Umudumuz nisan ayında diyen anne adayları forumumuza buyurun...

Soğan suyu ne zaman içmek gerek adetken olur mu bwnmde sarıbakıntım oluyodu

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

kızlarrrr ya listemiz çoğalıo..bu demek oluo ki bu ay çook ama çook bebiş olucak bu sayfada

netten alıntı yaptım.

Soğan kürü, miyom, polikistik over, iyi huylu prostat büyümesi, kıl dönmesi, hamile kalma, menopoz gibi rahatsızlıklarda tedavi amacıyla kullanılan bitkisel bir kürdür. Soğan evlerimizde yemeklerimizde kullandığımız sebze olmanın dışında, içeriğinde bulunan B, A ve C vitamini, iyot, silis, fosfor, kükürt gibi maddeler, antibiyotik görevi yapan içerikler ve hazmı kolaylaştıran fermentlere sahip olan şifalı bir sebzedir. Soğan tüketiminin fazla olduğu ülkelerde, kanser hastalığının daha az görüldüğü tespit edilmiştir. Evlerinizde taze olarak hazırlayabileceğiniz kür, 15 gün boyunca düzenli olarak kullanıldığında hastalığınıza çare olabilir.

Soğan kürünün hazırlanması

Kürümüzü hazırlamak için ihtiyacımız olan malzemeler bir adet açık kahverengi kabuklu kuru soğan ve iki bardak klorsuz sudur. Soğanı kabukları kırmızı, mor ya da beyaz kabuklu olandan seçmemelisiniz. Bunlar yapılacak kürde etkili olmamaktadır. Sizin kullanacağınız yemeklerde kullanılan kuru soğandır. Soğanı kök ve kabuğuyla birlikte kullanacağımızdan, yıkayıp sirkeli suyun içinde bir süre bekletmelisiniz. Bu şekilde dezenfekte olmasını sağlarsınız. Suyu bir tencerenin içine koyarak, ocağın üzerinde kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kuru soğanı dört parçaya bölerek içine atın. Bu şekilde yaklaşık olarak beş dakika kadar kaynatmanız, kürü hazır hale getirecektir. Kullanıma hazır olması için biraz ılınmasını beklemelisiniz.

netten alıntı

Soğan kürünün faydaları nelerdir?

Kadınlarda meydana gelen çikolata kisti (endometriosis) ve miyom oluşumlarına karşı tedavi edicidir.
Polikistik over sendromu tedavisinde faydalıdır.
Kadınların yaşadığı adet düzensizliğini ortadan kaldırmaya oldukça etkilidir.
Menopoz şikayetlerini azaltmak için içilmelidir.
Vajinal akıntılarda kullanılmalıdır.
Kıl dönmelerinde fayda sağlayacaktır.
Hamile kalmak isteyenlerin, sorunlarına çare olacaktır.
Ciltte çıkan iltihaplı sivilce ve aknelerde tedavi edicidir.
İçeriğindeki sulfosid nedeniyle antibiyotik özelliğine sahiptir.
Dolaşım sistemini düzenler.
Bağışıklık sistemini güçlendirici etkileri bulunmaktadır.
Vücutta meydana gelen yağlanmayı azaltacağından, zayıflamaya yardımcı olur.
Stres giderici ve balgam söktürücü etkileri vardır.
Prostatta oluşan iltihapları azaltıcı etkileri nedeniyle, ağrıların azalmasına yardımcıdır.
Çiğ soğan tüketimi, yemek sonrasında kandaki total gliserit oranını düşürür.
Sinüzit rahatsızlığının ilerlemesini önler.

alıntı
Soğan kürü nasıl uygulanmalıdır?

Soğan suyu ile hazırlanmış olan kür, sağlık sorunlarına fayda sağlaması açısından en az altı ayda bir defa 15 gün süreyle uygulanmalıdır. Bu süreyi aşmamaya dikkat edilmelidir.
Hazırlanmış olan kürü ılık olarak tüketmelisiniz.
Öğle ve akşam yemeklerinden on dakika önce bir bardak içmelisiniz.
Daima içeceğiniz kür taze olarak hazırlanmalıdır.
Kürü hazırlamak için mutlaka açık kahverengi kabuklu beyaz soğan kullanılmalıdır.
Kullanılacak soğanların dış kabuğu kuru ve taze olması gerekir. Çimlenmiş ve köklenmiş olanlar bayattır.

alıntı
Soğan kürünü adet döneminde uygulamanın bir sakıncası yoktur. Ancak, etki bakımından en uygun zaman adet bitiminden en erken 7 gün sonra başlamaktır.

Kür uygulandıktan sonra 2. adetinizi görmeden 10 gün önce tekrar 5 gün veya 7 gün bu soğan suyu kürünü uygulamalısınız.

Hamile kalmak için bu kürün üzerine kuru incir kürünü uygulamalısınız.

Uyarı: Bu soğan suyu kürünü 15 günden fazla uygulamayın.

Bu kürü uygulamaya başladığınızda 2. - 3. günden itibaren akıntılarınızın çözüldüğünü ve ne kadar fazlalaştığını hayretle göreceksiniz.

Bu kür erken menopoz , çikolata kisti, 3 cm. den küçük miyomlar, adet düzensizliği ve polikistik over şikayeti olan olan bayanlar için de mükemmel bir çözümdür.Yumurtalıklardaki kisti tamamen ortadan kaldırmaktadır.

alıntı
Yumurta sayısı yeterli olmadığı için hamile kalamayan bayanlarda yumurta sayısını artırarak hamile kalınmasını kolaylaştıran kuru incir kürü:

Yarım litre kaynayan klorsuz suyun içine onbeş-onaltı adet kuru inciri ilave ederek yirmi dakika ağzı kapalı olarak kaynatın. Yirmi dakika dolduktantan sonra ılıması için bekleyin. Ilıdıktan sonra süzün. Üçe ya da ikiye bölerek öğünlerden on-onbeş dakika önce aç karnına için.

Bu kürün uygulama şekli:

Kuru incir kürü, iki kez yirmibir gün uygulanır ve her yirmibir gün tamamlandığı zaman yedi gün ara verilir. Toplam uygulama süresi kırkiki gün olmalıdır.

Uygulama sürelerine yedi gün verilen aralar dahil edilmez. Her seferinde günlük olarak hazırlanması gerekmektedir.

Kuru incirleri ikiye kestikten sonra kaynamakta olan suya ilave edin. Kuru incirlerin üzerlerinde beyaz pudrası varsa, önce soğuk su altında yıkadıktan sonra ilave edin.

Kuru İncir kürünü yumurta çatlatmak için kullanmak isterseniz:

Önce kuru incirleri 6 dakika kaynattıktan sonra içine orta boyda,taze ve gevrek bir havucu dilimleyerek içine atarak 4 dakika daha kaynatın. Bu şekilde hazırlandığında yumurtaların kolay çatlamasına yardımcı olacaktır.

*** Bu kürün etkisini artırmak için yumurta büyüklüğünde beyaz kuru soğanı (Mor-kırmızı soğan olmaz) ince ince kıyıp üzerine 1 yemek kaşığı sumak serperek yemekten 10-15 dakika önce yiyin.Bunu haftada 4 kez tekrar edin.Bu sizi yumurtalık kisti-polikistik over 'den de koruyacaktır.

eşımde bende gittik canım sıkıntı yok bekle dedi
ok beklerım senın için demesi kolay dedim
bekliyorum sabrediyorum

eşımde bende gittik canım sıkıntı yok bekle dedi
ok beklerım senın için demesi kolay dedim
bekliyorum sabrediyorum

hormon testleri sperm testleri yaptırdıktan sonra 1 yıl beklenebilir ama diğer türlü insan kendini boşlukta hissediyor bi süre sonra.

hamile kalanlara isminin yanına listede bu smiley koy olur mu ogünün sabırsızlıkla bekliyorum

herkeze merhaba ben mart ayından unutluydum ama olmadı benimde umudum nisana kaldı bat 18 nisan benide listeye eklersen sevinirim

canım benim haklısın ama artık yoruldum ya 6 ay oldu yok hormon testleri herşeyimi yaptırdım hiçbi sıkıntı yok bu bebekkkk neden olmuo yaaa
canım benim de 7 ay oldu :) bak az önce bi arkadaşa da söledim..yıllarca bekleyen insanlar var yapmayın nolur..umudunuzu kaybetmeyin..onlar napsın yıllarca bebek die bekleyenler napsın?ya da kısır olanlar napsın? bak en azından sağlıklıymışsın..her türlü kontrolünü olmuşsun..tevekkül etmek lazım biraz Allaha sığınmak lazım..O herşeyin doğrusunu bilir

haklısın allah büyükk inşallah hepimizin olsun bu ay

ya bu soğan kürünüde bitürlü netleştiremedim şimdi ben adet olduğun günle beraber 7.gün die biliodum sende şimdi adet bitiminden 7 gün yani bir hafta sonra diosun kafam karıştı valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…