Sürekli para para para ...

Biz de başlarda öyleydik şu an üzerimizde 4 ihtiyaç kredisi var, birkaç kere azcık kendimizi düşünelim dedim ve kıyamet koptu taaa ki sıfırı tüketene ben son resti çekene dek! Sıfırı tükettik de beyimizin aklı başına geldi biraz :KK43: ikimiz de devlet memuruyuz her ay eksilerdeyiz hacizden zor yırttık :KK43:

Allah yardımcınız olsun umarım sonumuz buraya kadar ilerlemez

Kardesleri 20 23 yasnda lar anne de genç daha 40 larda baba da gerekli olunca para yolluyor ama hep değil . Çalışmak sa zor geldgnden calismiyorlar
Abileri iyi niyetli diye yapıyorlar yazıklar olsun insan kardeşini nasıl kullanır ?Bide sigara mı içiyorlar yani..Benim esimde kiyamaz kardeşlerine ama baktı olmuyor eskisi gibi değil ama huylu huyundan vazgeçmez ya yine arada çok taviz veriyor çok sinir bozucu bi durum çook iyi anlıyorum :KK43:

Okumuyorlarsa çalışmalılar.
Okuyorlarsa eğer ben kardeşim olsa çalışmamasını, yazları çalışmasını isterdim çalışıyorsam yardım ederdim.
Anne genç ama bu zamana kadar çalışmadıysa bundan sonra zor gelecektir.
Eşinizide anlıyorum, o da farkındadır az çok. Ama anne ve kardeş vicdanına yediremiyordur. Allah tan maaşı iyiymiş.
Eğer çalışmıyorsam evinden de eksik etmiyorsa ben karışamazdım.
Babanızla konuşssun oda gönderiyorsa idareli göndersin.

Babası yollamiyor öyle her seferinde . Kardesleri de okumuyor saolsun evimize eksik etmiyor birşeyi ama borçlar var

Abileri iyi niyetli diye yapıyorlar yazıklar olsun insan kardeşini nasıl kullanır ?Bide sigara mı içiyorlar yani..Benim esimde kiyamaz kardeşlerine ama baktı olmuyor eskisi gibi değil ama huylu huyundan vazgeçmez ya yine arada çok taviz veriyor çok sinir bozucu bi durum çook iyi anlıyorum :KK43:
Arayip konussammi ne yapsam duramiyorum artik

5 ayda nekadar da bikmissiniz. Sizin paranizida verseydi haklı bulabilirdim ama sizde calismiyorsunuz. " benim kocam" dediniz ya o adam " onun oglu" . Evlilikler geçici olabilir ama ana- ogul ilişkisi kalıcı. Annesini kardeslerini sokağami atsin? Biraz merhamet diliyorum size. Bende kv sevmem ama benim esimde maddi destekte bulunur hicbirseye Hayır demez. Böyle olmali zira bende ogul büyütüyorum.
Benim de oğlum var ve Allah nasip ederse evlenince ona veririm almam ondan diğer evlatlar için evli barkli oğluna kimsenin yük olmaya hakkı yok onun da bir yuvası var nitekim ..

Eğer önleminizi almazsanız bu vakanın yıllarca böyle süreceği aşikar. Yani diyeceğim o ki; önleminizi şimdiden alın. Kocanıza kızmayın, darılmayın, üstüne gitmeyin. Sakinlikten yana olduğunuz sürece hepsi seni anlayacaktır. Kaynanan ile aranızın iyi olması hepsinden önce daha iyi.
Yanınıza gidin. Oturun kahve yap birşeyler yeyin ortamı yumuşat ve sonra dile getir sıkıntıları kibarca dile getir emin ol seni anlayacaktır. Artık oğullarının çalışması gerektiğini vurgula.
Eğer hiç birini söylemez isen ne okullar ne çalışırlar elinize bebek gelse bile paralar onlara gider suç kocanızda hazıra alıştırmış onları. İkisi çalışırsa gül gibi geçinirler.

Kesinlikle arama para dan daha büyük problemler çıkar.
Eşinizi ikna etmeye çalışın güzellikle.
Eşinize sorumluluk alma yaşlarının geldiğini, para vererek kötülük yaptığını, ileride aile kurmak isteyince zorlanabileceklerini söyleseniz.

Böyle insanlar arayıp konuşunca anlamazlar canım eşini ikna etmeye çalış guzellikle de bizim de evimiz var onlarda çalışsın diye...

Diyorum ama iş bulamıyorlar bulsa da zor diye istemiyorlar hele annesi ne de olsa oğlan veriyo diyormus .. ccildiracagim ben birgün dayanamayip arayacagim .. Marka şeyler aldırıyor lar . Sürekli arayıp para istiyorlar . Eşim dedi artık geçen bizden çok harcıyorsunuz para kalmadı artık yeter diye .

Merhaba ..
Artık bıktık usandk bunun çaresi nasıl olacak hiç bilmiyoruz . Eşimle evleneli 5 ay oldu . Eşim 5 aydır iki aileye bakıyor hem kendi ailesi hem bize . Geliri iyi fakat tek aile için ideal bu sefer ikinci bi aileye bakınca çok rahat olmuyor . Bu kadarini görmedim artık biz kendi giderimz aylık 2 2 .5 milyar . Ailesi 3 kişi babası ayrı yerde yaşıyor iki kardeşi var ikiside calismiyor anneside calismiyor hc BRI de çalışmak istemiyor . Onların kirayida bz veriyoruz kendi kiramiz yokmuş gibi . Faturalarını alisverislerini aklınıza gelecek herseylerini eşim veriyor . Artık is öyle bi boyuta geldi ki bizde para olmasa bile sormadan etmeden kredi kartindan çek o zaman diyorlar kredi kartına 6 7 milyar borç olmuş ve bz hiç harcamadk kendimize kredi kartindan . Yeter artık gerçekten yeter ya . Sigaralarina kadar eşim alıyor . Para biriktirirdik çok rahat onlara para vermeseydik smdiye kadar . Para vermeyince beddua ediyorlar para verince canım cicim . Bizden çok harciyorlar . Eşim de hep tmm diyor veriyor . Kızıyorum ama beni Dinlemiyor . Bazen o da sinirlenip birsey istediklerinde bağırıyor para falan kalmadı ben de kartı da ben ödüyor um yeter diyor ama sonra yumuşuyor keşke ole demeseydim diyor . Akrabaları dahi ayir evinin parasini diyorlar ama ayirmiyor . Eşim de bıkti artık nereye yetisecegini sasirdi ama onların evine para girmeyince huzursuz oldgundan hep vermk zorunda kalıyor . Bu böyle nereye kadar gidecek gerçekten ne yapmak lazım bulamiyorum bu gdisle ksyinvalideyi arayip ağzıma ne gelirse dayanamayip soyleyecegim sırf aramız iyi diye soylemiyorum .. ama artık dayanamiyorum sinirimden kudurdum artık ya .. hersey ödeniyor hanimefendi sigara alckms para istiyo yeter be benim kocam banka sanki ... Bu arada ben de rahatszligmdan dolayi calismiyor um çok ayakta ksldgmda sorun yaşıyorum ciddi bi rahatszliktan yeni kurtuldum . Ben bile eşimden para alırken üzülüyorum o kdr çalışıyor emek harcıyor diye ailesi gözünü kirpmiyorlsr harcarken . Sormuyor bile para var mı diye hep ver hep ver ...
Eveeet, bir sponsor koca vak'ası daha... Hiç biri çalışmıyormuş, eşin bu durumda çaresiz... Anne baba olunca mecbur veriyor sanırım insan. Kızmakta çok haklısınız ama anne bu işte, atsan atılmaz satsan satılmaz. Benim babam da her ay 3000 lira gönderiyor babasına ama yetmiyormuş. Babası arıyor babam bazen olsa da yok diyor. Annem oturup ağlıyor, o senin baban ne kadar vicdansızsın diye. Maalesef sizin bu durumunuza bir çözüm yok gibi görünüyor :KK43:

Diyorum ama iş bulamıyorlar bulsa da zor diye istemiyorlar hele annesi ne de olsa oğlan veriyo diyormus .. ccildiracagim ben birgün dayanamayip arayacagim .. Marka şeyler aldırıyor lar . Sürekli arayıp para istiyorlar . Eşim dedi artık geçen bizden çok harcıyorsunuz para kalmadı artık yeter diye .
Bunlar nasıl anne ya anlamiyorum eşinize diyin çalışsın lar diye sürekli belki anlar o da hatasını biraz

Eğer önleminizi almazsanız bu vakanın yıllarca böyle süreceği aşikar. Yani diyeceğim o ki; önleminizi şimdiden alın. Kocanıza kızmayın, darılmayın, üstüne gitmeyin. Sakinlikten yana olduğunuz sürece hepsi seni anlayacaktır. Kaynanan ile aranızın iyi olması hepsinden önce daha iyi.
Yanınıza gidin. Oturun kahve yap birşeyler yeyin ortamı yumuşat ve sonra dile getir sıkıntıları kibarca dile getir emin ol seni anlayacaktır. Artık oğullarının çalışması gerektiğini vurgula.
Eğer hiç birini söylemez isen ne okullar ne çalışırlar elinize bebek gelse bile paralar onlara gider suç kocanızda hazıra alıştırmış onları. İkisi çalışırsa gül gibi geçinirler.

Anlamaz ki soyluyo eşim para vardır sende diyor yoksa da kredi kartından çek taksitle sonra ödersin diyor bizden çok onlara alışveriş yapılıyor yine de laf sokuyor kavga etti geçen gözümün önünde bize para vermedin diye sana yemin ederim kendi evimize alışveriş yapmamstik onlara 300 tl alışveriş yaptık ne bcm evlatsin evine gelmem senn bir daha dedi . Para verince askimmmm şundan da alır msn diyor vermeyince evinede gtmem ben onun kızım sen bize gel diyor . Kardeşi sevgilisiyle barismis harçlık benim kocam dan istiyorlar . Kardesleri sevgilileryle geziyo bnm eşim para veriyor . Komşularla annesi gün ypcakmis malzemeleri eşim alıyo :))) durum aştı ya artik

Anlamaz ki soyluyo eşim para vardır sende diyor yoksa da kredi kartından çek taksitle sonra ödersin diyor bizden çok onlara alışveriş yapılıyor yine de laf sokuyor kavga etti geçen gözümün önünde bize para vermedin diye sana yemin ederim kendi evimize alışveriş yapmamstik onlara 300 tl alışveriş yaptık ne bcm evlatsin evine gelmem senn bir daha dedi . Para verince askimmmm şundan da alır msn diyor vermeyince evinede gtmem ben onun kızım sen bize gel diyor . Kardeşi sevgilisiyle barismis harçlık benim kocam dan istiyorlar . Kardesleri sevgilileryle geziyo bnm eşim para veriyor . Komşularla annesi gün ypcakmis malzemeleri eşim alıyo :))) durum aştı ya artik
Yuh ya:KK43:

Valla bnce de ben olsam şimdiye sabır kalmamıştı nasıl sabri her şeye tmm diyo anlıyorum ben ya . Artık bende de sole bi düne oluştu bazen diyorum şunu almiycm pahali o kdr uğraşıyor idareli parayi harciyim ama yok ya diyorum ben harcamasam ne olck sanki para istemiyo onlar zaten sürekli para gdiyo ben de alıym bari diyorum . Bnm de bozuldu psikolojim . Yine ben idareliyim tutumluyum harcamam fazla alışveriş ypmam ama iş benle bitse keske

Benim de oğlum var ve Allah nasip ederse evlenince ona veririm almam ondan diğer evlatlar için evli barkli oğluna kimsenin yük olmaya hakkı yok onun da bir yuvası var nitekim ..
Hepimiz cocuklarimiz için çalışıyoruz onlar için birikim yapıyoruz. Suan bana sorsan asla oglumdan bişey istemem derim zaten çok şükür gelecekte sıkıntımız olmaz. Ancak hayat bu ya bütün varligimiz gitti diyelim ne olacak? Oğlum da bakmayacaksa kim baksın? Benim kv ayda 3 çeyrek aldırır eşime günleri için. Bu zorunlu bir ihtiyaç değil ama anne hakkı öyle 3 kurusla ödenmez mantigindayim.

5 ayda nekadar da bikmissiniz. Sizin paranizida verseydi haklı bulabilirdim ama sizde calismiyorsunuz. " benim kocam" dediniz ya o adam " onun oglu" . Evlilikler geçici olabilir ama ana- ogul ilişkisi kalıcı. Annesini kardeslerini sokağami atsin? Biraz merhamet diliyom size. Bende kv sevmem ama benim esimde maddi destekte bulunur hicbirseye Hayır demez. Böyle olmali zira bende ogul büyütüyorum.

Maddi durumu çok iyi olur mal mülk olur o zaman geniş geniş harcanır ama kendileri borç batağına girip çalışmak istemeyen ailesinin tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.
Destek farklı bir şey eli ayağı tutan kazık kadar insanların tüm ihtiyaçlarını karşılamak başka bir şey.

Ama artık bizde para kalmadı kredi kartindan borç çekip duruyoruz bunu mu savunuyorsunuz . Ben de calismiyor um cunku yakin zmn önce hayatı tehlikesi olan bir hastalık geçirdim hala iyilesmedim
Geçmiş olsun sizede, borç içinde olmak zordur tabiki. Kardeşler buyuklermis onların calismasi gerekir tembellik yapıyorlar anlaşılan. Ben sadece annelere karşı hassasim, evlat anneye bakmalı ama kardeşler için sizinle aynı fikirdeyim. Inşallah bu durumdan kurtulursunuz.

Hepimiz cocuklarimiz için çalışıyoruz onlar için birikim yapıyoruz. Suan bana sorsan asla oglumdan bişey istemem derim zaten çok şükür gelecekte sıkıntımız olmaz. Ancak hayat bu ya bütün varligimiz gitti diyelim ne olacak? Oğlum da bakmayacaksa kim baksın? Benim kv ayda 3 çeyrek aldırır eşime günleri için. Bu zorunlu bir ihtiyaç değil ama anne hakkı öyle 3 kurusla ödenmez mantigindayim.

Evet tabi öyle ama bu kadar da insan evladını zor duruma düşürmek diğer iki oğlu da baksın o zmn biraz . Bnm annm çalışıp daha para veriyor bna al evladım diyor . Ayrıca eşim çocukluktan beri calsms annesine o zmn dan beri bakıyor

Canim bunlar alismis agbide olsa ogulda olsa bunun nafaka derecesi vardir,ilk etapta esin 20 yasini gecmis erkek cocuklarina bakmak zorunda degil onlarin calisip para kazanmalari gerekiyor yani agbileri onlarin iyiligi icin yardimi kesmeli yoksa bu böyle gider onlarda tembellige ordan burdan para gelmesine bakarlar.Anne hakeza oglunu düsünüyorsa ona verilecek nafaka sinirini bilmesi lazim ,arada bir alisveris olabilir ama tümden yüklenemez ,esi nerede bosandimi ?

Babasi nerede o hem anneye hem kardeslere bakmak zorunda ,herhalde esin bakiyor diye zorunlu hissetmiyor kendini,bunlari mutlaka konusman gerek .

X