yeni komşu tanışması

Sonuçta aynı apartmanda otuyorsunuz sene de bir onları oturmaya çağırsanız ve gitseniz bişeyler kaybetmezdiniz bi de burda yazmışsın komşularıniz benim gibi düşüyor olabilir sen bir düşün ALLAH bana niye komşularla gidip gelmeyi nasip etmedi bende sevmem sürekli komşlarla yan yanda olmayi ama arada görüşmekte fayda var.Bazen aileler gelene kadar komşun sana yetişir

Neden sevmiyorsunuz peki yani tramva falan mı bi şey mi yaşadınız. Genelde sevmemek şahsi olur çünkü
Yok canım ne travması komşu sevmemenın travması mı olur😂 işim çok yoğun çok insana maruz kalıyorum, evime geldiğimde insansız hava sahası beni mutlu ediyor , yalnız kalmayı tercıh edıyorum. Bol yoga medıtasyon, esimle vakıt gecırıyım, ozledıgımde bı kac arkadasımı aılemı goreyım kafi. Komsu kulturumde yoktur. Yardıma ıhtıyac varsa eğer evdeysem apt grubu vs yardımcı olurum ama komşu edinmeyi tercih etmiyorum. Tercıh meselesı.

Eski oturduğum yerde ben de öyleydim. Binanın yüzde sekseni emekli dede ve ninelerdi, geri kalanı da 50 yaş üstü. Yaş ortalaması 65 falandı binada 😂 Doğal olarak kimseyle görüşmezdim.

Burda da hep yaşıtlarım ya da yeni evli genç çiftler denk geldi. Çoğu eğitimli, işinde gücünde insanlar. Tabi ki herkesle samimi değiliz çoğuyla merhaba merhaba. Ama üç beşiyle de oldukça samimi olduk.

Komşu önemli bişey bence. Dün mesela biri trafiğe takılmış gecikti. Benim evde olduğumu biliyordu, oğlu okuldan dönünce servisten ben aldım annesi babası gelene kadar. Yazın ben şehir dışındayken annem rahatsızlandı hemen birini aradım hastaneye götürür müsün diye. Komşu komşunun külüne muhtaçtır demiş atalarımız.
Bu benim de başıma geldi ve komşuluğun önemini anladım.
Teyzemin cenazesine gidip gelecektik yakın bir başka ile. Servise yetişmem mümkün değildi: komşumu aradım o aldı sağolsun servisten. Yedirmiş içirmiş ödevini bile yaptırmış.
Araba kullanma çalışmaları yaparken de bir seferinde arabayı park edemeyip komşumu aramıştım hatta 😂😂 sağolsun o park etti.

ALLAHT'an ne ben nede komşularım senin gibi düşünmüyoruz mesafeli olarak onlar da bana gelirler bende giderim.Sağ olsunlar işim düşerse onlara yaparlar ben onlara elimden geldikce yapmaya çalışırım.Demekki ALLAH size komşu iyliği muhabbeti nasip etmemiş.
Sanırım siz bütün gün evde oturup, akşama kadar dedikodu yapıyorsunuz. Ancak, başka işi olmayan insan böyle komşuculuk oynar çünkü. İş, eğitim ve sosyal hayatınız olsaydı buna ihtiyacınız olmazdı.

Yani komşuluk güzel oluyor bir kek yapin kapısını çalın yarın keki verin yarın kama musaiatseniz tanışmak için bir kahve içmeye gelmek istiyoruz diyin istemezse bahne bulur sizde daha adım atmzsinjz

Gelin olarak gittiğim ev de komşularımdan (en altta oturan ) eşimin çocukluk arkadaşının annesiydi.

Bana kimse onun kadar dua etmedi. (Annem dahil )

O taşındı ben taşındım hala görüşürüz.

Altımda yaşlı bir teyze vardı ben biraz soğuk bir insanım.

Bir gün bana camdan selamlaşırken bana dur sana birşey gösterecem dedi.

Torunu masmavi gözleri olan bir kız çocuğunu göstermişti.

Sonra o teyze börek yaptığım bir gün börek mi yaptın dedi kokmuş demek ki

Bir tabak verdim başka bir gün nohut mu pişirdin dedi

Gene verdim mutfaktan koku gidiyormuş demek ki

Dediğim gibi hiç böyle gel git işlerini sevmem.

Meğerse teyzenin maddi durumu pek yokmuş

Sonrasında ne pişirdiysem bir tas vermeye çalıştım

Allah rahmet eylesin çok yaşamadı zaten.

Ben de evde pek durmadığım için çalıştığımdan dolayı komşuluk olaylarına sıcak bakmıyorum.

Bazı insanlara merhaba , merhaba yeterli.

Sanırım siz bütün gün evde oturup, akşama kadar dedikodu yapıyorsunuz. Ancak, başka işi olmayan insan böyle komşuculuk oynar çünkü. İş, eğitim ve sosyal hayatınız olsaydı buna ihtiyacınız olmazdı.
Benim hayatımı nerden biliyorsunuzda böyle yazmışsınız ben çok şükür dedikodu yapan birisi değilim evde boş boş oturan birisi değilim çok şükür sosyal hayatımda var hem eğitimli hem sosyal hayatı olanlar hiç mi dedikodu yapmıyorlar çok tanıdıklarim eğitimli olsun sosyal olsun başkaların alehinde konuştukları duyuyorum.Ben seviyorum komşuları mi mesafeli bir şekilde arada görüşüp kahve çay içmeyi seviyorum

Bence denk geldiğiniz bir gün merhabalaşırken aslında tanışmak, kaynaşmak istiyorum ama ister misin bilmediğimden çekiniyorum. Eğer sende istersen buyur gel bir kahve içelim diye söyleyebilirsiniz.
Zaten o anki tavrından isteyip istemediğini anlarsınız.
Çekinmeyin, insanlarla mesafenizi koruyacağınız güzel arkadaşlıklar kurmak çok değerlidir.
İnsan olmanın özü, doğası budur.

Ben düşüncenizi çok güzel ve tatlı buldum :)

Arkadaşlıkta kota mı var ben de bunu anlamıyorum. Pek çok çeşit arkadaşlarım var ama komşularımla da ilişki kuruyorum. İlla her gün görüşmek gerekmiyor. Acil durumda komşuları tanımak da çok önemli. Şehirdışında olduğunuzda evde bir sorun olsa kimden yardım isteyeceksiniz?

Benim hayatımı nerden biliyorsunuzda böyle yazmışsınız ben çok şükür dedikodu yapan birisi değilim evde boş boş oturan birisi değilim çok şükür sosyal hayatımda var hem eğitimli hem sosyal hayatı olanlar hiç mi dedikodu yapmıyorlar çok tanıdıklarim eğitimli olsun sosyal olsun başkaların alehinde konuştukları duyuyorum.Ben seviyorum komşuları mi mesafeli bir şekilde arada görüşüp kahve çay içmeyi seviyorum
Eskiden ben kariyerli,,eğitimli insanların gerçekten sadece kendi iş ve çevrelerinde ilgili olduklarını düşünürdüm. Evim üniversiteye yakın bir muhitteydi. Zamanla akademisyen komşularım oldu ve tanımaya başladım. Daha sonra bir sebepten başka akademisyenlerle birlikte epey zaman geçirdim. Şoklara uğradım, inanamadım. Kendileri hakkında tüm düşüncelerim değişti. Ne dedikodular dönüyordu anlatamam. Birbirleri hakkında bildikleri tüm açıkları başkalarına yayıyor,ayaklarını kaydrmaya çalışıyorlardı. Aaa tabii bir ikide iyi vardı içlerinde.
Neyse onlarda insan deyip geçtim artık

Bizim apartmandakiler de yıllardır görüşmek ister ama ben hiç davet etmedim, davetlerine de katılmadım. Bana komşuluk ilişkileri zorlama bir samimiyet olarak geliyor. Sırf aynı binada yaşıyorum diye neden görüşmek zorundayım ki? Karşılaştığımızda “Merhaba, nasılsınız, iyi günler” yeterli benim için. Sizin komşunuz da benim gibi düşünüyor olabilir, ona göre hareket edin.
komşuluk dozunda olduktan sonra güzel ve yararlı bişey
boşa dememişler ev alma komşu al diye atalar :)

diyelim ki hastalandınız aileden önce komşu.. çok önemli mesela

Hıc hoslanmıyorum böyle şeylerden ya aynı apartmandayız dıye ınsanlara yapısmak mı lazım yanı :KK70:
bismillah kız daha yeni tasınmıs hele kı su devirde hala komsuculuk kaldı yani.
evet lazım oluyor ara sıra doğruda bu kadar ılıskı kurmak ıstıyorsanız hosgeldın kahveye beklerım dıye kapısına bı kek poğaca götürebilirsiniz. size gelebilir miyim ne alaka :KK70: basıma böyle bısey gelse ne munasebet derım yanı.

Hıc hoslanmıyorum böyle şeylerden ya aynı apartmandayız dıye ınsanlara yapısmak mı lazım yanı :KK70:
bismillah kız daha yeni tasınmıs hele kı su devirde hala komsuculuk kaldı yani.
evet lazım oluyor ara sıra doğruda bu kadar ılıskı kurmak ıstıyorsanız hosgeldın kahveye beklerım dıye kapısına bı kek poğaca götürebilirsiniz. size gelebilir miyim ne alaka :KK70: basıma böyle bısey gelse ne munasebet derım yanı.
😂 ay cok guldum. Ya evet konu sahıbı gercekten ıyı nıyetlı olabılırsınız ama ‘kahveye beklerim desem mı’ de değil bide kahveye gelmek istiyorum??? Bana birisi dese derim vallahı yandık 😂

Eskiden ben kariyerli,,eğitimli insanların gerçekten sadece kendi iş ve çevrelerinde ilgili olduklarını düşünürdüm. Evim üniversiteye yakın bir muhitteydi. Zamanla akademisyen komşularım oldu ve tanımaya başladım. Daha sonra bir sebepten başka akademisyenlerle birlikte epey zaman geçirdim. Şoklara uğradım, inanamadım. Kendileri hakkında tüm düşüncelerim değişti. Ne dedikodular dönüyordu anlatamam. Birbirleri hakkında bildikleri tüm açıkları başkalarına yayıyor,ayaklarını kaydrmaya çalışıyorlardı. Aaa tabii bir ikide iyi vardı içlerinde.
Neyse onlarda insan deyip geçtim artık
Eskiden eğitimli mesleği olanların ağır bir havaları vardı ama cevremde gördüğüm mesleği olanlar hep birbirlerinin alehinde konuşup birbirlerinin çukurunu kazıyorlar.Ben bazen şaşıyorum onları görünce

kızlar ben yeni taşındım , taşındığın apartmanda da karşı daireme yeni evlenen bir çift geldi karsilasinca merhabalaşıyoruz , sizce bi adım atmalimiyim bunu ben mi yapmalıyım yani tanışmak için vs soruyorum . Ufak bi hediye alıp bi kek yapıp kahveye gelebilir miyim desem olur mu normalde hiç böyle bir yapım yoktur ama bazen hep karşıdan beklememek gerekir ama şimdi 1 ay olmak üzere evleneli daha çok yeniler o yüzden de acaba mı diyorum fikir verirseniz sevinirim
Hiç adım atmam tanışmak istemem. Bu devirde komşuculuk mu kalmış. Hani eğer yaşıt çocuklarınız varsa belki olabilir ama onun haricinde gereksiz bence. Nasıl güvenceksin ki belki hırsız belki sapık

😂 ay cok guldum. Ya evet konu sahıbı gercekten ıyı nıyetlı olabılırsınız ama ‘kahveye beklerim desem mı’ de değil bide kahveye gelmek istiyorum??? Bana birisi dese derim vallahı yandık 😂
ay bıde ortalık malum komsum böyle bı teklıf sunsa korkar ve terslerdım herhalde konu sahıbı kendısıde korkmuyor :KK70:

X