yeni komşu tanışması

Komsu iliskileri kuracak zamanim yok amma vekakin o islerin nasıl oldugunu bilirim. Evvela kimseye kek yapip kahveye gelebilir miyim denmez orasini tamamen es gecin. Oncelikle kapisini calip siz tasinirken getirmek istemistim aslinda ama musait olamadim simdi kismet oldu diyip kek kurabiye borek herneyse ikramda bulunabilirsiniz. Musait oldugunuzda tanismak isterim bize beklerim dersiniz baktiniz karsi taraftan içten bir tepki aldiniz gun verip yarin musaitseniz gelin dersiniz. Gerisi top ondadır. Gelirse gelir cagirirsa cagirir :) bana karsi komsum tasinirken bir kac ikram getirdi esyalar tasiniyorken. Sonra yerlestim yine birsey getirmek icin kapimi caldiginda ki ben ilk defa yuzyuze geldim iceri davet ettim direkt. Ama bana o geleyim demedi ben musaittim ettim gibi gibi

Ay adım atın ya, belki o çekiniyordur
Ben taşınalı 6 ay oluyor. Hiçbir komşumla gelmedi, alttaki teyzeyle kayınvalidemin eski komşusu olduğu için ayaküstü sohbet ediyoruz. Karşıdaki teyzeyle de ayaküstü. Sıkılıyorum vallahi, komşu önemli

Ne ben giderim ne de evime gelsinler isterim. İş arkadaşları ve komşularla samimi olmayı sevmiyorum. Ama illa görüşmek istiyorsanız kapıdan bir kek falan verip, kahve içmeye davet edin.
Peki neden ? Yani bende daha önce yaşadığım yerde kimseye gelip gitmedim ama sebebi yoktu şimdi bu durumu bu düşündüm

Ben taşındıktan 2 sene sonra hoşbeşe başlıyorum genelde önce bi uzaktan inceliyorum tam alışıyoruz derken ben taşınıyorum ama siz hoşgeldiniz diyip evinize davet edebilirsiniz ama kesinlikle gelmek istiyorum demeyin bana deseler uyuz olurdum.

Neden uyuz olursunuz ki yani biri kek yapıp sizinle tanışmak istiyor rahatsız edici olan be

Peki neden ? Yani bende daha önce yaşadığım yerde kimseye gelip gitmedim ama sebebi yoktu şimdi bu durumu bu düşündüm
Tesadüfen bir arada bulunduğum insanlarla paylaşacak bir şeyim olduğunu düşünmüyorum. Komşular arasında gereken sınır olmazsa, talep bitmez. Evim benim tek huzur bulduğum yerdir, orada da komşuculuk oynayamam. Sevdiğim arkadaşlarımla arada dışarıda görüşüyorum, bana yetiyor. Seven gidip gelebilir, beni pek ilgilendirmiyor. Ben sevmiyorum ve seçimim bu yönde.

Tamam ama bu mantıkla bakarsak üniversite ortamında da mesela tesadüfen orda bulunmuş olmuyor muyuz

Tamam ama bu mantıkla bakarsak üniversite ortamında da mesela tesadüfen orda bulunmuş olmuyor muyuz
Zaten bu yüzden belirttim, ortak ilgi alanlarına sahip olduğum insanlarla arkadaş oluyorum diye. Kendi seçimimle orada bulunuyorum. Hepimiz farklıyız, tercihlerimiz, görüşlerimiz farklı. Bazı insanlar farklı siyasi görüşe, kültüre sahip olup çok iyi arkadaş oluyorlar, ben onlardan değilim işte. Ben kimseye neden görüşüyorsun demem, onun tercihi. Beni ilgilendiren bir durum yok. Sevmiyorum komşuluk ilişkilerini.

Bir an tekim sandım. Ben de çok nadir gelip giderim. Günaydın / İyi akşamlar. Bu kadar. Yaş ilerledikçe kafam ses almıyor mu ne

Amaan boşver

komşuluk ilişkisi kurmak istiyorsanız merhabalaştığınız bir anda, en kısa zamanda kahveye bekliyorum, buyurun gelin diyebilirsiniz.
direkt karşı tarafa biz size gelelim tarzı bir teklif çok kibarca bile yapılsa emrivaki geliyor bana

bu güzel bir soru. buna ben de cevap vermek isterim
yaşadığım apartmanda kimseyle komşuluk ilişkim yok çünkü kendime yakın hissedebileceğim kimse yok
özellikle de yaş olarak.
yaşıma yakın sadece 1 daire var ama hem karşı cins hem de hayat tarzı benlik değil
hal böyle olunca komşuluk ilişkisi de olmuyor, anca karşılaştıkça merhaba - merhaba yani

Yeni evliymiş hem de bir aylık. Kendisi henüz eve alışmamış olabilir, misafir kabul etmek istemiyor olabilir. Kendimden biliyorum. Yeni evliyken gelmek isteyene sinir oluyordum.
Bence gördüğünüzde siz davet edin. Gelmek istiyorsa gelir zaten.

ALLAHT'an ne ben nede komşularım senin gibi düşünmüyoruz mesafeli olarak onlar da bana gelirler bende giderim.Sağ olsunlar işim düşerse onlara yaparlar ben onlara elimden geldikce yapmaya çalışırım.Demekki ALLAH size komşu iyliği muhabbeti nasip etmemiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…