Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Disiniz hayirli plsun canim benim ikizlerimin birinde 5 dis var digerinde 4 ikiser ikiser cikariyorlar alttaki digeri de cok yakinda belli eder kendiniSelam kizlar az evel baktim kizimin bi disi patlamis minnacik beyazlik da gozukuyo ele de geliyo hafiften tek tek mi cikiyo alttan bi tanecik ay cok mutlu oldum ya cok heycanli sizinle paylasmak istedim ❤
6.5aylikken cikardi bi bebegim digeri 8.5aylikken cikarmaya basladi canimSelam kızlar, nasılsınız? Aramızda diş çıkaran yavrumuz var mı? Benimki 7 aylık olacak hala tık yok. 3. Aydan beri her yer salya ama gelen giden yok
Oh oh masallah sizinkiler de hayirli olsun bol bol gida oguturler insallahDisiniz hayirli plsun canim benim ikizlerimin birinde 5 dis var digerinde 4 ikiser ikiser cikariyorlar alttaki digeri de cok yakinda belli eder kendini
Kesinlikle kendi damak tatları var. Bazen ağzını öyle bir kapıyor ki actirabilene aşkolsun. Ama aciktigi zaman mam mam diyor o zaman da çok güzel yiyor ama bı küçük boy kaseyi geçmiyor. Hala emdiği için de çok zorlamıyorum.Kizlar bebislerinize neler yediriyorsunuz her seyi her sekilde yiyor mu miktar olarak ne kadar yiyolar
Okuduğum her satırda sanırım maşallah dedim. Maşallah kuzunuzaWalla ben en baştan daha 3 aydan itibaren bizim yediklerimizde her şeyin tadına baktirarak başladım sonrasında 5.5 ayda ek gidaya başladığımızda tadimlarda çok zorlandık. Dr da kendi yemeğinin yağını tuzunu çok az koy ver dedi ve hala da biz ne yiyorsak o da onu yiyor( maşallah ) boyut ise bı kase yemek ve bı bebek kavanozu yoğurt veriyorum. Sabahları bı normal kahvaltı, bı çorba kasesi kadar ( yumurta, labne,ceviz, pekmez, meyve,bebe bisküvisi karıştirip bazen de ayrı ayrı veririm), bazen de kaşık mamalarını meyve ve pekmezle tadlandiriyorum. Suya gelince bebeklikten bu yana hep verdim ben, şu an en kolay nuk un dökülmeyen bardağından kendi içiyor. Antalya çok sıcak o yüzden baya çok içiyor..ilk başlarda iyi suyu kaynatıp veriyordum artık direk sebilden koyup veriyoruz.
Damak tatları var kesinlikle lezzetli şeyleri çok seviyor, hele biz yemek yerken kendinden geçiyor ama vermiyorum. Hatta kendi yemeklerini bile bazen doymuştur bence artık diye vermiyorum. Çünkü doyma hissinin henüz gelişemediğini biliyorum. Ayyy kafam çok karışık.Kesinlikle kendi damak tatları var. Bazen ağzını öyle bir kapıyor ki actirabilene aşkolsun. Ama aciktigi zaman mam mam diyor o zaman da çok güzel yiyor ama bı küçük boy kaseyi geçmiyor. Hala emdiği için de çok zorlamıyorum.
Aynen ben de danone ve herobaby meyve purelerinden veriyorum çok seviyor. Erikli olan bizim de favorimiz ve yine et de öyle, maşallah kuzularimiza..Biz ek gıdaya doktorumuzun onayiyla 5.ay dolunca başladık.İlk iki ay ona özel yapiliodu yemekler.Yagsiz,tuzsuz, baharatsiz,salcasiz.7.ay bitince doktorumuz özel yemek yapmamamizı,biz ne yiyosak aynısını vermemizi söyledi.O zamandan beri bütün yemekler az tuz,az salcayla yapilio ve bebeğimiz de yiyo.Sabahlari formül mamadan sonra kahvaltı yapiyo.Bugun sosisli yumurta yedi bı kucuk kase.Bazen danone biskuvi aromalı yoğurda 5 cici bebe ezip,içine de iki ölçek Aptamil ekleyip veriyoruz.Bazen peynirli yumurta yiyo,bazen avakodo,meyveli kavanoz mama ve cici bebe üçlüsü yapıyoruz.Oglen sütünden bı saat sonra evde ne yemek varsa onu yiyo.Mutlaka kendi mayaladigim yoğurttan bı küçük kavanoz yiyo.Benim bebeğimin en sevdiği yemek et.Hergun mutlaka et yediriyorum.İki günde bir çorba eklenio öğlen yemeğine.Ekmek içiyle veriyoruz.Ogleden sonraları danone yoğurt cici bebe karıştırıp veriyoruz.Erikli kavanoz mama çok sevio ondan yediriyorum.Bunlarin dışında gün içinde ben ne yiyosam onun yiyebilecegi forma getirip ona da veriorum.Mesela nohut yiosam elimde bı nohudu ezip veriyorum,dondurma yiosam kaşıkla ona da veriorum.Suyu her beslenme sonrası teklif ediyoruz.Gun içinde de sık sık teklif ediyoruz.
Ben de dışarı çıkarken falan hipp’in meyve pürelerinden alıyorum. İçine yaptığım bebe bisküvilerinden katıp veriyorum. Bu arada yaz meyveleri varken kendimde konserve gibi biraz meyve püresi yapıp koydum kış için.Aynen ben de danone ve herobaby meyve purelerinden veriyorum çok seviyor. Erikli olan bizim de favorimiz ve yine et de öyle, maşallah kuzularimiza..
Selamlar 9.ay ayağının ozellikleri neydi acaba kizim 1 haftadir inanilmaz istahsiz her seyi agzina götürüyor yemek haric eline alıp oynayıp atiyor ben verince kilitliyor agzini ne yapacagimi sasiridm uykudan uykuya emiyor sadece doktor da acikmayacagini soyluyor ama hep böyleydi yeni degil ki atak mi acaba deidm 9ay 5gunluguzKızlar selam. 9. Ay atağını atlattık 3. Diş çıkıyor onun sıkıntısı başladı. Bir de emekledigi ve artık ayağa kalkıp sıraladığı için bir an bile durmuyor ,sürekli peşindeyim çok yorucu. Hepimize kolay gelsin..
Aynı şeyleri yaşadık canım. Çok iştahsızdi ve uykusuzluk yaşadık. zar zor bisiler yiyordu.Selamlar 9.ay ayağının ozellikleri neydi acaba kizim 1 haftadir inanilmaz istahsiz her seyi agzina götürüyor yemek haric eline alıp oynayıp atiyor ben verince kilitliyor agzini ne yapacagimi sasiridm uykudan uykuya emiyor sadece doktor da acikmayacagini soyluyor ama hep böyleydi yeni degil ki atak mi acaba deidm 9ay 5gunluguz
Ah ah o yemek yediğinde asiri mutlu oluyorum bir de kabizlik var 1 aydir basimizda iştahsızlık kabizlik uykusuzluk bu ataksa duzelecekse sabır çekeriz de ya duzelmezse bittikAynı şeyleri yaşadık canım. Çok iştahsızdi ve uykusuzluk yaşadık. zar zor bisiler yiyordu.