Gebeliğe Hazırlık Temmuz 2021 Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Gerçekten şaşırdım bende 😳😳 yani hiç böyle düşünmedim 🤷🤷 yaşı küçük bir arkadaş erken evlenmiş ama çocuğu çok istiyor diye düşündüm

Canım sen dün ona ilacın adını msja yazdın ne tesadüf onu görmüyor aynı ilacı gruba msj atarak ona doktor o ilacı yazmış gibi sordu gruba bu ne yaman çelişki. Birde tekrar msj yazmışsın görmedin mi diye görmedim demiş şaka mı bu 😉😉

Benimde dikkatimi çeken ve senin hakkında rahatsızlık veren bikaç şeyi paylaşmak istiyorum. Seninle alakalı en çok beni rahatsız eden şey şuydu.

Bir arkadaşımız haftasonu için rakı balık yapacağını söylediğinde bende "İçki tutunmaya engel olmaz mı?" dedim ve genel kanı olarak engel olmayacağı yönünde mesajlar geldi sanıyorum - Janna - - Janna - içki içtiği gece hamile kaldığını söyledi ve sen dedin ki "AMA O ÇOCUK HAYIRSIZ OLUR" dedin!Sen Yusra-61 Yusra-61 'a "inşallah çocuğun olurda merhametli olursun" demişsin ama merhamet asıl sende yok!!! Sinirlenip "ben içiyorum, hayırsız mıyım" dedim, "yanlış anlamayın amacım yargılamak değil" vs diye zırvaladın bende alttan aldım.Bir kere anne olmak için çabaladığını yazıyorsun çok güzel ama annelik ateşi ile yanan kişi bir çocuk hakkında O ÇOCUK HAYIRSIZ OLUR diye yorum yapamaz ya benim aklım almıyor bunu!!! Annesi iyi sabırlıymış sadece "Yoo gayet hayırlı, tatlı bir çocuğum var." dedi ve sen hala uzatıp şuan kaç yaşında dedin valla - Janna - - Janna - sabrına hayran kaldım arkadaşım😘 "3 yaşında" dedi ve sen "O daha belli olmaz şuan melek büyüyünce belli olur" dedin. @ - Janna - sendin diye hatırlıyorum sinirle karıştırdıysam özür dilerim😔 Senin yerine ben delirdim ve buna cevaben "yanlış anlamayın yargılamıyorum" vs dedin.Tanımıyorum etmiyorum beni yargılasan ne olur yargılamasan ne olur! ama gerçekten anne olmaya çalışan biri küçük bir çocuğa hayırsız olur diyemez aklım almıyor bunu, birde "kaç yaşında ki şuan?" diyorsun ya anlamıyorum seni!!! 😠

İkinci olarak bu ultrasonda polikistik over tanısı olduğuna dair bişey yok tertemizsin Allah hastalık yüzü göstermesin, bunu yollaman bişey ifade etmiyor, kendini gereksiz acındırıyorsun gibi geliyor ☺️ sana pko nasıl olur onu anlatıyorum kendi başıma gelenleri anlatıyorum bana güven diye değil başka doktora git gereksiz endişeni sil diye yazıyorum, ben atlattım herkes atlatır diyorum özel mesajla soru soranlar oldu nasıl diyet yaptım gerçekten geçer mi vs. Sen gruba pko olmaktan dolayı korkunu anlatarak geliyorsun ve ben sana destek için " ben atlattım pko yenilebilir bir rahatsızlık, canlı kanıtı benim" diyorum endişelisin diye bana bişeyler sorarsın sanıyorum sadece kanda insülin hangi hormon diyorsun 😄ben sana mesaj atacaktım ama yemekti şuydu buydu kaldı iyi ki yazmamışım. Derdi olan dermanını aramaz mı? pko korkusu olsa nasıl kurtulurumu neden sorgulamadın? Anca ben asla hamileliği tadamayacağım, daha kaç yaşındasın yapma lütfen.Ben buradan bu yaşımda çok şey öğreniyorum ama yazdıklarımız farkında olmadan birsürü insana etki ediyor, yorum yapmadan sadece okuyan pkolu olan ve belki 4 5 yıldır deneme yapan insanlar var onları daha da depresyona sokuyorsun. Bilmiyorum ablacım yaşım senden çok büyük belki bu yüzden böyle hissediyorum ama yaklaşımların yanlış... 3-4 kere kilot değiştirdim çok sıvı geldi deyişin birde beni şaşırttı, doğum mu başladı, suyun mu geldi dememek için kendimi zor tuttum😄Hepimiz bişeyler öğrenmek ve birbirimize destek olmak için varız aşağıya çekmek için değil! Şimdi sen gençlik ateşiyle bana da saldırırsın yolla gelsin, ben kendi gözlemlerimi yazmak istedim. Bundan sonra senin bildirimlerini gerçekten kapatacağım.Önce eşinde de sende de hiçbir problem olmadığını söylüyorsun, ardından hamileyim diyorsun herkes seviniyor umutlanıyor, biri bende pko var diyor sende pko oluyorsun hemde 1 ay önce hamile kaldığını söylemişken, anneliği tadamayacağım diyorsun, sonra cupcupta cupcup, valla ben pkoluyken bende vajina kuruluğu vardı bırak birlikteliği sevmeyi eziyet gibiydi ilişki sırasında ağrılarım çok oluyordu, bu konuları rahatlıkla dile getiriyorsun "cupcupu severiz, spermi bol bulduk, cupcupu özledim" vs bir kadın özelini nasıl bu kadar rahatça ve alaylı şekilde yazar diyorum, erkekler bile bırak karısı ile ilişkisini gerçekten sevdiği kız ile özelini dışarda böyle alaya almaz amacı farklı olan afedersiniz "bu karıya şöyle yaptım böyle yaptım" der.Belki de gençlik ateşidir benim ruhum kurumuştur ☺️ Neyse uzun lafın kısası birbirine umut olmaya gelen kadınlara negatif enerji verme lütfen, hastalığın varsa geçmiş olsun ama bunu pko bölümünde konuş aramızda yıllardır annelik için çabalayan ve değişik birsürü derdi olan kadınlar var bu yaşınla kimseyi depresyona itme.Biz buraya umutlanmak ve pozitif düşünebilmek için giriyoruz.
Üşenmedim okudum 👏🏻👏🏻👏🏻 Yusra-61 Yusra-61 ve bn ve tabi hatırlayamadığım bi çok kişi buradayız aylardır derman arıyoruz derdimize belki sen de öylesindir cnm Bnde o kadar özel şeyleri burada konuşup bunu ahlak çerçevesinde sayıp ama içkiye hayırsızlık dediği için çelişkili buluyorum konuşmalarını ahlak içkiyle veya sözle olmaz tabi kimseyi yargılama taraftarı değilim ama insanları kandırmasına bn de çok kızdım Bnde cevaplar verdim çünkü

Olaydaki bendim canım ama anlattıgım benim değil arkadasımın cocugu hakkındaydı. İnsallah banada nasip olur hamile kalmak denediğimiz gün rakımıda içtim:)) burda konusmalardan etkilenecek değilim tabi ki… 😌tesekkür ederim
Bende seni tanımıyorum sonuçta benim çıldırdığım ısrarla çocuğun yaşını sorup daha belli olmaz o demesi! Bana kim ne derse desin umrumda olmaz ama kimse bir çocuğa böyle diyemez bu konuda hepimizde hassasiyet vardır diye düşünüyorum, Allah bağışlasın kuzuyu bizde inşallah biran önce hayırlı haberler alırız🤲😍

Bende seni tanımıyorum sonuçta benim çıldırdığım ısrarla çocuğun yaşını sorup daha belli olmaz o demesi! Bana kim ne derse desin umrumda olmaz ama kimse bir çocuğa böyle diyemez bu konuda hepimizde hassasiyet vardır diye düşünüyorum, Allah bağışlasın kuzuyu bizde inşallah biran önce hayırlı haberler alırız🤲😍
Evet öyle canım bende bozuldum o gün ama yaşının kücüklüğüne vermiştim. Yoksa arkadasımın cocugu masallah cok tatlı Allah uzun ömürler nasip etsin. Aslında benım o gün anlatmak istedigim icki icip hamile kalmak değildi. O kızcağız kaç doktor gezdi 2 sene ona kısırsın cocugun olmaz diyen bile olmuştu. Hep kafasına taktı olmadı, en son tatilde kafasından cıkarıp rakı masasına oturmuş keyif tatil vs derken hamile kaldıgını ögrenmişti. Yani benim ana fikrim orda “kafaya takmamaktı”😁🥲
Amin canım inşallah🙏🏻🙏🏻

Gunaydin kızlar ben çalıştığım için çok ayrıntılı takip edemiyorum ne çok ayrıntı varmış birbirine uyan

Üşenmedim okudum 👏🏻👏🏻👏🏻 Yusra-61 Yusra-61 ve bn ve tabi hatırlayamadığım bi çok kişi buradayız aylardır derman arıyoruz derdimize belki sen de öylesindir cnm Bnde o kadar özel şeyleri burada konuşup bunu ahlak çerçevesinde sayıp ama içkiye hayırsızlık dediği için çelişkili buluyorum konuşmalarını ahlak içkiyle veya sözle olmaz tabi kimseyi yargılama taraftarı değilim ama insanları kandırmasına bn de çok kızdım Bnde cevaplar verdim çünkü
Canım ben 32 yaşındayım çocuğum yok 6 yıldır evliyim psikolojim olumsuzluktan çabuk etkileniyor, arada içki içerim konu o değil konu kafan rahatken olacağı dediğin gibi, hatta takip ettiysen "kimi çay çekirdek ile rahatlar kimi 2 bira ile kim neyle nasıl rahatlıyorsa bu ay mottomuz o olsun" yazmıştım. Ben kimseyle böyle rahat cinsellik muhabbeti edemem, kimseyi kırmamaya özen gösteririm ama haksızlığa gelemem
Boş bir insan değilim bankacıyım yıllarca değişik değişik birsürü insanla tanıştım, insanları kolay tanıdığımı düşünüyorum, inşallah yanılıyorumdur

Son düzenleme:
Kullanıcı AdıBatYaşDenediği SüreSonuç
@gumus82Haziran 2138🙁
S Sevda2611 Haziran 23274ay
N Narence06 Haziran 23259ay
@BirizzHaziran 24291ay
@Gunes97Haziran 25243ay
@Hayat su 0606Haziran 25253yıl
@06rey38Haziran 25331ay🙁
Haso18 Haso18 Haziran 25196ay
@iptiHaziran 26293ay
@Eylul9921Haziran 26272ay
@BedisHaziran 26271,5yıl
@uyeadibirikiHaziran 26291ay
@psychokediHaziran 26259ay
@esem-15Haziran 27322ay
@Petunya508Haziran 27268ay
@naz0126Haziran 27294ay
@pheebsHaziran 27286ay
@nur-80Haziran 27285ay
@A R Y AHaziran 27276ay
@tanrisevsinnnHaziran 27265ay
@Alina26Haziran 27292ay
@rbozaydinHaziran 28286ay
@Cansinn10Haziran 283010ay
@GamzeSdHaziran 28263ay
@yeni minnakHaziran 28286ay
@kizkizakizHaziran 28217ay
@Lavinya58Haziran 28254ay
@misaminoHaziran 29286ay
@tembelkarincaHaziran 29321ay
@Gulsenmug34Haziran 29332ay
@ejceHaziran 30311ay
@ladymiracleHaziran 30315ay
@saqelengeHaziran 30374ay
@ElosaaHaziran 30221,5yıl
@LeyLA84dbHaziran 303711ay
Yusra-61 Yusra-61 Temmuz 1313yıl
@Ayca_06Temmuz 1282yıl
@GreenLoverTemmuz 1291yıl
@mrym9292Temmuz 2297ay
@arastirmagorevlisiTemmuz 2272ay
- Janna - - Janna - Temmuz 2262ay
H HTCNM Temmuz 2323ay
@meimisakiTemmuz 3294ay
@ZihraTemmuz 3301ay
@MelekkanatTemmuz 3241yıl
M moreandmore Temmuz 3263ay
@madammorTemmuz 3293ay
@HoneyybearTemmuz 3222,5yıl
Z zahrada Temmuz 4301ay
@BirgaripyyolcuTemmuz 4261ay
@nasipetsinTemmuz 4299ay
sweetdreams1985 sweetdreams1985 Temmuz 4351yıl
@lilyumfokiTemmuz 41ay
Hali Hali Temmuz 5316ay
@FeyzanurrTemmuz 5237ay
@lylzcnTemmuz 5273ay
@happynurseTemmuz 5251ay
M melikee Temmuz 5373ay
@Hly55Temmuz 5332ay
@GsesraTemmuz 5272ay
@NoonameeeTemmuz 6261ay
@melekburak35Temmuz 6343ay
@sunandstarsTemmuz 6323ay
@pera__Temmuz 6312ay
@Umay3301Temmuz 6266ay
@KukuletalimTemmuz 6302yıl
@GenckadingTemmuz 7264ay
@toprakmTemmuz 736
@Ozlem949Temmuz 7279ay
@larissa123Temmuz 7291ay
@tonbaliklisalataTemmuz 7315ay
@PandusTemmuz 7273yıl
@gamzeolkTemmuz 7306ay
@ELIF7007Temmuz 7347ay
@EsrakcshnTemmuz 7356ay
@JouTemmuz 8272yıl
@Okyanus_xxTemmuz 8284ay
@Mavilicicek32Temmuz 8261ay
@yildizyildizyildizyildizzTemmuz 8315ay
@meff92Temmuz 8289ay
@Punk3Temmuz 83413ay
@ZhrsrknTemmuz 9272ay
@elifleventTemmuz 916yıl
@OzgurkusTemmuz 9262ay
@sestra22Temmuz 10325ay
@DnzylknTemmuz 11254ay
@ezowTemmuz 12303ay
@gLssHhTemmuz 12389ay
@AzaleaaTemmuz 12274ay
@tgba98Temmuz 13225ay
@Tevekkul ettimTemmuz 13346ay
@charlottesTemmuz 13353ay
@Angel2609Temmuz 14252ay
@JapipTemmuz 14281yıl
@yakamoz-91Temmuz 14298ay
M mavili_yeshll Temmuz 152713ay
@Derin1111Temmuz 15293yıl
@Princess91Temmuz 15292ay
@Seher0102Temmuz 15341.ay
@HayatlarrrTemmuz 1511ay
@SunrseeeTemmuz 15282yıl
@InsolsunTemmuz 16281yıl
@Snow1Temmuz 17291ay
@aleynnssTemmuz 17246ay
@melifsa26Temmuz 18361ay
@bodrum4855Temmuz 18334ay
@3cicekannesiTemmuz 19254ay
@gumus82Temmuz 1938
@DulcianaTemmuz 20361ay
@Sasa234Temmuz 20312ay
@Lavi12Temmuz 21312ay
@Gulguzeli2019Temmuz 30341ay
@Sakura1533241yıl

LUTFEN MESAJINIZDA BAT,YAŞ,DENEME SURESINI YAZINIZ ve beni etiketleyiniz :))...
LISTE AKŞAMLARI GÜNCELLENMEKTEDİR.
Günü gelip bilgi vermeyenler listeden silinecektir.

YANLIŞ VEYA EKSİK BILGI VARSA ETİKETLEYİNİZ..

25HAZIRAN SONRASI YAZILMAKTADIR=)
Bat 21 temmuz yaş 21 deneme 4 ay

janna nın arkadaşının çocuğuyduu ama sabırla cevap vermişti gerçekten kuzuucuğuumm. ya ahahha o 3-4 kere iç çamaşırı değiştirme mevzusunda da cidden inanmıştım hiç ıslaklık yok bende diye üzülmüştüm yumurtlayamıyorum heralde diye
Bak işte anlatmak istediğim buydu ☺️ ki sen ben bişey sormak isteyince yazıp soruyoruz ama hiç üyelik açmadan sadece okuyan takip eden kadınlar var aramızda
Belki aynı hastalık onda da var ve 4 5 yıldır çocuğu olmuyor, özel doktora parası yetmiyor tedavi göremiyor bu kadın depresyona girmez mi sence? Benim o dönemde durumum olmasa özele gitmesem pkoyu atlatamayacaktım, devlette işini ehli ile yapan çok doktor vardır ama ben denk gelmedim hepsi çok yoğun... Yani durumu olmayan ve çare bulamayan kadınlar daha da psikolojik baskıya maruz kalıyor

Canım ben 32 yaşındayım çocuğum yok 6 yıldır evliyim psikolojim olumsuzluktan çabuk etkileniyor, arada içki içerim ama kimseyle böyle rahat cinsellik muhabbeti edemem, kimseyi kırmamaya özen gösteririm ama haksızlığa gelemem
Boş bir insan değilim bankacıyım yıllarca değişik değişik birsürü insanla tanıştım, insanları kolay tanıdığımı düşünüyorum, inşallah yanılıyorumdur
İşte Bu yüzden hepimiz burada ki tüm olumsuzlukların etkisinde yaşıyoruz ve inanırmsn bi ay herkesin regli gecikse benimde gecikiyor bir ay kist olsa Bnde kiste çeviriyor felan yani bedenen de etkileniyoruz o yüzden pozitif olarak devam etmek istyrm burada ki güzel düşünceli arkadaşlarımla

Akşamdan beri okuyorum Yusra-61 Yusra-61 daha önceki topiklerde de bahsetmiştin ama anlamamıştım bazı konuşmalara dikkat edince tutarsızlık var çünkü bu konuşmalara bende cevap verdim ve bendede pko var düşününce tutarsızlıkları anlıyorum zaten bahsettiğiniz çoçuk meselesine öyle bir tepki verilmesi tabiki yanlış melek onlar ya bir çoçuk hakkında bu şekilde konuşulamaz bu topikte hepimiz birbirimizden birşeyler öğreniyoruz inş tez zamanda bebiş haberini hepimiz alırız

Ya ciddimisiniz sakamisiniz siz birisi gitmis kadin oldugundan emin degilim diyor digeri kendini acindirmak icin yaziyorsun diyor oburu cupcup yazmama takilmis burasi bir kadin platformu erkek olsam hesap acsam fake sekilde neden gebelik planlayanlar konusuna geleyim 2. Olarak cupcup dememde bir saknca gormuyorum burasi kadin platformu adi ustunde ne diyeyim hepiniz boyle duusnuyorsaniz vardir bende bir problem yazacak cokta birşey bulamadim hani sonucta hicbirinizi tanimiyorum neden size boyle seyler yapayim onuda dusunmuyor degilim Yusra-61 Yusra-61 sana gelince gercekten sana inanamadim herseyi sen biliyorsun havasi vermedim diye demedigin kalmadı şoklar icindeyim

İşte Bu yüzden hepimiz burada ki tüm olumsuzlukların etkisinde yaşıyoruz ve inanırmsn bi ay herkesin regli gecikse benimde gecikiyor bir ay kist olsa Bnde kiste çeviriyor felan yani bedenen de etkileniyoruz o yüzden pozitif olarak devam etmek istyrm burada ki güzel düşünceli arkadaşlarımla
Kesinlikle amacım bu zaten yazdım da yazdım umarım kendimi anlatabilmişimdir, yazı yoluyla insan kendini tam olarak ifade edemeyebiliyor. Umarım hepimiz bir an önce güzel haberler alırız😍 tek istediğim birbirimizden çalmak değil bişeyler katmak
Mesela geçen haftalarda çikolata kistim patladı, öncesinde merak etme bişey olmaz çikolata kistiyle hamile kalan çok demek beni iyi hissettirdi, sonuçta yine patladı olacak olan yine oldu ama dehşet içinde beklemedim☺️ ki 2017de de patladı ameliyat oldum süreci bildiğim halde tanımadığın bir kadının "merak etme" demesi insana gerçekten çok iyi geliyor.

Kesinlikle amacım bu zaten yazdım da yazdım umarım kendimi anlatabilmişimdir, yazı yoluyla insan kendini tam olarak ifade edemeyebiliyor. Umarım hepimiz bir an önce güzel haberler alırız😍 tek istediğim birbirimizden çalmak değil bişeyler katmak
Mesela geçen haftalarda çikolata kistim patladı, öncesinde merak etme bişey olmaz çikolata kistiyle hamile kalan çok demek beni iyi hissettirdi, sonuçta yine patladı olacak olan yine oldu ama dehşet içinde beklemedim ki 2017de de patladı ameliyat oldum süreci bildiğim halde tanımadığın bir kadının "merak etme" demesi insana gerçekten çok iyi geliyor.
Tabi ki de birbirimizde teselli buluyoruz ailem ve arkadaşlarımla paylaşamadığım bi çok şeyi sizlerle paylaşıyorum başına gelen varsa hemen müdehale ediyor yöntemlerini ve çaresini aktarıyor rabbim herkesin gönlündeki versin Allah kalbi kara olup kendini aklamaya çalışanlardan Irak etsin bizleri 🥰

X