• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yeni evliyim, evliliğim kötü, fikirlerinize ihtiyacım var...

sakın hemen çocuk yapmaya kalkışma canım, bekle.. böyle devam ederse en mantıklısı ayrılman.. eşine karşı ağırlığınıda koru !!

eli bi daha kalkmaz diyemiyorum kalkarda diyemiyorum... yorumları okudum, kişiden kişiye farklılık gösterir belli olmaz ki inşallah bi daha yaşanmaz. benimki 2. bir şans. bu sadece ailem içindi, kendim için böyle bi şansı yok. sürünsemde üzülsemde bir daha olursa affetmeyeceğimden eminim. gözden kaybolurum, ülkemi bırakıp çin e yerleşirim yinede affetmem. zaten ne olacağını zaman gösterecek. emin olana kadar da çocuk yapmam. totemvetabu aynısını yaşamışız dedin ya, ilk olayından ne kadar süre geçtikten sonra tekrar münakaşanız oldu?

benim ilk olayımdan sonra her tersleşmemizde kolumu bacağımı sıkmaya başladı, ağzımı her açtığımda "akıllı ol yersin dayağı" modunda davranmaya başladı, ben de 26 yaşındayım ve çocukluğumda dahil bi fiske dahi yememiş biri olarak bunları kaldıramadım, gitmeye kalktım birkaç kez, ben gitmeye kalkıştıkça o şiddeti arttırdı, odalara kilitledi, sonrası da zaten sinir krizleri ve o sinirle yenilen dayaklar şeklinde devam etti... (tartışma yaşamadığımızda ki haftada bir yaşıyorduk bunu, iyi olduğumuz anlarda bana karşı hep iyiydi, bu kadar uzamasının nedeni de bu oldu sanırım, biraz ne yapcağımı şaşırdım) sonra ben 5. ayımızı yeni doldurmuştuk ki bir şekilde evden gidebilmeyi başardım, ve şimdiye kadar kimseye yansıtmadığım, aileme hep mutluyum mesudum rolü oynadığım için çok pişman oldum... 1 aylık ayrılıktan sonra, şimdi geri döndüm eşimin yanına, 3 haftadır evimdeyim ama bu dönüşüm kimseye örnek olmasın tabi, dönülmesi çok mantıklı değil, kabul ediyorum bunu.

ama şu da var ki, bunları yaşamakla, dışardan konuşmak çok ayrı şeyler..
ne yaşadığını ne yaşayacağını en iyi sen bilirsin..
nacizane tavsiyem güvendiğin birileriyle, ve eğer devam edecek gibi olursa ailenle bu durumu paylaş.

Şiddet öyle veya böyle 1. ayınızda başlamış. Bence boşanın.
Eğitim seviyesi farkını hep önemsemişimdir. Bu nedenle beni insan küçümsemekle çok suçlayan olsa da. Ama olmuyor işte. Eğitim bir ölçüde davranış kalıplarını değiştiren birşey. Elbette üniversite mezunu hayvanlar ve ilkokul mezunu akil adamlar var. Ama marjinal sayılabilecek kadar az sayıda, çok istisnai. Bu her ilkokul mezunu eşini deöver demek değil elbette ama bizim toplumumuzda cinselere biçilen roller kalıbın dışına çıkınca toplumsal baskı işleri çığırından çıkarabiliyor demek. Örneğin eşiniz, eğer siz de ilkokul mezunu olsaydınız sizi "kadın dediğin bir adım geride yürür" şeklinde taciz etmeyecekti. Ya da örneğin o üniversite mezunu olsaydı sizin bir başarınız onu da onurlandıracaktı. Çünkü hayatta zaten sizin ve onun durduğunuz yerlerle ilgili bir sorunu olmayacaktı, bilinçalıtından gelen ve toplumsal zorlamalarla onu inciten rol model saplantılarını yaşamayacaktı. Uzun lafın kısası kompleks yapmayacaktı. Ha sadece kompleks mi? Değil. Örneğin siz ne konuda konuşursunuz? Bu gerçekten insan küçümsemek değil, ama en basitinden ben üniversiteye giden kuzenimle saatlerce konuşabiliyorken, okumayan kuzenimle bir iki saat konuşunca laf bitiyor. Ama o da kendi arkadaş gurubu ile çok mutlu, çok keyifli. Tepki almak uğruna bunları yazıyorum ama hiç mi doğruluk payı yok.
Ve kızmayın bana ama siz 9 yıl nasıl flört ettiniz? Flört dediğiniz pencereden bakışmaktan fazlası ise neyi paylaştınız da bu adam 9 yıl kadınlara bakış açısını gizleyebildi?

kesinlikle katılıyorum arkadaşım sana bundan daha doğru yazamazdın..

evet canım,

eğer kolunu sıkıştırdığında, "lütfen kolumu bırakır mısın?" deyip, bir daha muhatap olmayıp, günlerce onunla konuşmadan dursaydın, akabinde birkaç hafta sonra karşına alıp düzgün bir lisanla, bir daha sana böyle davranmamasını isteyip, davranırsa tepkinin ağır olacağını söyleseydin (gizli tehdit) daha anlamlı olurdu.

eşinle ilgili tüm sorunlar karşılıklı. mesela senin aileni sevmemesinden yakınıyosun, ama kendin onun ailesinden nefret ediyosun. hani diyosun ya, annesini sevmiyorum ama yanında fark ettirmiyorum.. çok yanılıyosun.. bir bakışınla bile hisseder insanlar senin nefretini..

şu aşamada eşinle ikiniz ortak seviyedesiniz bana göre. ikiniz de yanlışlar içersindesiniz.. umarım en azından bir taraf akıllı ve sağduyulu davranır..

o sana, "cicim ayında bu ne şiddeti aaaa" diyenlere bakma.. hiçbiri cicim ayı yaşamadı onların da.. evliliğin ilk ayları ve ilk 5 senesi sıkıntılı süreçlerdir diyor uzmanlar.. birbirinize alışıncaya kadar belli bir zaman geçecek.. eşinle anlaşamayacak olsan, 9 sene ilişki yürütemezdiniz.. biraz sağduyulu ve sakin ol. güzel olur zamanla herşey..

bir de "o el bir kalktı mı inmez" falan diyorlar ya, gaza gelme öyle.. eşini seviyorsan ve istiyorsan zamanla düzebilir..

sizi eğlendirmek gibi bir kaygım olmadığı için yazdığınızı kale almadım nurnurzinha.

o yorumun devamları da var, okuyun, daha anlamlı olur..

devamını okumadan cımbızla çekip yorum yapmak sizi eğlendiriyorsa, sorun değil. eğlence dünyanızda size mutluluklar..

asudecim yaa valla süpersin senin adını görünce konularda okumadan geçemiyorum :46::46::46:
konu sahibinin de eşiyle arasının düzelmesine sevindim inşallah bi daha böyle bişey yaşamazsın tatlım

Back