• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yeni evliyim, evliliğim kötü, fikirlerinize ihtiyacım var...

Aileler o kadar önemli ki temel egitimin ilkk başladığı yerdir.gercek yüzler,karakterler evlenince ortalığa sacilmis tam 9 senedir bir yalanla birlikte olmussunuz.belkide gözleriniz tam kapalı degildi evlenince değişir dedikleriniz biriktikce birikti.aileniz esinizi basta begenmeyince kıymete de bindi.ve şimdi rüya bitti,kabus başladı..şiddet olayına gelmeden once sunu diyeyim ailesini sevmeseniz bile keske esınız icin saygı duyup,gönüllerini hoş tutsaydiniz.içinizden gelmese bile bunu deneseydiniz.dışarıyı eve taşınamaya ve evdekini de dışarıya taşınamaya özen gösterin esınız agresif mı olayları şakaya alın,Gülün geçin,açıkları kapatın en azından baskalarının yanında..esınız bunu bilmiyor mü, yapamıyor mü siz göstererek öğretin.emek sadece maddiyat değildir..
Şiddete gelince ne Olursa olsun esınız el kaldırmamalıydı.duvarı,yatağı tekmeleseydi de sizin bedeninizi geçtim ruhunuzda ömür boyu unutamayacaginiz bir yara bırakmasaydı..ilk şiddet gördüğünüzde ne olursa olsun ya siz tavrınızı koyacakiniz.ailenize sizi özledim burada kalacam diyerekte en azından bir süre olayı idare edebilirsiniz hemde esınız bir daha elini kaldırdığında sizin gideceğinizi bilirdi..gecmis olsun umarım düzelir

güzel ülkemin duygusal kadınları...üniversite de bitirmiş olsa insan gözyumduğu şeyler olabiliyor..aynı sahneleri geçen yıl bir arkadaşım yaşadı..evliliğin ilk aylarında şiddet,şimdi soruyorum nasılsın? herşey çok güzel diyor...buzdağının görünmeyen yüzümü bilemiyorum tabi..9 yıl çok uzun bir süreç,evlenmeden önce tanıyamamışım lafı banada tuhaf geliyor ...çünkü biz kadınlar "görmezden gelmeyi" çok seviyoruz ilişkilerde..bariz bir fark var ortada ilkokul mezunu bir erkek ve üniversite mezunu bir kadın! üniversite hayatımda bende aynı şekilde bir ilişki yaşadım eğitim farkı açısından..sonra ayrıldık ve yıllar geçince anladım ki ne kadar büyük bir farkmış...yabana atılmaması gerekiyormuş gerçekten,sonradan tekrar iletişime geçtiğimiz için bu farkı farkedebildim bu arada....her insan kendini geliştirebilir diyebiliriz ,eğitim önemli değil de diyebiliriz fakat insan gördüğü kadar kendini geliştirebiliyor...o 9 yıl boyunca senden pek çok şey görebilmiş olabilirdi,benim arkamdan gel diyen birisi...konuyu çok da eğitim farkına getirmek istemiyorum ama kendinden bu kadar emin bir kadın-eğitim olarak,aile olarak,iş olarak- ne yapması gerektiğini de artık biliyor olmalı ama yüksek sesle kendine itiraf edemiyor olabilir mi..

:53: Bu yorumun tamamen bi şaka olduğunu düşünüyorum.Ama hiç eğlenmedik.

sizi eğlendirmek gibi bir kaygım olmadığı için yazdığınızı kale almadım nurnurzinha.

o yorumun devamları da var, okuyun, daha anlamlı olur..

devamını okumadan cımbızla çekip yorum yapmak sizi eğlendiriyorsa, sorun değil. eğlence dünyanızda size mutluluklar..

kes,inlikle tavrını koymalısınız bırak konu uzasın bu uzamayacakta ne olcak. o kadar erkek ise haklı ile haksızı ayırmalı erkek dediğin

Külhanbeyi edasıyla takılan maço erkekler bana o kadar amele,kıro,itici ve basit geliyor ki...

Bir de siz mi yanlış yazdınız anlamadım;9 sene demişsiniz...9 ay mı olacaktı o?

9 senede nasıl bir takım şeyleri görmezsiniz?!

Bana daha çok görmemezlikten gelmişsiniz gibi geldi...:68:

Keşke evlilik seçiminizi daha kendinize eğitim düzeyi,sosyal statü,aile vs gibi kriterleri daha yakın biriyle gerçekleştirseydiniz...

Ben yorumları okumadım henüz... Ama tek birşey diyebilirim.

Yerinizde olsam çoktan darp raporu alıp adliyenin yolunu tutmuştum.

Ailelerimiz bizi onun bunun altında paspas olalım,ezilelim diye yetiştirmiyor/okutmuyor...

Bu tip insanlar ruh sağlığı düzgün olmayan insanlar. Bir an önce kaçın,kurtulun derim.

Dilerim bir an önce gerekeni yaparsınız.

Sizin adınıza çok ama çok üzüldüm...

uzun süredir takip ettiğim bu sitede ilk kez cevap yazıyorum, çünkü ilk kez bir konu bu kadar dokundu bana..

okuduklarımın en acı vereni miydi? hayır.. yaşadıklarıma çok benziyor sadece..

6 aylık evliyim, çok severek, inanarak, güvenerek evlendiğim adam ilk ayımızda bana el kaldırdığında aynı senin yaşadığın bocalamayı ve şaşkınlığı yaşadım, ve o şaşkınlıkla bir daha olmayacak diye kendimi inandırdım affettim.. sonrası mı? defalarca tartışma, defalarca şiddet, defalarca sinir krizleri, defalarca özürler.. üzgünüm ama böyle kötü birşey yaşandığı zaman önlemini almazsan tekrarlıyor..

ben 5. ayımızda yine bir dayak sonrası evden ayrıldım, ama dışarıya akıl verip dururken kendim o kadar cesaretsiz ve ne yapacağını bilmez davranıyordum ki geri döndüm. 1 aydır yaşamadım bu dayak olayını ama bunu evliliğime verdiğim son şans olarak görüyor ve elbette gücümü kuvvetimi topluyor, ve üzülerek söylüyorum ki evliliğime dair beklentilerimi yok ediyorum.

Allah yardımcın olsun arkadaşım..

bu arada eğitimle ilgili yorumlar var, fikrimi beyan etmek isterim..

okumak cahilliği alır, eşşeklik baki kalır sözü hayat felsefem oldu :)

eşim yüksek lisans mezunu bir mali müşavir.. ben de yüksek lisans eğitimi görüyorum.

bu tamamen karakter meselesi..

insan neye dayanacağını bilmiyor..

Allah korkusu olsun diyorsunuz ama bunu da anlayamıyorsunuz, bizimki 5 vakit namazını kılar ama dayak sonrası kendince fetvalara bürünür.

karakter kötüyse yapacağın çok bişey yok yani söylemeye çalıştığım, sakın hayat şartları yetiştirilme koşulları falan diyip de kalbini yumuşatma..

ha bunları sana söyledim ben çok mu yürekliyim? malesef..

evet canım,

eğer kolunu sıkıştırdığında, "lütfen kolumu bırakır mısın?" deyip, bir daha muhatap olmayıp, günlerce onunla konuşmadan dursaydın, akabinde birkaç hafta sonra karşına alıp düzgün bir lisanla, bir daha sana böyle davranmamasını isteyip, davranırsa tepkinin ağır olacağını söyleseydin (gizli tehdit) daha anlamlı olurdu.

eşinle ilgili tüm sorunlar karşılıklı. mesela senin aileni sevmemesinden yakınıyosun, ama kendin onun ailesinden nefret ediyosun. hani diyosun ya, annesini sevmiyorum ama yanında fark ettirmiyorum.. çok yanılıyosun.. bir bakışınla bile hisseder insanlar senin nefretini..

şu aşamada eşinle ikiniz ortak seviyedesiniz bana göre. ikiniz de yanlışlar içersindesiniz.. umarım en azından bir taraf akıllı ve sağduyulu davranır..

o sana, "cicim ayında bu ne şiddeti aaaa" diyenlere bakma.. hiçbiri cicim ayı yaşamadı onların da.. evliliğin ilk ayları ve ilk 5 senesi sıkıntılı süreçlerdir diyor uzmanlar.. birbirinize alışıncaya kadar belli bir zaman geçecek.. eşinle anlaşamayacak olsan, 9 sene ilişki yürütemezdiniz.. biraz sağduyulu ve sakin ol. güzel olur zamanla herşey..

bir de "o el bir kalktı mı inmez" falan diyorlar ya, gaza gelme öyle.. eşini seviyorsan ve istiyorsan zamanla düzebilir..

bence senin yazdıklarına kulak asmaması lazım adamlr şiddetli bir tartışmanın ortasındalar ağır sözler hakaretler var kolunu sıkıyor ee kadın sakin sakin lütfen kolumu bırak mı diyecek?? hayat deneyiminiz olmadığı anlaşılıyor.

bu konuda diyeceğim tek şey bu adam bu kadına uygun değil sırf ailesi üzülecek diye böyle mutsuz olmayı göze alıyorsa diyecek yok. evlilik mutlu olmak için yapılır. mutsuzsanız uzatmanın alemi yok. Bence yapan tekrar yapar çünkü bu kavgaların sonu gelmeyecek.

eğer ama evliliğini kurtarmak istiyorsa mutlaka uzmandan yardım alınmalı. Eğer kavgaların sonunu kesemezseniz korkarım yien aynı şeyler başınıza gelecek

Son düzenleme:
Her kavga eden ailede erkekler eşlerine böyle vurur mu?
Ya da bayanın verdiği bir kaç itici cevap bu kadar ağır dayağının zeminini hazırlar mı?

Bu noktada biz bayanlar olarak bile ne kadar farklı düşünüyoruz değil mi?
Ama diyelim ki konu sahibesi eşini tahrik etti ve sadece bir tokata karşılık o kadar dayak mı yemesi
gerekir di?
Üstelik birbirlerini çook iyi tanımlarına rağmen
insan eşine bir erkeğe vurur gibi vurabilir mi?

Ya öncesinde eşini rencide etmeleri aşağılamaları,
siz tedbirinizi alın avukat hanımın dediği gibi
darp raporunu alabiliyorsanız alın.
Eşiniz de olsa kendinizi gurunrunuzu ezdirmeyin.

1 aylık evlilik ve şiddet olacak iş değil!
Bizim de eşimle aramızda ciddi bir kültür farkı var...
Ama benim ailemin yanında o bana, onun ailesinin yanında ben ona ayak uydururum...
Biz de ikimiz de sivri kişilerizdir ama hiç bu seviyeye gelmedik...
Haddini bildirmelisin, burnu sürtülsün...

bu arada eğitimle ilgili yorumlar var, fikrimi beyan etmek isterim..

okumak cahilliği alır, eşşeklik baki kalır sözü hayat felsefem oldu :)

eşim yüksek lisans mezunu bir mali müşavir.. ben de yüksek lisans eğitimi görüyorum.

bu tamamen karakter meselesi..

insan neye dayanacağını bilmiyor..

Allah korkusu olsun diyorsunuz ama bunu da anlayamıyorsunuz, bizimki 5 vakit namazını kılar ama dayak sonrası kendince fetvalara bürünür.

karakter kötüyse yapacağın çok bişey yok yani söylemeye çalıştığım, sakın hayat şartları yetiştirilme koşulları falan diyip de kalbini yumuşatma..

ha bunları sana söyledim ben çok mu yürekliyim? malesef..

Canım; "Eğitim" ve "Öğretim" farklı olgulardır.

Yani demek istediğim yüksek öğrenim görmek ayrı birşeydir, eğitimli olmak ayrı birşey...

Öğretim/öğrenim görmek ayrıdır; eğitimli olmak ayrıdır.Eğitim ailede başlar; sonuç olarak kişinin kendinde biter.

Uzun lafın kısası yine sizin dediğinize çıkıyor;eşeklik bakidir...

sizi eğlendirmek gibi bir kaygım olmadığı için yazdığınızı kale almadım nurnurzinha.

o yorumun devamları da var, okuyun, daha anlamlı olur..

devamını okumadan cımbızla çekip yorum yapmak sizi eğlendiriyorsa, sorun değil. eğlence dünyanızda size mutluluklar..

Devamını da okudum merak etmeyin.Sizinde yazdığınızdan pişman olduğunuzu anladım devamlarında :) Cevap vermeniz kaale almanız demek oluyor.Neyse tartışma olmasın daha fazla.Herkes eğlence dünyasında yaşamında orada burada musmutlu olsun : 1:

kadına şiddeti mazur gören mesajları ağzım bir karış açık okudum
özellikle bu günlerde her gün bir kadın kocası babası tarafından öldürülüyorken
eğitim farkınız ve sizin aileniz sosyal çevreniz eşiniz için her zaman bir problem olacak
bu kavgalar büyüyecek,çirkinleşecek ikinizde hayatınızdan bezeceksiniz
ben kocamı seviyorum diyorsanız ilişkiniz çığrından çıkana kadara beraber olun
ama daha birinci ayda böyle bir şey olması
o insanın iç yüzünün ortaya çıktığını gösteriyor malesef

yazdığımı tekrar hatırlatmak istedim...

bazı arkadaşlar evliliğin ilk beş senesi olur böyle şeyler
cicim aylarını hiç bir evli yaşayamamıştır gibi cümleler kurmuş.
altı yıllık evliyim Allaha bin şükür eşim bir kere bile üstüme yürümemiştir,bir kere bile bağırıp çağırmamıştır
bir kere bile elini kaldırmamıştır bana,
o arkadaşa da gerçekten çok şaşırdım.
insanlar birbirini tanıma süreci içinde fikir ayrılıkları olur vs ama dövmek vurmak küfür etmek tekmelemek
böyle mi anlaşır insanoğlu,bu mudur evli insanların birbirini tanıma süreci ????????????????????
ayrıca yukarıda söylediğim eğitim farkı üniversite mezunu olması falan değil
sizin üniversite mezunu olup eşinizin ilkokul mezunu olması durumu eşinizde kompleks yapacak demek istedim

Örneğin;
nasıl ki erkek bayana vurduğunda bayanın kendisini bir şekilde savunması gerekiyorsa
bayan da eğer erkeğin canını yakacak şekilde vurmaya başlarsa englleyebilir.
Ama burada sadece bir tokat karşılığında şiddetli dayak var,
ki bayanın canı yakılmış hakaret edilmiş arkadaşları yanında
ailesine karşı kötü konuşulmuş kol sıkımasından öce epey bir tahrik ortamı yaratılmış
Tabiki herkes aynıu görüşte olacak diye bir şey yok
ama evliliğin ilk yıllarında böyle kavgalarla dayakla evlilik yerine oturmaz.

Devamını da okudum merak etmeyin.Sizinde yazdığınızdan pişman olduğunuzu anladım devamlarında :) Cevap vermeniz kaale almanız demek oluyor.Neyse tartışma olmasın daha fazla.Herkes eğlence dünyasında yaşamında orada burada musmutlu olsun : 1:

pişman olmak?

çok farklı bir algı ve yorum dünyanız var, güle güle kullanın :)

neyse, konu sahibinin bugün sesi çıkmadığına göre, ben haklı çıktım, kadıncağız eşiyle mutlu, siz de rahat olun ;)

ya bir de bu "ouuuu benim eşim benim bir kerrrreciikkkk bile üzerime yürümedi, bir kerrree bile elini kaldırmadı, benim eşim, canım kocam" cılar var ki çok gülüyorum..

kocası şiddet uygulayan kadına, kocamızı methetmek de ne?? çözüm mü??

size kendi evlilikleriniz sorulmuyor ki herşeyi kendi küçük dünyanızla kıyaslıyorsunuz.. burada ortaya bir düşünce, yorum, bakış koyuluyor..

ısrarla söyledim, "ben şahsen şiddete maruz kalsam tepkisiz kalamam, ama konu sahibine göre şiddet normal ki, kendisi de bir erkeğe şiddet uygulayabiliyor, yani bu kadının bunu sindireceği çok açık ve net, o yüzden boşan falan demeyin, dinlemez" dedim, millet dayağa mesnet bulduğumu iddia etti..

ne alaka ya?

değil eşimden, anne babamdan bile bir fiske yememiş, hiçbir insan evladına da bir fiske vurmamış bir insanım.. kimsenin de bana fiziksel şiddet uygulamasına müsade etmem.. etmem de, eee? ne yapsın konu sahibi şimdi benim hayal dünyamı? o kadıncağızın bambaşka bir dünyası var..

biraz empati yapın ama ya.. her erkeği kocanızla, her hayatı kendi yaşadıklarınızla kıyaslamaktan vazgeçin..

cok uzuldum... yazdiklariniz icimi acitti, kimbilir yasamak sizi nasil acitmistir.

8 yildir cok yakin arkadasim olan ama hicbi zaman bi iliski yasamamis oldugum, bana delice asik olan insanin, bilmekac yuzuncu evlilik teklifini kabul ettim, bundan yaklasik 5-6 ay once. bu ayin basinda da nisanlandik. cok iyi tanidigimi, damarindan akan kanin nereye gittigini bile bildigimi dusundugum nisanlimi, hic tanimamis oldugum hissine kapiliyorum zaman zaman. benimki boyle siddet, hakaret vs gibi dert edilecek seyler degil cok sukur, sadece sunu demeye calisiyorum, zaman; insanin karsisindakini tanimasi icin yeterli bir kriter degil. sadece sartlar onemli bi insani tanimak icin, sadece sartlar...

elbette ki yapman gereken bosanmak, ama buna cesaret edememeni de anliyorum, henuz cok yeni cunku evliliginiz. toplumsal ve sosyal bi baski altinda hissediyor olman, cok emek verdigin iliskiyi kurtarmak istemen cok insancil, cok normal.keske tekrarlamasa, ama uzulerek ben de, tekrarlayacagina inanan arkadaslara katiliyorum. her tartismanizin kucuklu buyuklu siddet icereceginden endiseleniyorum. cunku iliskilerde herhangi bi sinir gecildigi andan itibaren, devamli geciliyor sonrasinda da... mesela iki cift kavga ederken birbirlerine kufur etseler, sonraki her kavgalarinda ediyolar, benim etrafimdan gordugum bu. cok aci verici, umarim senin durumun farkli ilerler.

sana tavsiye edebilecegim tek sey, bosanmamakta kararliysan, bir sans daha vermek konusunda fikrin sabitse, kizlarin da dedigi gibi, saglam bi sekilde gozunu korkut. karakola gitmek, rapor yazdirmak, avukat tutup dava acacakmissin izlenimi vermek vs vs, ne geliyorsa aklina hepsini yap. ve butun bunlara ragmen ikinci kere sana el kaldirirsa, nolursun affetme arkadasim, yillarca dayak yiyen depresyonda bi kadin ve perisan olmus cocuklara mahal verme. Allah yardimcisi olsun, sen ve senin durumunda olan herkesin...

Son düzenleme:
ya bir de bu "ouuuu benim eşim benim bir kerrrreciikkkk bile üzerime yürümedi, bir kerrree bile elini kaldırmadı, benim eşim, canım kocam" cılar var ki çok gülüyorum..

size kendi evlilikleriniz sorulmuyor ki herşeyi kendi küçük dünyanızla kıyaslıyorsunuz.. burada ortaya bir düşünce, yorum, bakış koyuluyor..

ısrarla söyledim, "ben şahsen şiddete maruz kalsam tepkisiz kalamam, ama konu sahibine göre şiddet normal ki, kendisi de bir erkeğe şiddet uygulayabiliyor, yani bu kadının bunu sindireceği çok açık ve net, o yüzden boşan falan demeyin, dinlemez" dedim, millet dayağa mesnet bulduğumu iddia etti..

ne alaka ya?

değil eşimden, anne babamdan bile bir fiske yememiş, hiçbir insan evladına da bir fiske vurmamış bir insanım.. kimsenin de bana fiziksel şiddet uygulamasına müsade etmem.. etmem de, eee? ne yapsın konu sahibi şimdi benim hayal dünyamı? o kadıncağızın bambaşka bir dünyası var..

biraz empati yapın ama ya.. her erkeği kocanızla, her hayatı kendi yaşadıklarınızla kıyaslamaktan vazgeçin..

imzamı atabilir miyim???

ne alaka ya?

Konuyu takipteyim bahsettiğiniz tarz bir yorumu ben de okudum ancak ben sizin gibi düşünmüyorum.Bahsettiğiniz tarz yorumların methetmekten ziyade bakış açısı kazandırmak için yazıldığınu düşünüyorum şöyle ki evliliğin ilk zamanlarında kavgaların sık yaşanacağına dair bir genelleme yapılıyorsa bizzati kendinden yola çıkarak tersi bir örnek vermek de bir bakış açısı kazandırma çabasıdır bence.

Ben de burada bazı konulada zıt örnekler verip genellemeleri kırdığım olmuştur, bu benim kendi "küçük" dünyamı dış dünyayla birebir aynı tuttuğumdan değil.Her insan kendi dünyasından bir şeyler anlatacak elbet, burada teorilerden bahsedilmiyor ki.Herkesin dünyası farklı dersek o zaman buraya yorum yapıp yardım etmeye çalışmanın bir anlamı kalmaz.Birisi bir şey danışacak siz birşey söyleyeceksiniz ben başka bir şey, konu sahibi de bunları değerlendirecek.

Yanlış anlamayın benim de amacım bakış açısı kazandırmak:34:

Son düzenleme:
Back