benim psikolojik hazırlığım fiziksel hazırlığımdan uzun sürdü.yaşadığım bazı travmalar nedeniyle vajinismus oldum.psikoloğa gitmedim ama gitmememin nedeni psikolojik danışman olmam.yani şunu demek istiyorum;eğer psikolojik tedaviye ihtiyacın olduğunu düşünüyosan kesinlikle gitmelisin çünkü vajinandaki kasları kasan bilinç altın.ilk etap psikolojik hazırlık,sonraki etapta parmak egzersizini uyguladım.ben de senin gibi çok korkuyordum,yırtılacak,kanayacak hatta fenalaşağım gibi düşünceler vardı hep kafamda çünkü nezaman denemeye kalksak duvar gibiydi vajinam.mümkün değil oraya bir şey girmez diyodum.sonra forumda bi arkadaş penisin yönüne dikkat edin demiş denedim gerçekten o zamana kadar hep yanlış yönde deniyomuşuz.parmak egzersizleriyle iyice rahatlattıktan sonra(birkaç günümü aldı)zeytin yağı kullanarak deneme yaptık.forumda çoğunlukla önerilen pozisyonda yani üstte arkam eşime dönük şekilde oturdum.penisi parmağımmış gibi düşünerek kendi kontrolümde yavaşça kalçama doğru(doğru yön bu,biraz aşağı doğru ittirmek) ittim.sonunda oldu.tabi ki tam anlamıyla olmadı ilk denememde ama sonrasında oldu:)benim acı eşiğim inanılmaz düşüktür,ben bile en ufak bi acı hissetmediysem bu işte hiç acı yok demektir:))tabi özel bi rahatsızlık falan yoksa.yaptıklarımı tam anlamıyla yazmaya çalıştım umarım yardımım olur.aklında soru kalırsa çekinmeden sorabilirsin