı olsuna gelmek istiyorum diyebilirsiniz. Ya da kapısını çalıp kendinize davet edin.

Ama ortaya sadece bir tarafın yanlışını yazınca taraflı görünüyor. Birini alıntılamıyorsan iki tarafın da yanlışını yazmalısın ya da söyleyen kişiyi alıntılamalısın.

Valla ben de günde yüzlerce kişiyle konuşuyorum, hatta sürekli konuşuyorum. Bazı günler yorgun olsam da bazı günler enerjik olabiliyorum, arkadaşlarıma vakit ayırabiliyorum. Komşu dediğin arkadaş işte. Koy iki kadeh bişey deyip terlikle pijamayla gidebilme lüksün olan arkadaş üstelik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…