Eşimin Abisi

Şu an ödemelerimiz fazla. Eşim maaşıyla ödemeleri hallediyor. Evin kirası, mutfak masrafları vs bende. Evi ben geçindiriyorum yani evi aksatması gibi bir durum söz konusu değil. Ben çalışmasam bu borçları verebilir miydi acaba? Bana saygısızlık yapılmış gibi hissediyorum
Veremezdi tabi. Karısı çalışıyor bunda para çok diye istiyorlar, bence elinize söyleyin. Ben den habersiz borç vereceksen ücretsiz izne çıkıyorum bi süre dinlenicem evi sen geçindir, biraz da onlar sana borç versin de

O zaman ortak hesap açalım,maaşları oraya atıp yatırım yapalım diyin. Bakalım ne yapacak eşiniz.
Bilemedim hani alıp ödemeseler diyecegim dibine kadar haklısınız ama geri ödeniyor anladığım kadarıyla, bu sebeple kızamadım ben.
Vermesin diyorsanız dediğim gibi hesapları birleştirip birikim,yatırım vb birşey yapacaģız diyebilirsiniz veremez zaten size söylemeden,sormadan bu durumda.
Saklaması hos degil ama ailesi ile anlaşamadıģıniz icin kızmayın diye söylemiyor muhtemelen. Geri de geldigi icin verdikleri,önemsiz diye düşünüyordur.
Bu konunun üstüne biz onlara gittik ve ben orda paramız yok diye resmen ağlandım aynı şekilde eşim de öyle ama abisi miktarı artırıp 10000 lira istedi. Neymiş çocuğuna kışlık alacakmış. Eşim vermedi. Sonrasında 1500 lira daha istedi. Neymiş maça gidecekmiş parası yokmuş. O zaman da vermedi. En son geçen hafta 1000 lira istedi o zaman verdi ve verdiğini bana söyledi. Ben de abisi geri ödediğinde "bu son olsun bir daha kimseye borç vermek istemiyorum, kimse bizi kredi kartı olarak kullanmasın, bu evde huzur istiyorsan borç vermeyeceksin, beni sürekli banka hesabı kontrol etmek zorunda bırakma, sen borç verdikçe senden soğuyorum huzurum yok" dedim. Tamam diye söz verdi.

Bu konunun üstüne biz onlara gittik ve ben orda paramız yok diye resmen ağlandım aynı şekilde eşim de öyle ama abisi miktarı artırıp 10000 lira istedi. Neymiş çocuğuna kışlık alacakmış. Eşim vermedi. Sonrasında 1500 lira daha istedi. Neymiş maça gidecekmiş parası yokmuş. O zaman da vermedi. En son geçen hafta 1000 lira istedi o zaman verdi ve verdiğini bana söyledi. Ben de abisi geri ödediğinde "bu son olsun bir daha kimseye borç vermek istemiyorum, kimse bizi kredi kartı olarak kullanmasın, bu evde huzur istiyorsan borç vermeyeceksin, beni sürekli banka hesabı kontrol etmek zorunda bırakma, sen borç verdikçe senden soğuyorum huzurum yok" dedim. Tamam diye söz verdi.
Kışlık için on bine ne alacakmış? Paran yoksa maça gitme mesela. 2 kilo kıyma al o paraya. Çıldırmış iyice. Verdirmeyin.

Kışlık için on bine ne alacakmış? Paran yoksa maça gitme mesela. 2 kilo kıyma al o paraya. Çıldırmış iyice. Verdirmeyin.
Tabi tabi. Hatta eşime "ben senin abine güvenmiyorum, yiyecek ekmekleri yoksa gidip ekmek alıp bırakalım kapılarına ama para vermiceksin" dedim. Adam bariz kumar oynuyor. Her şeyi geçtim paran yoksa maça gitme aynen öyle. Salak salak işler. Hastalık ölüm kalım olsa anlarım ve eşimden önce koşa koşa ben gider veririm para ama maça gitmek için borç istemezsin ya. Misafir gelicek diye borç istemezsin. 1000 liralık adam değilmiş :KK70:

Tabi tabi. Hatta eşime "ben senin abine güvenmiyorum, yiyecek ekmekleri yoksa gidip ekmek alıp bırakalım kapılarına ama para vermiceksin" dedim. Adam bariz kumar oynuyor. Her şeyi geçtim paran yoksa maça gitme aynen öyle. Salak salak işler. Hastalık ölüm kalım olsa anlarım ve eşimden önce koşa koşa ben gider veririm para ama maça gitmek için borç istemezsin ya. Misafir gelicek diye borç istemezsin. 1000 liralık adam değilmiş :KK70:
Aynen içiniz rahat etmezse çocuklara kışlığı da kendi elinizle alın, arada marketini görün, şu kumarcının eline canlı para vermeyin. Ailesine yapılıyor yetiversin.

Aynen içiniz rahat etmezse çocuklara kışlığı da kendi elinizle alın, arada marketini görün, şu kumarcının eline canlı para vermeyin. Ailesine yapılıyor yetiversin.
İşin korkunç tarafı eşim asla farkında değil onu muhtaç olarak görüyor. Asla gözünü açamıyorum.

İşin korkunç tarafı eşim asla farkında değil onu muhtaç olarak görüyor. Asla gözünü açamıyorum.
Muhtaç olarak görmüyor biliyorsun egosunu tatmin ettiğini. Kocana da yüz verme. Senin egolarına harcayacak bir kuruşum yok diye iyice canına bi oku.

Kışlık alacaksa kredi kartına taksitle alsın,maça gidecekse borç alarak zaten gitmesin bu nedir?
Ayranı yok içmeye tahteravanla gider sı.maya denir böylesine.

Çocuğun kışlığı 10000 tutmaz ne alacakmış öyle…

Ay istemekten de bıkmamış sülük gibi adam. Eşiniz rest çekmezse sürekli ister çünkü utanmıyor , ben geri ödediğine de pek inanmadım, 1000 tl isteyen adam hangi parayla geri ödeyecek
Bence kıyamıyor kardeşi olduğu için, senin taraftan biri istese gözü açık olurdu

Merhabalar,
Yine bir eş ailesi konusuyla buraya geldim. Asla vazgeçmiyorlar, asla peşimizi bırakmıyorlar. Artık yıldım ve dayanacak gücüm kalmadı gibi hissediyorum. Öncelikle asla mantıklı hareket edebilecek durumda değilim ve abisi kadar eşim de suçlu farkındayım. Sizden akıl almaya geldim.
Eski konularımı belki hatırlayanlar olur ama kısaca bahsetmek gerekirse eşimin ailesi bize hiçbir şekilde maddi manevi destek olmadı. Maddiyatı geçtim düğün dönemi nasılsınız bile demediler. O yüzden onlarla aramda çok büyük bir mesafe var. Birbirimize asla kötü konuşmadık, görüştüğümüzde saygısızlık etmeyiz ama görüşme sıklığımız çok az. Eşimin abisi eşimden sürekli araba ister. Şirkete ait araç olmasına rağmen. Kaynım evli bir çocuğu var ve kayınvalidemlerle birlikte yaşıyor. Kendisi bitcoin vb kumarımsı olaylardan büyük paralar kaybetmiş. Yanlış hatırlamıyorsam 500 bin gibi bir borcu vardı daha geçen sene. Eltim çalışmıyor evde çocuk bakıyor. Kayınpederim köyde yaşıyor. Eşimin abisi ve annesi çalışıyor, ev kira değil ve abisi fatura vs ödemiyor. Ama eşimden zırt pırt borç para istiyor. Borç dediysem yüklü miktarlar değil 1000-1500 lira gibi paralar ve söylediği tarihte parayı gönderiyor. Eşimle araba meselesinden dolayı çok tartıştığımız için bana abisinin para istediğini söylemiyor. Ben kendim 2 kez mesajlarını gördüm ordan biliyorum. Evet farkındayım mesaj okumamalıyım ama abisiyle olan konuşmalarına bakmak zorunda hissediyorum kendimi çünkü abisinin sürekli para istediğini düşünüyorum. Ki abisi balayındayken bizden para istedi tarla için bu sene de para istediler. Gönderdik. Eşim mesajlarını okuyup borç gönderdiğini bildiğimi bilmiyor. Evet aile arasında bu paraların lafı olmaz üstelik adam geri de ödüyor ama bana söylememesi ve anladığım kadarıyla bu olayın sıklıkla tekrarlanması benim sinirlerimi bozdu. İki gündür belli etmiyorum ama canım çok sıkkın. Hatta kayınvalidemi arayıp söylemeyi düşündüm ama bunun saçma olacağının farkındayım.
Gerçekten kendimden utanıyorum artık bu tarz şeylerle uğraşmak zorunda kaldığım için. Bu arada ben de çalışıyorum ve eşimden daha çok kazanıyorum. Ama eltim evde oturduğu halde sürekli onlara borç veriyoruz. Benim ne yapmam lazım? Adam zaten ödüyor geri diyip susup oturmalı ve bildiğimi belli etmemeli miyim? Yoksa açık açık söylemeli miyim eşime? Ama bu sefer de sen benim mesajlarımı mı okuyosun diye kızabilir ve sonrasında belki de mesaj silmeye başlar bilmiyorum. Kafam çok karışık. Abisi evet arsız ama benim eşim de safoz ve o vermese abisi isteyemez farkındayım. Sadece abiyi suçlamıyorum. Benden gizleyen ve evin rızkını veren eşim. Henüz çocuğum yok ve bu arsızlar yüzünden çocuk fikrinden de soğudum. Bu arada 1 buçuk yıllık evliyiz. Fikirlerinizi bekliyorum ☺️
Eş ailesiyle görüşmeme nedeniniz evlenirken size maddi destek olmamaları ama anladığım kadarıyla destek olabilecek bir güçleri yok ve buna neden mecbur olsunlar.. ? Kardeşler arasında borç verme mevzusuna gelirsek abinin geçinme problemi var ve dolayısıyla ihtiyaç halinde kardeşinden istiyor. Ne var bunda? Gizlemesine de kızamadım. Belli ki olay çıkarıcak bir tipsiniz. Kaynanama mı söylesem vs.. Ne diyeceksiniz arada bir bin lira borç vermiş onu da geri ödemiş falan mı? İki kardeşin arası açılır. Yapılacak şey mi bu? Bitcoin kumar değil bu arada bir yatırım aracı. Altın almak gibi değer düşerse zarar edersiniz. Karışmayın kimseye. Kendi kendinizi doldurmayın

Son düzenleme:
Merhabalar,
Yine bir eş ailesi konusuyla buraya geldim. Asla vazgeçmiyorlar, asla peşimizi bırakmıyorlar. Artık yıldım ve dayanacak gücüm kalmadı gibi hissediyorum. Öncelikle asla mantıklı hareket edebilecek durumda değilim ve abisi kadar eşim de suçlu farkındayım. Sizden akıl almaya geldim.
Eski konularımı belki hatırlayanlar olur ama kısaca bahsetmek gerekirse eşimin ailesi bize hiçbir şekilde maddi manevi destek olmadı. Maddiyatı geçtim düğün dönemi nasılsınız bile demediler. O yüzden onlarla aramda çok büyük bir mesafe var. Birbirimize asla kötü konuşmadık, görüştüğümüzde saygısızlık etmeyiz ama görüşme sıklığımız çok az. Eşimin abisi eşimden sürekli araba ister. Şirkete ait araç olmasına rağmen. Kaynım evli bir çocuğu var ve kayınvalidemlerle birlikte yaşıyor. Kendisi bitcoin vb kumarımsı olaylardan büyük paralar kaybetmiş. Yanlış hatırlamıyorsam 500 bin gibi bir borcu vardı daha geçen sene. Eltim çalışmıyor evde çocuk bakıyor. Kayınpederim köyde yaşıyor. Eşimin abisi ve annesi çalışıyor, ev kira değil ve abisi fatura vs ödemiyor. Ama eşimden zırt pırt borç para istiyor. Borç dediysem yüklü miktarlar değil 1000-1500 lira gibi paralar ve söylediği tarihte parayı gönderiyor. Eşimle araba meselesinden dolayı çok tartıştığımız için bana abisinin para istediğini söylemiyor. Ben kendim 2 kez mesajlarını gördüm ordan biliyorum. Evet farkındayım mesaj okumamalıyım ama abisiyle olan konuşmalarına bakmak zorunda hissediyorum kendimi çünkü abisinin sürekli para istediğini düşünüyorum. Ki abisi balayındayken bizden para istedi tarla için bu sene de para istediler. Gönderdik. Eşim mesajlarını okuyup borç gönderdiğini bildiğimi bilmiyor. Evet aile arasında bu paraların lafı olmaz üstelik adam geri de ödüyor ama bana söylememesi ve anladığım kadarıyla bu olayın sıklıkla tekrarlanması benim sinirlerimi bozdu. İki gündür belli etmiyorum ama canım çok sıkkın. Hatta kayınvalidemi arayıp söylemeyi düşündüm ama bunun saçma olacağının farkındayım.
Gerçekten kendimden utanıyorum artık bu tarz şeylerle uğraşmak zorunda kaldığım için. Bu arada ben de çalışıyorum ve eşimden daha çok kazanıyorum. Ama eltim evde oturduğu halde sürekli onlara borç veriyoruz. Benim ne yapmam lazım? Adam zaten ödüyor geri diyip susup oturmalı ve bildiğimi belli etmemeli miyim? Yoksa açık açık söylemeli miyim eşime? Ama bu sefer de sen benim mesajlarımı mı okuyosun diye kızabilir ve sonrasında belki de mesaj silmeye başlar bilmiyorum. Kafam çok karışık. Abisi evet arsız ama benim eşim de safoz ve o vermese abisi isteyemez farkındayım. Sadece abiyi suçlamıyorum. Benden gizleyen ve evin rızkını veren eşim. Henüz çocuğum yok ve bu arsızlar yüzünden çocuk fikrinden de soğudum. Bu arada 1 buçuk yıllık evliyiz. Fikirlerinizi bekliyorum ☺️
Kendinizce haklısınız tabi ama eşinizle açıkça konuşun derim uygun zmanda.

Böyle bir durumda eş abisiyle direk konuşmakta fayda var. Para isteyip durmasın. Veya toplu buluşulduğu bir gün paranızın kısıtlı olduğunu, insaların borç istemesinden rahatsız olduğunuzu falan derseniz anlar o. Lafı alır o

Aslında siz zaten bütün cevapları biliyorsunuz. Siz tepki verdiğiniz için size söylemek istemiyor.
Ayrıca abisi geri ödüyorsa sizin rızkınızdan almış olmuyor. Abi kardeş arasında böyle şeyler oldukça normal. Hııı eşiniz rahatsız olur bu durumdan o ayrı ozaman zaten vermez. Telefonunu karıştırmanız falan hoş olmamış. Hem eşinizin alanına saygısızlık etmiş, hemde boşuna kendinizi yemiş oluyorsunuz.
Bazen bilmemek, bilmekten daha hayırlıdır.

Bence ailesini sevmediğiniziçin tetiklenmişsiniz adam borç alıp ödüyormuş miktarı da söylemeye değmez benim eşim de abisine bu şekilde borç verse sinir olurum ama sonra mantıklı düşündüğümde evliliğimi yıpratmaya değmez şirket aracı konusunda haklısınız

Tüm yorumlarınızı okudum sizi %100 haklı buldum. Siz çalışmazsanız eşiniz onlara para veremeyecek. Siz çalışıyorsunuz sabahın köründe evden çıkıyorsunuz ama eltiniz tüm gün evde yatış toto büyütme ohh borç para veriyor da faiziyle mi geri ödeme yapıyorlar bankaya faiz işliyor. Eşiniz ile sert bir konuşma yapın. Boşanma imasında bulunun. Akraba eş dost kayın aile ile para alışverişine girilmemeli.

Eşim ile ortak banka hesabımız var onun şahsi hesabına da erişimim var kesinlikle benim bilgim olmadan harcama yapamaz. Acil sağlık harcamaları v.s. dışında kimseye para göndertmem. Evlenmeden önce tüm bunları oturup konuştuk. Kabul etti kendisi.

2 ay kadar önce biz de kısa süreli bir gerginlik yaşadık. Eşimin kız kardeşi İzmir'de yaşıyor. İzmir aşığı kendisi. Ancak kazancı asgari ücretin bi tık üstü zaten 2 yıllık okul bitirmiş de üniversite mezunu sanıyor garibim kendini. Yaşamayı, gezmeyi tozmayı çok seviyor. Düzenli geliri olmayan, sürekli at yarışı iddia oynayan, serseri motorcu sevgilisine para yediriyor. Eşimden sürekli para istiyor, para olmasa eşimin halini hatrını sormuyordu.

Kayınvalidem de İzmir de ne haltlar yediğini bilmiyor kadıncağız Üsküp te zaten uzakta olunca kıyamıyor evladına elinde avcunda ne varsa veriyor.

Sorsan ben çalışan kadınım kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum bağımsızım bana karışamazsınız diyor da ev kirasından tutun kozmetik ihtiyaçlarına kadar eşim ödüyordu kredi kartı çıkarmış ona.

Eşimin ablasını çok severim anaç bir kadındır iyi bir dinleyicidir çözüm odaklıdır halden anlar İsveç te çocuk doktoru kendisi biz Finlandiya'dayız buraya geldiğinde konuyu açtım. Kıyameti kopardı haberim yoktu dedi benden taraf çıktı. Eşim ve kayınvalidem 2 aydır para göndermiyorlar küçük görümceme ve Üsküp'e geri dönecek önümüzdeki hafta :)

Bütün olay eşinizde bitiyor, ipleri elinize almazsanız evladınızın sizin rızkınızı yerler emeğinizi hiç ederler. El alemden borç para almayla asalaklıkla hayat geçmez eltiniz müsait bir yerlerini kaldırsın da çalışsın ondan bundan para dileneceğine sizin canınız yok mu üç kuruş insanların nazını kaprisini çekiyorsunuz

Eş ailesiyle görüşmeme nedeniniz evlenirken size maddi destek olmamaları ama anladığım kadarıyla destek olabilecek bir güçleri yok ve buna neden mecbur olsunlar.. ? Kardeşler arasında borç verme mevzusuna gelirsek abinin geçinme problemi var ve dolayısıyla ihtiyaç halinde kardeşinden istiyor. Ne var bunda? Gizlemesine de kızamadım. Belli ki olay çıkarıcak bir tipsiniz. Kaynanama mı söylesem vs.. Ne diyeceksiniz arada bir bin lira borç vermiş onu da geri ödemiş falan mı? İki kardeşin arası açılır. Yapılacak şey mi bu? Bitcoin kumar değil bu arada bir yatırım aracı. Altın almak gibi değer düşerse zarar edersiniz. Karışmayın kimseye. Kendi kendinizi doldurmayın
Benim de aile bütçemden borç verme zorunluluğum yok. Belli ki siz de milletin alın terine çökmeyi hak görüyorsunuz kendinizde. Konuşmaya değmez.

X