Yok aslında ben zarara bakmıyorum.
İnsan unutur zaten bugün dayak yesek acısı bir haftada gider.
Ama duygusal olarak yıkım.
Öyle bir sahne düşünemiyorum kendimi konu sahibinin yerine koydum.
Arkadaşlarımın yanında rezil oluyorum,kolumu sıkıyor,ruhen beni eziyor.
tokat atıyorum sonra dayak yiyorum..
korkunç birşey olmalı,bunları unutup o adamla aynı yatağa girecek.
hiçbirşey olmamış gibi akşam yemeği yiyecekler falan..
bazı şeylerin telafisi yok.
kocası kadın bana tokat attı diye bile düşünmez,ama kadın ömür billah unutmaz.
iki mevzu var çok hassasım.ihanet ve şiddet.
bende öfke kontrolünde sıkıntı yaşayan bir tipim(dim) aslında.
başka odaya gider kendi kendime bağırır çağırırım kavga anında mesela.
uzaklaşırım ortak alandan.ama çenemi tutamam :)
bahane bu ya bundan da tahrik olan erkek çıkar,bana ne diye söyleniyorsun der yine döver.
bazı erkekler için şiddetin bahanesi çok.
kırmızı işaretlediğim yere sonuna kadar katılıyorum. Ama şu var erkek kadın farklı yaradılışlı ... erkeklerin çoğunda saldırganlık var. kadınların bazılarıda var gerçekten sinir bozucu.. bunun tespiti olmaz. hakeder hak etmez. erkek hak eder haketmez.. dövüşmek kavgayla şiddetele çözmek tabiki doğru değil... Ama bir insan sinirliyken ortamdan uzaklaşmak taraftarıyım....
Allah kimsenin gözünü döndürmesin...
kesinlikle doğru söylüosun.. onun acısı nedirki kalbindeki acının yanında. bide ne kadar çok severek evlendiğini düşünsene...
kızlar abartmayın..
konu sahibi adama tokat atmış, adam ondan dövmüş.. bana da biri tokat atsa, gücüm yetebilecek biriyse döverim şahsen..
çok gaddar olsaydı, konu sahibi kendini odalara kapatıp sinir krizi geçirdiğinde gider tv izlerdi..
Şiddet öyle veya böyle 1. ayınızda başlamış. Bence boşanın.
Eğitim seviyesi farkını hep önemsemişimdir. Bu nedenle beni insan küçümsemekle çok suçlayan olsa da. Ama olmuyor işte. Eğitim bir ölçüde davranış kalıplarını değiştiren birşey. Elbette üniversite mezunu hayvanlar ve ilkokul mezunu akil adamlar var. Ama marjinal sayılabilecek kadar az sayıda, çok istisnai. Bu her ilkokul mezunu eşini deöver demek değil elbette ama bizim toplumumuzda cinselere biçilen roller kalıbın dışına çıkınca toplumsal baskı işleri çığırından çıkarabiliyor demek. Örneğin eşiniz, eğer siz de ilkokul mezunu olsaydınız sizi "kadın dediğin bir adım geride yürür" şeklinde taciz etmeyecekti. Ya da örneğin o üniversite mezunu olsaydı sizin bir başarınız onu da onurlandıracaktı. Çünkü hayatta zaten sizin ve onun durduğunuz yerlerle ilgili bir sorunu olmayacaktı, bilinçalıtından gelen ve toplumsal zorlamalarla onu inciten rol model saplantılarını yaşamayacaktı. Uzun lafın kısası kompleks yapmayacaktı. Ha sadece kompleks mi? Değil. Örneğin siz ne konuda konuşursunuz? Bu gerçekten insan küçümsemek değil, ama en basitinden ben üniversiteye giden kuzenimle saatlerce konuşabiliyorken, okumayan kuzenimle bir iki saat konuşunca laf bitiyor. Ama o da kendi arkadaş gurubu ile çok mutlu, çok keyifli. Tepki almak uğruna bunları yazıyorum ama hiç mi doğruluk payı yok.
Ve kızmayın bana ama siz 9 yıl nasıl flört ettiniz? Flört dediğiniz pencereden bakışmaktan fazlası ise neyi paylaştınız da bu adam 9 yıl kadınlara bakış açısını gizleyebildi?
arkadaşlar yardım edin,
biz 9 yıl flört ardından kısa süreli nişanlılıktan sonra evlendik, 1 aylık evliyiz. büyüklerimin inanmadığım bütün söyledikleri çıktı evlilik konusunda. kesinlikle kapalı bir kutuymuş evlilik. 20 yıl bile sevgili kalsam anlayamazdım, sevgilimin eşim olduktan sonra bu kadar değişeceğine ihtimal vermezdim. ben üniv. okudum. sonra çalıştım yardım ettim. düğün yaptık. ama hiç abartısız maddi manevi ondan daha fazlasını herşeyimi kattım bu ilişkiye. erkek gibi oldum, yuvamı kurmak için elimden geleni yaptım. ailesine gelince havalarda, ilgisiz alakasız, kültür seviyesi düşük, bencil insanlar. benim ailemin tam tersi. bizimkilerde herşeyi geçtim hep pozitifler. hiçbişey için hiçbir konuda tartışmaz ve olumlu yaklaşırlar herşeye. tabiri caizse biraz saftırlar kavga, tartışma, kırmak onlara göre değil. böyle bi aileden çıkıp, öyle bir aileye gelin olunca ayak uyduramadım, kendimi kastım, sevemedim, belli etmedim sevmediğimi ama yalaka da olmadım. eşim kendi ailesiyle bizimkileri kıyaslayıp, sen nasıl olursan bende senin ailene öyle olucam diyor. benim annem babam bitane damadım diyor bayılıyorlar, seviyorlar. oysa annesi yanıma oturur oturmaz canımı sıkacak laflar vuruyor, hatta ailem hakkındada durup dururken beni kızdıracak laflar söylüyor. eltilerim kıskançlar ev aldık eşyamız güzel huzurlu görünüyoruz diye açık arıyolar benimle ilgili eşimi doldurmaya çalışıyolar, eşim hemen etkileniyo herşeyden. bişe bulamıyolar pek ama yapmaya çalıştıklarını eşimin laflarından anlayabiliyordum. geleyim sadede eşim ilkokul mezunu, maço karakterli ben söylerim herşeyi ama sen söyleyemezsin. önümde yürüme arkamdan gel. herkesin içinde konuşma ben konuşurum sen dinlersin. başarımda tebrik etmez, bahaneler uydurur. çokmu biliyorsun herşeyi asıl ben bilirim gibi bi sürü aşağılık kompleksine girer, tartışmalar uzar gider. haksız olduğu için katlanamıyorum bir benden bir ondan olaylar büyüyor. sürekli kavga evlendiğime çok pişmanım şimdi. sürekli ağlıyorum sürekli. dün akşam arkadaşlarımıza yemeğe davetliydik, ordada tartıştık. arkadaşlarımız tartışmamızı engellemeye çalışırken, eski konulara da girince sus dedim. annemde dominatmış, babam yanında konuşmaya korkuyomuş, o benim babam gibi olmak istemiyormuş diye konuşurken kalkalım dedim, o arada biraz cevapta veriyordum tabi. eve geldik. ağlıyorum eve gelirken sinirden, utançtan, insanları rahatsız etmekten. evde sen kime sus dersin dedi kolumu sıktı bikaç defa, itiyordu bide. çok acıyınca kolum sıkmayada devam edince, tokat attım. sonra oda bana vurdu duvara çarptım, yatakla duvarın arasına düştüm. düşünce oraaya sıkıştım vurmaya devam etti. ama erkeğe vuruyor sanki. karşılık veremedim. odadan çıktı. krize girdim allah belanı versin dedim. ağlıyorum ama hemde titriyorum, sinir krizi geçirdim.battaniyemi alıp başka odaya gittim kapımı kilitledim. zorla açtırdı kapıyı. kriz geçirdiğimi görünce oda ağladı özür diledi özür diledi. bi daha yapmıcam ellerim kırılsın affet. konuş benimle yeter ağlama gibi sözlerle birbuçuk saat geçti. başımdan ayrılmadı, ne yaptım ben filan diyodu. bugünde mesaj çekiyo arıyo bakmıyorum. sizce ne yapmalıyım, ona nasıl ders vermeliyim bidaha elini kaldıramasın. ilk ve son olsun. ikimizde sivri kişiliğiz alttan alan taraf yok. bu problemlerin sebebi hep bu.
çok yazdım, çok sıktım sizi ama, görüşleriniz çok önemli. yardım edin bana.
kızlar abartmayın..
konu sahibi adama tokat atmış, adam ondan dövmüş.. bana da biri tokat atsa, gücüm yetebilecek biriyse döverim şahsen..
çok gaddar olsaydı, konu sahibi kendini odalara kapatıp sinir krizi geçirdiğinde gider tv izlerdi..
Bu yorumun tamamen bi şaka olduğunu düşünüyorum.Ama hiç eğlenmedik.
arkadaşlar yardım edin,
biz 9 yıl flört ardından kısa süreli nişanlılıktan sonra evlendik, 1 aylık evliyiz. büyüklerimin inanmadığım bütün söyledikleri çıktı evlilik konusunda. kesinlikle kapalı bir kutuymuş evlilik. 20 yıl bile sevgili kalsam anlayamazdım, sevgilimin eşim olduktan sonra bu kadar değişeceğine ihtimal vermezdim. ben üniv. okudum. sonra çalıştım yardım ettim. düğün yaptık. ama hiç abartısız maddi manevi ondan daha fazlasını herşeyimi kattım bu ilişkiye. erkek gibi oldum, yuvamı kurmak için elimden geleni yaptım. ailesine gelince havalarda, ilgisiz alakasız, kültür seviyesi düşük, bencil insanlar. benim ailemin tam tersi. bizimkilerde herşeyi geçtim hep pozitifler. hiçbişey için hiçbir konuda tartışmaz ve olumlu yaklaşırlar herşeye. tabiri caizse biraz saftırlar kavga, tartışma, kırmak onlara göre değil. böyle bi aileden çıkıp, öyle bir aileye gelin olunca ayak uyduramadım, kendimi kastım, sevemedim, belli etmedim sevmediğimi ama yalaka da olmadım. eşim kendi ailesiyle bizimkileri kıyaslayıp, sen nasıl olursan bende senin ailene öyle olucam diyor. benim annem babam bitane damadım diyor bayılıyorlar, seviyorlar. oysa annesi yanıma oturur oturmaz canımı sıkacak laflar vuruyor, hatta ailem hakkındada durup dururken beni kızdıracak laflar söylüyor. eltilerim kıskançlar ev aldık eşyamız güzel huzurlu görünüyoruz diye açık arıyolar benimle ilgili eşimi doldurmaya çalışıyolar, eşim hemen etkileniyo herşeyden. bişe bulamıyolar pek ama yapmaya çalıştıklarını eşimin laflarından anlayabiliyordum. geleyim sadede eşim ilkokul mezunu, maço karakterli ben söylerim herşeyi ama sen söyleyemezsin. önümde yürüme arkamdan gel. herkesin içinde konuşma ben konuşurum sen dinlersin. başarımda tebrik etmez, bahaneler uydurur. çokmu biliyorsun herşeyi asıl ben bilirim gibi bi sürü aşağılık kompleksine girer, tartışmalar uzar gider. haksız olduğu için katlanamıyorum bir benden bir ondan olaylar büyüyor. sürekli kavga evlendiğime çok pişmanım şimdi. sürekli ağlıyorum sürekli. dün akşam arkadaşlarımıza yemeğe davetliydik, ordada tartıştık. arkadaşlarımız tartışmamızı engellemeye çalışırken, eski konulara da girince sus dedim. annemde dominatmış, babam yanında konuşmaya korkuyomuş, o benim babam gibi olmak istemiyormuş diye konuşurken kalkalım dedim, o arada biraz cevapta veriyordum tabi. eve geldik. ağlıyorum eve gelirken sinirden, utançtan, insanları rahatsız etmekten. evde sen kime sus dersin dedi kolumu sıktı bikaç defa, itiyordu bide. çok acıyınca kolum sıkmayada devam edince, tokat attım. sonra oda bana vurdu duvara çarptım, yatakla duvarın arasına düştüm. düşünce oraaya sıkıştım vurmaya devam etti. ama erkeğe vuruyor sanki. karşılık veremedim. odadan çıktı. krize girdim allah belanı versin dedim. ağlıyorum ama hemde titriyorum, sinir krizi geçirdim.battaniyemi alıp başka odaya gittim kapımı kilitledim. zorla açtırdı kapıyı. kriz geçirdiğimi görünce oda ağladı özür diledi özür diledi. bi daha yapmıcam ellerim kırılsın affet. konuş benimle yeter ağlama gibi sözlerle birbuçuk saat geçti. başımdan ayrılmadı, ne yaptım ben filan diyodu. bugünde mesaj çekiyo arıyo bakmıyorum. sizce ne yapmalıyım, ona nasıl ders vermeliyim bidaha elini kaldıramasın. ilk ve son olsun. ikimizde sivri kişiliğiz alttan alan taraf yok. bu problemlerin sebebi hep bu.
çok yazdım, çok sıktım sizi ama, görüşleriniz çok önemli. yardım edin bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?