Gebeliğe Hazırlık Temmuz 2021 Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ahh ne güzel bende bırakma evresindeyim zorlanıyorum biraz ama yapıcam kafama koydum, onun yerini başka bişey le doldurmak istiyorum üzülüyorum ya içmek istemiyorum
Bebek düşünmesem bırakamazdım, baya bağımlıydım içmesem baş ağrıları sinirlilik Vs
Bir sabah kendime dedim yok olmaz böyle ya hamileliği ertelicek sin ya da sigara içmeye devam edicek sin. Bebek fikri daha ağır bastı. Pakette son 4 tane kalmıştı. Arka arkaya hiç ara vermeden birini söndürüp diğerini yaktım sonuç mide bulantısı ve odur budur içmedim hiç gerçi 7 aydır bebiş te yok ama olsun inanıyorum ben bırakmak isteyen herkes bırakabilir, sen de bırakabilirsin

Bende öyle düşünürüm ve bırakacağım da inşallah. Senin bebiş te yolda inşallah Kimyasaldan sonra bırakma fikri daha ağır bastı bende

Valla ben kahvede iciyorum suan sigarada. Taktıgımız icin olmuyo bence zaten takmamak lazım.. ben ultrasonda görene kadar inanamıcam gibi
Canimm oğlumda deli gibi spor yapıyorum sigara içiyordum kendi kendime neden ben kilo veremiyorum diyordum meğer hamileymisim test yaptım çift çizgi hemen akşam muayene gittim Dr hamilesin dedi yalan yok son sigaramı içtim paketi arkadima vermiştim

şimdi size sorularr benim yumurtlama 3 gün sürdü 19-20-21 ama pik en zirvesi 20siydii. regl için 19undan mı başlayacağım saymaya 20si mi yoksa çatladığı gün olan 22si mi :d
Ben gecen ay catlama gününe 1 dedim, 14. Gün regl oldum

Kızlar ben bu sabah elendim Hali
Bu aydan çok ümitliydim nedense yarın gidip testlerimi yaptırırım eşim de m.tese ye hazırlancak muhtemelen dua edin en azından tüp bebekle evlat sahibi olabilelim
Canım hemen yaptır bence en azından temiz çıksa tahlillerin kafan rahat olur .

Kızlar ben bu sabah elendim Hali
Bu aydan çok ümitliydim nedense yarın gidip testlerimi yaptırırım eşim de m.tese ye hazırlancak muhtemelen dua edin en azından tüp bebekle evlat sahibi olabilelim
Dualarımdasınız, inşallah bir sorun çıkmaz ve hayırlısı ile bir evlat sahibi olursunuz en yakın zamanda

Günaydın kızlar

Hali cim benim takvimde bile batım 6 temmuz görünüyomuş ben neden 7 yazdırmışım ki onu bi düzeltirsen canım sana zahmet. Gerçi ben daha önce olucam gibi hissediyorum ama bakalım hayırlısııı

Ya bende suan günde 6-8 bin adım arası atıyorum acık havada tempolu. Yemekte öyle aşırıya kacmıyorum normal bi insan beslense benım gibi yemin ederim bu tempoyla kilo verir. Ama ben suan veremiyorum anlamadım

Gerçekten şaşırdım bende yani hiç böyle düşünmedim yaşı küçük bir arkadaş erken evlenmiş ama çocuğu çok istiyor diye düşündüm

Benimde dikkatimi çeken ve senin hakkında rahatsızlık veren bikaç şeyi paylaşmak istiyorum. Seninle alakalı en çok beni rahatsız eden şey şuydu.

Bir arkadaşımız haftasonu için rakı balık yapacağını söylediğinde bende "İçki tutunmaya engel olmaz mı?" dedim ve genel kanı olarak engel olmayacağı yönünde mesajlar geldi sanıyorum - Janna - içki içtiği gece hamile kaldığını söyledi ve sen dedin ki "AMA O ÇOCUK HAYIRSIZ OLUR" dedin!Sen Yusra-61 'a "inşallah çocuğun olurda merhametli olursun" demişsin ama merhamet asıl sende yok!!! Sinirlenip "ben içiyorum, hayırsız mıyım" dedim, "yanlış anlamayın amacım yargılamak değil" vs diye zırvaladın bende alttan aldım.Bir kere anne olmak için çabaladığını yazıyorsun çok güzel ama annelik ateşi ile yanan kişi bir çocuk hakkında O ÇOCUK HAYIRSIZ OLUR diye yorum yapamaz ya benim aklım almıyor bunu!!! Annesi iyi sabırlıymış sadece "Yoo gayet hayırlı, tatlı bir çocuğum var." dedi ve sen hala uzatıp şuan kaç yaşında dedin valla - Janna - sabrına hayran kaldım arkadaşım "3 yaşında" dedi ve sen "O daha belli olmaz şuan melek büyüyünce belli olur" dedin. @ - Janna - sendin diye hatırlıyorum sinirle karıştırdıysam özür dilerim Senin yerine ben delirdim ve buna cevaben "yanlış anlamayın yargılamıyorum" vs dedin.Tanımıyorum etmiyorum beni yargılasan ne olur yargılamasan ne olur! ama gerçekten anne olmaya çalışan biri küçük bir çocuğa hayırsız olur diyemez aklım almıyor bunu, birde "kaç yaşında ki şuan?" diyorsun ya anlamıyorum seni!!!

İkinci olarak bu ultrasonda polikistik over tanısı olduğuna dair bişey yok tertemizsin Allah hastalık yüzü göstermesin, bunu yollaman bişey ifade etmiyor, kendini gereksiz acındırıyorsun gibi geliyor sana pko nasıl olur onu anlatıyorum kendi başıma gelenleri anlatıyorum bana güven diye değil başka doktora git gereksiz endişeni sil diye yazıyorum, ben atlattım herkes atlatır diyorum özel mesajla soru soranlar oldu nasıl diyet yaptım gerçekten geçer mi vs. Sen gruba pko olmaktan dolayı korkunu anlatarak geliyorsun ve ben sana destek için " ben atlattım pko yenilebilir bir rahatsızlık, canlı kanıtı benim" diyorum endişelisin diye bana bişeyler sorarsın sanıyorum sadece kanda insülin hangi hormon diyorsun ben sana mesaj atacaktım ama yemekti şuydu buydu kaldı iyi ki yazmamışım. Derdi olan dermanını aramaz mı? pko korkusu olsa nasıl kurtulurumu neden sorgulamadın? Anca ben asla hamileliği tadamayacağım, daha kaç yaşındasın yapma lütfen.Ben buradan bu yaşımda çok şey öğreniyorum ama yazdıklarımız farkında olmadan birsürü insana etki ediyor, yorum yapmadan sadece okuyan pkolu olan ve belki 4 5 yıldır deneme yapan insanlar var onları daha da depresyona sokuyorsun. Bilmiyorum ablacım yaşım senden çok büyük belki bu yüzden böyle hissediyorum ama yaklaşımların yanlış... 3-4 kere kilot değiştirdim çok sıvı geldi deyişin birde beni şaşırttı, doğum mu başladı, suyun mu geldi dememek için kendimi zor tuttumHepimiz bişeyler öğrenmek ve birbirimize destek olmak için varız aşağıya çekmek için değil! Şimdi sen gençlik ateşiyle bana da saldırırsın yolla gelsin, ben kendi gözlemlerimi yazmak istedim. Bundan sonra senin bildirimlerini gerçekten kapatacağım.Önce eşinde de sende de hiçbir problem olmadığını söylüyorsun, ardından hamileyim diyorsun herkes seviniyor umutlanıyor, biri bende pko var diyor sende pko oluyorsun hemde 1 ay önce hamile kaldığını söylemişken, anneliği tadamayacağım diyorsun, sonra cupcupta cupcup, valla ben pkoluyken bende vajina kuruluğu vardı bırak birlikteliği sevmeyi eziyet gibiydi ilişki sırasında ağrılarım çok oluyordu, bu konuları rahatlıkla dile getiriyorsun "cupcupu severiz, spermi bol bulduk, cupcupu özledim" vs bir kadın özelini nasıl bu kadar rahatça ve alaylı şekilde yazar diyorum, erkekler bile bırak karısı ile ilişkisini gerçekten sevdiği kız ile özelini dışarda böyle alaya almaz amacı farklı olan afedersiniz "bu karıya şöyle yaptım böyle yaptım" der.Belki de gençlik ateşidir benim ruhum kurumuştur Neyse uzun lafın kısası birbirine umut olmaya gelen kadınlara negatif enerji verme lütfen, hastalığın varsa geçmiş olsun ama bunu pko bölümünde konuş aramızda yıllardır annelik için çabalayan ve değişik birsürü derdi olan kadınlar var bu yaşınla kimseyi depresyona itme.Biz buraya umutlanmak ve pozitif düşünebilmek için giriyoruz.

Ayy inşallah benimde normal döngüme göre 5 gün kaldı ama belirti falan yok çok da ümitli de değilim aslında canımız ne istiyorsa öyle davrandık bu ay bel altı yastığı falan yoktu
Hadi bakalım hiç belli olmaz ümitsizlik yok, regl olana kadar ümit var hepimiz için

janna nın arkadaşının çocuğuyduu ama sabırla cevap vermişti gerçekten kuzuucuğuumm. ya ahahha o 3-4 kere iç çamaşırı değiştirme mevzusunda da cidden inanmıştım hiç ıslaklık yok bende diye üzülmüştüm yumurtlayamıyorum heralde diye

Olaydaki bendim canım ama anlattıgım benim değil arkadasımın cocugu hakkındaydı. İnsallah banada nasip olur hamile kalmak denediğimiz gün rakımıda içtim:)) burda konusmalardan etkilenecek değilim tabi ki… tesekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…