Sürekli para para para ...

Anne diğer evlatlarına nasıl olsa abiniz çalışıyor getiriyor boşverin derse k.b ama çok haksızlık eder
Tabiki haksızlık eder benimde kaynim var üstelik 30 yaşında bekar. Boş gezenin boş kalfasi dünya umrunda değil. Bazen arar yeni tel alacak para ister, arkadaşlarla tatile gidecem der para ister vs vs.. İnanın bu hareketlerinden igreniyorum tam bir asalak. Esimde benle aynı fikirde dir gondermez, sadece annesine gönderir gerçi o da oğlu için topluyor biliyorum ama şimdilik sıkıntı etmiyorum.

Eşin maalesef kardeşlerini hazıra alıştırmış. 20 yaşında insan niye çalışmak yerine yan gelip yatar anlamak mümkün değil. Okuyor olsa yine bir derece ama bu şekilde tembelliğe alışınca sorumluluk sahibi olmaları güçleşiyor insanların. Çalışmıyor, okumuyor bari askere gitsinler o çıksın aradan.

Eşinin üzerindeki yük çok büyük, şu an bir biçimde yetiştirmeye çalışıyor ama kredi kartı borçları almış başını yürümüş. Kesinlikle taviz verme. Eşinle aranın bozulmasını istemiyor olabilirsin ama gerekirse kavga et tavrını net biçimde koy. Bu konuda rahatsızlığın eşinin onlara yardım etmesi değil çünkü, sömürülmesi ve iki aileye bakabilmek için gece gündüz çalışması. Bir insan bu kadar çalışmaya, strese ne kadar dayanabilir ki? Sağlığına yazık adamın yahu!

Boyle bir durumda ailesine bakmasi hic güzel filan değil ki zaten Eşiniz sizinlej aile artik çok büyük sikintilarda yardim edilebilir ama bu kadarida fazla bence birde vermeyince beddua etmeleri çok çirkin esinizin annesi maaş filan almiyor mu babasından yada eski eşinden. Sizinde planlariniz vardir omur boyu kirada mi yasicaksiniz cocuklariniz olucak bu ne dusuncesizlik esinizi para kumbarasi yapmislar kendilerine pes ben olsaydim arardim konusurdum ama ne kadar konusdanda fayda etmez herhalde alismis kudurmuş hesabi .. Allah sabir versin sana tas olsa çatlar bi yere kadar

Almıyor maaş flan eski esinden nafaka almıyor yani . Anca oglundan alıyo . Ise griyor ertesi gün çıkıyor tüm işlerde en fazla bi hfta calisiyor

Benim hakkım yok mu sizce eşim daha çok çalıştıkca ben daha fazla yalnız kalıyorum benden eşimi de alikoyuyorlar bir nevi bu da bir hak değil mi

Annelik duygusunu biliyorsunuz, evlat tan kısmak ne mümkün, annesine verdiğini hiç söz konusu etmedim ama evlattan kısma durumu olsaydı ne yapardim bilmem
O çok zor işte yaşayan bilir annem neler çekti ya biz içim çok dolu ama mecalim yok demeye...

Yok durumunuz varsa bence de gerek yok onlarda sınırı asmiyorlarsa sorun yok gibi

Ben bire bir de olmasam seninle aynı durumdaydım. Evlendik dugun parasını istedi eşimin babası krefi borcu var die. Olmaz dedim. Oturdum eşime de anlatım küçük yardmlar olur ama okdr uzun boylu degil. Biz calidip paapa biriktirelim bebegimiz olur eksik olmasin zora girmeyelim sonra falan ikna oldu. Bence boyle dene.

Benim hakkım yok mu sizce eşim daha çok çalıştıkca ben daha fazla yalnız kalıyorum benden eşimi de alikoyuyorlar bir nevi bu da bir hak değil mi

Tabiiki hakkın var ama bu birazda eşinin seçimi. Farkındaysan esasında çözüm eşinde ama sorunu çözmek yerine bu hayatı yaşamaya devam ediyor çeşitli sebeplerden. Sert bir hayır, artık ayaklarınızın üzerinde durmanız gerek ben size hiç bir biçimde yardım yapmayacağım, sorumluluk almayı öğrenin diyebilse aslında hem kendine, hem sana, hem kardeşlerine büyük bir iyilik yapacak.

Bir sürü kvga ettim anlattım olmuyor yinede veriyor

Bizim akrabalarda ailesi cocuguna evini alir, dugunde kimseye mahcup etmez bilezigini, takisini takar. Gelin kendi zevkine gore evini duzer. Gelinde evinde bir yemege davet etse öve öve bitiremezler. Burda okuyunca ne garip aileler var diyorum.Ne demek calismayip hala oglundan para istemek.

İki kaynınız işe girse asgari ücret alsalar 1900 lira civarı para yapar.
Az bi rakam değil bu.
Anne çok genç ufak tefek işler yapabilir. Yapmıyorsa da güne girmeyiversin bi zahmet.
Baba ayrı yaşasa da destek çıkmak zorunda.
Siz de faturalara yada aylık toplu bir market alışverişine yardım edebilirsiniz belki.
Gerçi yukarıdaki durumlar gerçekleşse size ihtiyaç bile kalmaz.
Açıkcası bu duruma ne sizin sinirlerinizin ne de bu tempoya eşinizin sağlığının dayanabileceğini sanmıyorum.
Allah yardımcınız olsun.
İşler çığırından çıkmadan önlem almanız lazım.
Burda anne hakkı bakmak zorunda vs. gibi durumlar ortadan kalkmış.
Zaruri ihtiyaçlar için amenna ama sigara, marka kıyafet zaruriyet değildir.
Param yok diyen birine kredi çek demek insafsızlık başka bişey değil.
İnşallah siz ve evliliğiniz daha fazla yıpranmadan çözüm yolu bulursunuz.
Çok üzüldüm gerçekten.
Ya eşinize tak diyecek yada ödeyemediğiniz krediler yüzünden hukuki bişey olacak ki bi çözüm bulunsun.
Bankadan her sıkıştığında kredi çekmek çocuk oyuncağı değil. Bunu bi çıkış yolu olarak görmemek gerek.
Herkes parası kadar yaşamak parası yoksa da hayatını ona göre küçültmek zorunda.
Umarım bu duruma gelmezsiniz.

simdi degil belki ama ilerde cok pişman olacaktır cunku yas ilerledikce birikim yapmak yatırım yapmak ne kadar onemli anlasılıyor suan iyi kazanırken biriktirecekki birseyler yapabilin ..yardım etmesi ailesine guzel ama yardımıda gecmiş artık o bakıyor ustelik evde iki kişi var caısmıyor haksızlık bu size evlenmişsiniz ayrı bir yuva kurmussunuz hani sadece kirayı verse neyse diycemde hersey onda ne deseniz bos o verecektir yine ne zaman zor duruma duser ozaman anlar ama işte sizde sıkıntı cekeceksiniz

Benim babam da zamanında iyi kazanırken elindeki parayı tutmadı kardeşleri istedikçe gönderdi şimdi o kardeşlerin evleri modelli arabaları var herşeyleri var. Çocuklarına evler aldılar iş kurdular. Ama biz babama bir tane evi zor aldırdık bin bir laf söylerdi biz birşey isteyince...Hala kardeşlerim der dururdu son bir kaç yıla kada ama şimdi para musluğu kısıldı, babamın yüzüne bakan yok. Babam bir şey istese kırk bahane bulurlar vermemek için. Anladı durumu kendi de diyor ben onları adam ettim her istediklerinde gönderdim şimdi yüzüme bakmıyorlar diye....çok da pişman ama olan oldu geçen geçti...
babam "evlat bulunur ama kardeş bulunmaz" diyen birisiydi... şimdi etrafında biz kaldık onlar gitti
Eşiniz de bu hake gelmeden aklı başına gelir umarım zaman geçiyor hep böyle genç kalmayacak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…