- 14 Ağustos 2018
- 19.456
- 72.944
-
- Konu Sahibi ikicocukannesiyim
Kahveye gelebilir miyim dersen zorla davet ettirmiş olursun , biraz da kapıya dayanmak emrivaki yapmak gibi olur. Karşılaşınca davet etmen daha doğrukızlar ben yeni taşındım , taşındığın apartmanda da karşı daireme yeni evlenen bir çift geldi karsilasinca merhabalaşıyoruz , sizce bi adım atmalimiyim bunu ben mi yapmalıyım yani tanışmak için vs soruyorum . Ufak bi hediye alıp bi kek yapıp kahveye gelebilir miyim desem olur mu normalde hiç böyle bir yapım yoktur ama bazen hep karşıdan beklememek gerekir ama şimdi 1 ay olmak üzere evleneli daha çok yeniler o yüzden de acaba mı diyorum fikir verirseniz sevinirim
İnsana doymak ne demek? Gerçekten anlamadığım için soruyorum. Hayatımıza insan alma kotamız mı var? Doluyo mu bi yerden sonra?Ne güzel insana doyduysanız.
büyük şehirde yalnız başımıza oğlumuzu büyütüyoruz. Eşim genelde seyahatte. Burada okudum liseyi üniversiteyi çalışıyorum geniş çevrem var ama İstanbul şartlarında bir telefonla evimin kapısını çalacak tek kişi komşumdur.
Mesela emekli bir kapı komşum teyze var. O da benim gibi zor şartlarda çalışmış ve çocuklarını büyütmüş o kadar empat ki bana karşı. Çok iyiliğini görüyorum. Annem olsa o kadar olur. Onun da çocukları şimdi farklı şehirlerde o da tek başına. Yemek yapıyor getiriyor. Oğlum bebekken duş almak için bile çağırıyordum. Sıkılsam kahveye giderim. Benden tek isteği mesela 2-3 güne bir kapımı çal yaşıyor muyum diye dedi tüylerim diken diken oldu. Böyle bir yalnızlık içindeyiz….
Ben kapımın çalmasını istemiyorum demek ki. Herkes aynı şeyi sevmek zorun değil, hepimiz farklıyız. Siz seviyorsunuz, görüşürsünüz. Ben sevmiyorum, görüşmem. Zamanım değerli, komşu sohbeti beni tatmin etmiyor.Karşı komşum ve alt komşum da iyi arkadaşlarım.
Başka bir komşumla sadece çocuklarımız arkadaş diye görüşüyorum. İyi oluyor bence. Bir de insanlık hali her şey olabilir ben binadan birileriyle teklifsiz olduğum için çok rahatım. Özellikle evde bakıcıyla çocuğum olduğu için. Önyargılı olmaya gerek yok.
Geriye kediler kalıyor benceİş yerinden arkadaş olmasın, komşudan olmasın derken kim kalıyor geriye? Üniversiteden aynı şehirde arkadaşları yoksa insanların nereden arkadaşo olacak? Hele is yerleri gayet arkadaş edinecek yerler.
Sonra burada hiç arkadaşım yok konuları açılıyor. Kocamdan başkq kimsem yok diyenler de ayrı.
Kadınlar kulübünün soğuk insan ilişkilerine hâla alışamadım.
Siz davet edin arkadas olmak istiyorsanız,daha uygun olanı bu.
Her değer iyi değil biliyorsunuz di miÇok ayıp komşuluğu öldürüyosun. Bir değer kayboluyo böyle.
Biliyoruz bu iyi bi değer tşkHer değer iyi değil biliyorsunuz di mi
İnsana doymak ne demek? Gerçekten anlamadığım için soruyorum. Hayatımıza insan alma kotamız mı var? Doluyo mu bi yerden sonra?
DeğilBiliyoruz bu iyi bi değer tşk
Iyi
Ben öyle çok sıcak kanlı, herkesle hemen samimi olabilen bir insan da değilim aslında. Ama burdaki bağzı tipleri görünce kendimi aşırı minnoş ve cana yakın hissediyorumAy ben insan seviyorum galiba..dolmuyor hiç gün içinde belki 100 adamla konuşuyorum ama yetmiyor
Bir mühendis için bayağı yüksek bir kota maaşallahAy ben insan seviyorum galiba..dolmuyor hiç gün içinde belki 100 adamla konuşuyorum ama yetmiyor
Bir mühendis için bayağı yüksek bir kota maaşallah
Bence profili düşük bir semtte yaşıyor bazıları. Yani komşu sohbetini kültürsüz cahil teyze muhabbetine indirgediğine göre öyle bir muhitte oturuyor demektirBen öyle çok sıcak kanlı, herkesle hemen samimi olabilen bir insan da değilim aslında. Ama burdaki bağzı tipleri görünce kendimi aşırı minnoş ve cana yakın hissediyorum
En azından insanları iyyy komşuğğ, öğğğ iş arkadaşı diye sınıflandırıp itmiyorum.
Mantıklı bir bakış açısı. Bu olabilir bak.Bence profili düşük bir semtte yaşıyor bazıları. Yani komşu sohbetini kültürsüz cahil teyze muhabbetine indirgediğine göre öyle bir muhitte oturuyor demektir
Benim apartmanımda tek bir sorunlu kadın var, ama kalanların hepsi gayet düzgün insanlar. Hiç öyle ıığğ öğğ diyecek komşularım yok çünkü muhitim düzgün. Üstümde karı koca akademisyen bir çift oturuyor mesela karşı komşum da yine karı koca bankacı. Öyle burun bükülecek tipler çoksa apartmanda ondan böyle fe diyor olabilirler gibi geldi bana
Onun sizi çağırması gerek. Ya da sizin onu kendi evinize. Ama gel gör ki 1 ay çok yeni bencekızlar ben yeni taşındım , taşındığın apartmanda da karşı daireme yeni evlenen bir çift geldi karsilasinca merhabalaşıyoruz , sizce bi adım atmalimiyim bunu ben mi yapmalıyım yani tanışmak için vs soruyorum . Ufak bi hediye alıp bi kek yapıp kahveye gelebilir miyim desem olur mu normalde hiç böyle bir yapım yoktur ama bazen hep karşıdan beklememek gerekir ama şimdi 1 ay olmak üzere evleneli daha çok yeniler o yüzden de acaba mı diyorum fikir verirseniz sevinirim
Ben eşimi pandemide kaybettim. Ailemden uzakta yaşıyorum. Malum yasaklardan dolayı da kimse gelemedi. Allah razı olsun benimle komşularım ilgilendi,her ihtiyacımı karşıladılarİyi bir komşu her şeydir ya gerçekten yaşamayan bunun konforunu bilemez
Komşuya ihtiyacım yok deseniz daha doğru olur bu durumda. Sevmiyorum demek başka, zaten herkes var bana lazım olmuyor demek başka. Sizin durumunuz ikinciye uyuyor. anan bacın kuzenin olmayınca komşunun kapısını çalıyorsun çünkü.doğma büyüme İstanbul’da yaşayan bi insanım, tüm çevrem ailem burda komşu kültürüm yok.
İhtiyaç meselesi de değil bence ya. Annemler alt katımda oturuyor. Doğma büyüme izmirliyim hatta ilçe bile değiştirmedim, çakılı kadro gibiyimKomşuya ihtiyacım yok deseniz daha doğru olur bu durumda. Sevmiyorum demek başka, zaten herkes var bana lazım olmuyor demek başka. Sizin durumunuz ikinciye uyuyor. Çağıracak anası bacısı kuzeni olmayan komşunun kapısını çalıyor.