• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

20 günlük tü canım siz işitme testi yaptırdınız mı genelde yaptiriliyormus bana doktorumuz birşey söylemedi unuttumu acaba
İşitmeyi taburcu olacağımız gün yaptılar. Sorun olmayınca bidahada çağırmadılar. Sen mutlaka sor dr una. Zaten ufak bi sonuç kağıdı veriyolar. Kulaklarda sorun olmadığını belirtmeleri gerek kağıtta.

Kızlar hani diyorlar ya bebeğinizi 2 saatte bir besleyin nasıl yapıyorsunuz? Bebeğiniz ağlamıyor mu bazen o zaman napıyosunuz ben her istediğinde veriyorum süt o yüzden de alıştı bana kucağımda uyumak istiyor emzik gibi kullanıyor emiyor ama çekmiyo oyun oynuyo resmen Muhammed Ali beyefendisi :emir_bebek::KK70:
Canım o besleme düzeni ilk 1-2 hafta için gerekli, zaten bi yerden sonra bebek kendi belirliyo nasıl besleneceğini. Bazen saat başı bazen 4 saati bile buluyor artık bizimki. Ama emzik niyeti bizdede olucak gibiydi. Baktımki emerken yutkunma hareketi yok, sadece çene oynuyo cok cok diye dedim bu açlık değil uykuya geçme isteği. Bende mecburen o durumlarda emziğini veriyorum. Onunla uyusun diye.

20 günlük tü canım siz işitme testi yaptırdınız mı genelde yaptiriliyormus bana doktorumuz birşey söylemedi unuttumu acaba
Isitme testi genelde hastaneden cikmadan yapiliyor.ama kuvozde kaldiysa yada bi rahatsizlik gecirdoyse sonra yapiliuor.bizde suyum erken geldigi icin enfeksiyon riskine karsi antibiyotik verdiler cocuga.o yuzden bir hafta sonra yapildi isitme testi mesela

Herkese günaydınlar şimdiden, ben de akşam 22.00 sularında sezeryan doğum yaptım çünkü açıklığım 1 cmden öteye gitmedi 12 saat boyunca ve sancılarım tavandı, bende bu en güzel günlerimden birini böyle acı doku hatırlamak istemedim sezeryan istiyorum sabaha kadar bu acıyla ben başedemem zaten garantiside yok dedim, doktorumda doğru bi karar dedi sağolsun 10 da geldi evladımı kucağıma verdi :))
Hayirli olsun cnm sende kurtuldun cok sukur .gule gule buyut bebisini :anne:

Cnm sonunda iyi haberler aldık çok şükür binlerce şükür sarılığımız geri çekilmiş bide fototerapi alınca detaylı işitme testi oluyormuş bebeğim çok huysuzlandı ama geçtik şükür doktor mamayı kullanma sütün geliyorsa emzir dedi. Cuma kontrolümüz var tekrar.
İşitme testine girdik şükür ondan bı sıkıntı çıkmadı ilimdir kakasını yapamıyorum huysuz niyeki

Benim her wc den sonra yanma oluyor canim sende de oluyor muydu? Bugun 11. gundeyim hala aciyor oturamiyorum. Dikisler sagda oldugu icin sadece sola yatabiliyorum saga yatinca ağrıyor. Duzelecegi gunu iple çekiyorum.
Canim yanma enfeksiyon da olabilir bende dogum oncesi idrar yolu enfeksiyonu vardi dogum sonrasida yanma artti devam etti doktor enfeksiyon dan demisti sezeryan olan arkadaslarima sordum hicbiri yanma yasamamis

Bebek emiyor ama çok yok sagdigimdada 20ml falan geliyor oda bekletirsem tek göğsümden hiç gelmio zaten ilk çocuğum dada bu şekilde ydi yine aynı . Üzülüyorum ama dünyanın sonu da değil değil mi ? Senin neden gelmio acaba kesin bizim süt kanallarinda bir problem var
Canim benimde bir gogsum boyleydi kucuk ve az sut oluyordu gece hep onla emzirdim önce sonra digerini verdim gece sut dolumu daha cok oluyor goguslere ben gece emzirerek o gogsumu de buyuttum sutde daha fazla eskiye gore

Beni 10 gunde bir cagiriyor her seferinde

Canim ne sıklıkla sagiyosun sutunu? Ben bazen emzirme savasi veriyorum sonrasinda sagmiyorum cunku o savasta cok aciyo memelerim bi de sagma acisina dayanamiyorum. Hic emmezse sagiyorum sadece onda da 30 ml cikiyo. Kac saatte bir gogus doluyor acaba?
Canım başlarda sık sağıyordum. Makineyle sağdığım için yara olmaya başladı. Süt de gelmiyordu zaten sağdığımda. Artık bir kez sağıyorum. 100-125 arası geliyor toplam. Ama şimdi ameliyattan sonra emmeye başlarsa artacağına inanıyorum :KK200:

ay ben bukdr şey yesem patlarım ya :) süt yoğurt su fln tamam da benim etle hiç aram yok ya midem bulana bulana zorla yutuyorum
Canım valla normalde ben de yiyemem de kaybetme korkusu olunca insan ne olursa yiyor. Zaten erken doğacak kilo alması şarttı. Mecbur yedim. Şimdi diyorum iyi ki de yemişim :)

canım ben internetten okudum yulaf süt kanallarının açıyormuş bi de sütle yada yoğurtla onu deneseniz belki faydası olur:dua: baldan_madam baldan_madam
Sağol tatlım :KK200::KK15:

Kizlar oğlumun sağ gözünde capak oldu. Ben sildikce o akiyor. Ne yapmam gerek bilen var mi? Yarın doktora gidicez gerçi ama gözünü öyle görünce bile üzülüyorum :( Bide gazi da var galiba uykuya dalamiyor.

Memede uyuyor çekince uyanıyor ne yapcam ben ya kızlar bi akıl verin emzikte almıyor
Ben ilk 15 gün ağlayarak emzirdim. Hiç bir ilaç krem fayda etmedi memelerim yara oldu çatladı patladı ama emzirmekten vazgeçmedim. Hem pompayla sağıyorum hem emziriyorum hem de mama takviyesi yapıyorum bebeğime. Göğüs kalkanı çok işr yarıyor. Sürtünmeyi engelleyerek meme uçlarını in hava alması ve iyileşmesini sağlıyor. Şuan 37 günlük bebeğim. Artık mamadan çok meme emiyor. Memelerimin uçları hala tam iyileşmiş değil ama ddaha rahat rmiyor ve uçları iyice dıları çıktı büyüdü. Bizimki de memede uyumak istiyor. Ben de uyutup öyle koyuyorum yatağına. Emzik tutmuyor artım başlarda tutmuştu ama memeye alışınca reddeti. Şimdi tekrar alıştırmaya çalışıyorum.

Bu arada mamayı biberonla veriyorum sıkıntı olmuyor. Bazı bebekler ikisini birarada alınca meme reddi oluyormuş. Bizde olmadı. Olmasın da emzirme çok zahmetsiz. Mama hazırlamak biberon temizliği çok zahmetli

Kizlar oğlumun sağ gözünde capak oldu. Ben sildikce o akiyor. Ne yapmam gerek bilen var mi? Yarın doktora gidicez gerçi ama gözünü öyle görünce bile üzülüyorum :KK43: Bide gazi da var galiba uykuya dalamiyor.

Canım 1 damla sütünden damlat geçer hemen

Back