yeni evliyim, evliliğim kötü, fikirlerinize ihtiyacım var...

sağolasın canım benim, Allah hayırlı, huzurlu, mutlu evlilikler nasip etsin sana, bana, konu sahibine, herkese :)

Şiddet öyle veya böyle 1. ayınızda başlamış. Bence boşanın.
Eğitim seviyesi farkını hep önemsemişimdir. Bu nedenle beni insan küçümsemekle çok suçlayan olsa da. Ama olmuyor işte. Eğitim bir ölçüde davranış kalıplarını değiştiren birşey. Elbette üniversite mezunu hayvanlar ve ilkokul mezunu akil adamlar var. Ama marjinal sayılabilecek kadar az sayıda, çok istisnai. Bu her ilkokul mezunu eşini deöver demek değil elbette ama bizim toplumumuzda cinselere biçilen roller kalıbın dışına çıkınca toplumsal baskı işleri çığırından çıkarabiliyor demek. Örneğin eşiniz, eğer siz de ilkokul mezunu olsaydınız sizi "kadın dediğin bir adım geride yürür" şeklinde taciz etmeyecekti. Ya da örneğin o üniversite mezunu olsaydı sizin bir başarınız onu da onurlandıracaktı. Çünkü hayatta zaten sizin ve onun durduğunuz yerlerle ilgili bir sorunu olmayacaktı, bilinçalıtından gelen ve toplumsal zorlamalarla onu inciten rol model saplantılarını yaşamayacaktı. Uzun lafın kısası kompleks yapmayacaktı. Ha sadece kompleks mi? Değil. Örneğin siz ne konuda konuşursunuz? Bu gerçekten insan küçümsemek değil, ama en basitinden ben üniversiteye giden kuzenimle saatlerce konuşabiliyorken, okumayan kuzenimle bir iki saat konuşunca laf bitiyor. Ama o da kendi arkadaş gurubu ile çok mutlu, çok keyifli. Tepki almak uğruna bunları yazıyorum ama hiç mi doğruluk payı yok.
Ve kızmayın bana ama siz 9 yıl nasıl flört ettiniz? Flört dediğiniz pencereden bakışmaktan fazlası ise neyi paylaştınız da bu adam 9 yıl kadınlara bakış açısını gizleyebildi?

Çok yazık olmuş gerçekten.. size nasıl vurabilir o şekilde..
cok yüz göz olmuşsunuz sonraki kavgalar cıtayı hep yükseltecek daha fazlası dahada fazlası..
sizde tokat atmışssınız
ortada cocuk yokkken bari ayrılın madem bu sekilde evlilik yürümez

ona verıcegın en ıı ders hemen karakola gıdıp darp raporu tutturmak eger hala ızlerı duruyorsa hıc durma hemen gıt. bu yasamıs oldugun akla hayale sıgmaz ıstedıgı kadar arasın ozurdılesın msj atsın ısın ıcıne dayak gırdımı ılk yapman gerekn sey darp raporu tuttrmak sakın ıhmal etme ılerıde dahada zorlanırsın ve konu ayrılmak noktasına gelırse darp raporları her sekılde yardımcın olur.benden sana en buyuk tavsıye lutfen ama lutfen polıse gıt

kadına şiddeti mazur gören mesajları ağzım bir karış açık okudum
özellikle bu günlerde her gün bir kadın kocası babası tarafından öldürülüyorken
eğitim farkınız ve sizin aileniz sosyal çevreniz eşiniz için her zaman bir problem olacak
bu kavgalar büyüyecek,çirkinleşecek ikinizde hayatınızdan bezeceksiniz
ben kocamı seviyorum diyorsanız ilişkiniz çığrından çıkana kadara beraber olun
ama daha birinci ayda böyle bir şey olması
o insanın iç yüzünün ortaya çıktığını gösteriyor malesef

"o el birdaha kalkarsa beni burada göremezsin kesin ve net konuşuyorum" diyeceğim. gizli tehdit edeceğim bugün. boşanmak sadece annemin babamın üzülmemesi için son çare. son çare demek bile hoş değil belki bir şans. oda bundan sonraki konuşmasına tavırlarına bağlı. karanfil 9 sene bu insan böyle değildi, bu çizgisini büyük ustalıkla saklamış veya. ben üniversiteyi uzakta okudum, o süreçte ayrı yerlerdeydik. mezun olduktan bikaç ay sonra zaten çalışma hayatı başladı. tecrübesizdim ,iş öğrenme filan derken yoğun çalışma hayatımda geçiyordu zaman. çok fazla gezme tozma olaylarım yoktur. buluşuncada sinema yok vs belkide ortak arkadaşlar ortamlar daha fazla olsaydı daha iyi anlaşılırdı.
ayrıca eksiklerini görüyordum paylaşım sohbet noktasında ama daha bi bağlandım belkide küçük görmiyim,yazıktır adına. neden bu kadar duygusaldır kadınlar. oysa şimdi bambaşka bi evliliğim olabilirdi. mutluluk dolu, dostumu sevindirip düşmanımı ağlatacak türden. eşinde çocuğumun babası olacak yapı yok diye asla bu adamdan çocuk doğurmam demek o kadar acı ki anlatamam. hayatımı resmen mahfettiğimi yeni anlıyorum. ben bile acıyorum kendime. haber programlarında filan üzülürdüm kadınların bu durumlara düşürülmesine, ben olsam 2 dk durmam derdim. büyük konuşmuşum bekara kadı boşama olayı benimki. keşke bir defa dünyaya gelmesek dimi, birkaç hakkımız daha olsa. veya zamanı geri sarabilsek. hatalarımızı düzeltsek ne kadar güzel olurdu. şimdi zaman dursun geçmesin eve gitmiyim istiyorum. akılsız başın cezasını çekiyorum şimdi. iyi oluyo bana kör olmasaymışım, gözümü açsaymışım.

dediklerinin hepsine katılıyorum dilimin ucuna gelip yazamadıklarımı yazmışsınız daha çok söylenecek şeyler var konu sahibine söylüyorum herşey sevgi degil bunu evleniince anlamış olman gerekiyo ama hala nasıl ders veririm diyorsun ben olsam ayaklarım yere basıyo mmaddi olarakta hayatımı devam ettirebilirim ne diye bu adamın kahrını çekim .....

İnsan sinirli olunca gözü bir şeyi görmüyor, keşke atmasaydınız o tokatı... ama eşinizin de neler yapabileceğini görmüş oldunuz... alttan almayıp sizi sakinleştirmiyor ve daha fazla üste çıkıyorsa bu hep böyle devam edecek maalesef... iktidar hırsı, baskın ve baskıcı tavırları emin olun artarak devam edecek... kültür farkı, eğitim farkı ve ortak paydalarda buluşamamak evliliğinizin bir kabusa dönüşmesinin habercisi gibi... alttan almayın, taviz vermeyin lütfen... aynı tavırlarına devam ederse de boşanın ve kurtulun...

siddet icerikli hayatlari baslayan tüm arkadaslarima ayni seyi söylüyorum...

bir erkek basta siddet uyguladiysa sonrasi kolay kolay degismez, degissede sizde kalan o iz silinmez...

bastan sonucu getirmek gerek ama tabii herkesin kendi karari...

Bir daha onun yüzüne baktiginizda, bilemiyorum yaa, okumus, basarili, bilgili, ailesi yaninda olan bir insanin

bunlari yasamaya hakki yok, yasatmaya hakki yok daha dogrusu..

Eger gercektense bu olay cook üzücü.. 9 senenin sonu bir ay sonra böyle olabiliyorsa, emin olun bir 3 ay sonra daha

farkli olmayacaktir.. Yada siz kavga gürültü istemediginiz icin cogu bayanin yaptigini yapacaksiniz, hep alttan

alacaksiniz, hep susacaksiniz, kabul edeceksiniz ki, huzur bozulmasin yok mutlulugumuz gitmesin, yok ben esimi

seviyorum diye.. Ama asil icten ice kendinizide hep bu sekilde yipratacaksiniz bilincsiz...

Allah yardimciniz olsun.. Verdiginiz vereceginiz karar insaallah sizi üzmez.. Unutmayin, siz kendinizi hak ettiginiz

degeri vermeyi bilmiyorsaniz bunu baskalari size asla vermiyecektir...

çok üzldm gerçekten, daha 1 aylk evli iken hemde.. esinizin düzelecegini sanmiyorum..

canım öncelikle geçmiş olsun,

13 senelik evli bir kişi ve herşeyden önemlisi EŞİNDEN DAYAK YİYEN biri olarak yazıyorum sana.

bende malesef ki eşimden dayak yedim. hemde hiç yüzünden ve çoçuklarımın gözü önünde (açtığım konuya bakarsan sende görürsün). dövdükten sonra gidemeyeceğimi düşündü. iki çoçuğumuda evde bırakarak ona ait her ne varsa aldığı hediyelerde dahil olmak üzerime sadece kimliğimi alarak çıktım evden. doğruca babamın evine gittim ve herşeyi anlattım.

babam sormadan gel yavrum dedi. çünkü bu kadar senelik evliliğimde ilk defa babamın evine gidiyordum. eşim yalvardı yakardı. babamdan izin ve helallik alarak tekrardan geri döndüm eve.

artık herşeyin farkında sesini yükseltmemeye özen gösteriyor. ailemin ve benim neler yapabileceğimi biliyor.

ama gönlümün bir yeri halen yaralı halen kırgın, eskisi gibi tabiki olmuyor.

ben çalışan ayakları üzerinde duran bir insanım. ona muhtaçta değilim. ama yaşanmışlıklar var o kadar kolay silinmiyor.

fakat aileler ve kültür evin içine ateş düşürünce çok farklı kapını kapatsan ne olur. çatırdama evin içinde. allah sabır versin. gönlünü ferah tut. allah yukarıda herkezi görüyor.

Canım çok sıkıldı yazdıklarınıza.
Boşanmak demek kolay ama ya yapması...
Hele 1 aylık evlilikte çok zor. Bunu dile getirmek ailelere söylemek...
Aslında herkes dayağa eleştiri yapmış ama dayak ayrı bir boyut.
Bana göre dayak, aşağılık kompleksinin bir dışa vurumu.
Belki bir daha vurmaz ama başka türlü hıncını sizden çıkarır belki psikolojik baskıyla belki fiziksel...
Ama bunu yapmaya devam edecek.
Maalesef eğitim farkı ciddi bir sorun.
Bu göz ardı etmeyin.

yalnız okuduğum kadarıyla sadece fiziksel değil uygulanan psikolojik şiddette mevcut...

eşinin ilkokul mezunu olduğunu okudum yanlış değilsem ve konu sahibi arkadaş da üniversite okumuş...bu da erkeklerin kaldıramadığı birşey..

bir kere yapan bir daha yapar mı??evet,yapabilir...ama tartışmalarda bir tarafın alttan alması şart,tabi her zaman aynı insan yapıyorsa bunu bu da kabul edilemez...

şahsen ben olsam hemen boşanma kararı vermezdim sanırım...sanırım diyorum çünkü Allah'tan hiç yaşamadım..

ama tabi ki sessiz de kalınmamalı,ya araya bir büyük sokulmalı,yada konu sahibi arkadaş bir şekilde restini çekmeli..

asude'ye de birçok noktada katılıyorum çünkü eşinden şiddet görüp bunu açıklayabilen kadınlarımızın sayısı çok az...

susuyorlar,zamanla kabul ediyorlar,sebep her ne olursa olsun birşey engelliyor boşanmalarını...

cok sukur basıma oyle bı olay gelmedı arkadasım 2-3 defa sıddet gordu esınden hep aıleler bır araya geldı tekrr barıstılar en son sıddetınde kızın kafasına dank ettı herlde akrabalarını aldıgı gıbı dogru karakola kostu ve o gun bugun esı bır tane daha vuramadı bırak vurmayı tartaklıyamadı bıle.lutfen canım benım gıt karakola darp raporu tuttur onun aklını bı bu basına getırır ben ne yapmısım kı bu kadın bu kadar ılerı gıttı der bosarım falan onlar hep lafta lafta tehdıt olmas en acılınden karakola gıt derım tekrrdan

neden biliyormusun canim, arkalarinda fazla kisiler olmadigi icin.. bosanirsan ne olacak, daha iyi bir erkekmi bulacaksin, aileni hic düsünmüyormusun, daha bir aylik evlisin, degisebilir gibi..

tamam hemen rest cekme ama ne zamana kadar, kocalarina geri dönen hanimlarida görüyoruz.. Mutlularmi?? hayir.. sirf yuva yikilmasin, yuva bozulmasin.. Zaten yuvadan eser kalmamis...

ic dünya yikilmis.. O koca ile ayni yataga girildiginde bunlarin hepsi unutuluyormu saniliyor?? onun yüzüne bakinca???

Desteksizlik hep bizi bir yerler sIkIstIrmIs... Bende elbette bosanmadan yana degilim, ama olmayincada olmuyor...

Siddet ve ihanet bir evi asla tekrarindan mutlu edemez...

Cünkü o kusku, o güvensizlik o aci her zaman icin insani kemirir.. Gizli yara gibidir... Bir acik ani bulmaya calisir.. ve huzursuzluk.. ve mutsuzluk...

insan gördüğü şiddeti kendine bile açıklayamazken, en sevdilerine; anne ve babasına nasıl açıklasın evliliğin başlarında boşanmak korkunç bir şey gibi görünse de, belli bir zaman sonra (yaşanılanların ağırlığı ve şiddetince) kurtuluş gibi görünüyor...

canım bende aynı fikirdeyim önce git karakola raporunu tuttur. eğer boşanırım diyeceksen, gerçekten yapabileceklerin dilinden dökülsün, yoksa konuşan konuşan ama icraata dökemeyen, velveleci bir kadından başka birşey olamassın. bunun dışında bu olayı ailenin öğrenmesinde fayda olacağını ayrıca düşünüyorum.

benim eşim öncelikle bana sonrada babama söz verdi. bir daha böyle birşey olmayacak diye. yani ailenin bilmesinde de fayda olacağını da düşünüyorum.

ayrıca kültür farkı çok önemli bir mevzu amaaa benim eşimde üniversite mezunu ama oda şiddet uyguladı.

Bu erkekler neden evlenene kadar çok nazik olupta evlendikten sonra böyle kabalaşabiliyorlar ne değişiyor anlamıyorum ben şimdiye kadar çok şükürki dayak olayını hiç yaşamadım Allah yaşatmasın ama kaldıramam gibi geliyor bence biraz süründür eşini canım çok yeni evlisiniz daha cicim aylarınız olması gerekirken senin yazdıkların çok can sıkıcı eşine eğer tekrar sana el kaldırırsa seni kaybedeceğini hissettirmen lazım bende 7 yıl flörtten sonra evlendim eşimle 10 yıldır beraberiz ama hala tam olarak tanıyorum diyemem gerçekten evlilik çok farklı sen üzme kendini ve lütfen kendini ezdirme kesinlikle inşallah herşey yoluna girer :112:

hak veriyorum size..

bende hergün gazete okuyorum,haber izliyorum...

ve Allah korusun ölümlerle sonuçlanan evlilikleride görüyorum..

ben arkadaşın kimseye ihtiyacı olduğunu da düşünmüyorum aslında,zaten okumuş bir kadın...işte bu yüzden her kadın mesleğini eline almalı..

ama araştırmalar da en çok üniversite mezunu kadınların şiddet gördüğünü söylüyor...

peki neden???çünkü okumuş kadınların kendine güveni daha çok...ve kendilerini savunmayı biliyorlar...haksızlık gördüklerinde susmuyorlar...

daha söylenecek çok şey var ama kısaca ben nacizane fikrimi yazdım

boşan diyemem arkadaşa,boşanma da diyemem..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…