- 30 Aralık 2009
- 22.667
- 88.187
- 40
-
- Konu Sahibi Baharyagmuru35
Benim babam da ailesine çok verirdi annemin altınları eline geçen paraları ailem derdi hep ya biz çocukları zorluklar içinde büyüdük .Babama kizamam ama evlatları varsa evi varsa başta ondan mesuldur bir adam ha durumu iyidir verir ama konu sahibesinin eşi abartmış yazık kadına hamile kalsa hastane bile dünyanın masrafiHepimiz cocuklarimiz için çalışıyoruz onlar için birikim yapıyoruz. Suan bana sorsan asla oglumdan bişey istemem derim zaten çok şükür gelecekte sıkıntımız olmaz. Ancak hayat bu ya bütün varligimiz gitti diyelim ne olacak? Oğlum da bakmayacaksa kim baksın? Benim kv ayda 3 çeyrek aldırır eşime günleri için. Bu zorunlu bir ihtiyaç değil ama anne hakkı öyle 3 kurusla ödenmez mantigindayim.
Kardeşler için aynı fikirdeyim koca adamlar para isterken utanmalilar ama anne de yük oluyorsa diyecek söz yok fikrimceMaddi durumu çok iyi olur mal mülk olur o zaman geniş geniş harcanır ama kendileri borç batağına girip çalışmak istemeyen ailesinin tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.
Destek farklı bir şey eli ayağı tutan kazık kadar insanların tüm ihtiyaçlarını karşılamak başka bir şey.
Benim babam da ailesine çok verirdi annemin altınları eline geçen paraları ailem derdi hep ya biz çocukları zorluklar içinde büyüdük .Babama kizamam ama evlatları varsa evi varsa başta ondan mesuldur bir adam ha durumu iyidir verir ama konu sahibesinin eşi abartmış yazık kadına hamile kalsa hastane bile dünyanın masrafiHepimiz cocuklarimiz için çalışıyoruz onlar için birikim yapıyoruz. Suan bana sorsan asla oglumdan bişey istemem derim zaten çok şükür gelecekte sıkıntımız olmaz. Ancak hayat bu ya bütün varligimiz gitti diyelim ne olacak? Oğlum da bakmayacaksa kim baksın? Benim kv ayda 3 çeyrek aldırır eşime günleri için. Bu zorunlu bir ihtiyaç değil ama anne hakkı öyle 3 kurusla ödenmez mantigindayim.
Herkes kendi tecrubelerine göre degerlendiriyor konuyu. Siz de doğru düşünüyorsunuz saygı duyarım. Belki bende sıkıntıya düşsem farklı düşünürdüm. Ben simdi diyorumki annem yaşasaydı da ömrümü verseydim. Onunda annesi işte gönlü hoş olsun...Benim babam da ailesine çok verirdi annemin altınları eline geçen paraları ailem derdi hep ya biz çocukları zorluklar içinde büyüdük .Babama kizamam ama evlatları varsa evi varsa başta ondan mesuldur bir adam ha durumu iyidir verir ama konu sahibesinin eşi abartmış yazık kadına hamile kalsa hastane bile dünyanın masrafi
Anne diğer evlatlarına nasıl olsa abiniz çalışıyor getiriyor boşverin derse k.b ama çok haksızlık ederKardeşler için aynı fikirdeyim koca adamlar para isterken utanmalilar ama anne de yük oluyorsa diyecek söz yok fikrimce
Canim bunlar alismis agbide olsa ogulda olsa bunun nafaka derecesi vardir,ilk etapta esin 20 yasini gecmis erkek cocuklarina bakmak zorunda degil onlarin calisip para kazanmalari gerekiyor yani agbileri onlarin iyiligi icin yardimi kesmeli yoksa bu böyle gider onlarda tembellige ordan burdan para gelmesine bakarlar.Anne hakeza oglunu düsünüyorsa ona verilecek nafaka sinirini bilmesi lazim ,arada bir alisveris olabilir ama tümden yüklenemez ,esi nerede bosandimi ?
Babasi nerede o hem anneye hem kardeslere bakmak zorunda ,herhalde esin bakiyor diye zorunlu hissetmiyor kendini,bunlari mutlaka konusman gerek .
Durumunuz varsa tabi ki verin ama evlatlarinizdan kismayin lütfenHerkes kendi tecrubelerine göre degerlendiriyor konuyu. Siz de doğru düşünüyorsunuz saygı duyarım. Belki bende sıkıntıya düşsem farklı düşünürdüm. Ben simdi diyorumki annem yaşasaydı da ömrümü verseydim. Onunda annesi işte gönlü hoş olsun...
Harca harca ki biraz zorlanıp seni anlasın bende başta aciyordum ama sonra harcadım vallaValla bnce de ben olsam şimdiye sabır kalmamıştı nasıl sabri her şeye tmm diyo anlıyorum ben ya . Artık bende de sole bi düne oluştu bazen diyorum şunu almiycm pahali o kdr uğraşıyor idareli parayi harciyim ama yok ya diyorum ben harcamasam ne olck sanki para istemiyo onlar zaten sürekli para gdiyo ben de alıym bari diyorum . Bnm de bozuldu psikolojim . Yine ben idareliyim tutumluyum harcamam fazla alışveriş ypmam ama iş benle bitse keske
Okurken tansiyon sorunu yaşayacaktım resmen. Tövbest.Anlamaz ki soyluyo eşim para vardır sende diyor yoksa da kredi kartından çek taksitle sonra ödersin diyor bizden çok onlara alışveriş yapılıyor yine de laf sokuyor kavga etti geçen gözümün önünde bize para vermedin diye sana yemin ederim kendi evimize alışveriş yapmamstik onlara 300 tl alışveriş yaptık ne bcm evlatsin evine gelmem senn bir daha dedi . Para verince askimmmm şundan da alır msn diyor vermeyince evinede gtmem ben onun kızım sen bize gel diyor . Kardeşi sevgilisiyle barismis harçlık benim kocam dan istiyorlar . Kardesleri sevgilileryle geziyo bnm eşim para veriyor . Komşularla annesi gün ypcakmis malzemeleri eşim alıyo :))) durum aştı ya artik
Eşi ayrı başka şehrde yaşıyor . Konusmadgm şey kalmadı
Merhaba ..
Artık bıktık usandk bunun çaresi nasıl olacak hiç bilmiyoruz . Eşimle evleneli 5 ay oldu . Eşim 5 aydır iki aileye bakıyor hem kendi ailesi hem bize . Geliri iyi fakat tek aile için ideal bu sefer ikinci bi aileye bakınca çok rahat olmuyor . Bu kadarini görmedim artık biz kendi giderimz aylık 2 2 .5 milyar . Ailesi 3 kişi babası ayrı yerde yaşıyor iki kardeşi var ikiside calismiyor anneside calismiyor hc BRI de çalışmak istemiyor . Onların kirayida bz veriyoruz kendi kiramiz yokmuş gibi . Faturalarını alisverislerini aklınıza gelecek herseylerini eşim veriyor . Artık is öyle bi boyuta geldi ki bizde para olmasa bile sormadan etmeden kredi kartindan çek o zaman diyorlar kredi kartına 6 7 milyar borç olmuş ve bz hiç harcamadk kendimize kredi kartindan . Yeter artık gerçekten yeter ya . Sigaralarina kadar eşim alıyor . Para biriktirirdik çok rahat onlara para vermeseydik smdiye kadar . Para vermeyince beddua ediyorlar para verince canım cicim . Bizden çok harciyorlar . Eşim de hep tmm diyor veriyor . Kızıyorum ama beni Dinlemiyor . Bazen o da sinirlenip birsey istediklerinde bağırıyor para falan kalmadı ben de kartı da ben ödüyor um yeter diyor ama sonra yumuşuyor keşke ole demeseydim diyor . Akrabaları dahi ayir evinin parasini diyorlar ama ayirmiyor . Eşim de bıkti artık nereye yetisecegini sasirdi ama onların evine para girmeyince huzursuz oldgundan hep vermk zorunda kalıyor . Bu böyle nereye kadar gidecek gerçekten ne yapmak lazım bulamiyorum bu gdisle ksyinvalideyi arayip ağzıma ne gelirse dayanamayip soyleyecegim sırf aramız iyi diye soylemiyorum .. ama artık dayanamiyorum sinirimden kudurdum artık ya .. hersey ödeniyor hanimefendi sigara alckms para istiyo yeter be benim kocam banka sanki ... Bu arada ben de rahatszligmdan dolayi calismiyor um çok ayakta ksldgmda sorun yaşıyorum ciddi bi rahatszliktan yeni kurtuldum . Ben bile eşimden para alırken üzülüyorum o kdr çalışıyor emek harcıyor diye ailesi gözünü kirpmiyorlsr harcarken . Sormuyor bile para var mı diye hep ver hep ver ...
Harca harca ki biraz zorlanıp seni anlasın bende başta aciyordum ama sonra harcadım valla
Eşiniz de artık bezmiş sanırım...Ailesi vicdanına vuruyor. Onu işleyin alttan alta kardeşlerinin çalışmamasından dem vurun vs. Asla hiçbir harcamanızdan kısmayın, batacaksa da eşinşz düşünsün anlayış falan göstermeyin o da bir süre sonra vaz geçer inş.
Herkese, bütün akrabalara dert yakının anlatın çok borcumuz var ele güne duyura duyura
İşe giip çalışmaya falan da kalkmayın, aileniz asla yardım etmesin
En kısa zamanda eşinizi borca sokun ev araba vs.
Eşin için fedakarlık yapma ki anlasın zorluğu böyle adamların arkasında hep zavallı kadınlar var annem ve babam da bole yaslandi hala aynıO benim canım sabahın köründe kalkıyor gdiyorduk ise pazar günü bile bugün de çalışıyor suan . Nasıl acimadan uzulme den istiyor harcıyor anlamıyorum geçen üzüntümden ağladım ya
Annelik duygusunu biliyorsunuz, evlat tan kısmak ne mümkün, annesine verdiğini hiç söz konusu etmedim ama evlattan kısma durumu olsaydı ne yapardim bilmemDurumunuz varsa tabi ki verin ama evlatlarinizdan kismayin lütfen