yeni komşu tanışması

Gerçi biz de memlekette öyleyiz, akrabalardan yakın komşular var ama alıntıladığım mesajda çevrem var herkes burda dendiği için acaba sebep bu olabilir mi diye düşündüm. Ben memlekette yaşamıyorum. Çocuklarım bebekken komşularım teklifsizce uğrarlardı, seni yoklamaya geldik ne var ne yok derlerdi. Doğum iznindeydim ve bana çok iyi gelirdi. Komşu istemeyenler insanlardan kazık yemiş de olabilirler, bir de bu ihtimal var.

Ben bunu böyle düşünmüştüm ama yazmaya fırsatım olmamıştı.
Durum kesinlikle bu.

Konu sahibi, gitmek yerine davet etmelisin.

Komşu sevmemekten ziyade komşuluk iliskisi sinirlarinda sorun oluyor bence. Ben de komşu sevmedigimi dusunmeye baslamistim uzun yillar Turkiyede yaşaya yaşaya cunku yillarca oturdugum yerde bir tane komşum olmadi en fazla merhaba filan kucuk sohbet bile olmazdi eksikligini de hissetmedim ama bir kaç ay önce taşindigimiz yepyeni bir ulkede komşularim oldu :)
Ha samimiyet diye paldir kuldur birbirimizin evlerine girmeye calismadik ilk gunlerden ama ayak ustu veya disarda muhabbetler oluyor.
İşim düşse yardim istemek icin asssiirii samimi olup devamli ev oturmasi yapmamiza gerekte yok biliyorum ki yardimci olurlar. Atiyorum kedime birilerinin bakmasi gerekse rica etsem kabul ederler. Ben de yaparim.

Ama Turkiyede asiirii samimi olmadigim insana kedime bak diyemem zaten bakmazlar bi de güvenemezdim.

Bence komşuyu ve arkadaslari herkes sever ama komsuluk ve arkadaslik anlayiş toplum geneline uymayinca istemli yalnizlik sevmeye basliyor insan.

I ikicocukannesiyim yeni konu açana kadar yorumlara bu konunuza cevap verseniz
hiç sevmiyoruz bir çoğumuz böyle olunca enayi gibi yaz cevap gelmesin
Ay hastaydim iki gundur bakamadim hic buralara.. yani sorun su ki birde komsum calisiyor yani rahatsiz etme konusunda daha da tedirgin oldum simdi

Kesinlikle, özellikle sınır konusuna katılıyorum. Ben genel olarak da yalnızlığı seven biriyim, hayatımda çok fazla insan istemem. Yakında Almanya'ya gidiyorum, o zaman belki fikrim sizinki gibi değişir.

Ya da sadece samimiyet sevmiyor olabilir. Çevremde çok insan olmasını sevmiyorum ve istemiyorum.

Bide söyle bi gelişme oldu eşim konuştu yok bizden değil demişler bizde şaşırdık öyle görünce falan demişler böyle olunca da bir şey denmiyor şaşırdım kaldım açıkçası . Çıktım sabah bi güzel temizledim detaylı merdivenleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…