Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    48
Canım sende normalde tansiyon hastası mısın? İlaç kullanıyor musun suan gebelikte

Evet ben gebelikten önce düzenli tansiyon ilacı kullanıyordum.
Gebelik başlayınca baktım tansiyon düşük seyrediyor. Yine tansiyon ilacı alfamet aldım ama kullanmıyordum.
Sonra lekelenme olunca acile gittiğimde birazda stresten tansiyon yükseldi ve hemen başla dediler. Şimdi sabah akşam alıyorum. Ama kardiyoloji içinde holter randevusu aldım haftaya. Hem özelde hem devlette randevu alarak ilerleyeceğim.

Evet ben gebelikten önce düzenli tansiyon ilacı kullanıyordum.
Gebelik başlayınca baktım tansiyon düşük seyrediyor. Yine tansiyon ilacı alfamet aldım ama kullanmıyordum.
Sonra lekelenme olunca acile gittiğimde birazda stresten tansiyon yükseldi ve hemen başla dediler. Şimdi sabah akşam alıyorum. Ama kardiyoloji içinde holter randevusu aldım haftaya. Hem özelde hem devlette randevu alarak ilerleyeceğim.
Peki alfamet dengede tutmaya yardımcı oluyor mu tansiyonu? Başım felaket ağrıyor bu dengesizlikten ya

Peki alfamet dengede tutmaya yardımcı oluyor mu tansiyonu? Başım felaket ağrıyor bu dengesizlikten ya
Daha çok yeni henüz 1 haftadır kullanıyorum. Biraz daha geçince düzene oturur diye düşünüyorum. Şöyle düşün azıcık stres de normal bile seyrediyor olsa yükselmeye meyilli olduğundan çıkıyor tansiyonlarımız.
Buarada sende idrar yolu enfeksiyonu çıktımı canım

Daha çok yeni henüz 1 haftadır kullanıyorum. Biraz daha geçince düzene oturur diye düşünüyorum. Şöyle düşün azıcık stres de normal bile seyrediyor olsa yükselmeye meyilli olduğundan çıkıyor tansiyonlarımız.
Buarada sende idrar yolu enfeksiyonu çıktımı canım
Evet hafif çıktı ilaç vermedi bol su iç dedi.
Peki bişey dicem tansiyon en yüksek 13/8 iken ilaca baslamak sence mantıklı mı

Merhaba kızlar, bu gün nasılsınız? Ben bu gün fark ettim göğüs dolgunluğum biraz sakin gibi, acaba böyle olması normal mı, yani bir bakıyorum dolgun sızlıyor bir bakıyorum sakinler🤔bu normal mı?

dün 14.haftama girmemle birlikte sonunda dümdüz olan karnıma ufak bir ayva göbeği merhaba dedi sevindim nedense dfsff
Ay demek ki baya fitsin. Bende bi süredir var göbek mi bebek mi ortada bi şey ama eminim bebeğin etkisi baya belli oluyor diyor hamileliğimi arkadaşlar
kızlarr kimse cevap vermemiş grip için neler yapılır hamileyken
Canım bol bol dinlen ve gece uykusuna dikkat et, ılık su iç devamlı, meyve ye ve sıcak çorba iç. Odanı da gündüzleri havalandır. Geçmiş olsun.

Evet hafif çıktı ilaç vermedi bol su iç dedi.
Peki bişey dicem tansiyon en yüksek 13/8 iken ilaca baslamak sence mantıklı mı

Canım eğer daha önceden kronik olan ve ilaç tedavisi gören tansiyon hastaları ilacı kullanmalı dediler. Acildeki kadın doktoru.
Bugün kardiyolojiye gittiğimde önce holter sonra muayene dediler.
Bende düzgün bir kardiyologla görüşmediğim için henüz sana birşey diyemiyorum.
Benim tansiyonum da şuan 12-7 13-8 ama hastaneye gittiğimde 14-9 15-10 falan çıkıyor o yüzden de ben başladım.

Hava güzel tadını mı çıkarıyorsun şekerim bugün bende bir baş ağrısı var yatarım hep 😒
Benim de ağrıyor ama gezmeme engel değil ahaha
İlk oyuncağını aldım🥹

Eklentiler

• 1000067651.webp
    1000067651.webp
    38,3 KB · Görüntüleme: 68
Şimdi doktor bana tansiyonun 14/9u geçmeden tansiyon ilacına başlama dedi ya.
Gelin görün ki gün içinde benim tansiyonum bi düşüyor bi yükseliyor, en yüksek 13/8
Bu dengesizlik vücut ve bebek için zararlı değil mi ? Tansiyon ilacına başlayıp dengede tutmak daha sağlıklı bi durum olmaz mı?
Canım sorunu chatgpt’ye sordum her zamanki saçma politik cevaplarından verdi sinirim bozuldu🤣

Ay demek ki baya fitsin. Bende bi süredir var göbek mi bebek mi ortada bi şey ama eminim bebeğin etkisi baya belli oluyor diyor hamileliğimi arkadaşlar

Canım bol bol dinlen ve gece uykusuna dikkat et, ılık su iç devamlı, meyve ye ve sıcak çorba iç. Odanı da gündüzleri havalandır. Geçmiş olsun.
165 boy 56 kiloyla hamile kaldım kilom hala aynı bulantım olmamasına rağmen çok şükür ama normalde de karnım dümdüz hep zaten o yüzden hemen çıkar diye bekliyordum ancak geldii

Canım eğer daha önceden kronik olan ve ilaç tedavisi gören tansiyon hastaları ilacı kullanmalı dediler. Acildeki kadın doktoru.
Bugün kardiyolojiye gittiğimde önce holter sonra muayene dediler.
Bende düzgün bir kardiyologla görüşmediğim için henüz sana birşey diyemiyorum.
Benim tansiyonum da şuan 12-7 13-8 ama hastaneye gittiğimde 14-9 15-10 falan çıkıyor o yüzden de ben başladım.
Ben henüz 13/8in üstünü görmedim ama başım o kadar şiddetli ağrıyor ki sanki tansiyon 16/10muş gibi hissettiriyor. Bu şekilde seyir devam ederse sabahları içicem alfamet.
Sen günde iki mi alıyorsun

Ne dedi gbt hazretleri😂 Normal olabilir ama normal olmayabilirde 😂😂 gibi salakça biseydir kesin
Here we go🤣

Arkadaşınızın sorusu çok yerinde ve hassas bir konuya değiniyor. Hamilelikte tansiyon takibi oldukça önemli; ama tansiyon ilacı başlama kararı da dikkatle verilmeli. Şöyle açıklayayım:
Doktorun “14/9’u geçmeden ilaç başlama” demesi, büyük ihtimalle tansiyonun şu an için hamilelikte ilaç gerektirecek düzeyde olmadığını ve vücuda gereksiz ilaç yüklenmesini istemediğini gösteriyor. Çünkü tansiyon ilaçları plasentayı geçebilir ve bebek üzerinde etkileri olabilir — bu yüzden genellikle zorunlu olmadıkça başlanmaz.
Ancak şu noktalar önemli:
  • Gün içinde tansiyonun biraz oynaması normaldir, özellikle hamilelikte. Sabah–akşam farkları olabilir.
  • 13/8 gibi değerler genel olarak hâlâ kabul edilebilir sınırlarda.
  • Asıl tehlike, tansiyonun sürekli olarak yüksek seyretmesi ya da çok ani yükselip düşmesidir. Bu durumlar preeklampsi gibi ciddi tabloların belirtisi olabilir.
Ne yapılabilir?
  • Evde düzenli olarak tansiyon takibi yapılmalı (aynı saatlerde, dinlenmiş halde).
  • Bu dalgalanmalar not alınarak doktora sunulmalı.
  • Gerekirse doktor, tansiyon ilacı yerine tuz kısıtlaması, dinlenme gibi yöntemler önerebilir.
  • İlaç kararı, sadece sayılara değil, idrarda protein çıkması gibi başka bulgulara da göre verilir.
Sonuç olarak: Şu anki tansiyon değerleri (13/8 gibi) tek başına ilaç için yeterli bir neden değil gibi duruyor. Ama dalgalanmalar devam ederse ve başka bulgular da eşlik ederse, doktor tekrar değerlendirme yapabilir. Yani evet, dikkatli olunmalı ama hemen ilaç başlamak da daha sağlıklı olacak diye kesin bir şey söylenemez.
İstersen tansiyon takibi için bir tablo da hazırlayabilirim arkadaşın not alsın diye.(burası bomba zaten😂)

Here we go🤣

Arkadaşınızın sorusu çok yerinde ve hassas bir konuya değiniyor. Hamilelikte tansiyon takibi oldukça önemli; ama tansiyon ilacı başlama kararı da dikkatle verilmeli. Şöyle açıklayayım:
Doktorun “14/9’u geçmeden ilaç başlama” demesi, büyük ihtimalle tansiyonun şu an için hamilelikte ilaç gerektirecek düzeyde olmadığını ve vücuda gereksiz ilaç yüklenmesini istemediğini gösteriyor. Çünkü tansiyon ilaçları plasentayı geçebilir ve bebek üzerinde etkileri olabilir — bu yüzden genellikle zorunlu olmadıkça başlanmaz.
Ancak şu noktalar önemli:
  • Gün içinde tansiyonun biraz oynaması normaldir, özellikle hamilelikte. Sabah–akşam farkları olabilir.
  • 13/8 gibi değerler genel olarak hâlâ kabul edilebilir sınırlarda.
  • Asıl tehlike, tansiyonun sürekli olarak yüksek seyretmesi ya da çok ani yükselip düşmesidir. Bu durumlar preeklampsi gibi ciddi tabloların belirtisi olabilir.
Ne yapılabilir?
  • Evde düzenli olarak tansiyon takibi yapılmalı (aynı saatlerde, dinlenmiş halde).
  • Bu dalgalanmalar not alınarak doktora sunulmalı.
  • Gerekirse doktor, tansiyon ilacı yerine tuz kısıtlaması, dinlenme gibi yöntemler önerebilir.
  • İlaç kararı, sadece sayılara değil, idrarda protein çıkması gibi başka bulgulara da göre verilir.
Sonuç olarak: Şu anki tansiyon değerleri (13/8 gibi) tek başına ilaç için yeterli bir neden değil gibi duruyor. Ama dalgalanmalar devam ederse ve başka bulgular da eşlik ederse, doktor tekrar değerlendirme yapabilir. Yani evet, dikkatli olunmalı ama hemen ilaç başlamak da daha sağlıklı olacak diye kesin bir şey söylenemez.
İstersen tansiyon takibi için bir tablo da hazırlayabilirim arkadaşın not alsın diye.(burası bomba zaten😂)
E bunlar aynı benim doktorun lafları 😂
O da buna soruyor heralde 😁😁

Tam tersi vitaminlerden sanirim bebek saclarim cikmaya basladi benim🥹 bir de dehset hizli uzar oldu ahahaha
Benim keçe gibi oldu ve dökülüyor çok cansızlaştı boya zamanı da geldi gerçi ama boyatamam

Kızlar bende de enfeksiyon çıkmış galiba 🥺 Pazartesi günü sonuçları göstermek için aile hekimine gideceğim. İlaçlık bir durum yokturdur inşallah.

Eklentiler

• IMG_0115.webp
    IMG_0115.webp
    22,7 KB · Görüntüleme: 60
  • IMG_0116.webp
    IMG_0116.webp
    21,8 KB · Görüntüleme: 59
Back
X