evet canım,
eğer kolunu sıkıştırdığında, "lütfen kolumu bırakır mısın?" deyip, bir daha muhatap olmayıp, günlerce onunla konuşmadan dursaydın, akabinde birkaç hafta sonra karşına alıp düzgün bir lisanla, bir daha sana böyle davranmamasını isteyip, davranırsa tepkinin ağır olacağını söyleseydin (gizli tehdit) daha anlamlı olurdu.
eşinle ilgili tüm sorunlar karşılıklı. mesela senin aileni sevmemesinden yakınıyosun, ama kendin onun ailesinden nefret ediyosun. hani diyosun ya, annesini sevmiyorum ama yanında fark ettirmiyorum.. çok yanılıyosun.. bir bakışınla bile hisseder insanlar senin nefretini..
şu aşamada eşinle ikiniz ortak seviyedesiniz bana göre. ikiniz de yanlışlar içersindesiniz.. umarım en azından bir taraf akıllı ve sağduyulu davranır..
o sana, "cicim ayında bu ne şiddeti aaaa" diyenlere bakma.. hiçbiri cicim ayı yaşamadı onların da.. evliliğin ilk ayları ve ilk 5 senesi sıkıntılı süreçlerdir diyor uzmanlar.. birbirinize alışıncaya kadar belli bir zaman geçecek.. eşinle anlaşamayacak olsan, 9 sene ilişki yürütemezdiniz.. biraz sağduyulu ve sakin ol. güzel olur zamanla herşey..
bir de "o el bir kalktı mı inmez" falan diyorlar ya, gaza gelme öyle.. eşini seviyorsan ve istiyorsan zamanla düzebilir..